luni, 8 iunie 2015

Recenzie Robotii din familia mea de James Patterson

Sammy Hayes-Rodriguez este un copil obişnuit, exceptând faptul că trăieşte într-o casă plină cu roboţi.

Din familia lui de roboţi fac parte: Blitz (uriaşul care tunde gazonul), Dl. Mop-de-Fier (majordomul maniac), McAport (un câine-robot după care nu trebuie să strângi mizeria) şi de mulţi alţii.

Dar cea mai nouă achiziţie este E, cel mai enervant robot din lume. E este convins ca este fratele lui Sammy şi este hotărât să meargă cu el la şcoală. Când lucrurile scapă de sub control Sammy are de rezolvat o situaţie de urgenţă.

Multumesc Editurii Corint Junior pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Grupului Editorial Corint.

RECENZIE.
Un roman amuzant şi plin de aventuri, Roboţii din familia mea abordează, într-o manieră sensibilă şi pe înţelesul copiilor, teme precum toleranta, acceptarea, afecţiunile incurabile, intimidarea şi comportamentul agresiv din şcoli.
Personajele create de autor sunt realiste şi complexe, iar relaţiile dintre acestea, fie că este vorba de relaţii familiale sau de prietenie, sunt frumos construite şi dezvoltate de-a lungul volumului.
Romanul este narat din perspectiva lui Sammy, un băieţel obişnuit, elev în clasa a cincea, nu prea popular la şcoală, liniştit şi puţin cam singuratic. Puternic ataşat de surioara lui mai mică, Maddie, care suferă de o boală imunodeficienta care îi face imposibilă prezenta la şcoală, Sammy îşi petrece tot timpul liber în compania acesteia şi a celui de-al doilea cel mai bun prieten al său, Trip. Crescut într-o famile fericită, alături de o mamă cercetător în robotică şi un tată autor şi ilustrator de volume grafice, Sammy este înconjurat de roboţeii construiţi de mama sa, care au devenit parte din familia lui.
La început, rece, distant şi reticent faţă de noul roboţel, E, care se crede frăţiorul lui, Sammy descoperă, în timp, în acesta un prieten adevărat, un sprijin şi un aliat de nădejde, care îl susţine şi îl încurajează la nevoie. Cu răbdare, inocenta, umor şi blândeţe, E îl învaţa pe Sammy că ceea ce ne face diferiţi, ne face totodată unici şi speciali. 
Adorabilă şi inteligentă, Maddie este un personaj minunat, o fetiţă optimistă şi mereu cu zâmbetul pe buze, care nu se lasa doborâtă de boala de care suferă şi care trăieşte viaţa la intensitate maximă în micul univers din camera ei. 
O lectură uşoară, rapidă şi plină de haz, completată de ilustraţiile încântătoare create de Juliana Neufeld, Roboţii din familia mea îi va cuceri în mod sigur pe micuţii cititori care vor pătrunde în lumea fermecătoare a roboţeilor prietenoşi.

25 de comentarii:

Ema spunea...

Draguta cartea :). Nu sunt mare fan desene animate sau filme cu roboti, batai sau altele, insa aceasta pare o carte linistita.

Viziru Georgiana spunea...

Aproape toate cartile scrise de James Patterson aparute in Romania sunt cu benzi desenate. Am castigat cartea aceasta la un concurs acum cateva zile si astept sa vina. Multe carti scrise de el ar fi trecute pe lista mea. Generala chiar mi-ar placea s-o am. Din pura curiozitate.

Ema spunea...

Sincer, nu prea am prins perioada benzilor desenate, asa ca nu stiu daca mi-ar placea cartea, e posibil sa ma insel si sa imi placa. Mai stii? :P

Viziru Georgiana spunea...

Pe mine ma atrag, probabil si pentru ca sunt mai mica ca varsta decat tine.

Cipryan spunea...

E nu este "ultima achiziție". Mama lui Sammy îi creează ea însăși...

Ema spunea...

Cel mai probabil de asta, insa poate sa fie si o chestie de gusturi. Pot citi povesti la infinit fara sa ma satur (povesti la propriu), insa atunci cand eram eu copil nu aveam multe canale tv, deci nici desene animate, poate de asta nu ma atrag robotii. Imi amintesc insa ca atunci cand lucram la gradinita copiii erau innebuniti dupa desene animate cu masini sau roboti :)

Viziru Georgiana spunea...

Am primit cartea ieri de la posta si am citit cateva fragmente din ea si mi se pare okay. Pana la urma e o mica povestioara si nu cred ca o sa am asteptari atat de mari cum am de la Onix. Mai citesti ceva nou acum? Sau ai luat o pauza?

Ema spunea...

De ce sa iau pauza? :D Citesc, insa alternez timpul pe care il petrec citind legislatia si facand teste pentru scoala de soferi cu cititul in franceza. Acum citesc Marc Levy - La prochaine fois. Merge mai greu decat cititul in limba romana, dar e ok :) La tine cum merge invatatul?

Viziru Georgiana spunea...

Merge destul de bine, azi vreau sa ma apuc sa repet la romana si sa fac cateva teste de pe net si cateva compuneri. Eu am citit de la Marc Levy- Si daca e adevarat... dar nu am terminat-o. In timpul ala eram putin plictisita si cartea am imprumutat-o. Nu puteam sa o tin o luna la mine pana imi trecea plictiseala aia asa ca i-am dat-o. Dar sincera sa fiu in prezent imi pare rau ca nu am citit-o pe toata.

Ema spunea...

Foxette, uita-te la filmul facut dupa "Si daca e adevarat". Se numeste Just like heaven. :D Decizi apoi daca vrei sa mai citesti cartea si apoi continuarea ei :)

Viziru Georgiana spunea...

Sorina, fata de la care am luat cartea, fiind si colega mea, a spus ca este mai frumoasa cartea si ca filmul e mai slabut. Dar sincer chiar vroiam sa vad filmul si nu ii stiam numele. Cred ca o sa ma uit acum la el. Ce carti ai mai citit de Levy?

Ema spunea...

Eu am vazut intai filmul, mi-a placut mult si la final am vazut ca e dupa o carte. Asa l-am descoperit pe Marc Levy :). Si da, e mai faina cartea, dar si filmul e fain, e filmul meu preferat :P.
Pana acum am citit de Marc Levy: Si daca e adevarat, In alta viata, Sapte zile pentru o eternitate, Toate acele lucruri pe care nu ni le-am spus si Unde esti. Dintre toate, doar ultima nu mi-a placut.

Viziru Georgiana spunea...

Suna bine In alta viata si cred ca am citit descrierea. Vara asta o sa am cateva carti de citit si sper sa mai cumpar, nu sunt destule cele pe care le am. :D

Ema spunea...

Saaau, poti sa investesti intr-un ebook, si ai rezolvat problema :D. Poti lua un mini ebook, e 100 de lei la emag, e un pic mai mic decat cel normal, dar e util.

Viziru Georgiana spunea...

Nu imi prea place sa citesc asa online. Ma dor ochii de la asta si plus ca mie imi face mare placere sa simt paginile si sa tin cartea in mana. Mai ales sa le vad in biblioteca pe toate, aaah ce priveliste. =))

Ema spunea...

Pai asta e avantajul ebook-reader-ului, nu te dor ochii. E altfel ca pe telefon sau tableta, luminozitatea e normala, nu te deranjeaza. Dar asa e, nu se compara cu cartile in format fizic.

Viziru Georgiana spunea...

Nu stiam asta, cand o sa fac rost de bani, pentru ca din nou-mama imi spune sa strang bani daca imi doresc ceva cu adevarat, poate o sa-mi cumpar.

Ema spunea...

Eh, nu e o prioritate. Deocamdata ai ce sa citesti si ai si biblioteca, poti imprumuta de acolo ce vrei :)

Viziru Georgiana spunea...

Asta asa e, de la biblioteca pot lua carti clasice romanesti, Ciresarii, Morometii, etc.

Georgiana spunea...

Nu prea ma pasionează pe mine genul acesta de carti cu roboți si mereu ma duc cu gândul la desene animate,dar s-a facut atata vâlvă in jurul acestei carti si dau peste ea pe orice site legat de carti,încât am ajuns sa fiu curioasă! 😊

Ema spunea...

@Foxette, asa e. Eu toata copilaria si adolescenta am citit numai din biblioteci, ca nu imi permiteam sa imi cumpar carti cu cei cativa lei pe care mi-i lasa mama cand eram la liceu la inceput de saptamana pentru mancare. :D
@Georgiana, pe mine tot nu m-a facut curioasa :)) Sunt atatea carti bune de citit, incat parca n-as pierde vremea cu ea.

Viziru Georgiana spunea...

@Ema te inteleg perfect. Cand vad ca alti parinti le dau copiilor cate 10 lei la scoala mereu zic ca puteam sa-mi cumpar o carte de ei si faceau misto de mine colegii. Prietenii astia mai apropiati de mine =))
@Georgiana, ai dreptate aici. Am eu cartea castigata si e simpatica, usor de citit, iti dai seama.

Georgiana spunea...

ONG!Si mie mi se intampla atât de des sa spun ca de banii aceia imi luam o carte! :)) De-as primi un bănuit de fiecare data cand am spus asta :)) Si da @Ema mereu găsim carti mai bune de citit,dar oricum daca voi avea ocazia o voi citi iar daca nu vor fi altele mai bune cu siguranta :)

Romina Gianina spunea...

Mi se pare o carte perfecta pentru un cadou ,dupa ce o citesc si eu :)) Desi am 20 de ani inca nu m-am potolit cu copilariile ,si noaptea adorm cu animatii

Georgiana spunea...

Ieri am primit si eu cartea aceasta,dupa ce am castigat-o la un concurs,si pot sa spun ca fratele meu mai mic a fost încântat de ea.
Intr-adevăr,e o carte drăguță,si chiar nu ma asteptam sa ma atraga,asa vizual,din cate am vazut si chiar sunt curioasă in privința ei si abia astept sa o citesc,dar mai întâi sa o termine fratele meu :))