marți, 18 ianuarie 2011

Bal Mascat (Sange Albastru #2) de Melissa de la Cruz

Schuyler van Alen doreste o explicatie legata de misterioasele morti care au avut loc in radurile tinerilor vampiri. impreuna cu Oliver, cel mai bun prieten al ei, Schuyler calatoreste in Italia cu speranta de a-l gasi pe singurul om care o poate ajuta,bunicul ei. Intre timp, la New York, pregatirile sunt in toi pentru Balul Celor Patru Sute, o petrecere exclusivista gazduita de cei mai bogati, puternici si neumani, o gala a celor cu sange albastru.

Dar adevaratele pericole apar la after party, un bal mascat organizat de sireata Mimi Force.O revelatie, ascunsa in spatele mastilor, va schimba cursul destinului unui tanar vampir pentru totdeauna.


RECENZIE.
Incredibil,socant si imprevizibil.Bal mascat m-a atras in fascinanta lume a celor cu sange albastru inca de la primele pagini.Rasturnarile de situatie,personajele care ascundeau secrete tenebroase strecurate in panza intunecata a secolelor,m-au facut sa ma gandesc ca nu doar seara in care personajele principale au participat la balul organizat de fratii Force a fost dominata de un bal mascat,ci intregul volum.Din primul capitol suntem introdusi in intriga complicata,care se dezvaluie treptat de-a lungul volumului,culminand cu finalul in care mastile cad,iar Schuyler ne dezvaluie ca nu este doar o metisa,ci un personaj care poate deveni cel mai puternic,cel mai important dintre vampirii cu sange albastru.Sangele mamei ei,care-i pulseaza in vene o transforma intr-un vampir precoce,capabil sa stapaneasca cele mai dificile daruri,un vampir ce poate duce la indeplinire sarcini imposibile pentru ceilalti sange albastru.
M-a induiosat iubirea lui Oliver,loialitatea si felul in care si-a daruit fiinta si sangele fetei pe care a iubit-o intreaga viata.Si-a ascuns in spatele mastii prieteniei,iubirea,incercand sa se opuna celui dintai sarut vampiric,temandu-se ca intregul lui suflet se va dezvalui in acea clipa,lasand-o astfel pe Schuyler sa descopere in sangele lui adevarul.
M-a intristat sacrificiul lui Jack,care isi respecta legamintele de iubire vesnica,desi o iubeste pe Schuyler si mi-am dorit,la fel de mult ca Schuyler,ca el sa se ascunda in spatele baiatului cu masca neagra,care a sarutat-o in noaptea balului.Totusi m-a dezamagit ca nu si-a dat seama cat de mult a durut-o pe Schuyler incercarea lui de a-i gasi scuze surorii lui,care pare sa-si doreasca mai mult decat orice pe lume sa o distruga pe fata pe care el o iubeste.As fi vrut sa-i reprosseze surorii lui fapta abominabila pe care vroia sa o comita invocand un sange argintiu pentru a o ucide pe Schuyler.Am putut,cu toate acestea,intelege ura fetei,care a trait mii de ani temandu-se ca si-ar putea pierde iubitul si constientizand de-a lungul a zeci de vietii ca in sufletul lui arde o iubire nemuritoare care nu-i apartine doar ei.Ma intreb acum pe cine iubeste cu adevarat Jack,pe Schuyler sau pe Allegra? Oare incearca sa regaseasca in fata ce poarta frumusetea mamei ei, femeia care i-a respins iubirea inca de la inceputul timpului?
Astept cu nerabdare urmatorul volum care sper sa ne dezvaluie identitatea sangelui argintiu si adevarul despre cele doua surori descoperite in final.

9 comentarii:

Addicted to kryptonite spunea...

ce pacat ca nu am reusit sa citesc si eu primu volum.sper sa reusesc si eu sa le iau pana la urma

Geanina spunea...

e foarte frumoasa
imi place foarte mult ideea copertei.
si mai ales ca are ochii albastrii :x
Da , Seria pare foarte reusita :)

Andreea spunea...

Am citit primele capitole pe net la asta parca :-?

Ade spunea...

Autoarea este geniala...nu am citit cartea dar subiectul e f interesant

Zipy spunea...

E draguta seria, ma tenteaza s-o citesc:)

Oanaaa. spunea...

Yes, yes :x ador seria SA :x

Andreea Ilie spunea...

Imi place recenzia!!Am si eu cartile,dar in format pdf.Sper sa reusesc sa le am si in biblioteca mea!!

Unknown spunea...

Buna dragilor! Ma puteti ajuta cu pdf urile din seria aceasta minunata ? Am citit primul volum si mi a placut mult ! Sper candva sa ajung sa detin cartile si in biblioteca:). Multumesc

Unknown spunea...

Buna dragilor! Ma puteti ajuta cu pdf urile din seria aceasta minunata ? Am citit primul volum si mi a placut mult ! Sper candva sa ajung sa detin cartile si in biblioteca:). Multumesc