miercuri, 24 iunie 2015

Recenzie Fata din tren de Paula Hawkins

Tu nu o cunoşti.
Dar ea te cunoaşte.

Rachel merge în fiecare dimineaţă cu acelaşi tren. Ştie că va aştepta la acelaşi semnal defect, timp în care va urmări ritualul de dimineaţă al unui cuplu ce locuieşte într-o casă de lângă calea ferată.
I-a botezat „Jess şi Jason" şi viaţa lor i se pare perfectă.
Până când într-o zi vede ceva ce o şochează.
Totul se schimbă şi Rachel are şansa de a lua parte la vieţile pe care le-a observat doar de pe margine.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Librex. Pe site-ul librariei online Librex puteti gasi carti din toate genurile literare.
Multumesc librariei online Librex pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Un roman captivant și fascinant, Fata din tren este un thriller psihologic halucinant, încărcat de mister și suspans, care te ține cu sufletul la gură de la inceput până la final. 
Personajele create de autoare sunt impresionante și complexe, dureros de reale și imperfecte. Sfâșiate intre secretele pe care le ascund, măcinate de suferință si prinse într-un păienjenis de amăgiri, cele trei naratoare sunt personaje nedemne de incredere, viciate si duplicitare, de care cu greu te atașezi si cu care iți este uneori dificil sa empatizezi. Siliți sa separăm adevărul de minciună, să descoperim frânturi de informații strecurate printre paragrafe și să căutăm in permanentă indicii despre vinovătia sau nevinovătia personajelor, suntem atrași intr-o lume a umbrelor, a inșelăciunii și a tainelor.
Narat la persoana intai, volumul alternează intre trecut și prezent, intre perspectivele celor trei personaje feminine ale căror vieti se intersecteză.
Rachel este tânăra care a pierdut totul, femeia care se stinge încetul cu încetul, captivă intr-o viață lipsită de sens și prizonieră a propriilor regrete si vicii. Singuratică și deprimată, Rachel incă tânjește dupa iubirea soțului care a inșelat-o si a parasit-o, incă visează la căsnicia pe care ar fi putut-o avea și incă se pierde printre amintirile zilelor in care era împlinită, inainte ca totul să se sfârșească. Speranța este tot ce i-a mai ramas. Speranța că iubirea și fericirea există, speranța care devine tot mai puternică in fiecare zi in care îi privește din trenul cu care face naveta pe cei doi îndragostiți care par sa aibă tot ceea ce ei îi lipsește. Dar cand și acestă speranță este spulberată, ce ii mai rămane?
Megan este femeia cu o viata aparent perfectă, dar împovărată de trecut, femeia care prefera sa-i ascundă soțului ei motivele care o fac să se indepărteze de el și faptul ca incă nu se simte pregatită să aibă o familie.
Anna este femeia care trădează fără regrete, femeia care nu ezită sa distrugă o căsnicie pentru a obține ceea ce-și doreste, femeia care îi judecă pe alții, dar refuză sa-și vadă propriile defecte și neajunsuri.
Narațiunea multiplă contribuie la atmosfera tensionată a volumului, la construirea unor scene emoționante și tulburătoare și la conturarea personalităților personajelor principale. Răsturnările de situație care iți dau fiori, momentele pline de dramatism și atenta explorare a emotiilor și a naturii umane transformă volumul intr-o lectură intensă, surprinzătoare și palpitantă.
Cutremurător si copleșitor, Fata din tren este o poveste despre ură si gelozie, pasiune si secrete, despre partea întunecată a iubirii si a căsniciei, despre crimă și in cele din urmă, pedeapsă.

44 de comentarii:

Romina Gianina spunea...

Frumoasa recenzia!<3 Am vazut multe feedback`uri pozitive la cartea asta. Am zis ca o sa o iau si eu daca mi se iveste ocazia vreodata .

Viziru Georgiana spunea...

Pare interesanta, iar cei de la editura trei chiar ma surprind placut anul asta. Au scos multe carti deja si o sa mai scoata si mai multe. O carte de la ei pe care as vrea s-o citesc ar fi Socul caderii daca nu ma insel. Si multe altele, desigur.

Cherry Queen spunea...

pare o carte interesanta. iese un pic din zona mea de confort dar cred ca asta ma atrage de fapt. :)

Romina Gianina spunea...

@Foxette si pe mine m-a atras Socul caderii dar am renuntat in favoarea altora,am primit niste spoilere si am lasat-o balta. Sper macar tu sa o citesti

Lupu Diana spunea...

In ultima vreme am vazut ca mult lume a inceput sa citeasca acest roman si sunt foarte foarte curioasa sa vad ce e cu el, sper sa apuc sa-l citesc si eu cat mai curand.

Georgiana spunea...

Am vazut in multe locuri cartea aceasta,si imi imaginam cum o sa fie,asa cat de cat.Aceasta a fost prima data cand am citit o recenzie la aceasta carte si chiar nu ma asteptam la genul acesta de acțiune,mai ales ca titlul spune "Fata din tren" si imi închipuiam o singura protagonista.

Ema spunea...

Super faina cartea si recenzia :D. Fata din tren e pe lista mea de cand a aparut, sper sa o citesc cat mai curand. Ma intriga subiectul.
@Foxette, ce e cu Socul caderii? Ce te-a atras atat de mult la ea?
@Lupu Diana, bine ai venit in clubul celor care vrem Fata din tren si bine ai revenit pe blog :D

Romina Gianina spunea...

@ Georgiana si eu aveam aceeasi impresie pana am citit recenzia , da ma gandesc ca desi sunt 3 accentul se pune pe Rachel ,asa`i?

Viziru Georgiana spunea...

@Diana, bine ai revenit!
@ema, mi-a placut cum a scris o fata recenzia si mi s-a parut destul de interesanta.

Lupu Diana spunea...

@Ema, @Foxette, multumesc mult :* nu am revenit definitiv, dar sper ca pana se termina vara sa reusesc sa recuperez tot ce am ratat pana acum ^_^

Maria spunea...

Frumoasa recenzia.Sper sa citesc cartea cat mai curand ^^

Ema spunea...

@Foxette, intotdeauna recenziile au un rol foarte mare in alegerea cartilor pe care le citim. De asta e bine sa avem grija pe cine citim, nu? :D
@Diana, ai avut o perioada cu examene? Sau tin minte gresit?

Lupu Diana spunea...

Nu am avut niciun examen, dar am fost foarte ocupata cu scoala si in urmatoarea perioada voi lipsi pentru ca plec intr-o mini vacanta.
Cat despre recenzii mie imi place sa citesc o carte fara sa stiu absolut nimic despre ea si abia dupa aceea sa citesc recenzii si sa vad daca parerile mele se potrivesc si cu a altora. Daar daca se intampla sa citesc recenzie la o carte despre care nu am mai auzit si imi place foarte mult recenzia, trec imediat cartea pe lista de citit :)

Georgiana spunea...

@Romina,asa ma gândeam si eu,la Rachel,dar sunt sigura ca si celelalte protagoniste au un rol important!

Romina Gianina spunea...

@ Georgiana , nu stiu de ce dar am avut impresia ca ai citit-o :))

Georgiana spunea...

A,nu Romina,nu am citit-o încă,dar am de gand.Am specificat si mai sus ca a fost prima data cand am citit o recenzie la aceasta carte si pot sa spun ca m-a surprins in mod placut,caci mi se pare ca are o acțiune destul de interesanta!

Viziru Georgiana spunea...

@Ema, ce carti noi aparute la trei te atrag acum? Eu am cateva pe care chiar le vreau. Regina adevarata,Constelatii, Jumatatea rea si multe altele.

Ema spunea...

@Foxette, tot aceleasi, plus Fata din tren :D. Plus ce o sa ne mai recomande Mada, ca e imposibil sa nu imi (ne) placa :D
@Diana, distractie placuta in vacanta! Unde mergi? :)

Viziru Georgiana spunea...

@ema sunt de acord. Editura Trei, dupa cum am mai spus, anul asta o sa fie in top pentru ca au multe carti bune de publicat din cate am auzit.

Ema spunea...

@Foxette, sincer, nu m-as supara sa recuperez ce mai am in cap de citit din urma. Pe astea care apar le pot citi si in cateva luni. Oricum, am multe de facut vara asta :)

Viziru Georgiana spunea...

@ema sunt de acord. Nici nu stiu de ce sa ma apuc prima si prima data de citit. Probabil o sa termin Al cincelea val, apoi o sa citesc Sfidarea si o sa ma apuc de Divergent sau poate ca de seria Vampirii sudului. Vreau sa vad daca e ceva de capul ei.

Ema spunea...

@Foxette, Divergeeeeeeeeeeeeent :D. Lasa Vampirii Sudului :)) E mai interesanta Divergent. Ca argument, e prea lunga seria Vampirii Sudului, iti ia mult pana o cumperi pe toata :D

Viziru Georgiana spunea...

Din Divergent am deja primele doua carti, iar la Vampirii sudului imi mai trebuie volumul 6 si volumul 11 si o carte care nu face parte din serie dar sunt doar povestiri in ea si o am pe toata. Mersi de recomandare!

Ema spunea...

@Foxette, sa iti iei si volumul 3 din Divergent, ca e fain :D. Cum de ai atatea volume din Vampirii sudului?

Georgiana spunea...

@Foxxette nici tu nu ai citit Divergent???Credeam ca sunt singura care se apuca de serie vara asta :))

Romina Gianina spunea...

Mi-ati facut pofta de seria asta , eu n-am trecut la insurgent desi am toata seria :)

Viziru Georgiana spunea...

@ema, o sa mi-o cumpar dar cred ca o sa asptept pana anul viitor cand o sa apara coperta cu filmul, cred ca suna stupid =)) si sora mea a cumparat aproape toata seria si eu doar cumpar restul volumelor lipsa.
@georgiana, nu esti singura. Nu am citit nici primul volum si m-am uitat doar la primul film.
@romina, sunt multe serii de care vreau sa ma apuc doar ca trebuie sa strang banii momentan.

Ema spunea...

@Foxette, buna idee cu Experiment :). Asa e, si eu m-am gandit la asta. Vedem la anu' cat de faina e si daca e mi-o iau si eu, ca am primele volume cu coperta cu film, si Experiment cu coperta originala.
@Romina, go for it :D, e faina. Si incearca sa nu citesti spoilere inainte.

Viziru Georgiana spunea...

@ema, sunt de acord. La asta m-am gandit de mult, adica daca as lua Experiment asa cu coperta originala, intre timp vreau sa fac rost si de 1 si 2 tot cu cea originala si sa am copii. Intelegi? Ar fi foarte frumos.
@romina, mie cand imi place foarte mult carte caut detalii si poze despre ea, iar apoi regret pentru ca gasesc numai sopilere.

Ema spunea...

@Foxette, ce tare. La asta ma gandeam si eu. Eu am acum Divergent-coperta film, Insurgent-ambele si Experiment-coperta originala. Cand apare Experiment cu coperta din film, ma gandesc sa o iau si sa caut si Divergent cu cea originala. Pe de alta parte, ma gandesc ca mai bine as lua alte carti, nu aceeasi serie de doua ori. Vedem.

Georgiana spunea...

Si eu m-am gandit la chestia asta cu volumele si coperțile lor!
@Foxxette si eu am vazut doar primul film,din întâmplare,si mi-a placut mult.Stiam de existența cărților asa ca am zis ca o sa le citesc mai întâi si după o sa vad Indulgent,caci nu vreau mai multe spoilere legate de aceasta serie.

Romina Gianina spunea...

@Foxette asta e ideea ca am aflat ca a murit , cine a murit ( sa nu-i stric Georgianei lectura) si parca nu mai are farmec
@Ema eu am copertile originale la Divergent si Experiment , numa la Insurgent mi-au trimis-o in varianta tie-in :|

Viziru Georgiana spunea...

@ema, asa e. Te gandesti ca ai putea sa-ti cumperi alte carti cu banii aia. Asa sunt si eu, dar eu tin mult la aspect si la colecionarea lor.
@georgiana, sunt de acord. Si eu am vazut doar primul film iar despre al doilea am vorbit cu prietena mea despre film si cum se termina.
@romina, da, stiu si eu acel spoiler. Si chiar m-am enervat cand am vazut imaginea pe net. De ce ar pune lumea spoilere atat de ingrozitoare? De ce? Parca o fac intentionat uneori.
Eu am primele 2 volume in coperta filmului si Experiment si Four vreau sa le iau originale. Sper ca o sa gasesc sa iau insurgent si divergent cu coperta lor originala de la mine din oras si sa nu fiu nevoita sa fac vreun schimb. Pare prea complicat.

Georgiana spunea...

Eu chiar nu stiu de nici un spoiler legat de ultimul volum si nici nu vreau sa aflu!
@Foxxette am inteles ca apare si al treilea film,dar nu stiu exact cand si din cate am citit va fi partea unu si partea a doua,cum a fost la The hunger games sau Breaking dawn,cred...

Romina Gianina spunea...

@Georgiana de aia m-am si abtinut :))
@Foxette nici eu nu pot sa imi imaginez ce e in mintea lor :-j .Si recenziile alea oribile in care iti povestesc tot de parca tu esti atat de redus si cand citesti nu iti dai seama care e firul actiunii

Ema spunea...

@Romina, cine ti le-a trimis? Cei de la editura? Probabil s-au gandit ca cei mai multi o voiau tie-in...
@Foxette, sa stii ca asa e, ma gandesc ca n-are rost sa dublez o serie, cand pot lua alta...

Georgiana spunea...

@Ema eu prefer mai mult cărțile in varianta tie-in si sunt de părere ca,de cele mai multe ori,sunt mai tentante,iar in legătură cu descrierile excesive legate de o anumita carte,obisnuiesc sa sar peste ele daca sunt prea lungi si trec direct la acțiune!

Romina Gianina spunea...

@Ema cei de la libirs , si i-am intrebat de 4 ori si mi-au zis ca nu e tie in

Georgiana spunea...

@Romina poate au facut o greseala!Dar iti plac mai mult coperțile originale,sa-nțeleg?

Romina Gianina spunea...

@Georgiana da . Nu-mi plac editiile tie in , prefer sa imi imaginez eu personajul

Viziru Georgiana spunea...

@ema, cam asa. Dar eu chiar vreau originalele. Am inceput sa le strang, poate o sa le gasesc pe toate.

Ema spunea...

@Foxette, si cu celelalte ce faci? Le dai la schimb?
@Georgiana, eu am mai zis, nu prea ma intereseaza ambalajul, insa depinde si de personaje. Ca fizic, Tris nu imi place deloc, nu mi se pare ca au ales actrita potrivita, de asta parea mai tentanta varianta originala a cartilor, in care pot vedea personajul asa cum mi-l imaginez eu din carte :)
@Romina, cel mai probabil au gresit cand au trimis-o, ai putea sa ii contactezi si sa le spui ca atunci cand au pe stoc varianta buna sa rezolve problema.

Georgiana spunea...

@Ema nici mie nu mi-a placut de Tris,dar mi-a placut de Four ❤ si in rest nu prea stiu,la Instrumente mortale mi-a placut de Clary(daca ai citit seria) si mi s-a parut o alegere buna si in fine,ar mai fi multe de adus in vedere...Dar da,uneori e plăcută si varianta originală a cărților! :)

Romina Gianina spunea...

@ Emanuela nu mai are rost , m-am gandit poate gasesc pe cineva care sa schimbe doar supracoperta