sâmbătă, 8 septembrie 2012

Hex Hall de Rachel Hawkins

Cu trei ani în urmă, Sophie Mercer si-a descoperit puterile de vrăjitoare, har mostenit de la tatăl ei, pe care mama, o simplă muritoare, l-a îndepărtat imediat după căsătorie. La balul de absolvire a liceului, Sophie atrage asupra ei atenția celor din jur printr-o vrajă care se termină foarte prost si este trimisă la Hex Hall, un fel de scoală de corectie pentru asa zisii copii Prodigium, adică vrăjitoare, zâne, magi, metamorfi, vârcolaci si, în mod exceptional, vampiri.

La sfârsitul primei zile la noua sa scoală, Sophie are deja trei dusmani noi, este îndrăgostită lulea de un vrăjitor sexy, descoperă că are o colegă de cameră vampir, iar o fantomă înfricosătoare o urmăreste pretutindeni. Mai mult, curând, Sophie află că cineva îi atacă în mod misterios pe elevii de la Hex Hall.
Pe măsură ce secretele sângeroase se dezvăluie treptat, Sophie trebuie să se pregătească pentru cea mai mare amenintare pe care o are de înfruntat: o societate secretă, L'Occhio di Dio, al cărei scop declarat este exterminarea tuturor făpturilor Prodigium, si în special a ei.

RECENZIE.
Primul volum din seria omonima, scrisa de Rachel Hawkins, Hex Hall este un volum fermecator, in care magia, romantismul si momentele palpitante se impletesc armonios de-a lungul capitolelor.
Dupa ce o vraja menita sa-l faca pe cel mai popular baiat din liceu sa se indragosteasca de cea mai singuratica fata sfarseste distrugand balul de absolvire, Sophie este trimisa la Hecate Hall, o scoala de corectie pentru adolescentii Prodigium, adica vrajitoare, magi, metamorfi, varcolaci, vampiri si zane.
Dupa ce intreaga viata s-a mutat dintr-un loc in altul impreuna cu mama ei, cand puterile ei magice ieseau la iveala, Sophie nu este prea incantata de noua ei scoala, mai ales dupa ce, chiar in prima zi, este atacata de un varcolac, salvata de un mag atragator, dar teribil de enervant, luata in colimator de trei vrajitoare rautaciose si devine colega de camera a unei vampirite pasionata de culoarea roz si banuita de crima.
In plus, se pare ca dusmanii lui Sophie nu sunt doar vrajitoarele din interiorul scolii, ci si organizatii secrete, sinistre si periculoase, care i-au vanat si ucis pe supranaturali de-a lungul secolelor.
Curand, se trezeste prinsa intre colegii care o vad ca pe un spion al Consiliului si secretele intunecate pe care cei dragi i le-au ascuns.
Cand o serie de atacuri misterioase si sangeroase care vizeaza vrajitoarele au loc in interiorul scolii, Sophie isi da seama ca va trebui sa invete cat mai repede sa-si stapaneasca puterile magice daca vrea sa se protejeze pe ea si pe apropiatii ei de intunericul care pandeste in umbrele din Hex Hall.
Tocmai cand Sophie incepe sa descopere tot mai multe secrete despre trecutul si adevarata ei identitate, o tradare neasteptata o face sa se indoiasca de toti cei in care avea incredere si sa-si dea seama ca Prodigium nu sunt nicaieri in siguranta fata de cei mai periculosi dusmani ai lor.
Captivant, plin de rasturnari de situatie si amuzant, Hex Hall te cucereste incetul cu incetul, facandu-te sa o indragesti pe eroina temperamentala si curajoasa si sa astepti cu sufletul la gura adevarul despre descendenta Sophiei si deznodamantul volumului.
Mi-a placut mult prietenia care se leaga intre Jenna si Sophie, care evolueaza timid si firesc, modul in care cele doua sunt alaturi una de cealalta si se sustin, secretul pe care nu l-am banuit nici macar o clipa, ascuns de Archer, legenda din spatele primelor fapturi Prodigium si unul dintre personajele secundare, magul Cal, despre care sper sa aflam mai multe in volumul urmator.

5 comentarii:

Cristina Criss spunea...

Nu prea sunt o fana a copertii, desi se spune sa nu judecam o carte dupa coperta, totusi pe mine ma influenteaza atunci cand ele imi dau sentimentul ca interiorul ascunde o poveste pentru copii.
Oricum stiu ca nu este deloc asa, eu sunt fascinata de poveste, iar o prietena mi-a spus ca este foarte buna si are si recomandari pozitive. O sa ii dau o sansa, atunci cand voi avea posibilitatea sa o citesc. :)

Unknown spunea...

E adevarat cittul, de multe ori am judecat o carte dupa coperta; desi ma atragea mult continutul si, de ce sa nu recunosc si coperta originala, nu am cumparat-o acum. Inca nu stiu de ce...

Jacqline spunea...

Aceasta carte asteapta de ceva timp in biblioteca, iar recenzia ta mi-a dat imboldul sa o citesc inaintea altor cartii care se aflau deja pe lista :D

Diana spunea...

Este o carte minunata si captivanta ! Pot spune ca este cartea mea preferata dupa faimoasa colectie Harry Potter pe care am indragit-o atat de mult... :) Incepe foarte captivant si se termina intr-un mod foarte ciudat, dar neasteptat... De abia astept urmatorul volum =D

Cmi spunea...

Cand va aparea cartea a 2a in la noi in Romania , desigur.. tradusa ?