luni, 20 aprilie 2015

Recenzie Anna în veşmânt de sânge (Anna în veşmânt de sânge #1) de Kendare Blake

Cas Lowood a moştenit o vocaţie neobişnuită: uciderea celor morţi.

La fel ca tatăl său, Cas străbate ţara în lung şi-n lat împreună cu mama lui, o vrăjitoare inofensivă, şi cu pisica lor, care simte prezenţa duhurilor. El cercetează legende şi folclor local, încercând să ţină pasul cu morţii criminali, evitând lucrurile enervante precum viitorul şi prietenii.

Când ajung într-un oraş necunoscut căutând o fantomă pe care localnicii au botezat-o Anna în Veşmânt de Sânge, Cas se aşteaptă ca totul să decurgă conform planului: urmăreşte, vânează, ucide.

În schimb, el descoperă o fată prinsă într-o urzeală de blesteme şi mânie, o fantomă cum nu a mai înfruntat niciodată. Încă mai poartă rochia pe care a îmbrăcat-o în ziua din 1958, când a fost ucisă cu sălbăticie, o rochie odată albă, acum şiroind de sânge. De când a murit, Anna i-a ucis pe toţi cei care au îndrăznit să păşească în casa părăsită, în stil victorian, în care locuise.

Însă lui, dintr-un motiv oarecare, îi cruţă viaţa.

Multumesc Editurii Leda pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Leda.

RECENZIE.
Într-o lume în care vânătorii de fantome şi vrăjitorii trăiesc printre noi, protejându-ne şi alungând spectrele însetate de răzbunare şi sânge, Cas, un băiat în vârstă de şaptesprezece ani, care provine dintr-o veche familie de vânători de fantome, cutreiera ţara în căutarea spiritelor întunecate care ucid oameni nevinovaţi. Însoţit de mama lui, o vrăjitoare Wicca, care se foloseşte de magia albă pentru a-şi proteja fiul şi de un motan care simte prezenţa fantomelor, Cas duce o luptă permanenta la graniţa dintre lumină şi întuneric cu cele mai periculoase şi îngrozitoare spirite.
Inteligent, hotărât, încrezător în forţele proprii şi curajos, Cas este un personaj de care cititorul se ataşează cu uşurinţă. Singuratic, bântuit de uciderea tatălui său şi copleşit de responsabilităţile sale, Cas este un erou puternic, care nu renunţă niciodată la luptă cu fantomele şi înfrunta fără să ezite cele mai inspaimantatare şi cumplite spirite. Marcat de pierderea brutală a tatălui său, Cas se străduieşte să-i ţină la distanţă pe toţi cei care ar putea încerca să se apropie de el, temându-se că i-ar putea pune în pericol sau pierde. 
Periculoasă, mortală, fioroasă şi incredibil de puternică, Anna, fantoma înveşmântată în sânge, care de peste şaizeci de ani îi ucide pe toţi cei care pătrund în casa abandonata in care locuia, se dovedeşte o adevărată provocare pentru Cas. Anna este un personaj complex şi terifiant, o fantomă furibundă şi nemiloasă, care îşi foloseşte puterea pentru a-şi sfâşia victimele şi care încă încearcă să-şi răzbune moartea brutală. Cu toate acestea, în spatele fantomei sinistre, crude şi sălbatice care se întrupează din umbre, se ascunde o fată captiva printre tenebre, cu un trecut tulburător, învăluit în mister. Torturată de amintiri îngrozitoare şi de crimele comise, atât asasin cât şi victimă, atât monstru cât şi nevinovată, Anna îşi doreşte cu disperare să trăiască şi să fie eliberată din casa în care este prizonieră.
Personajele secundare sunt frumos conturate, realiste şi interesante. Carmel, cea mai populară fata din şcoală, este inteligentă, intuitivă şi neînfricată, iar Thomas, teleptatul retras şi singuratic, este curajos, sincer şi direct.
Autoarea ţese cu abilitate mitologia din spatele existenţei fantomelor, accentuată de elemente noi şi originale, dar şi clasice, într-o lectura captivantă, cutremurătoare şi imprevizibilă.
Încărcat de momente emoţionante, scene tensionate şi răsturnări de situaţie, Anna în veşmânt de sânge este un volum înfiorător, un volum al umbrelor şi al întunericului, un volum al secretelor şi al misterelor.

31 de comentarii:

Ema spunea...

Nice, ai citit si Anna in vesmant de sange. Vreau si eu cartea, mi se pare f tare din descriere si recenzie :D

Unknown spunea...

@Emanuela, da, mi se pare interesantă duologia din care face parte.
Din câte ştiu, Eliza are cartea. :)

Ema spunea...

@Andra, cool, poate ne zice si noua ce parere are :)

Unknown spunea...

@Emanuela, nu a citit-o încă. Mi-a zis că a primit-o de la Iepuraş împreună cu Al cincilea val. O invidiez aşa tare. ♥

Ema spunea...

Waaa, ce tare. Ambele sunt noi si foarte faine :D

Unknown spunea...

Emanuela, să înțleg că nu sunt sigură care o invidează, nu?
Vreau şi eu cărțile atââât de tare. ♥

Unknown spunea...

Fetelooor ^^ ♥ Abia astept sa ma apuc de citit cartea :3 Pana la sfarsitul lunii sigur e terminata si sunt si mai fericita ca pot discuta despre ea cu voi :*
Al cincilea val e programata pentru luna viitoare :)

Ema spunea...

@Andra, da, si eu o invidiez ca o are :D
@Eliza, asteptam minirecenzia :D

Unknown spunea...

@Emanuela, sper sa vin cu ea repede...depinde de starea mea de spirit dupa "Experiment" da, stiu...nu am terminat-o pt ca mi-e fricaa :)))) suna ciudat, dar e chiar nasol..Cred ca imi trebuie ceva mai amuzant ca "La rascruce de dresuri" pe care am reusit sa o achizitionez :3

Ema spunea...

@Eliza... stiu, si eu mi-am dorit tare mult Experiment, vreau sa o citesc, dar stiu finalul si ma ingrozeste... ma apuc de orice mereu, mai putin de ea...

Unknown spunea...

@Emanuela Sa vezi cum fac eu acum cat citesc...Ajung la jumatate si expir usurata ca nu s-a intamplat ceva rau pana acum, dar chestia e ca au ramas in momentul de fata 130 de pagini sau ceva de genul...Numai sa termin referatul la mate si ma apuc de citit :3

Ema spunea...

@Eliza, te cred... presupun ca ai citit si tu spoilere, de asta. Anyway, astept impresia finala, nu alte spoilere. Vreau doar sa imi zici in ansamblu daca merita sau o sa ma deprime.

Unknown spunea...

Fetelor, chiar toată lumea a ajuns să ştie finalul de la Experiment dinainte să citească cartea? :))
@Eliza, da, te aşteptăm.

Ema spunea...

@Andra, da, cred ca toata lumea. Sunt o gramada de spoilere pe net si in plus unele persoane efectiv nu se pot abtine. Mie mi-a zis cineva imediat dupa ce a citit... bineinteles, fara sa ii cer.

Unknown spunea...

Emanuela, eu de pe net am aflat... îmi venea să plâng fiindcă a fost primul spoiler serios primit până atunci. :(

Unknown spunea...

Fetelor, am terminat cartea azi-noapte pe la 1:00 si tot ce pot spune e ca neaparat trebuie citita...Am plans, normal, dar frumusetea cuvintelor e inexplicabila.Am simtit toate sentimentele posibile, si, sincer, nu imi pare rau ca I-am acordat o sansa...a meritat fiecare secunda.Autoarea si-a asumat un risc foarte mare;ea a recunoscut ca de la inceput avea de gand sa lase acest final, inca de cand scria la Divergent.Cartea asta nu a stricat seria nici pe departe....Deci, cititi-o! :* ♥

Ema spunea...

@Andra, si la mine la fel, tot primul spoiler serios.
@Eliza, multumesc pentru recomandare :). E prima impresie pozitiva despre finalul cartii pe care am citit-o pana acum.

Unknown spunea...

@Emanuela,Nu ai pentru ce :* Consider ca asa trebuia sa se intample,chiar daca e trist...Parca in viata noastra totul e roz...Avem parte si de momente bune si de momente rele si e necesar sa le facem fata :)

Ema spunea...

@Eliza, cam asa e, in viata nu e ca in povesti, dar parca te-ai astepta ca macar povestile sa se termine frumos...

Unknown spunea...

@Emanuela,mda..si asta e adevarat,dar fiind din categoria distopica,e de asteptat..Epilogul a fost perfect din toate punctele de vedere.Ii inteleg pe unii cititori care sufera,dar sunt multe lucruri de invatat :)

Ema spunea...

@Eliza, probabil ca ai dreptate, o sa te anunt cand o citesc ce impresie mi-a lasat. Oricum, pentru mine distopie nu inseamna ca trebuie sa se termine trist. Vorbim la cealalta postare, aici este ultimul comentariu permis :)

Unknown spunea...

Emanuela, bineînțeles că e primul spoiler serios. Doamne, mi se pare oribil să §iu finalul dinainte...
Eliza, ce mai citeşti? :)

Unknown spunea...

@Andra,acum,dupa ce am plans atat,imi trebuia ceva amuzant,asa ca am ales sa citesc "La rascruce de dresuri" :)) Chiar e amuzanta :3

Unknown spunea...

@Eliza, da? Mă bucur pentru tine. :)
La ce ai plâns? La Onix? Şi eu am vărsat nişte lacrimi...

Unknown spunea...

@Andra, Nu, nu, la Experiment...Da, si la Onix ma treceau fiorii, mai ales la sfarsit.

Unknown spunea...

@Eliza, ce păcat. Ai terminat-o, deci, nu? Cum este? Merită încercată?

Unknown spunea...

@Andra, da... :( Ehh, asta e, imi trece...asta cel putin pana cand apare filmul, sau, mai exact, a doua parte, ceea ce inseamna 2017 :)))
Eu spun ca merita deoarece e atat de frumos scrisa si sunt destule lucruri de invatat.Unii spun ca prefera sa nu termine seria si sa ramana doar cu primele doua volume citite, dar gresesc...

Unknown spunea...

@Eliza, okay, am înțeles. Trebuie să o citesc neapărat. Off, sunt aşa de muuuulte...

Unknown spunea...

@Andra,asaaaa :))) :3 Stiu ca sunt multe si prea putin timp pt citit,din pacate :(
Ultimul comentariu pt mine...

Ari (Reading After Midnight) spunea...

Imi aminetsc ca mi-a placut aceasta carte. Imi amintesc si ca mi-am dorit ca urmatorul volum sa apara cat mai repede, si totusi nu am ajuns sa il citesc inca.. dar curand :D

Unknown spunea...

Recenzia este foarte ispititoare. La urmatoarea comanda adaug si aceasta carte;)