luni, 25 august 2014

Recenzie Regatul furtunilor (Grisha #2) de Leigh Bardugo

Un ţinut fabulos: Ravka
O elită magică: Grisha
O eroină cu superputeri: Alina Starkov

"Întunecatul", conducătorul Grishei, a supravieţuit bătăliei din Falia Umbrei şi reapare cu o putere înzecită şi un plan diabolic. Cu ajutorul lui Sturmhond, un corsar faimos, Alina Starkov se întoarce în ţara pe care a părăsit-o, hotărâtă să lupte cu forţele ce ameninţă Ravka. Dar pe măsură ce puterea ei creşte, se vede prinsă tot mai mult în jocul de magie interzisă al Întunecatului, ce o îndepărtează de Mal. Alina trebuie să aleagă între ţara ei, puterea pe care o are şi dragostea pentru Mal, altfel riscă să piardă totul în faţa asaltului iminent.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul editurii Trei.
Multumesc editurii Trei si Young Fiction Connection pentru acest volum.


RECENZIE.
Regatul furtunilor este un volum uluitor, magic si fascinant, care m-a lasat fara cuvinte si
mi-a depasit asteptarile. Scriitura autoarei este ireprosabila, tensiunea atinge cote explozibile, actiunea este mai intensa si mai alerta ca oricand, iar personajele sunt fermecatoare si irezistibile. Batalii devastatoare, pierderi care iti frang inima, corsari misteriosi, nave zburatoare, creaturi magnifice si secrete ascunse in negura timpului se impletesc intr-un volum inunecat si plin de suspans. Personajele sunt multifatetate si complexe, ravasite de sentimente atat de intense incat par aproape palpabile, bantuite de un amalgam desavarsit si tulburator de emotii care aprind paginile, arzand cu putere sau mocnind de-a lungul volumului.
Cu toate ca soarta intregului regat ii atarna pe umeri, cu toate ca este coplesita de responabilitati si de incercarea de a controla si stapani amplificatoarele Morozova, Alina este un personaj impresionat, puternic si curajos, care infrunta cu demnitate si fara sa ezite incercarile la care este supusa. Influentata fizic si psihic de puterea amplificatoarelor, sufocata de povara unui destin care ii naruie orice sansa de a fi fericita, Alina este bantuita de singuratate si consumata de dorinta de a avea mai multa putere. Fortata sa infrunte intunericul care pune, incetul cu incetul, stapanire pe ea, Alina da dovada inca o data ca este capabila de orice sacrificiu pentru a-i proteja pe cei dragi ei si pentru a salva Ravka de la distrugere. 
Nikolai, printul invaluit de mister, desprins din umbrele dinastiei Ravkane si devenit unul dintre cei mai puternici oameni din regat, este un personaj carismatic si inteligent, un strateg iscusit, motivat de iubirea pentru regatul sau si de dorinta de a-si proteja poporul. Fie ca este printul arogant si sarmant, corsarul periculos si enigmatic sau comandatul curajos si devotat, Nikolai este mai presus de orice loial tarii si supusilor sai.
Pe masura ce Mal si Alina se indeparteaza, Mal este tot mai nesigur si mai inspaimantat ca o va pierde pe Alina. Cu toate ca ii este devotat Alinei, cu toate ca o protejeaza si pune binele ei inaintea propriei sigurante, lupta care se da in Mal este evidenta. Din personajul increzator, calculat si adaptabil, care era in volumul anterior, acum Mal pare chinuit de distanta dintre el si Alina, de diferentele care ii despart si de incercarea zadarnica de a-si gasi locul in lumea acesteia. Comite greseli care o ranesc pe Alina, se indoieste de iubirea acesteia, dar continua sa-i fie loial, sa o sustina si sa lupte pentru ea.
Intunecatul este la fel de periculos si insetat de putere ca in volumul precedent, dar in Regatul Umbrelor descoperim cat de adanc este inradacinat raul in interiorul sau. Crud, brutal si nemilos, Intunecatul se razbuna in moduri cumplite si infioratoare pe cei care l-au tradat, distrugand orice farama de umanitate care putea fi intrezarita pana acum in acest personaj.
Un roman plin de aventuri, palpitant si emotionant, Regatul furtunilor este unul dintre cele mai frumoase si impresionante volume pe care le-am citit. Socant, uimitor si dramatic, Regatul furtunilor este un volum epic, un volum despre puterea sperantei, lupta pentru libertate, sacrificii, iubire si supravietuire

27 de comentarii:

Lupu Diana spunea...

Nu ti-am citit recenzia ca sa nu ma las inflentata :D
Vreau sa citesc cat mai repede Regatul furtumilor, am citit primul volum si mi-a placut destul de mult. :)

Simina spunea...

De cand ai postat recenzia primului volum pe blog imi doesc sa citesc aceasta trilogie(este trilogie, nu?). Ma bucur ca Alina evolueaza in al doilea volum, ca vine cu forte proaspete sa infrunte raul si sa aduca liniste si pace regatului ei.

Unknown spunea...

Nu stiu de e dar seria asta nu ma prea atrange ,poate e de vina faptul ca devin tot mai selectiva cand vine vorba de fantasy cred ca incep sa mi se schimbe gusturile

Lupu Diana spunea...

@Emily, e trilogie. Si la cum merg lucrurile la Editura Trei nu cred ca va mai dura mult pana sa apara volumul trei :)
@Romina, si eu incep sa devin selectiva cu cartile fantasy, aproape ca nu mai citesc carti de genul la cate mofturi am, dar i-am dat o sansa acestei trilogii si pana acum nu prea am regrete :)

Simina spunea...

Multumesc Dana! Oricum cei de la editura Trei in ultimul timp au fost foarte activi spe deosebire de alte edituri, cum ar fi Leda. Adica ma asteptam sa publice mai mult avand in vedere ca intr-un timp spuneau ca au o lista mare de carti pe care vor sa le aduca in Romania.

Lupu Diana spunea...

Daca nu ma insel in septembrie cei le la Trei vor publica 3 carti super faine. <3
De la Leda nici nu mai am asteptari. Sunt carti la care astept continuarile de ani de zile si tot nu apar.

Simina spunea...

Este foarte deprimant... Eu astept al 9lea volum din seria "Vampirii din Morganville" sau al 3lea volum din trilogia "Elita intunecata", dar n-au anuntat nimic de 1 an de zile. La fel si cu editura Rao, la ei astept al 3lea volum din seria "Fascinatie", dar nu s-a mai auzit nimic de aproape 4 ani de zile.

Lupu Diana spunea...

Eu de la Leda am asteptat in mod special Spulbera-ma, dar nimic! Am auzit totusi ca vor publica volumul doi din Alegerea in toamna asta, ceea ce mi se pare minune mare.
Leda si RAO au fost candva edituri de top, dar acum sunt pe la coada.

Simina spunea...

Eu stiu ca "Spulbera-ma" a aarut la Leda, poate te referi la al doilea volum.
Inainte Leda si Rao erau editurile mele preferate, acum imi plac mai mult editurile Trei si Epica.

Lupu Diana spunea...

La al dolea volum ma refeream, primul e aparut de mult.
La fel si la mine, Epica si Trei le-au inlocuit lejer. Ma gandesc ca or avea probleme financiare sau ceva :-?

Simina spunea...

Probabil, cine stie, dar pacat ca nu vad ca isi pierd din clienti cu pauza aceasta.

Lupu Diana spunea...

Probabil observa, dar poate nu mai sunt interesati sau dupa cum am spus, e foarte posibil sa existe probleme financiare.

Unknown spunea...

Si totusi daca nu sunt in stare sa isi continue seriile sa lase pe altii sa o faca in locul lor

Lupu Diana spunea...

Si cine crezi ca vrea sa continue o serie inceputa de altii, eventual sa publice si volumele deja aparute, ceea ce nu prea cred ca le convine.

Simina spunea...

Dar Leda nu a publicat "Magie de 2 bani" de Kelley Armstrong, al treilea volum din serie stiind ca editura Tritonic a publica primele 2 volume din serie?
Acum nu stiu ce sa zic. Sa faca tot ce le este in putere sa isi revina.

Lupu Diana spunea...

Nu stiam de faza cu "Magie de 2 bani" :-?
Oricum, RAO si Leda nu se mai afla de mult pe lista mea cu edituri preferate.

Unknown spunea...

Pacat ca au ajuns asa. Daca ar fi cereri mari ar continua seriile

Unknown spunea...

Pacat ca au ajuns asa. Daca ar fi cereri mari ar continua seriile

Simina spunea...

Iti da-i seama Romina ca fiecare dintre noi sufera ca nu le este publicat volumul. Oricum, daca ar fi sa vorbesti cu ei de urmatoarele serii nu iti raspund sau iti raspund rece, spun asta pentru ca mi s-a intamplat mai demult.

Lupu Diana spunea...

Asa am patit eu cu Leda, insa ei nu au avut nici macar bunul simt de a raspunde.
RAO as spune totusi ca se afla intr-un stadiu mai bun ca Leda, au publicat volumul doi din Tronul de clestar <3 <3

Simina spunea...

Credeam ca doar mie mi s-a intamplat acest lucru. Deci nu sunt singura.
Si cred ca ai dreptate, parca Rao se pune in miscae, dar cam lent...

Lupu Diana spunea...

Leda in schimb sta pe loc, dar la urma urmei tot pierdea lor este.

Unknown spunea...

Nu stiu .. personal nu am trimis nici un mail la ei , cu cei de la epica am vorbi parca dar in cateva ore am primit si raspuns

Simina spunea...

Ma bucur pentru tine si asta este dovada ca sunt si prietenosi cu clienti lor ceea ce mi se pare foarte tare:)

Lupu Diana spunea...

Cei de la Epica sunt foarte prietenosi, mai ales Anca (directoarea) si vorbesc cu tine ca unor prieteni, fara aere de superioritate, cum fac majoritatea.

Simina spunea...

Este foarte frumos ca isi trateaza clientii ca pe niste prieteni. Si Anca mi se pare o persoana simpatica, imi place de ea.

Lupu Diana spunea...

Uneori imi vine sa cumpar noile aparitii de la Epica numai de dragul celor care au muncit pentru a se publica cartea :))