miercuri, 30 iulie 2014

Recenzie Ticalosul Seducator de Christina Lauren

Ticalosul seducator este primul volum din seria omonima scrisa de autoarele Christina Hobbs şi Lauren Billings, sub pseudonimul Christina Lauren.

Ticălosul seducător descrie cu senzualitate şi umor tensiunea erotică dintre un bărbat şi o femeie a căror rivalitate se transformă într-o atracţie de nestăvilit.

Inteligentă, ambiţioasă şi la un pas de absolvirea unui MBA, stagiara Chloe Mills are o singură problemă: şeful ei, Bennett Ryan. Exigent, fără scrupule şi aparent lipsit de orice consideraţie pentru munca subordonaţilor, acesta este însă un bărbat irezistibil. Un "ticălos seducător", cum este numit pe ascuns în firma al cărei director executiv este. Deşi nu a fost niciodată adeptul unei relaţii la serviciu, asistenta sa Chloe e atât de fermecătoare, încât Bennett devine din ce în ce mai tentat să încalce regulile. La ce anume trebuie să renunţe cei doi pentru a se avea unul pe celălalt?

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul editurii Trei.
Multumesc Young Fiction Connection si editurii Trei pentru acest volum. 

RECENZIE.
Ryan Bennett, director executiv si om de afaceri de succes, este cosmarul stagiarei Chloe Mills, care incearca din rasputeri sa treaca de fiecare zi fara sa incerce sa-l palmuiasca sau sa-i planuiasca asasinarea. Arogant, rece si lipsit de scrupule, Bennett si-a facut un scop in viata din a-si pune la punct asistenta incapatanata, impulsiva si guraliva. Problema este ca, desi cei doi se urasc reciproc, se completeaza perfect cand vine vorba de afaceri, iar atractia fizica intensa pe care o simt nu face decat sa sporeasca tensiunea permanenta dintre ei.
Chloe este o eroina inteligenta, puternica si independenta, care intotdeauna s-a bazat pe fortele proprii si a muncit din greu pentru a-si construi cariera mult dorita. Amuzanta, carismatica, perseverenta si directa, Chloe nu-i permite niciodata sefului ei sa o imtimideze, nu ezita sa-si exprime opiniile si sa-i raspunda acestuia cu aceeasi moneda cand se simte provocata. 
Exigent, infatuat si condescendent, la inceput, Bennett pare un personaj imposibil de placut. Insa, cu timpul, descoperim in spatele fatadei de sef sever si vanitos, un barbat seducator si sarmant, care se straduieste sa impace sentimentele pe care le nutreste pentru asistenta sa cu dorinta de a nu fi un impediment in calea carierei acesteia. Greselile pe care Bennett le comite, care o fac pe Chloe sa se indeparteze de el si sa nu se simta apreciata si dificultatea cu care isi adapteaza comportamentul la noua relatie, se afla in antiteza cu profesionalismul de care acesta da dovada in afaceri.
Cu toate ca relatia dintre Chloe si Bennett poate fi clasificata uneori drept disfunctionala, am apreciat faptul ca, in ciuda replicilor pline de sarcasm pe care protagonistii si le aruncau unul celuilalt, a tachinarilor si a faptului ca incercau sa se domine, atacurile verbale nu au luat niciodata forma unui abuz, iar cei doi nu au depasit niciodata limita, evitand intotdeauna, cu grija, sa se raneasca unul pe celalalt.
Transformarea relatiei lor, de la ura la dragoste, a avut loc treptat, intr-un mod amuzant si patimas, tensiunile si certurile lasand loc, incetul cu incetul, momentelor pline de pasiune si tandrete.
Am fost incantata de faptul ca povestea este narata din perspectiva ambelor personaje si ca avem sansa sa patrundem, pentru cateva capitole, in mintea lui Bennett si sa descoperim modul in care acesta se schimba pe masura ce sentimentele sale pentru Chloe devin tot mai intense.
Romantic, fermecator si plin de umor, Ticalosul seducator este un volum incantator, pe care cititorii volumelor de dragoste il vor adora.

49 de comentarii:

Lupu Diana spunea...

Am auzit destul de multe lucruri bune despre aceasta carte si chiar vreau sa o citesc, doar ca dupa ce am citit fifty shades am nevoie de o pauza mareee de la cartile de genul :))

Simina spunea...

Imi place recenzia ta. Si imi place si cartea, chiar daca eu nu sunt o adepta a cartilor de dragoste. Ceea ce ma bucura la aceasta carte este faptul ca Chloe este un personaj feminin puternic cu picioarele pe pamant si care stie cum sa-l tina sub papuc pe Bennett.
Plus ca imi aduce aminte de un fanfiction care imi place la nebunie.

Lupu Diana spunea...

@Emily, si mie imi place personalitatea lui Chloe. De obicei, in cartile erotice, gasesti numai tipe blegute care se lasa in voia barbatului, ca sa spun asa, si urasc enorm de mult acest lucru.

Unknown spunea...

Pare interesanta , dar nu chiar un must have pentru mine

Ema spunea...

Faina recenzia, n-am citit nimic de genul asta, poate ar fi cazul sa incerc. :)

Simina spunea...

@Diana, stiu cum este si eu am aceeasi parere ca si a ta. Sincer, fetele blegute si inocente sunt dragute, dar fetele blegute si inocente care nu vad ca sunt folosite sunt deja cu mult sub limita inteligentei.

Lupu Diana spunea...

Eu prefer ca personajul feminin principal sa fie ceva de genul superwoman: puternica, hotarata, inteligenta si sa nu se lasa calcata in picioare. Bineinteles ca a gresi e omeneste, dar nu sa te lasi folosita.

Praf de stele spunea...

Deci cartea e narata din perspectiva ambelor personaje? Asta este super!! Asa putem afla ce simt ambele personaje si vedem din doua perspective diferite cum se desfasoara totul. Sper sa pun si eu mana pe ea!! :D

Unknown spunea...

@ Andreea cateodata nu e asa de super cand te arunca de la unu la altu.

Lupu Diana spunea...

Si mie imi plac cartile povestite din perspectiva ambelor personaje, mi se par mai interesante asa, chiar daca uneori ma "arunca de la unu la altu". Prima carte cu aceeasta structura pe care am citit-o a fost Mare Tranquillitatis si inca o port in suflet :)

Simina spunea...

@Diana, asa ar trebui sa fie toate eroinele din carti, fie ele fantasy, mistery sau romance. Sincer, m-am saturat de fetele dragute si blegute care asteapta sa fie salvate sau asteapta mura-n gura de la altii raspunsul la o problema in care au intrat singure si ar trebui sa fie in stare sa o rezolve.

@Romina, sa stii ca nu toate cartile/fanficurile care sunt narate din perspectiva ambelor personaje nu sunt asa incomode pe cum crezi. De exemplu, eu am citit pe fanfiction.net niste creatii ale catorva fete in care naratiunea era in acelasi mod, dar din punctul de vedere al mai multor persoane (4-6), insa mie mi-au placut foarte mult.

Lupu Diana spunea...

@Emily, eu nu spun ca toate eroinele ar trebui sa-si rezolve singure problemele pentru ca sunt unele situatii din care pur si simplu nu poti sa iesi singur, dar ceea ce caut eu este demnitate, sinceritate si alte calitati morale. Pana la urma toti suntem oameni si chiar daca este vorba de carti nu ma astept la imposibil :)
Cat despre povestirea din mai multe puncte de vedere, dupa cum am spus: imi place foarte mult, dar 4-6 personaje? Mi se pare mult, nu cred ca as reusi sa urmaresc intreaga actiune asa cum trebuie si sunt sigura ca nu as reusi sa ma conectez cu toate personajele, ceea ce ar fi cam naspa :D

Simina spunea...

@Diana, fiecare are gusturile lui in materie de carti si personaje principale, acum nu vreau sa ma cert cu nimeni. In fine, eu am spus ce caut la o eroina.
Cat despre creatia pe care am mentionat-o mai devreme trebuie sa clarific niste lucruri. In majoritatea povestii naratiunea este relatata de cele 2 personaje principale X si Y, iar celalaltele personaje isi spun punctul de vedere doar in momentele in care actiunea are nevoie neaparata de perspectiva lor, ca intr-un film. Stim ca actiunea este pusa pe seama lui a, b sau c(personaje principale), dar exista si momente in care actiunea este pusa pe seama personajelor secundare.
Inteleg ce vrei sa spui ca ti se pare prea mult, dar tot se leaga. Am citit povestea de 2 ori si vad de ce persoana respectiva, pe langa cele 2 personaje principale care ne spun povestea, a adaugat celalalte perspective.

Unknown spunea...

@ Emily ai dreptate nu sunt toate cartile la fel.Cel mai mult cantareste modul in care a fost scrisa. Am mentionat ca (,) cateodata nu e asa placut , vazusem ca Andreea era foarte incantata de acest aspect

Ema spunea...

@Andreea, si eu am aceeasi parere ca tine. Mi se pare interesant sa vezi perspectiva a doua personaje in aceeasi carte. Nu imi aduc aminte cand am citit ultima oara o carte scrisa asa, dar chiar imi era dor :)

Lupu Diana spunea...

@Emily, asa mai merge. Eu ma gandeam ca toate cele 4-6 personaje care povesteau erau personaje principale si asa mi-ar fi fost greu sa-i urmaresc pe toti in acelasi timp, dar daca sunt doar 2 principale si restul povestesc din cand in cand pentru a clarifica anumite lucruri atunci e perfect.
Scuze pentru neintelegere, se pare ca sunt mai grea de cap :))

Simina spunea...

@Diana, defapt este si vina mea ca nu am explicat de la inceput cum trebuie tot ce se intampla. Si stai linistita, macar acum ai inteles ce vroiam sa spun.

@Romina, stiu ce vrei sa spui. Am citit unele carti care aveau o astfel de naratiune dar din pacate nu am inteles ceva coerent din acele carti. Dar unele carti sunt chiar bune cu aceasta structura.

Lupu Diana spunea...

@Emily, am citite cateva "carti" de genul pe wattpad si am gasit cateva care merg, din care se intelege si carti care sunt o incalceala totala :-j

Simina spunea...

@Diana, eu citesc mai mult de pe fanfiction.net. Acolo este o intreaga retea, frumos structurata si in care poti sa iti alegi cum vrei fic-ul pe care vrei sa il citesti. Imi place mai mult ca wattpad. Si pentru ca ai pomenit de cartile care sunt o incalceala totala vreau sa iti spun ca sunt satula de ele. Astfel de creatii polueaza vizual si sunt practic alergica la ele. Iar acum sunt foarte pretentioasa la citit, fie ca este o creatie de amator sau o creatie a unui scriitor mai des intalnit.

Lupu Diana spunea...

Nu am mai auzit de fanfiction.net, dar intru acum sa vad despre ce este vorba :)

Simina spunea...

Ti-l recomand cu mare placere!! Si sper sa gasesti ceva care sa-ti placa!

Unknown spunea...

Am citit si eu cateva pe wattpad dar nu mi-au prea placut in afara de Suge-o Ramona nu am citi ceva care sa merite . Emily ai ceva recomandari daca tot esti in domeniu sa profit si eu

Lupu Diana spunea...

Am intrat pe fanfiction.net si nu gasesc decat comentarii :-??
Pe Wattpad nu prea sunt faine, dar sunt postate si carti ale unor autori cunoscuti :)

Simina spunea...

@Diana, cum sa gasesti numai comentarii? Stai ca-ti zic acum poezia: daca ai fereastra cu site-ul in fata inseamna ca o sa ai 2 chenare Fanfiction si Crossovers, de acolo iti alegi unde vrei sa te duci, de exemplu books si o sa-ti apara niste coloane cu titlurile cartilor si numarul de ficuri care exista. Iti alegi unul care-ti place si cauti pana gasesti ceva interesant. Nu este greu, eu la incepput am bajbait pana mi-am dat seama cum merge tot, dar acum este bine.
@Romina, ti-as recomanda cu cea mai mare placere creatiile pe care le am la favorite, dar nu stiu ce fel de gusturi ai. Pe acest site poti sa cauti in functie de cum vrei tu si cupluri, iar asta caut eu in utimul timp. In ultimul timp am citit fanficuri pe baza cartiilor Harry Potter avand ca personaje principale pe Hermione Granger si Draco Malfoy. Aici: https://www.fanfiction.net/u/2812767/galfoy este o tipa care imi place cum scrie la nebunie, daca te intereseaza si ai citit cele 7 carti iti recomand creatiile ei, cum ar fii: "Of kings and queens", "Static" si acum citesc "The boy in the hammock" dar care am inteles este buna.
Sper sa te intereseze si sa-ti placa, daca este cauta si sigur ai sa gasesti. Succes!

Lupu Diana spunea...

@Emily, am gasit, eu credeam ca alea sunt comentarii :))
Harry Potter are 690K de comentarii? :o Se vede ca este o serie iubita <3

Simina spunea...

@Diana, nu sunt comentarii, sunt creatii, ficuri, povesti, oneshot-uri, poezii sau altele. Ma bucur ca acum ai gasit. distreaza-te, sper sa gasesti ceva care sa-ti placa:)

Lupu Diana spunea...

Mersi :* Acum citesc Beautiful Destiny un fic facut pentru Beautiful Disaster :)

Simina spunea...

Cu placere! Spor la citit!

Unknown spunea...

@ Emily multumesc, cand termin cu Intimidare ma apuc de fanfiction si asa simt nevoia putin sa ma dezlipesc de carti vreo cateva zile

Lupu Diana spunea...

@Romina, spor la citit! Mie mi-a placut foarte mult Intimidare, asa ca-ti astept parerea >:D<

Unknown spunea...

@ Diana am terminat mai repede=))) e frumoasa , o carte buna dar mi-ar fi placut sa bage si ceva tragic , cred ca m-am obisnuit eu cu carti care ma fac sa plang de cand am citit Ma pierd in tine . La curse deja imi facusem filmu cum derapeaza masina Tate in spital , el vine la ea cu flori

Simina spunea...

@Romina, cu placere! Sper sa gasesti ceva pe placul tau.

Lupu Diana spunea...

@Romina, numai la drama te gandesti. Cum sa ajunga in spital? :)) Eu ma asteptam sa conduca foarte bine, iar el sa o venereze dupa, ceea ce oarecum s-a intamplat :))
Eu am citit si volumul urmator (cel din perspectiva lui Jared) si a fost putintel mai dramatic, dar nimic care sa te faca sa bocesti. Daca vrei bocete citeste Maybe Someday de Colleen Hoover.
Nu am citit inca Ma pierd in tine, dar intentionez sa o fac. E asa buna precum se spune?

Unknown spunea...

@Diana eu ador cartea aia , sa-mi zici cum ti s-a parut cand o termini. Nu stiu mie imi plac cartile care trezesc in mine sentimente , fie ca ma fac sa plang fie ca ma amuza foarte tare . Daca citesc o carte si nu imi da nici o stare mi se pare ca am pierdut timpul cu ea

Lupu Diana spunea...

Sunt total de acord cu tine. Nu are niciun rost sa citesti o care care nu-ti trezeste niciun sentiment.
Acum citesc Anna Karenina, dar dupa asta planuiesc sa ma apuc de Ma pierd in tine :)

Unknown spunea...

In ultimul timp eu am citit numai carti triste , m-am gandit sa imi iau Femeile vin de pe venus, barbatii de la baut , am auzit numai pareri bune despre ea

Lupu Diana spunea...

Eu am cartea Barbatii sunt de pe Marte. Femeile sunt de pe Venus. Mama mea a vrut neaparat sa o citeasca pentru ca auzise numai laude la adresa ei, dar nu i-a placut. :-?

Unknown spunea...

@ Diana nu Barbatii Sunt de pe Marte, Femeile Sunt de pe Venus de John Gray‎ ci Femeile vin de pe Venus, barbatii de la baut de Simona Tache si Mihai Radu .

Lupu Diana spunea...

Am inteles, dar structura cred ca este aceeasi :)

Unknown spunea...

Din cate am vazut nu e chiar la fel ,cea scrisa Simona Tache si Mihai este mult mai buna si se vorbeste de mai multe lucruri din punctul de vedere al femeii si al barbatului pe cand cea de John Gray chiar ii pune pe marte si pe Venus

Simina spunea...

"Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus" de John Gray imi aduce aminte de una dintre excursiile pe care le-am avut cu prietenii mei la Constanta pentru a vedea "Hobbitul:Dezvoltarea lui Smaug". Eu si cu un baiat ne-am oprit dupa film la Diverta si am dat peste cartea mai sus mentionata in comentariu. Mai mult am ras de ce scria acolo, nu de alta dar niciunul dintre noi nu crede in carti destinate in a ne perfectiona.

Lupu Diana spunea...

Am deschis si eu cartea de cateva ori si chiar iti vine sa razi la ce chestii sunt acolo, de aceea ma si surprinde faptul ca unele persoane chiar cred fiecare cuvintel din ea :-?

Simina spunea...

Mie sincer mi se par inutile. Poate sunt perfecte in a ne amuza, dar pe plan personal nu cred ca ne ajuta foarte mult.La fel ca horoscopu,l care nu se potriveste pentru toate persoanele.

Lupu Diana spunea...

Sunt persoane care cred cu tarie ca aceste carti ajuta, asa cum exista persoane care cred cu tarie ca horoscopul le prezice viitorul.

Simina spunea...

Ideea este ca eu imi citesc horoscopul, dar rar si se intampla uneori sa se adevereasca ce zice acolo. Nu sunt o fanatica ce crede in tot ceea ce vede.Sa citesti in fiecare zi horoscopul si sa te agiti ca daca vezi o pisica neagra ca iti taie calea deja mi se pare absurd. Oricum, acest lucru mi se pare mai usor de suportat decat credinta excesiva pentru Cel de sus.

Lupu Diana spunea...

Si eu citesc din cand in cand horoscopul, adica atunci cand imi iau Bravo :)) Dar nici eu nu sunt o adepta a acestor lucruri, dar nici nu-i condamn pe cei care cred din simplul motiv ca de multe ori horoscopul se adevereste.

Simina spunea...

Si eu aveam o perioada cand credeam in aceste lucruri si imi luam saptamanal revistele bravo si bravo girl pana la momentul cand am realizat ca am facut o gaura in portofel:))

Lupu Diana spunea...

Daca-ti vine sa crezi pe la mine nici chioscuri de ziare (sa nu mai spun librarii) nu gasesti pe nicaieri, asa ca-mi iau mai rar revista si o iau mai mult pentru postere :))

Simina spunea...

Stiu cum este sa cumperi reviste doar penru postere. Am avut aceasta manie prin a 6a, a trecut mult de atunci si cumpar reviste doar daca ma intereseaza continutul sau daca este o carte la pachet;)