duminică, 23 septembrie 2012

Verde de Smarald (Culorile Dragostei #3) de Kerstin Gier

Verde de Smarald, al treilea volum din seria Culorile Dragostei de Kerstin Gier, a fost publicat in 15 iunie de editura Litera.

Ce faci când ţi-a fost frântă inima? Corect: vorbeşti la telefon cu cea mai bună prietenă, mănânci ciocolată şi te bălăceşti săptămâni la rândul în propria-ţi nefericire.
Mai prost e că, împotriva voinţei ei, Gwendolyn are nevoie de toată energia pentru cu totul şi cu totul altfel de lucruri: de exemplu, pentru a supravieţui. Căci iţele încâlcite de dubiosul Conte de Saint Germain în trecut ajung să ţeasă şi în prezent o pânză primejdioasă. 
Pentru a descifra secretul, Gwendolyn şi Gideon, lăsând la o parte chinurile iubirii, trebuie nu numai să danseze împreună menuet la un bal tumultuos din secolul al XVII-lea, ci şi să se arunce cu capul înainte în tot felul de aventuri.

RECENZIE.
Dupa ce Gideon i-a frant inima, marturisindu-i ca a manipulat-o, folosindu-se de sentimentele ei pentru el, Gwen s-a refugiat in cercetarile facute impreuna cu buna ei prietena, Leslie, in incercarea de a descoperi care sunt planurile inspaimantatorului conte de Saint Germain.
Membrii Lojei sunt tot mai aproape de implinirea scopului lor, colectarea sangelui celor doisprezece calatori in timp si obtinerea Pietrei Filosofale, iar Gwendolyn, impreuna cu bunicul ei si aliatii lor, incearca sa afle adevarul despre motivul pe care l-au avut Paul si Lucy sa fure primul cronograf, dar si sa desluseasca sensul profetiilor criptice din analele Gardienilor.
Curand, cu ajutorul lui Raphael, Gwen si Leslie descopera un cufar misterios in care se afla ascunsa chiar sursa tuturor problemelor Gardienilor, dar si singura sansa pe care o are Gwen sa descopere adevarul.
Cand balului din conacul familei Pimplebottom se sfarseste cu o tragedie teribila, dar si cu o descoperire fascinanta, Gideon si Gwen isi dau seama ca trebuie sa faca tot ce le sta in puteri pentru a-l opri pe conte sa-si indeplineasca planul malefic, inainte de a fi prea tarziu.
In timp ce relatia dintre Gideon si Gwen devine mai pasionala, iar profetiile misterioase prevestesc caderea Rubinului tocmai din dragoste, aliati din trecut ies la iveala si le ofera sprijinul lor celor doi calatori in timp.
Captivant, fermecator, plin de mistere si dezvaluiri care te vor tine cu rasuflarea taiata, Verde de Smarald, a fost volumul meu preferat din incantatoarea serie Culorile Dragostei, de Kerstin Gier.
Pe masura ce Gwen si Gideon invata sa aiba incredere unul in celalalt si dau frau liber sentimentelor pe care le nutresc, descopera adevarul despre secretele tainuite atat de cei dragi lor, cat si de dusmanii lor cei mai periculosi.
Antrenant si amuzant, un deznodamant ideal al seriei Culorile Dragostei, Verde de Smarald raspunde tuturor intrebarilor pe care trecutul si prezentul calatorilor in timp le-au ridicat, culminand cu scene emotionante si intense care-i vor face pe fanii seriei sa-si doreasca sa afle mai multe despre viitorul personajelor lor preferate.
Verde de Smarald a fost volumul meu preferat din serie, nu doar pentru momentele incarcate de tandrete dintre Gwen si Gideon, sau pentru replicile amuzante ale lui Xemerius, Raphael si Leslie, sau pentru ca am descoperit adevarul despre planurile contelui de Saint Germain si identitatea ascunsa a acestuia, dar si pentru  ca am avut ocazia sa-i cunoastem putin mai bine pe Paul si Lucy si sa descoperim adevaratul motiv care a stat in spatele furtului cronografului si a sacrificiului acestuia.
La fel cum ne-a obisnuit in volumele anteriore, Kerstin Gier, a ales sa ne mai dezvaluie inca un secret, chiar in ultimele randuri ale epilogului, secret care m-a facut sa indragesc si mai mult stilul autoarei de a nu lasa nici o intrebare fara raspuns.

4 comentarii:

Miruna spunea...

Am citit toate cartile. Mi-au plăcut la nebunie toate cărțile! Pt cei care n-au citit nici o carte din astea trei, ii sfatuiesc sa le citească pt ca sunt niște cărți atât de frumoase încât ar fi păcat sa nu le citesti. Cel mai mult mi-a plăcut "Verde de smarald". E cea mai...incitanta carte(dacă e corect cum am zis). E singura care te tine cel mai mult in suspans! De exemplu: atunci când idiotul ăla de conte nu-știu -cum o taie pe Gwen cu spadă si ea își revine într-un mod miraculos , si își da seama ca e nemuritoare! Am zis cam multe.... Va las sa cititi cartea asta superba si sa va îndrăgostiți de ea așa cum am făcut eu:)

Cristina Criss spunea...

Inca nu am citit volumul 3. Inca! Pentru ca o sa urmeze foarte curand. :) Abia astept sa am cartea asta si sa o citesc, pentru ca mi-a placut mult cele doua volume si cei care au citit vol. 3 au spus ca suspansul este mult mai mare si ca este cea mai buna carte din serie. Abia astept sa imi formez si eu o parere despre ea.

Anonim spunea...

Ah...pur si simplu este minunata,extraordinara!!! Iar seria asta perfecta(cel putin in randul adolescentelor desi merge si pentru persoanele mature).

Cel mai mult mi-au placut misterele, pentru ca sunt cum ar veni un fan de- al lui Sherloc Holmes( cred ca mi-am inebunit prietena cand i-am spus ca Gwendolyn este fica stiti voi cui, dar nu citisem celelalte carti ! si pur si simplu autoarea lasae destule indicii, dar mi se pare minunat ca a clarificat misterul in ultima carte si desii suna prostesc DEBEA ASTEPT sa ii spun dragei mele prietene ca ha,ha am avut dreptate{veti intelege pan' la urma despre ce vorbesc} dar prima data cititi!).

Oricum aceasta carte s-a dovedit fabuloasa chiar nu ma asteptam sa le intreaca cu atata usurinta pe celelalte doua, care in opinia mea sunt adevarate opere de arta. Cred ca al treilea volum are tot ce-i trebuie adica: amuzament( nelipsitul Xemerius), dragoste(Gwendolyn si ,,micul ticalos'' asa cum bine il nume din punctul meu de vedere, Paul), ,,nemurire''(veti intelege mai tarziu) si mai ales mult mister (mi se pare foarte amuzant ca Miss Gweny a ajuns stramoasa unor persoane care in prezentul ei sunt mai atrane decat ea).

Sper ca v-am facut curiosi si va recomand cu bucurie aceasta carte!

Anonim spunea...

Tocam ce am terminat de citit ultima care din seria Culorile Dragostei si nu am inteles prea bine un lucru (cred)si as vrea sa-mi spuneti,va rog. Nu-mi dau seama cum reuseste Gideon sa devina nemuritor?? Am inteles,a baut piatra aceea,dar ca sa devina nemuritor nu trebuia ca Gwen sa moara? La fel ca in cazul contelui? Asta nu inteleg..