joi, 6 noiembrie 2014

Recenzie Fantoma din St. Giles (Maiden Lane #4) de Elizabeth Hoyt

Un bărbat mascat.
O femeie periculoasă.
O pasiune pe care nici unul din ei nu o poate refuza.

Winter Makepeace duce o viață dublă. Ziua este administratorul stoic al unui orfelinat. Dar noaptea este cea care scoate la iveală partea lui întunecată. Când apare luna, la fel se întâmplă și cu Fantoma din St. Giles, protector, judecător, proscris. În momentul în care, sub înfățișarea Fantomei, Winter este bătut și rănit, el n-are nici cea mai mică idee că ambele sale lumi sunt pe punctul de a se ciocni, când salvarea vine din partea unei frumoase aristocrate.

Nimic pe lume nu-i place mai mult lui Lady Isabel Beckinhall decât o provocare. Cu toate acestea, când i se cere să-l ia sub aripa sa ocrotitoare pe administratorul cel sobru al orfelinatului ca să-l învețe manierele înaltei societăți, flirtul, exprimarea cu subînțeles și legăturile scandaloase, Isabel nu se poate abține să nu se întrebe de ce ochii lui i se par atât de familiari, iar buzele atât de tentante. În timpul zilei, Isabel și Winter sunt angajați într-o luptă a voințelor. Noaptea, pasiunile lor sunt dezvăluite.

Dar când în St. Giles încep să dispară copile nevinovate, Winter trebuie să le răzbune. Și pentru asta e nevoit să sacrifice tot ce are mai drag, orfelinatul, pe Isabel și poate chiar propria viață.

Multumesc Editurii Litera pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Litera.

RECENZIE.
Nu cred să fi citit vreodată un volum istoric romantic mai emoţionant, mai captivant şi mai fermecător decât Fantoma din St. Giles. Am fost pe rând cucerită de povestea stoicului administrator de orfelinat, de întunecatul şi seducătorul Fantomă, de misterioasa şi cocheta Lady Isabel şi am suspinat încântată de fiecare dată când Winter şi Isabel se dezlănţuiau într-o bătălie încântătoare şi amuzantă a voinţelor. Personajele minunate, complexe şi atent construite, care se dezvoltă de-a lungul volumului, dezvăluind capitol de capitol, noi secrete şi noi trăsături ale personalităţilor puternice şi fascinante cu care autoarea i-a înzestrat cu generozitate, misterele şi pericolele care învăluiesc St. Giles, conturează un volum palpitant, plin de acţiune şi aventuri.
Onorabil, altruist, devotat, capabil de orice sacrificii pentru a-i proteja pe micuţii pe care îi îngrijeşte şi pentru a-i salva pe locuitorii napastuiti din St. Giles, Winter este un personaj bântuit de întunericul din interiorul său, care îi cere să-i răzbune pe cei lipsiţi de apărare, dar care totodată îl îndeamnă să se agaţe cu disperare de orice frântură de lumină, în încercarea de a nu-şi pierde sufletul. Forţat să-şi ţină sentimentele ascunse în spatele imaginii administratorului rezervat şi tăcut şi să-i ţină la distanţă pe cei la care ţine, pentru a nu dezvălui bătălia care se dă în permanenţă în inima sa între datoria faţă de cei care trebuie salvaţi şi nevoia de a nu mai fi singur, Winter este imaginea eroului chinuit de destinul sau şi de setea de dreptate. Pe măsură ce descoperim latură întunecată a lui Winter, bărbatul pasional şi justiarul mascat, ne este dezvăluit un om tandru şi iubitor, copleşit de responsabilităţile sale şi de povara jurământului pe care l-a încheiat cu el însuşi, care nu-l lăsa să-şi găsească liniştea până când nu va îndrepta tot răul din St. Giles.
În vârstă de trezeci şi doi de ani, văduvă, nespus de frumoasă şi înstărită, inteligenta şi îndrăzneaţă, baroana de Beckinhall este o eroină minunată, o femeie puternică şi independentă, care surprinde prin replicile amuzante şi încărcate de sarcasm, deosebindu-se de doamnele din înalta societate prin modul direct în care nu ezită să spună întotdeauna ceea ce gândeşte si ceea ce-şi doreşte. Cu toate acestea, la fel ca şi în cazul lui Winter, în spatele imaginii pe care o proiectează Isabel, în spatele aristocratei lipsite de griji şi frivole şi în spatele unui substrat fin, sub o mască la fel de elaborat construită, se afla o femeie torturată de amintiri dureroase şi de pierderile suferite. O femeie vulnerabilă şi nesigură, care se teme să iubească, care nu a cunoscut niciodată fericirea şi care nu crede că este demnă de dragostea şi loialitatea pe care Winter i le poartă.
Povestea de dragoste dintre cele două personaje este pasională şi magică, sinceră şi provocatoare, o poveste care evoluează încet, dar care aprinde paginile cu intensitatea sentimentelor nutrite de protagonişti şi cu senzualitatea scenelor în care cei doi se descoperă unul pe celălalt.
Impresionant şi de neuitat, Fantoma din St. Giles este fără îndoială volumul meu preferat din seria Maiden Lane, un volum plin de acţiune şi aventuri, ţesut în jurul fermecătoarei legende a Arlechinului Fantomă, care cu greu va putea fi înlocuit vreodată în inima mea.

25 de comentarii:

Praf de stele spunea...

Foarte frumoasa recenzia!! <3
M-ai facut sa ador cartea, dinainte sa o citesc!! :3

alexa ioana spunea...

nu stiu de ce, cartea mi-a amintit putin de "Fantoma de la Opera". povestile sunt total diferite, dar cand am citit descrierea, mi-am amintit de aceasta carte..

Unknown spunea...

Foarte frumoasa aceste poveste, din cate imi dau seama din recenzia ta.

Unknown spunea...

Pare o carte buna . Cat de ciudate mi se par mastile alea cu nasul lung , nu stiu de ce:))

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Sunt a la Venetia aceste masti.

Unknown spunea...

@Georgiana sunt urate rau din punctul meu de vedere

Madalina spunea...

Fantoma din St. Giles poarta o masca precum cea din imagine si un costum de arlechin, in carouri rosii si negre, pentru a-si ascunde identitatea si pentru a-i inspaimanta pe raufacatorii din St. Giles, care stiu toti legenda Arlechinului Fantoma, ucis miseleste si revenit din morti pentru a se razbuna pe criminali si hoti.

Andreea, mie mi s-a parut pur si simplu minunat acest volum si ma bucur foarte mult ca recenzia mea te-a facut sa-l adori :)

Georgiana, e un volum foarte frumos si captivant, care merita citit :)

Unknown spunea...

Descrierea asta ar da bine si in cartile horror :)

Praf de stele spunea...

Intr-adevar @Romina, sunt cam uratele mastile, dar numai asa poate sa-i inspaimante pe cei rai, acest personaj. :))

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Daca scopul lor este sa sperie, nici nu aveau cum sa fie dragute.

Unknown spunea...

@georgiana aceasta carte e una de dragoste nu de groaza

Unknown spunea...

@ Andreea credeam ca eu sunt singura careia i se pare:))

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Am inteles din ce categorie face parte, eu ma refeream la informatiile oferite de Madalina cum ca masca aceasta trebuia sa ii sperie pe cei vizati de fantoma din St. Giles. Si-atunci nu prea poate sa aibe fluturasi si norisori roz pe ea :))

Unknown spunea...

@ Georgiana cred ca cel mai simplu ar fi sa punem mana sa-l citim si sa nu ne mai dam cu presupusu

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Iti urez lectura placuta atunci, eu ma orientam spre alte carti propuse de Madalina. In plus, am propriile mel colaborari pe blog si facultatea nu ma lasa sa citesc orice imi doresc.

Unknown spunea...

@ Georgiana multumesc ,lectura placuta si tie ,indiferent de alegeri

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Multumesc! Eu n-am prea reusit sa citesc in ultimul timp, dar sper ca intr-o saptamana, doua sa mai fac o recenzie.

Unknown spunea...

@Georgiana eu citesc cate 20 -30 de pagini :(

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Din nefericire, si eu tot pe acolo sunt, hai sa zicem 50 maxim. Dar am atatea proiecte si teste si licenta si predat etc, ca nu mai scot timp de nicaieri.

Unknown spunea...

@Georgiana stai mai bine ca mine daca poti 50 :)))

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Da, dar nu prea imi place ca citesc "pe sarite", acum 10 pagini, peste cateva ore 20, depinde cum am programul. Nu am timp sa ma bucur de carte ca trebuie sa plec.

Unknown spunea...

@georgiana nici mie dar decat deloc e bine si asa

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Ma gandesc cu nostalgie la vremea cand citeam 500 sau poate chiar mai mult pe zi.

Unknown spunea...

@Georgiana eu nu pot atata mai mult de 300 nu m-am dus , obosesc daca stau extrem de mult timp

Unknown spunea...

@Romina Gianina

La mine depinde de carte, daca ma prinde citesc si cate 1000 pe zi. Vezi Harry Potter care avea 800, daca nu ma insel, in cateva ore l-am terminat.