sâmbătă, 5 iulie 2014

Recenzie White Hot Kiss (The Dark Elements #1) de Jennifer L. Armentrout

White Hot Kiss este primul volum din seria The Dark Elements scrisa de Jennifer L. Armentrout.

Un sarut poate fi ultimul.

Layla, o fata de saptesprezece ani, isi doreste doar sa fie normala. Dar cum sarutul ei poate ucide orice are suflet, e oricum doar normala nu. Jumatate demon, jumatate gargui, Layla are abilitati pe care nimeni altcineva nu le poseda.

Crescuta printre Gardieni, o rasa de gargui insarcinati cu vanarea demonilor si protejarea oamenilor, Layla incearca sa se integreze, dar asta inseamna sa-si ascunda partea intunecata de cei pe care ii iubeste cel mai mult. In special de Zayne, fermecatorul, superbul si inaccesibilul Gardian de care e indragostita dintotdeauna.

Apoi, il intalneste pe Roth, un demon tatuat si pacatos de sexi, care pretinde ca ii cunoaste toate secretele. Layla stie ca ar trebui sa stea departe de el, dar nu e sigura ca vrea asta, mai ales ca din moment ce Roth nu are suflet sa-l sarute nu e o problema.

Dar cand Layla descopera ca ea este cauza violentelor revolte ale demonilor, isi da seama ca sa-si puna increderea in Roth nu i-ar distruge doar sansa de a fi cu Zayne, dar ar putea sa o marcheze drept tradatoare a familiei ei. Chiar mai rau, ar putea fi calea spre sfarsitul lumii.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Books Express. Pe site-ul librariei online Books Express puteti gasi carti din toate genurile literare, atat in limba engleza, cat si in limba franceza, spaniola, italiana si germana.
Multumesc librariei online Books Express pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
La fel ca toate volumele scrise de Jennifer L. Armentrout pe care le-am citit, White Hot Kiss este plin de actiune si mister, momente palpitante si dramatice, secrete si suspans.
In urma cu zece ani, dupa ce activitatea demonilor s-a intensificat, o rasa de gargui a pasit din umbre, la ordinul Serafimilior, si si-au asumat rolul de protectori ai oamenilor, rol pe care pana atunci l-au tinut secret de-a lungul secolelor.
In aceasta lume, Layla, o fata orfana jumatate gargui, jumatate demon, se foloseste de abilitatile ei unice, care ii permit sa vada sufletele si puritatea acestora, pentru a-i recunoaste si marca pe demonii care sunt o amenintare pentru oameni, ajutandu-i astfel pe Gardieni sa ii vaneze si sa-i trimita inapoi in Iad.
Cand Layla este atacata de un demon si salvata in ultima clipa de un demon de nivel superior, aceasta descopera ca in spatele numarului tot mai mare de demoni care au evadat din Iad, se ascunde un complot menit sa aduca sfarsitul lumii. Inspaimantata la gandul ca Gardienii is vor pierde increderea in ea daca vor afla de legatura ei cu demonul Roth, Layla decide sa le ascunda adevarul si sa incerce sa gaseasca singura raspunsurile la intrebarile legate de descendenta ei si de motivul pentru care demonii incearca sa o ucida.
Puternica, incapatanata, curajoasa si impulsiva, Layla este un personaj care nu renunta niciodata la lupta si care nu se teme sa-si asume riscuri, daca astfel ii poate proteja pe cei dragi ei. Torturata de jumatatea demonica din ea, o parte care tanjeste dupa suflete umane, Layla incearca din rasputeri sa se opuna dorintei tot mai puternice care pune incetul cu incetul stapanire pe ea.
In ciuda faptului ca nu se poate tranforma in gargui si nici nu detine abilitati demonice care i-ar fi putea fi de folos in lupta, Layla a incercat intreaga ei viata sa se integreze printre Gardieni. Acum, cea mai mare teama a ei este ca tocmai sangele care nu ii permite sa fie un Gardian adevarat le-ar putea aduce sfarsitul celor care au protejat-o din copilarie si in special baiatului de care a fost intotdeauna indragostita, Zayne. Prinsa la mijloc intre cele doua lumi si fortata sa se confrunte cu posibilitatea ca printre cei dragi ei s-ar putea afla si dusmani de temut, Layla trebuie sa accepte ca nu toti demonii ii sunt inamici si ca trebuie sa se bazeze tocmai pe sprijinul unuia dintre cei pe care i-a vanat pentru a salva lumea de Apocalipsa.
Fermecator, sincer, bland si tandru, Zayne a fost personajul meu preferat. M-a impresionat loialitatea lui fata de Layla si faptul ca a fost dispus sa ascunda secretele acesteia si sa-si infrunte tatal si pe ceilalti Gardieni pentru a o proteja pe Layla de cei care ar fi putut incerca sa-i faca rau. Am apreciat faptul ca Zayne i-a fost intotdeauna alaturi Laylei, ca nu a lasat-o sa se simta nedorita, singura si neacceptata, ca a inteles-o si a incurajat-o in cele mai dificile momente.
Roth, demonul arogant si sarcastic a fost o surpriza neasteptata. Desi la inceput m-am indoit de motivele din spatele actiunilor sale si am banuit ca in spatele coincidentelor care faceau ca Roth sa fie intotdeauna in locul potrivit in momentul in care Layla era atacata, se afla un plan atent ticluit pentru a o face pe aceasta sa aiba incredere in el, m-am bucurat cand am descoperit ca acesta era sincer si-si dorea cu adevarat sa o ajute si sa o protejeze. Mi s-a parut adorabil faptul ca un demon atat de puternic si de periculos avea drept animale de companiei trei pisicute dragalase si m-a amuzant faptul ca a ales sa-si numeasca sarpele, care ii era sprijin si aliat in lupta, Bambi.
Captivant, romantic si fermecator, White Hot Kiss este un volum care te cucereste de la primele pagini si de care nu te poti desprinde pana la final. Originalitatea lumii fascinante creata de autoare, populata de gargui, demoni si serafimi, scenele pline de actiune si umor si povestea de dragoste emotionanta fac din acest volum unul pe care cititorii fantasy il vor indragi.

10 comentarii:

Unknown spunea...

Iubesc cartile scrise de ea , mi-ar placea sa publice si seria asta la noi . Engleza mea nu e extraordinara

Ema spunea...

Pare interesanta cartea. As vrea sa imi dau seama de unde am auzit de ea inainte sa citesc review-ul tau. Citindu-l mi-am dat seama ca stiam ce urmeaza... Trebuie sa apara cumva vreun film pe baza cartii? Multumesc!

Madalina spunea...

Romina, si eu sunt o fana a seriilor scrise de Jennifer L. Armentrout :) Ador seria Lux si mi-a placut foarte mult Te astept, primul volum din seria omonima, care a fost publicat de editura Epica.

Emanuela, White Hot Kiss a fost publicat in februarie (in SUA) si inca este mult prea devreme pentru ca drepturile de ecranizare sa fie cumparate. Daca seria se va bucura de succes, poate se va lua in considerare ecranizarea ei.
In schimb, drepturile de ecranizare pentru Obsidian, primul volum din seria Lux (care va fi publicata de editura Leda) au fost contractate de Sierra Pictures.
Poate ai citit despre White Hot Kiss pe Goodreads sau ai gasit o descriere asemenatoare.
Eu am citit cateva volume cu un subiect asemenator (dar fara gargui): Cracked (Soul Eater #1) de Eliza Crewe, Dark Kiss (Nightwatchers, #1) de Michelle Rowen si My Soul to Take (Soul Screamers #1) de Rachel Vincent.

Unknown spunea...

Am citit cartea si mi-a placut foarte mult. Foarte buna recenzia . ;)

Simina spunea...

Nu am citit nici o carte scrisa de Jennifer L. Armentrout. Doar am citit sinopsurile cartilor din seria Lux si din pacate nu am simtit nevoia de a le citi neaparat. Cartea pe care o prezinti in acest post este foarte captivanta si noua pentru mine. Nu am mai auzit de termenul gargui, dar dupa ce am citit recenzia si am vazut pozele pe care le-ai postat m-au facut sa ma gandesc la statuile cu figure demonice din arhitectura gotica, cum ar fi catedrala notre Dame.(Sunt pasionata de tot ce are legatura cu desenul, inclusive arhitectura cu toate stilurile ei) :)
Imi place ce am citit in postul ta, mai ales Roth pentru ca are 3 pisicute.

Unknown spunea...

Madalina am citit si eu Te astept in cateva ore m-am intragostit de Cam iremediabil

Roxana spunea...

Am ce face vacanta asta :)) Vreau si eu sa incerc o carte scrisa de ea :)

Ema spunea...

@Madalina: Merci frumos, e foarte posibil sa fi citit ceva asemanator despre alta carte. :)
Oricum, chiar pare faina. Merci pentru recomandare.

Lupu Diana spunea...

De aceasta autoare am citit Te astept, iar stilul ei de a scrie, as putea spune ca m-a cucerit.
Sper ca Epica sa publice si alte carti scrise de ea :)

Ema spunea...

@Diana, eu n-am citit inca nici Te astept, insa pare faina. Oricum, daca iti place cum scrie Jennifer Armentrout ai putea sa ii cauti cartile in limba engleza... Pana se hotarasc editurile sa mai traduca iti schimbi tu gusturile de lectura :P