miercuri, 5 noiembrie 2014

Recenzie O pasiune imposibila (Maiden Lane #3) de Elizabeth Hoyt

Poate înțelege un pirat că inima unei femei este comoara cea mai de preț de pe lume?

Văduva Silence Hollingbrook este săracă, frumoasă și plină de compasiune și cu nouă luni în urmă a făcut o greșeală groaznică. Pentru a-și salva de la ruină și dezonoare soțul, căpitan de corabie, s-a dus la cel mai temut hoț de pe Tamisa pentru a-l implora să înapoieze marfa furată de acesta. Târgul însă a costat-o propria căsnicie, iar acea noapte a rănit-o atât de profund, încât nu și-a mai găsit alinarea decât dedicându-se orfanilor din căminul condus de fratele ei. Numai că acum același pirat s-a întors și vrea la rândul lui ceva.

Mickey O'Connor Cuceritorul este un bandit chipeș și extrem de șiret, care și-a croit drum cu îndemânare și necruțare până în vârful lumii nelegiuiților din Londra. Mickey nu are loc în inima sa pentru sentimente precum compasiunea sau dragostea, văzându-i pe oameni doar ca pe niște pioni de care să se folosească pentru scopurile proprii. Și cu toate astea, n-a reușit s-o uite pe naiva soție de căpitan care a venit la el cerându-i ajutorul și cu care a petrecut o noapte memorabilă în patul său vorbind.

Când se trezește pe cap cu fetița sa nou-născută, Mickey nu poate rezista impulsului machiavelic de a lăsa copila la ușa căminului lui Silence, știind că acolo va fi îndrăgită și totodată ascunsă de dușmanul lui de moarte. Dar când acest secret este dezvăluit, Mickey știe că trebuie să-și asume responsabilitatea protejării ei și astfel va descoperi, uimit, că dragostea are propriile căi de a i se strecura în inimă.

Multumesc Editurii Litera pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Litera.

RECENZIE.
Emoţionant şi captivant, O pasiune imposibilă mi-a reamintit de primul volum scris de Elizabeth Hoyt pe care l-am citit şi care m-a făcut să mă îndrăgostesc de romanele istorice romantice. La fel ca şi în Lordul Întunericului, autoarea creează personaje fermecătoare şi misterioase, care te cuceresc încetul cu încetul şi care transforma volumul într-o lectura intensă şi pasională.
Mickey O'Connor şi Silence sunt legaţi de o întâmplare din trecut, o înţelegere cumplită, menită să-i salveze sotul, dar care i-a frânt inima şi i-a distrus reputaţia eroinei. Rămasă singură după moartea soţului ei, pierdut pe mare, Silence îşi găseşte consolarea doar în îngrijirea copiilor orfani din orfelinatul condus de fratele ei mai mare. Singura ei mângâiere este micuţa Mary, pe care a găsit-o într-o seară la uşa casei ei şi pe care o îndrăgeşte din suflet. Când aceasta dispare, Silence îşi vede lumea distrusă din nou şi toate speranţele năruite după ce descoperă identitatea tatălui fetiţei pe care o preţuieşte.
Silence Hollingbrook este o femeie puternică, inteligenta, curajoasă şi demnă, o femeie bântuită de pierderea soţului mult iubit şi de amintirea nopţii care i-a distrus viaţa şi i-a răpit încrederea celor dragi. Singura lucru care îi aduce alinare este creşterea micuţei orfane care îi este ca o fiică. Forţată să locuiască în casa bărbatului responsabil de nenorocirea care s-a abătut asupra ei, pentru a nu o pierde pe Mary, Silence este decisă să facă tot ce-i stă în putere pentru a nu-i mai permite neîndurătorului pirat Mickey O'Connor să-i distrugă din nou viaţa.
Mickey O'Connor este un personaj de care nu am reuşit să mă ataşez şi pe care nu l-am putut ierta pentru modul nepăsător, plin de cruzime şi egoism în care i-a distrus căsnicia şi reputaţia eroinei fără să se gândească la cât de mult o răneşte sau ce se va întâmpla cu ea. În ciuda trecutului tragic al acestuia, deşi am simţit compasiune pentu băieţelul silit să-şi ia viaţa în mâini şi să lupte pentru a supravieţui de la o vârstă fragedă, am fost dezamăgită că Mickey a folosit drept scuză, pentru toate nelegiuirile comise şi pentru tot răul pe care l-a provocat, faptul că nu a avut parte niciodată de blândeţe şi dragoste. Cu toate acestea, am apreciat personajul în care Mickey se transformă de-a lungul volumului, piratul care învaţă să preţuiască dragostea mai mult decât puterea şi bogăţia, modul în care bunătatea şi iubirea eroinei îl eliberează din întunericul în care este învăluit şi latura vulnerabilă şi tandră a acestuia, dezvăluită în interacţiunile pe care le are cu Silence şi fiica sa spre finalul volumul. 
Un volum palpitant şi romantic, completat de citatele încântătoare din povestea lui Clever John, de personajele secundare minunate şi de epilogul care vă va tăia răsuflarea, O pasiune imposibilă este o lectură plină de acţiune, momente dramatice şi aventuri.

28 de comentarii:

Unknown spunea...

Desi aceste carti nu sunt pe genul meu, trebuie sa recunosc ca recenzia este incredibil de frumoasa. Cu ocazia aceasta, te felicit, Madalina, pentru recenziile de pe blog si eforturile tale.

Praf de stele spunea...

Inca de cand a aparut, este pe lista mea! Povestea mi se pare super si de-abia astept sa pun si eu mana pe ea. <3

Ely spunea...

Am citit si eu cartea imediat ce a aparut . Recunosc ca mi-a placut dar nu la fel de mult ca cele din seria Fantoma din St Giles.

Unknown spunea...

Ce frumos, frumos, frumos! Vreau să îmcerc ceva din Iubiri de Poveste, dar parcă mi-e frică. Am doar câteva volume şi le cam ocolesc.

Unknown spunea...

N-am citit nici o poveste de genul acesta dar nu stiu daca ar fi tocmai pe gustul meu

deea s spunea...

Imi place mereu cand cand pui imagini in felul cum tu iti imaginezi personajele. Face recenzia si mai placuta. :) Acum chiar ca vreau sa citesc si eu cartea asta

Madalina spunea...

Multumesc mult :) Ma bucur foarte mult ca va place recenzia ^_^

Ely, tocmai am terminat Fantoma din St. Giles si am adorat volumul. A devenit preferatul meu din seria Maiden Lane :)

Unknown spunea...

@ Madalina

Imi plac toate recenziile tale, spui exact ce conteaza.

alexa ioana spunea...

recenzia imi place foarte mult, felicitari !! :)
desi la inceput cartea nu m-a atras, acum pot spune ca sunt dornica sa incerc si eu o carte din aceasta colectie

Unknown spunea...

@Alexa Ioana

Asteptam si parerile tale legate de aceasta colectie.

Unknown spunea...

@alexa ioana poate iti place eu zic sa incerci

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Din pacate, eu am deja mult prea multe carti pe lista incat sa mai pot descoperi posibile carti frumoase printre cele care nu sunt din genul meu. Tu ce parere ai?

Unknown spunea...

@georgiana eu as incerca chiar daca am si eu o gramada , dar daca s-ar ivi ocazia de ce nu

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Oricine care e pasionat de citit va avea o lista impresionanta de "dorinte livresti"

alexa ioana spunea...

@Stan Georgiana am sa va impartasesc parerea mea dupa ce voi citi una din carti

@Romina Gianina sigur voi incerca, am de gand sa-mi cumpar Fantoma din St Giles

Unknown spunea...

@alexa ma faci sa o vreau si eu :)) dar totusi cred ca astept parerea ta

Unknown spunea...

@Alexa Ioana

Te asteptam aici, dupa ce citesti. Sau ai si tu un blog unde putem gasi informatii?

alexa ioana spunea...

@Stan Georgiana
nu, din pacate nu am blog..ma batea gandul sa-mi fac si eu unul, dar nu as avea timp de el. si decat sa il fac de dragul de a-l face, fara sa ma ocup de el asa cum mi-as dori eu, mai bine nu-l mai fac. sau astept o minune, sa vina o perioada mai libera in care sa ma fac ceea ce imi place cu adevarat

Unknown spunea...

@alexa mereu o sa ai si alte treburi , eu zic ca daca iti doresti sa-l faci fa-l indiferent de perioada

Unknown spunea...

@Alexa Ioana

Daca iti faci blog, anunta-ne si aici care e numele lui sa te vizitam. Sunt de acord cu Romina, fa-l acum si scrie cand gasesti o clipa libera, o data pe saptamana/2 saptamani.

Unknown spunea...

@ Georgiana daca o sa-l faca o sa-si faca timp sa scrie , daca il tot amana , o sa-l amane in continuare

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Mie imi pare rau ca il am, dar nu am timp sa scriu cat mi-as dori, insa sigur voi reveni la el in perioada urmatoare.

Cu ocazia asta va trimit spre el: http://lorellei.com/, poate gasiti recenzii interesante pe acolo. Mic pont: mergeti pe pagina Lista de lecturi si dati click pe titlul dorit.

Unknown spunea...

@Georgiana de ce sa iti para rau , cu totii avem perioade si perioade asa ca o sa vina vremea cand o sa te revansezi

alexa ioana spunea...

@Romina ai dreptate, o sa tot aman, dar credeti-ma, sunt in ultimul an de facultate si am un orar infernal, plus licenta si o multime de proiecte. abia apuc sa intru o data pe zi pe blog..si sa citesc in fuga postarile si ce s-a mai discutat

Unknown spunea...

@ alexa in situatia ta se intelege , iti doresc mult succes cu facultatea oricum sunt sigura ca o sa fie bine

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Sigur ca ma voi revansa!

@ Alexa Ioana

Sunt in aceeasi situatie!

Unknown spunea...

#georgiana tu oricum esti destul de activa din cate observ nu cred ca ai cam prea avea de ce momentan

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Incerc si eu pe cat posibil, de obicei reducand in orele de somn.