sâmbătă, 18 aprilie 2015

Recenzie Onix (Lux #2) de Jennifer L. Armentrout

O miză uriaşă, o chimie perfectă.
E foarte greu să fiu conectată cu Daemon Black.


Prin magia sa extraterestră, Daemon este hotărât să-mi demonstreze că ceea ce simte pentru mine e mai mult decât urmarea bizarei conexiuni dintre noi. Aşa că încerc să-l ţin la distanţă, deşi e mai aprins ca niciodată în aceste zile reci de iarnă. Dar noi avem probleme mai mari.

Ceva mai rău decât arumii se află în oraş.

MA-ul este aici. Dacă descoperă ce poate face Daemon şi că există o conexiune între noi doi, atunci sunt terminată. La fel şi el. Iar la şcoala noastră a venit un băiat nou, care are un secret. Ştie ce s-a întâmplat cu mine şi mă poate ajuta, dar pentru asta trebuie să-l mint pe Daemon şi să stau departe de el. De parcă aş putea. Căci, în ciuda raţiunii, simt că mă îndrăgostesc de Daemon. Rău de tot.

Dar apoi totul se schimbă.

Am văzut pe cineva care nu ar trebui să mai fie în viaţă. Şi trebuie să-i spun lui Daemon, chiar dacă ştiu că nu va înceta să caute până ce nu va afla adevărul. Ce s-a întâmplat cu fratele lui? Cine l-a trădat?

Şi ce vrea MA-ul de la ei – de la mine?
Nimeni nu este cine pare a fi.
Şi nu toată lumea va supravieţui minciunilor.


Multumesc Editurii Leda pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Leda.

RECENZIE.
Onix este un volum fermecător, plin de suspans, romantism, acţiune şi dramă, o poveste de dragoste intensă şi pasională, care te introduce într-o lume magică şi uluitoare, într-o lume a secretelor şi a conspiraţiilor. Scenele amuzante, clipele încărcate de tensiune, momentele pline de tandreţe şi misterele care învăluie trecutul lui Daemon şi al familiei lui transformă volumul într-o lectură provocatoare, emoţionantă şi captivantă, care te ţine cu sufletul la gură.
După ce, la finalul volumului precedent, Daemon i-a salvat viaţa lui Katy, legătura dintre ei a fost amplificată, atrăgand consecinţe periculoase atat pentru Katy, cat şi pentru Luxeni. Dar, in ciuda conexiunii care ii uneste, pe măsură ce Daemon încearcă să se apropie de Katy, aceasta se îndepărtează de el, temându-se că atracţia pe care acesta o simte pentru ea este doar un efect secundar al legăturii lor. In plus, Daemon si Katy trebuie sa ascundă relatia dintre ei şi noile abilităţi dezvoltate de Katy şi de Ministerul Apărarii care ii supraveghează pe Luxeni şi care are propriile planuri şi interese ascunse.
Inteligentă, amuzantă şi independentă, dar totodată sensibilă şi vulnerabilă, Katy se transformă de-a lungul capitolelor într-un personaj indrăzneţ şi curajos, care nu se teme să rişte totul pentru a-i proteja pe cei dragi ei şi care incearcă din răsputeri să inveţe sa-si folosească abilităţile recent dobandite pentru a nu mai fi o slăbiciune in confruntările cu Arumii. Responsabilităţile pe care Katy şi le asumă, primejdiile prin care trece, provocările şi ameninţările pe care le înfruntă conturează o eroină puternică decisă să fie un sprijin şi un aliat de nădejde pentru Daemon şi pentru prietenii ei. Katy nu este o eroină perfectă, este o eroină realistă, cu defecte şi calitaţi, care comite greşeli, care ezită şi se teme, care uneori poate fi prea impulsivă sau prea încăpăţânată, dar care îşi asumă vina, învaţa din greşelile făcute şi încearcă să le îndrepte.
Din băiatul arogant, sarcastic şi rece din volumul anterior, Daemon devine un personaj tandru, fermecător şi atent, care încearcă să-i demonstreze lui Katy că ţine cu adevărat la ea şi că îi va fi întotdeauna alături. Sigur pe el, direct, sincer şi pasional, Daemon îi dovedeşte lui Katy că este demn de încrederea ei, o protejează, ii este alături la nevoie şi refuză să o lase să-l îndepărteze.
Legătura dintre Katy şi Daemon este profundă şi intensă, iar sentimentele care îi unesc sunt copleşitoare şi de nestăvilit, imposibil de ascuns sau de negat.
Replicile amuzante, flirturile savuroase, intriga ingenioasă, trădările neaşteptate, pierderile dureroase şi răsturnările de situaţie şocante completează un volum impresionat, care vă va taia rasuflarea şi vă va cuceri de la primele pagini.

35 de comentarii:

Ema spunea...

Ce frumooos, ai citit Onix!!! <3 Trebuie sa imi arati si mie unde gasesti gif-urile astea faine :)

Unknown spunea...

Oh, Doamne! Am iubit cartea asta. IUBIT. Cât i-ai dat pe goodreads, Mădă?
@Emanuela, Tyler Hoechlin e fain el, pur şi simplu. Nu doar gif-urile. :))) Off! Mi-e dor de Teen Wolf acum...

Ai citit Obsidian?

Unknown spunea...

Aaaaaa ♥♥♥ Cel mai frumos articol de pana acum :3 Si cea mai perfecta carte eveeer...Nu mai am cuvinte, sincer...Mai am 69 de pagini si o termin si da, da, stiu ca suna pervers..Nu e vina mea ca s-a terminat capitolul :))))) Daemon ♥ :p
Si Katy ar putea foarte bine sa fie ca o sora pentru mine :3

Unknown spunea...

@Eliza, eu n-aş vrea să fiu sora lui Katy. Aş vrea să fiu Katy. Pentru Daemon. :)))
Oricum, mi se pare că ne asemănăm la gusturi. Ne plac cărțile, căpşunile, cântecele lui Bob Dylan, Daemon...

Unknown spunea...

@Andra, ambele variante suna la fel de bine :3 Da, exact ^^ Abia astept sa mananc capsuniii ♥ Cand termin cartea, o sa zic ceva de genul : "Unde e Opal??" Meh, iar trebuie sa asteptam...

Unknown spunea...

@Eliza, şi eu m-am întrebat unde e Opal când am terminat-o. :)))
Am aflat câte ceva de publicarea altor două cărți de care sunt super încântată. Ieii! S-au pus pe treabă editurile. :D

Unknown spunea...

@Andra, La ce carti te referi? :)
Da, chiar ca...Apare volumul 3 din Eve!!! ♥ Puteam sa jur ca era ultima serie la care ma gandeam :))

Madalina spunea...

Andra, i-am dat 5 stelute ^_^ Lux este una dintre seriile mele preferate :) Eu am citit si Opal (in engleza), dar mai bine nu o faceam pentru ca se termina cu un cliffhanger teribil.

Ema spunea...

@Andra, inca nu, insa am citit atatea recenzii si spolere despre ea, incat cunosc deja toata povestea :D
@Mada, wow, daca ai dat tu 5 stele, inseamna ca e chiar buna cartea. Foarte rar dai atat :)

Unknown spunea...

Eliza, nu de Eve vorbeam. Nu am citit trilogia. Mă refeream la FANGIRL care apare la ART și la GIRL ONLINE care apare la Epica. Uraaa!

Mădă, Lux e și una dintre seriile mele preferate, deși n-am citit decât două dintre cărți. Da, am mai auzit că autoarea a fost "malefică" sau ceva de genul ăsta cu finalul de la Opal. Și, totuși, tot vreau să o citesc cât mai repede.

Unknown spunea...

@Andra,Fangirl la ART????? :o :o OMG ♥ Nu creeed Si Girl Online....Ok, woow..lista mea o sa se faca de 2m :)))))
@Mada, incerc sa nu ma gandesc la cliffhanger-ul ala...Nu stiu cat sunt de pregatita.Oricum, la cat de populara e seria asta, LEDA sigur va publica Opal pana la sfarsitul anului :3

Unknown spunea...

@Eliza, dap, și eu. O să mor așteptând.
Opal? Să sperăm că apare peste maxim două luni. :))
@Emanuela, e diferit când o citești. Pe bune. Chiar ar trebui să îi dai o șansă. :)

Unknown spunea...

@Andra, ar fi prea frumos ca sa fie adevarat daca ar aparea peste doua luni...
@Emanuela, Numai dialogurile sunt ceva de neratat :3 Stii ca nu o sa ne lasam eu si Andra pana nu te convingem sa o citesti :)) O poti considera un "must have"...

Unknown spunea...

@Eliza, știu, dar nu vreau să uit toată acțiunea... :(
Ar fi ceva îngrozitor. Deși, ambele cărți îmi sunt bine întipărite în minte acum, nu știu cum va fi peste două lunii. :'(

Ema spunea...

Fetelor, pai vreau sa o citesc, n-am zis ca nu :)). Am zis doar ca imi dau seama ca e buna dupa tot ce am citit despre ea :)

Unknown spunea...

@Da, asta asa e :( Stii, nu ar fi asa de rau daca nu am mai citi si alte carti, dar e imposibil sa te abtii...Mereu e o carte care te asteapta :))
@Emanuela,Ok...atunci astept sa o citesti ca sa discutam :)) :3

Ema spunea...

@Eliza, stai sa ajung in tara, ca acum n-am de unde sa o iau :D

Unknown spunea...

@Eliza, foarte multe cărți, ceea ce e bine. ;)
@Emanuela, unde ești? :o

Unknown spunea...

@Emanuela, ok, acum se intelege :)) Sunt oferte la libris si pe elefant.ro :3 O sa mori dupa Daemon ♥ :p

Ema spunea...

@Andra, in Paris
@Eliza, am vazut, am urmarit ofertele :)

Unknown spunea...

@Eliza, nu, nu, nu. Daemon e al meu și nu îl împart cu nimeni. Nici macar cu voi. :)))

Ema spunea...

@Andraaaa, nu fi rea! Lasa-ni-l si noua! :D

Madalina spunea...

Emanuela, din pacate am observat si eu ca am foarte putine carti notate cu 5 stelute. Pentru mine, o carte trebuie sa fie aproape perfecta ca sa primeasca 4 sau 5 puncte. A fost foarte greu sa fac lista cu serii si carti preferate despre care am vorbit pentru ca nu stiam daca sa trec si cartile carora le-am dat 3 puncte, dar care mi-au placut foarte mult.

Andra, a fost ingrozitor finalul. Am fost socata cand am vazut cum se termina si cand mi-am dat seama ca am de asteptat luni de zile pana la urmatorul volum. Cand a fost publicat volumul patru nu l-am citit pentru ca am hotarat sa-l citesc abia dupa ce e publicat si ultimul volum din serie. Dupa cliffhangerul de la finalului lui Opal ma asteptam la ceva si mai rau pentru finalul urmatorului volum.

Eliza, pe mine m-au facut sa plang ultimele capitole din Opal. Cred ca a fost cel mai emotionant si captivant volum din serie :)

Ema spunea...

@Mada, da m-am uitat pe pagina ta de Goodreads, si chiar mi se par obiective notele. E normal sa fie asa, avand in vedere ca citesti foarte mult, esti putin mai critica in legatura cu calitatea cartilor ;)

Unknown spunea...

@Emanuela, Si eu o sa merg vara asta ♥
@Andra,Neh, e si al meu :))) Semanam, deci, putem sa negociem cumva..

Unknown spunea...

Emanuela, Paris? Ce frumooooos! Vreau şi eu. N-am fost decåt în Spania până acum.
NU. PUNCT. Când vei citi cartea, mă vei înțelege.

Mădă, păi, seria Lux chiar e perfectă. Şi Onix a fost emoționantă. Ştii tu de ce. Cred că Opal o să mă omoare. :))

Ema spunea...

@Eliza, unde o sa mergi vara asta? In Paris? Daca da, anunta-ma inainte sa vii :D

Unknown spunea...

@Andra, Credeam ca sunt singura care a fost doar in Spania pana acum :))))
@Emanuela, Da ♥ Asa voi face :) :3
@Mada, stiu sigur ca o sa mor citind :)) Daca o sa fiu in perioada lacrimogena, voi vrea sa plang, deci, stiu cand o sa o citesc :3

Madalina spunea...

Da, sunt destul de critica, dar cred ca marea problema e faptul ca sunt publicate foarte multe carti slabe carora chiar nu ai cum sa le acorzi multe puncte. Am impresia ca marea majoritate a cartilor seamana foarte mult cu volumele care au avut succes, iar asta ma face automat sa fiu reticenta cand e vorba sa le citesc. Foarte rar descopar carti cu adevarat originale, care sa nu fie o combinatie a volumelor foarte apreciate publicate in ultimii ani. In plus, sunt anumite teme despre care evit sa citesc, iar daca un autor are tendinta sa scuze sau sa justifice un comportament care mie mi se pare de neconceput, automat depunctez cartea.

Ema spunea...

@Eliza, se pune daca am fost in Mallorca in luna de miere? :D Tot Spania e. Daca nu se pune, ca nu e pe continent, nici eu n-am fost.
Vorbesc serios cu anuntatul, te duc peste tot pe aici, ca am invatat bine orasul :)

Unknown spunea...

@Emanuela, nu ma lua cu astea ca sunt varza :)))) Am fost cand aveam 4 ani...
Yeey mersiii mult ♥ Chiar as vrea sa ma documentez pentru o posibila carte :3
Eu ies;e al zecelea comentariu.Sa aveti o seara frumoasa fetelor! :*

Ema spunea...

@Mada, raspund abia acum, apucasem deja sa comentez si n-am putut sa mai adaug (comentarii consecutive :D ). Te inteleg cu reticenta, am observat si eu asemanarea dintre unele carti mai noi cu carti care au avut succes. Sunt curioasa care ti-a atras atentia, dar nu te intreb aici, poate nu vrei sa zici :D
@Eliza, Mallorca e o insula intre Spania si Italia, dar apartine tot Spaniei. Cum poti sa nu iti amintesti unde ai fost? Nu astept rsp, era intrebare retorica :P
Si la mine e al 10-lea comentariu, va las, ma duc la plimbare prin Paris. O seara frumoasa si voua! :)

Unknown spunea...

Eliza, nu eşti singura, my dear. :*
Mădă, n-ai cum să dai mult decât merită unei cărți. N-ar fi drept pentru cele cu adevărat bune. De-asa şi există rating-urile. Şi eu urăsc să dau note mici, dar...
Eu ies. E al zecelea comentariu. Vă pup. :*

Viziru Georgiana spunea...

Daca moare cineva in volumul asta... il cumpar sa am seria completa, dar nu il citesc. =)) Sunt prea fricoasa.
Si ma bucur ca apare Fan Girl si Eleanor and Prank. Mai ales Online Girl, o ador pe Zoe!

Heoise75 spunea...

O vreau si eu! am primul volum.