duminică, 25 octombrie 2015

Recenzie Furnicile (Furnicile #1) de Bernard Werber

„Aceasta carte este pur si simplu o capodopera care te pune pe ganduri.“ The Sunday Times

In timp ce cititi aceste randuri, pe planeta se nasc sapte sute de milioane de furnici. Aceasta comunitate imensa are orasele ei, ierarhiile ei, coloniile ei, precum si o limba proprie, sclavii, mercenarii sau armele ei. Iar forta lor este uriasa.

Atunci cand descinde în casa mostenită de la un unchi entomolog, Jonathan Wells stie ca o sa dea piept cu armata furnicilor. Cititorii îl însotesc în monstruoasa si palpitanta lume a acestor fiinte infraterestre, într-un SF în care suspansul si groaza se întalnesc în fiecare pagina. Stiinta si imaginatia se dezvaluie într-un roman fara termen de comparatie.

Dacă v-a atras atenția acest volum și doriți să-l citiți, îl puteți achiziționa de pe site-ul Editurii Nemira. Mulțumesc Editurii Nemira pentru acest volum și pentru tot sprijinul acordat.

RECENZIE.
Furnicile este un volum unic, original și provocator, o poveste inedită și plină de imaginație, care ne poartă printr-o lume complexă și uluitoare, populată de creaturi extraordinare. O comunitate trecută cu vederea de cei mai mulți dintre noi, furnicile pe care le descoperim în acest volum sunt ființe sofisticate, avansate și inteligente, care au construit o întreagă civilizație miniaturală.
Povestea incredibilă a coloniei furnicilor, a societății învăluite în mister, nebănuit de complicată și elaborată, ascunsă atât de aproape de noi, m-a luat prin surprindere și m-a fermecat cu fiecare pagină citită și cu fiecare nou amănunt descoperit.
Capitolele volumului alternează între lumea uluitoare a furnicilor și misterul tulburător cu care acestea se confruntă și lumea oamenilor, mai puțin spectaculoasă și interesantă în comparație cu cea a furnicilor.
Autorul descrie în detaliu lumea furnicilor, explorând atât comportamentul și anatomia acestora, cât și ierarhia, conflictele și conspirațiile cu care se confruntă colonia.
Volumul introduce câteva personaje, printre care 327, un mascul furnică membru al coloniei Bel-o-kan care asistă la uciderea mai multor furnici și încearcă să descopere amenințarea care le pune în pericol microsocietatea, furnica 56, care este viitoarea regină și Jonathan Wells, care tocmai a moștenit o casă de la unchiul său recent decedat.
Werber accentuează trăsăturile demne de admirat ale personajelor, precum loialitatea, curajul și eroismul, dar şi defectele şi slăbiciunile pe care le întalnim la orice ființă.
Autorul țese cu abilitate intriga ingenioasa, examinând constrastul dintre societatea furnicilor și cea umană și modul diferit în care oamenii și furnicile se confruntă cu problemele și enigmele care îi înconjoară.
Frumos scris, descriptiv, surprinzător și neobișnuit, Furnicile este o incursiune într-o lume captivantă și năucitoare, desprinsă parcă dintr-un univers îndepărtat și fascinant.

31 de comentarii:

Simona Stavar spunea...

Ah, doar ce am văzut pe Youtube o recenzie a acestui roman. Pare super interesant și cred că mi-ar plăcea să-l citesc. Chiar mă face curioasă.

Viziru Georgiana spunea...

de ceva timp vreau sa citesc cartea asta, am vol 1 si 2 in format pdf si astept sa termin divergent si ma apuc de ele imediat.

George spunea...

Foxette...de unde le ai in format electronic. Le-as vrea si eu.

Simona Stavar spunea...

Si eu le-as vrea <3

Viziru Georgiana spunea...

Pai le-am gasit pe diferite grupuri.
Trimiteti-mi un mesaj si vi le dau daca vreti: https://www.facebook.com/nimeni.nimeni.359

Ema spunea...

Chiar pare draguta seria. Le vreau si eu, Georgiana, dar dupa ce le citesti si imi zici ce parere ai, pentru ca acum sunt oricum blocata cu cateva carti in franceza :D

Viziru Georgiana spunea...

Da, o sa-ti zic. Acum citesc Divergent <3 si vreau sa ma apuc sa citesc Ciulinii Baraganului, pentru scoala. Tu ce carti citesti in franceza?

Ema spunea...

@Foxette, ma bucur ca citesti si pentru scoala, printre ceea ce iti place :D.
Citesc Eric Emmanuel Schmitt, sa vad cum suna in original :D si cartile lui Marc Levy, pentru ca sunt usoare si nu trebuie sa ma chinui fff tare sa inteleg.

Viziru Georgiana spunea...

Da, trebuie sa le citesc. Maine o sa dam lucrare din Viata la tara, cred si sper sa ma insel. Am citit doar 5 capitole si nu-mi prea plac.
De furnici cred ca o sa ma apuc la anu'.

Ema spunea...

La anu la propriu sau la anu si la multi ani? :))
Succes la lucrare :D

Viziru Georgiana spunea...

Chiar m-ai facut sa rad =))))
Nu stiu cand. Am momente cand vreau sa citesc ceva SF.Astept sa vina timpul potrivit.

Ema spunea...

A, am inteles, deci nu "la anu si la multi ani" :D. La SF, adica SFantu' asteapta. Ok, got it :D

Viziru Georgiana spunea...

Pana acum n-am citit nici o carte SF si sunt curioasa sa vad cum sunt. Tu ai citit?

Ema spunea...

Da, am citit mai multe. Cel mai simplu imi vine in cap Jocul lui Ender, de Orson Scott Card. Chiar mi-a placut, desi nu sunt in general mare fana a SF-ului.

Viziru Georgiana spunea...

Am vazut filmul si tin minte ca mi-a placut atat de mult incat am vrut sa citesc TOATA seria. Intre timp mi-a trecut, dar daca imi amintesc, o sa vreau din nou.

Ema spunea...

O parte dintre carti exista pe internet, le poti citi asa... si daca iti plac, sa cumperi apoi seria. Zic si eu :)

Viziru Georgiana spunea...

Da, le pot citi asa. Inainte nu-mi venea sa citesc pdf, dar acum m-am invatat si e mai convenabil, oarecum. Tu ce carte ai citit-o in pdf si ai cumparat-o pentru ca ti-a placut mult?

Ema spunea...

Hotul de carti, am citit-o demult in pdf, anul trecut, si am cumparat-o acum, de black friday :)

Viziru Georgiana spunea...

Dragut. Tin minte ca Sub aceeasi stea si Hotul de carti au fost primele carti pe care le-am cumparat de la Elefant. Am citit si eu cartea si e superba.

Ema spunea...

Ai facut o alegere buna de prima data. :D Nu mai stiu daca ti-am dat Mesagerul, tot de Markus Zusak. Stii de ea, ai citit-o?

Viziru Georgiana spunea...

Am auzit de ea si vreau sa o citesc, dar momentan trebuie sa le termin pe cele incepute. Tu ai citit-o?

Ema spunea...

Da da, e foarte faina. Mi-a placut tare mult. E altfel decat cartile pe care le-am citit. Markus Zusak are un stil care ma fascineaza. :)

Simona Stavar spunea...

@Emanuela, si eu ma voi apuca cat de curand sa citesc cartile lui Eric Emmanuel Schmitt. Trebuie chiar sa-mi soseasca zilele astea "Domnul Ibrahim și florile din Coran", "Cei doi domni din Bruxelles" si "Concert în memoria unui înger". De-abia astept sa vad cum e <3 Tie iti plac cartile lui ?

Georgiana spunea...

Pare interesanta cartea aceasta! :)
Eu una nu prea am mai citit carti,in care personajele principale erau animale,mai ales furnici,doar cand eram mai mica poate! :)
Oricum niciodata nu este prea tarziu si sunt convinsă ca as putea sa descopăr ceva chiar interesant,caci si viata vietuitoareleor mici,precum furnicile,poate fi plina de greutati

Simona Stavar spunea...

Pai, din cate am inteles e un roman destul de complex... Nu esti singura care nu a citit inca un roman de acest gen, crede-ma :)) Dar cum ai zis si tu, daca as avea timp...Niciodata nu e prea tarziu pentru nimic :>

Georgiana spunea...

Asa este Simona!Toate la timpul lor si sunt sigura ca daca ne este scris sa citim un roman cu animale,atunci o vom face :))))

Simona Stavar spunea...

Cat de poetic :))) "daca ne este scris" :))) Frumos spus :)))

Georgiana spunea...

In momentul asta m-ai facut sa rad :)))
Mda stiu!Chiar ca-i poetic! :)))
Mereu am stat sa ma întreb daca chiar cred in chestia asta cu destinul,dar niciodata nu am ajuns sa imi gasesc un raspuns care sa mi se potriveasca

Simona Stavar spunea...

Hmm eu una cred in destin. Adica nu ca nu as crede ca putem si noi sa facem ceva ca sa ne "modelam" soarta, daaar e putin de ceva acolo, care este pur si simplu INTAMPLATOR, care tine de NOROC :) Si mai cred ca tot ce ni se intampla reflecta actiunile noastre, mai exact cred in KARMA :)) Si cu asta am spus tot =))

Georgiana spunea...

O interesant!Si eu cred in destin,desi nu stiu exact in ce masura ar trebui sa aibă acesta influență in viata mea!
De KARMA in schimb,am auzit multe desi nu obisnuiesc ca utilizez prea des acest cuvant in viata mea :))

Simona Stavar spunea...

Paii in principiu nu e vorba neaparat de termen; ideea e ca eu cred ca tarie ca exista ENERGII in lumea asta, de doua tipuri: pozitiva si negativa siii ca ele se comporta ca un bumerang sa zic... adica efectiv... primim acelasi tip de energie pe care il dam celorlalti prin faptele/vorbele/chiar si gandurile noastre :) iar chestia asta pe scurt s-ar numi KARMA :)) but yup...that's just a word...esenta lui e cea care conteaza :)