duminică, 29 ianuarie 2017

Recenzie Robogeneza (Robopocalipsa #2) de Daniel H. Wilson

Mathilda Perez, fetita care are acces la comunicarea pe cai ascunse, vrea sa-i salveze viata fratelui ei si, in plus, trebuie sa identifice o noua amenintare. Pe de alta parte, in randurile celor din neamul Osage, supravietuitorii obositi se straduiesc sa redevina razboinici. Iar de pe malurile unui Tokyo devastat inventatorul Takeo Nomura si iubita lui fac o descoperire uimitoare in ocean.

Cu ajutorul unei subtile cunoasteri a tehnologiei robotilor, Daniel H. Wilson inventeaza o lume suprarealista, la doar un pas de lumea noastra. Fata in fata cu o noua provocare, Archos R-14 poate fi singura speranta de supravietuire.

„Un roman care bantuie cititorul... Wilson construieste intr-un ritm infricosator o poveste palpitanta despre pericolele pe care le aduce tehnologia avansata in viata noastra.“ Los Angeles Times

„O poveste ingenioasa si puternic vizuala despre razboiul dintre oameni si roboti.“ The New York Times

Dacă v-a atras atenția acest volum și doriți să-l citiți, îl puteți achiziționa de pe site-ul Editurii Nemira. Mulțumesc Editurii Nemira pentru acest volum și pentru tot sprijinul acordat.

RECENZIE.
Un roman întunecat, emoționant, captivant și tulburător, Robogeneza urmărește poveștile supraviețuitorilor războiului cu Archos 14, prinși într-o nouă luptă pentru viață și libertate, în care inamicul este mai periculos, mai nemilos și mai brutal ca niciodată.
Într-o lume spulberată de război, rătăciți printre ruinele orașelor considerate cândva fortărețe ale umanității, prizonieri ai amintirilor cutremurătoare care îi bântuie neîncetat și captivi ai temerilor și prejudecăților, oamenii descoperă noi inamici pe care să-i înfrunte, dușmani închipuiți în spatele unui trup mutilat de roboți și o amenințare ivită din neant, neîndurătoare și la fel de îndârjită în lupta ei pentru putere precum sunt oamenii în lupta pentru supraviețuire.
Siliți să se transforme în războinici și să poarte bătălii care uneori par fără sorți de izbândă, eroii Robogenezei străbat de-a lungul volumului un drum înspăimântător și primejdios, presărat cu încercări mortale, capcane și sacrificii.
La fel ca în volumul precedent, naratiunea multiplă contribuie la desăvârșirea portretului unui set de personaje impresionante, unice și complexe, cu personalități și caractere diferite, motivate de principii adânc înrădăcinate, de dorința de salvare și de refuzul de a-și pierde umanitatea. Puternici și curajoși, înspăimântați și deznadăjduiți, vulnerabili și neînfricați, eroii zugrăviți de Daniel H. Wilson refuză să renunțe, se agață de viață și de speranță, devin arme și bastioane ale apărării în calea morții. 
Fie că este vorba de Mathilda, Cormac Wallace sau Noua Zero Doi, personajele create de Wilson prind viață cu fiecare paragraf parcurs și rămân pentru mult timp prezenți în inima și mintea cititorului, care asistă îndurerat și mut la supliciile și ororile îndurate de aceștia.
Calvarul prin care trec, legăturile fragile care le expun slăbiciunile, disperarea cu care protagoniștii se împotrivesc forțelor superioare care încearcă să-i anihileze și modul realist în care autorul redă reacțiile și sentimentele supraviețuitorilor evidențiază loialitatea, curajul, compasiunea, altruismul și determinarea acestora, capacitatea incredibilă a ființelor umane de a îndura suferință și pierderi și de a continua să înainteze, cu trupul și spiritul frânte, atât timp cât încă mai există speranță.
Scenele încărcate de tensiune, momentele pline de suspans și emoție, încrâncenarea forţelor decise să zdrobească rezistența umană, viitorul terifiant conturat pe măsură ce capitolele avansează și personajele fascinante transformă fiecare pagină din Robogeneza într-o lectură uluitoare, care îți frânge inima și de care cu greu te poți desprinde.
Provocator și intens, Robogeneza menține de la început până la final un ritm amețitor, dominat de senzația permanentă de pericol, intriga complicată, personajele explozive și răsturnările de situație zguduitoare.

Niciun comentariu: