luni, 18 mai 2015

Cântecul sângelui (Umbra corbului #1) de Anthony Ryan

„Am luptat în bătălii care au lăsat în urmă sute de leşuri, dar despre ele n-a rămas scris nici măcar un singur cuvânt. Ordinul nostru luptă, însă adesea luptă în umbră, fără glorie sau răsplată. Noi nu avem stindarde."

Aceasta este povestea lui Vaelin Al Sorna, abandonat la vârsta de zece ani de către tatăl său la poarta mânăstirii unui ordin de preoţi-războinici. Aici, alături de alţi băieţi de vârsta lui, este educat printr-un regim brutal, unde preţul eşecului este adesea moartea, pentru a ajunge preot al Ordinului Credinţei Unificate a Tărâmului. Menirea sa este de a apăra Credinţa cu tăişul sabiei, fiind şi soldat pentru armata Tărâmului. Vaelin se trezeşte implicat într-un război în care va fi arma letală a Ordinului şi unica speranţă a Tărâmului.

„Pur şi simplu imposibil de lăsat din mână! Am citit-o cât am putut de repede, apoi am recitit-o imediat, fiindcă nu mă puteam despărţi de universul minunat creat de autor."  Fantasy Book Critic

Anthony Ryan s-a dedicat în întregime scrisului ca urmare a succesului uriaş al romanului Cântecul sângelui, publicat pe cont propriu, după câteva respingeri primite din lumea editorială. Cântecul sângelui a fost urmat în 2014 de Tower Lord, iar în 2015 apare ultimul volum al trilogiei, Queen of Fire. Anthony Ryan este de asemenea autorul seriei de nuvele SF Slab City Blues.

21 de comentarii:

Viziru Georgiana spunea...

Pare o carte captivanta, care te tine cu sufletul la gura la fiecare capitol. Cei de la Trei au intrat in forta anul acesta, numai titluri si titluri. Ma bucur. Cred ca o sa devina editura mea preferata. La sfarsitul lunii urmeaza sa dau comanda de 4 carti de la ei.

Ema spunea...

Ce dragut, o alta serie faina tradusa la noi :) Sa speram ca nu vor lasa tradus doar primul volum.

Viziru Georgiana spunea...

Da, am vazut ca au multe serii incepute si sunt pus numaiprimul volum. Sunt sigura ca, cu timpul o sa le traduca usor usor.

Ema spunea...

Fiind vorba de editura trei, e posibil sa le traduca. :)

Viziru Georgiana spunea...

Asa e, sunt de acord. Au cartu foarte faine. De aia cred ca o sa devin un mare fan. Ce mai citesti?

Ema spunea...

Acum citesc Printre tonuri cenusii, si imi place tare mult <3. Tu?

Maria spunea...

Cartea pare interesanta.Ma bucur ca editura Trei publica si astfel de carti.

Viziru Georgiana spunea...

Mai nimic. Azi am avut teza la matematica si maine o am la geografie. La romana am avut-o deja, deci cred ca se poate spune ca citesc din cartea de greogra. =))

Ema spunea...

Cool. Tot citit se cheama? :)) N-as zice ca centrele de extractie sau de prelucrare se incadreaza la lectura, dar daca zici tu ... :D

Viziru Georgiana spunea...

Dap. Azi am dat si teza la geografie, si cred ca am luat 9. Bun si ala. De abia astept sa ne spuna toate notele de la teze.

Ema spunea...

Eh, lasa ca astea nu mai sunt atat de importante. Ai altele care vin... Oricum, felicitari pt nota. E bun 9.

Viziru Georgiana spunea...

Dap, mersi. Nu a trebuit sa depun prea mult efort la invatat. Geografia e usoara, plus ca mi-am lipid pe perete harta Romaniei sa memorez orasele.

Ema spunea...

Geografia e usoara ... pana la economie. Cand incepe cu numele localitatilor care reprezinta centre de extractie nu mai e funny.

Viziru Georgiana spunea...

O doamne, nici nu vreau sa aud, sincer. Totul pana la matematica.

Ema spunea...

Ziceam de economia din geografie, nu te speria. N-are treaba cu matematica :D. Chill, o sa fie bine.

Viziru Georgiana spunea...

Nu sunt prea informata in legatura cu facultatea si de aia sunt atat de confuza.

Ema spunea...

Deocamdata gandeste-te la liceu, ia si tu pas cu pas :D

Viziru Georgiana spunea...

Exact asa este. O iau si eu usor, intru la liceu dupa aia facultatea, mai e destul timp, nu? :D

Ema spunea...

Nu trece asa de repede liceul, deci ai destul timp. Unde o sa stai la liceu? Camin, chirie?

Viziru Georgiana spunea...

Inca nu am vorbit cu parintii in legatura cu asta. Probabil o sa fac naveta sau daca e sa gasesc undeva cu chirie ar fi si asta o solutie. De camine, nu stiu ce sa zic, nu cred ca e o varianta. Tu ai stat in camin sau ai facut naveta?

Ema spunea...

Niciuna din ele.. e aiurea sa faci naveta, n-o sa rezisti si pierzi din timpul pentru studiat, nu o sa poti sa iesi si tu cu colegii, ca nu mai ai autobuze, etc... Eu am stat in apartamentul alor mei, insa am avut colegi care au stat la internat si era ok. Nu scoate de tot ideea asta. Am stat apoi in facultate in camin, si n-as da perioada aia pe nimic. Vorbim la cealalta postare, ca aici avem 10 comentarii.