miercuri, 8 aprilie 2015

Recenzie Regina Adevărată (Regina ținutului Tearling #1) de Erika Johansen

Trecerea, un cataclism misterios, a făcut să piară cea mai mare parte a umanităţii, alături de tehnologia ultramodernă. Regresând în epoca feudală, dar aflându-se totodată undeva în viitor, supraviețuitorii o iau de la capăt pe un teritoriu nou, numit Tearling: un ținut sărăcit, prădat de propriii săi nobili şi de regatul Mortmesne, condus de Regina Roşie.

Singura speranţă a poporului îngenuncheat este moştenitoarea tronului, Kelsea Raleigh, o fată de 19 ani care nu cunoaşte decât lumea cărţilor şi, mai ales, istoria omenirii de dinainte de Trecere.
Călătoria viitoarei regine este începutul unei iniţieri dure, pe parcursul căreia înfruntă moartea sub diferite chipuri și îşi descoperă darul clarviziunii.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Librex.
Multumesc librariei online Librex pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Acţiunea volumului Regina Adevărată se petrece într-o lume învăluită în mister, într-o lume fragilă si corupta, răvăşită de războaie, măcinată de conflicte şi bântuită de ameninţarea unei Regine întunecate, neîndurătoare şi înfricoşătoare care şi-a clădit Imperiul pe teama şi moarte. 
În această lume, ascunsă printre umbrele pădurii Reddick, o fetiţă exilată învaţa să fie regina, învaţa să-şi iubească poporul pe care nu-l cunoaşte şi tărâmul frânt pe care într-o zi va trebui să-l conducă. Vreme de nouăsprezece ani, copila aşteaptă cu teama ziua în care va trebui să se despartă de cei care îi sunt părinţi, protectori şi învăţători, ziua în care cei care se ridică împotriva regatului ei vor trimite primul asasin pe urmele ei. Kelsea este viitoarea regină a ţinutului Tearling, copila însemnată de cel care a încercat să o ucidă şi vânată de inamici brutali, dar este şi fata puternică şi inteligentă, pregătită să-i înfrunte şi să-i înfrângă pe cei care vor încerca să-i stea în cale, pe cei care vor încerca să o impiedice să-şi salveze poporul.
Într-un tărâm în care magia pulsează în întuneric, în care ştiinţa şi vrăjitoria se întrepătrund, într-un regat în care nevinovaţii pier lipsiţi de speranţă, însoţită de Străjile care i-au jurat credinţă mamei ei demult pierdute, Kelsea porneşte într-o călătorie presărată cu pericole şi moarte, spre Noua Londra, capitala ţinutului Tearling, unde va fi încoronată regină. 
Kelsea este o eroină minunată, un personaj realist de care te ataşezi cu uşurinţă, care-şi asumă responsabilităţi copleşitoare şi care refuză să dea înapoi în faţa pericolului. Captivă intre intrigile şi comploturile de la Curte, intre adversari de temut şi duşmani întunecaţi, aflată permenant în primejdie şi urmărită de asasini necruţători, Kelsea îşi ascunde vulnerabilitatea şi nesiguranţa, îşi controlează teama şi îşi înfrunta inamicii, învaţa să lupte şi să-şi aleagă aliaţii, îşi croieşte singura destinul şi se împotriveşte morţii.
Inteligentă, plină de compasiune, curajoasă şi cu o voinţă de fier, Kelsea se transformă, de-a lungul volumului, într-o femeie încrezătoare în forţele proprii, într-un lider pentru poporul pe care încearcă să-l protejeze şi într-o regină puternică, respectată şi admirată. 
Cavalerii din Garda Reginei sunt războinici abili, loiali şi neînfricaţi, legaţi de onoare şi jurământ şi capabili de orice sacrificii pentru a-şi proteja regina. Dintre aceştia se evidenţiază Lazarus Buzduganu, căpitanul gărzilor, sprijinul, îndrumătorul şi protectorul Kelsei, cel care îi este întotdeauna alături şi care nu ezită să recurgă la orice metodă pentru a-i îndepărta pe cei care o pun în pericol. Un strateg iscusit şi un luptător temut, care îşi păstrează calmul în cele mai tensionate momente, Buzduganu impresionează prin devotamentul de nezdruncinat faţă de Kelsea şi prin modul calculat şi brutal în care îi urmăreşte şi pedepseşte pe adversarii acesteia.
Personajele secundare complexe şi impresionante, dintre care se remarca Spectrul, un luptător proscris misterios, care o veghează pe Kelsea din umbră şi care are propriile planuri ascunse, Pen, spadasinul neîntrecut şi garda de corp a lui Kelsea, sau Regina Rosie, nemiloasă, crudă, violentă şi capabilă să ucidă şi să distrugă tot ce stă în calea ambiţiilor sale şi a setei de putere, contribuie la desavarsirea unei lumi imprevizibile, copleşitoare şi fascinante, învăluită în secrete şi înveşmântată în umbre.
Naraţiunea multipla şi capitolele precedate de pasaje scrise de istoricii din Tearling ne permit să pătrundem în mintea personajelor şi în viitor, să descoperim modul în care acţiunile lui Kelsea vor influenţa soarta regatului şi a poporului ei şi să înţelegem impactul pe care tânăra regină îl are asupra celor pe care îi întâlneşte, fie că aceştia îi sunt aliaţi sau duşmani.
Scenele palpitante şi şocante, momentele emoţionante şi intense, intrigile, răpirile, răzbunările şi luptele dramatice completează atmosfera încărcată de mister, acţiune şi răsturnări de situaţie a volumului. Captivant si imprevizibil, Regina Adevărată este un volum epic, un volum despre magie si puterea sperantei, un volum despre lupta pentru libertate, supravietuire si izbandă.

52 de comentarii:

Unknown spunea...

Am văzut-o la o prietenă şi e destul de măricică (ceea ce ar fi bine în alte circumstanțe). :> Iar subiectul presupun că merită multă atenție. Nu cred că e uşor de citit şi în clipa de față am nevoie de relaxare.
Totuşi, cartea mă atrage super mult şi sper să o pot cumpăra ca s-o citesc cândva când voi avea dispoziția necesară...
Cât i-ai dat pe goodreads, Mădă? :)

Unknown spunea...

Am impresia ca am vazut-o undeva, dar in limba engleza.Pare chiar interesanta.Daca o mai adaug si pe asta pe lista de dorinte, am in total 60 de carti care abia asteapta sa fie puse in biblioteca mea :)) :3

Unknown spunea...

@smultea eliza, doar 60? :)))
Şi eu am multe, dar mi-am ales cărțile pe care le vreau CEL MAI MULT şi am făcut un top din ele, pe locul unu fiind, evident, cea pe care o doream cel mai tare. Făcusem un top 20 şi am ajuns la top 3, deci cred că mă țin bine.
Înainte cumpăram cărți ieftine, dar pe care nu le doream. Acum, sunt decisă să cumpăr DOAR ce îmi doresc, chiar dacă prețurile sunt în jur de 25-30-40 lei.

Unknown spunea...

Deocamdata :))) Adica, astea sunt in romana...Am lista separata pentru cele in engleza :)))
E un mare progres, sa stii.Incerc si eu sa imi fac o idee ce carti merita pentru inceput.Nu regret ca am cumparat toate cartile pe care le detin in prezent...ehh, poate doar cu cateva exceptii.Zic asta deoarece am inceput niste carti si nu le-am terminat pentru simplul fapt ca nu mi-au placut deloc..

Unknown spunea...

@smultea eliza, acelea în engleză câte sunt? :)))
Eu mă ghidez după autor, dacă l-am mai citit, şi după părerile celor care au gusturi similare cu ale mele. Coperțile şi descrierile pot fi înşelătoare.

Viziru Georgiana spunea...

O doamne, vreau cartea asta de cand a aparut. =(( Mai ales ca in america are atata succes :(

Unknown spunea...

@Foxette, da, am văzut şi eu. Trei face treabă foarte bună în ultima vreme. ;)

Viziru Georgiana spunea...

Da, mai ales ca au atatea carti bune de unde alege. Pe pagina am vazut ca au planuri mari cu alte 3 carti la care lucreaza.

Unknown spunea...

@Foxette, pe facebook, nu? Am observat şi eu, dar nu mai auzisem de acele cărți înainte. Tu?

Viziru Georgiana spunea...

@Andra, da pe pagina de facebook. Sincera sa fiu, n-am auzit deloc de ele, dar ca de obicei, o sa fie carti bune. Anul asta o sa apara carti foarte frumoase <3

Unknown spunea...

@Foxette, da, am avut şi eu presentimentul ăsta de prin decembrie.
Pe lângă subiect, ai votat blogul Mădălinei pentru top? Întreb fiindcă are doar două voturi, trei cu al meu.

Unknown spunea...

@Andra Raluk Alea cred ca vreo 45-50..Si nu, nici eu nu ma iau dupa coperti si descrieri, ci dupa anumiti booktuberi cu aceleasi preferinte :)
@Foxette Da, am inteles ca vor sa publice seria "The Darkest Minds"..sunt multe persoane care o adora.Ce mai au de gand sa publice??

Unknown spunea...

@smultea eliza, şi tu urmăreşti booktuberii? Cei români sunt chiar buni, deşi preferata mea nu e româncă. Canalul ei se numeşte Kassidy Voinche.

Unknown spunea...

@Andra Raluk Da, dar toti sunt din strainatate.Preferata mea ramane pentru totdeauna Sasha Alsberg, canal : abookutopia.E geniala si avem aceleasi gusturi :3 Oricum, sunt mai multi pe care ii urmaresc: katytastic, tashapolis, thebooktuber, benjaminoftomes, polandbanannasbooks, etc...

Unknown spunea...

@smultea Eliza, pe katytastic, tashapolis, polandbananasbooks și abooktopia le urmărea, deja. Pe restul nu.
Și românii sunt buni. Simona Husaru de pe blogul secretele cărților are și ea un canal. E preferata mea dintre români. S-a cam lăsat, dar...

Viziru Georgiana spunea...

Acum am dat comanda la Obsidian si la alte carti minunate, printre care si primul volum din seria Grisha, de abia astept sa vina acasa! <3

Unknown spunea...

@Andra Raluk Super :) Parca am urmarit cateva videoclipuri de-ale ei, din cate imi amintesc...Chiar mi-au placut

Unknown spunea...

@Foxette, mă bucur pentru tine. Să mă anunți dacă îți place și ție "Obsidian" la fel de mult ca mie. Dar înainte de orice, Daemon e al meu, să știi. Bine?
@smultea eliza, e simpatică și amuzantă. O urmăream deja pe blog și când am văzut că se ocupă și de booktubing, am început să o venerez.

Viziru Georgiana spunea...

@Andra, nu stiu unde sa votez, daca ai putea lasa aici un link, mersi mult!
Booktuberii mei preferati sunt abookutopia Ariel Bissett ,iar pe jessethereader il adooor

Unknown spunea...

@Foxette Iti doresc spor la lectura de pe acum ca sigur o sa ai nevoie cu asa carti bune :) Sa ne spui parerea ta si despre primul volum din seria Grisha, chiar sunt foarte curioasa :3

Viziru Georgiana spunea...

@andra, inca n-am citit cartea, am comandat primul volum. Fara spoilere, pls :(
@eliza, mersi mult! LA CATE POSTARI AM VAZUT LEGATE DE CARTILE DIN SERIA ACEEA SI LA OBSIDIAN, MI S-A LUAT SA FIU PE DIN-AFARA! Dar n-o sa mai fiu! =)) sunt malefica...o sa-ti spun parerea cu mare drag, mersi inca o data!

Unknown spunea...

@Foxette, http://goodread.ro/topulblogurilordecarti/voteaza.php?id=66 aici. Stai liniștită. Eu nu ofer spoilere. ;)
Fetelor, eu ies. Ăsta e al zecelea comentariu și nu vreau să încalc regulile. Noapte bună!

Unknown spunea...

@Foxette Nu ai pentru ce!Da, stiu, si eu am patit la fel cu destule carti :)))) Ehh,dar nici foarte, foarte malefica...Abia astept un impuls ca sa ma pot apuca de citit seria :3

Viziru Georgiana spunea...

@andra, mersi petru link, o sa intru si o s-o votez pe Mada, imediat! Noapte buna!

Unknown spunea...

Noapte buna, fetelor!Sa il visati pe Daemon ♥♥♥

Viziru Georgiana spunea...

@eliza, tocmai ce spuneam ca ma simt data pe din-afara cand cineva vorbeste despre o carte pe care nu am citit-o, iar tu ce-mi faci? =))) Glumesc. Sunt tare curioasa sa vad ce e asa frumos la Daemon... :-?.

Unknown spunea...

@Foxette Oh, scuze :))) Sa te tii binee :3 Scrie perfectiune pe el ♥

Viziru Georgiana spunea...

Mersi mult, ma faci si mai curioasa. Oricum, de abia astept sa le citesc pe toate cat mai curand. Eu ma bag la somn, a fost o zi lunga. Noapte buna! <3

Unknown spunea...

Ma bucur ca te-am facut curioasa :3 Chiar a fost lunga...Noapte buna si tiee! ♥

Viziru Georgiana spunea...

Mi-am comandat si Al cincelea val, in engleza spus si "The 5th Wave". De abia astept sa o citesc. Din cate am auzit se filmeaza la film, iar in rolul principal va juca Chloe, actrita din If i stay sau Carrie. Acum e noapte buna =)). Spunem asta de 4 ori. Noapte buna, somn usor. Sa ai o zi perfecta maine! Toate cele bune! <3

Madalina spunea...

Andra, a fost foarte greu sa aleg ce punctaj sa-i dau acestui volum. A fost foarte captivant si plin de scene de actiune, am indragit-o pe eroina de la primele pagini si am apreciat enorm de mult faptul ca nu exista deloc romance, dar totodata s-au atins foarte des subiecte despre care eu evit cat pot de mult sa citesc. Volumul este incadrat in categoria young adult, dar referirile care se fac la anumite acte de violenta sunt prea explicite pentru o carte pentru adolescenti.
Cu toate acestea, mi-a placut foarte mult Regina Adevarata si i-am acordat patru puncte. Acum, abia astept continuarea :)

Va multumesc din suflet tuturor pentru voturi ^_^ Nu ma asteptam sa ma votati :)

Heoise75 spunea...

Exista autori cu muult mai faimosi decat aceasta nordica: J R Ward, Sherylinn Kenyion, Ilona Andrews,Gena Showalter, Darynda Jones, cea care a scris seria Meredith Thompson etc!

alexa ioana spunea...

@Heoise si eu sunt fana Darynda Jones
@Andra Raluk, merci pentru link, si eu vreau sa votez blogul lui Mada :D

Ema spunea...

Am votat si eu acum blogul. N-am mai fost aici in ultimele zile si nu vazusem. Gata, s-a rezolvat :D
Legat de carte, aceasta este si pe lista mea de ceva timp, iar dupa aceasta recenzie, cu atat mai mult. :)

Lupu Diana spunea...

Cred ca ai postat pe blog despre aceasta carte si cand a aparut si mi s-a parut foarte interesanta de atunci. Nu am avut INCA ocazia sa o citesc, dar recenzia ta ma impulsioneaza sa fac rost de ea mai repede. :)

Ema spunea...

@Diana, si mie la fel, mi s-a parut interesanta de prima data cand am auzit de ea. Ce mai faci? Ce ai mai citit in ultima vreme?

Unknown spunea...

Cartea ma atrage in special prin complexitatea personajului principal, Kelsea, eroina tinutului Tearling.

Ema spunea...

@Marius, exact la asta ma gandeam si eu cand am citit recenzia. Personajul principal este atat de cool, incat si daca restul povestii n-ar fi super interesanta tot as citi cartea :D

Lupu Diana spunea...

@Emanuala, nu am mai citit nimic si vorbesc ff serios :/ Am vrut sa citesc Viata pe un peron, Fata disparuta, Nume de cod Verity, Experiment si nimic nu merge, nu stiu ce am patit, anul trecut pe vremea asta aveam o groaza de carti citite si acum abia am reusit as citesc cateva si majoritatea pentru scoala :/

Ema spunea...

@Diana, probabil pentru ca ai un an greu la scoala, f mult de lucru si asta te epuizeaza. Nu-ti imagina ca noi ceilalti citim non stop. Si eu am perioade in care citesc o carte pe zi si perioade in care nu mai citesc nimic cu saptamanile. Acum de cand ma chinui sa citesc o carte in franceza, ma apuc de orice altceva, mai putin de citit...

Lupu Diana spunea...

Ma bucur ca nu sunt singura care trece prin astfel de stari, dar parca de prea mult timp n-am mai pus mana serios pe o carte...

Ema spunea...

Ai timp in vacanta... acum esti f ocupata cu scoala si probabil de aia esti stresata... Oricum, ai toata viata inainte sa citesti. Sau poate nu ai gasit cartea care sa te atraga, daca ai inceput ceva ce nu iti place, probabil de aia nu reusesti sa mai citesti.

Lupu Diana spunea...

Sper sa-mi revin pana atunci. M-ar tenta sa incep Cei frumosi si blestemati, dar mi-e teama sa nu o las si pe aia in aer.

Ema spunea...

Ma bati daca iti zic ca nu imi dau seama despre ce carte vorbesti? Probabil am auzit de ea, dar acum nu-mi spune nimic :D E faina?

Lupu Diana spunea...

Nu te bat :)) E o carte scrisa de F. Scott Fitzgerald si am cumparat-o mai mult sub impulsul momentului :)

Ema spunea...

Aaa, imi place autorul. Adica mi-a placut Marele Gatsby. Sunt sigura ca si asta e faina. Ce mai astepti? :D Presupun ca astepti sa poti respira cu scoala :))

Lupu Diana spunea...

Eu am vazut filmul facut dupa Marele Gatsby si am auzit multe pareri bune si despre carte, dar da, astept sa am un moment de respiro cu scoala :)

Ema spunea...

Ma gandeam eu. Nu stiu daca mai tin bine minte, esti clasa a 11-a, nu? N-ai bacul acum parca ...
Anyway, tu nu citesti asa mult lately din cauza scolii, eu ca mi-e greu sa citesc in franceza... Dar ma incapatanez si tot o termin.

Lupu Diana spunea...

Sunt a 10a, mai am de trecut prin 2 ani si ceva de liceu :)) Cred ca ti-e greu cu franceza, eu pur si simplu nu o pot invata, imi place cum suna si mi-ar placea sa o stiu si eu, dar nu se prinde de mine

Ema spunea...

Mereu am avut problema asta cu limbile straine :(. Eram f buna la orice, numai la limbi straine nu. Mi se par atat de inutile, niciodata nu poti excela... nativul tarii respective, chiar cel mai prost dintre ei, o sa stie limba mai bine ca tine. Si atunci care e rostul?

Lupu Diana spunea...

Nefolositoare nu le vad, doar usor complicate (unele). De exemplu engleza imi place mult si imi este foarte usor sa o invat, insa franceza mi se pare aproape imposibila.

Ema spunea...

Te inteleg de ce, au o gramatica la fel de grea ca gramatica limbii romane. Lasand la o parte asta, la mine e blocaj mental pentru ca intr-adevar in subconstient le consider inutile. Dupa mine, ar trebui sa existe o singura limba peste tot, sa nu existe nicaieri bariera lingvistica. Se vorbea la un moment dat despre o limba universala, esperanto, o limba construita din cuvinte din foarte multe limbi, pe care daca o vorbesti sa fii inteles aproape oriunde in lume. Asta ar fi interesanta :)