miercuri, 31 mai 2017

Eroul pierdut (Eroii Olimpului #1) de Rick Riordan

Jason, Piper și Leo nu sunt niște adolescenți obișnuiți. Jason nu-și amintește nimic din trecutul lui, Piper intră în tot felul de încurcături numai ca să-i atragă atenția tatălui ei, iar Leo ascunde un secret înspăimântător. Cu toții sunt colegi la Școala din Sălbăticie, un loc pentru copiii cu probleme. Și un lucru e limpede ca lumina zilei: necazurile se țin scai de ei, mai ales după ce descoperă că sunt odraslele unora dintre cei mai puternici zei.

Annabeth, centaurul Chiron și multe alte îndrăgite personaje din bine-cunoscuta serie Percy Jackson și Olimpienii își dau întâlnire cu noi eroi din celebra Tabără a semizeilor și pornesc în cea mai primejdioasă misiune în care s-au aventurat semizeii din toate timpurile.

"Fanii lui Rick Riordan nu vor fi dezamăgiți: intriga este mai strălucită ca niciodată, iar povestea plină de suspans și curaj debordează de umor." Publishers Weekly

Rick Riordan s-a născut la data de 5.06.1964, în Texas, America. Pasionat încă de copil de mitologie şi de lumile fantastice din romanele lui Tolkien, a publicat prima povestire când avea 13 ani. Timp de 15 ani a predat limba engleză şi istoria, fiind un profesor foarte apreciat. Modelul pentru personajul principal al seriei Percy Jackson şi Olimpienii a fost, de fapt, chiar băiatul său. Hoţul fulgerului face parte din această suită şi are din plin cele trei ingrediente pe care autorul le crede foarte importante într-o carte adresată tinerilor cititori: umor, suspans şi mister. De acelaşi autor: seria The Heroes of Olympus (inspirată din mitologia romană), seria Kane Chronicles (inspirată din mitologia egipteană).

Niciun comentariu: