joi, 17 iulie 2014

Recenzie Regatul Umbrelor (Grisha #1) de Leigh Bardugo

Magnific. Epopeic. Irezistibil. Magic.

Falia Umbrei, un ţinut învăluit în beznă, populat de monştri, distruge treptat Ravka, o naţiune altădată măreaţă.
Alina, o fată orfană, singuratică, descoperă că posedă o putere unică, ce o face să pătrundă în lumea elitei magice a regatului, Grisha. Ar putea ea să destrame vraja demonică a Faliei Umbrei, eliberându-şi ţara?
Întunecatul, o fiinţă cu o putere de seducţie teribilă, este conducătorul Grishei. Dacă îşi va împlini destinul, Alina va fi nevoită să descopere cum să se folosească de harul său şi cum să reziste atracţiei periculoase pe care o simte faţă de temutul stăpân.
Însă în timp ce-şi contemplă viitorul năucitor, Alina nu-l poate uita pe Mal, cel mai bun prieten al său din copilărie.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online BookCity. Pe site-ul librariei online BookCity puteti gasi carti din toate genurile literare.
Multumesc librariei online BookCity pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Regatul Umbrelor este unul dintre cele mai fascinante si mai captivante volume pe care le-am citit. 
Inspirata de cultura si folclorul rusesc, lumea creata de autoare este fermecatoare si totodata infricosatoare. Ravka, tara odata puternica si bogata, este acum sfasiata de razboaie si fragmentata de Falia Umbrelor, un taram intunecat populat de creaturi infioratoare, care le-au adus moartea multora dintre cei care au incercat sa-l strabata. In aceasta lume, Armata Intai, loiala regelui si Armata a Doua, loiala Intunecatului si formata din posesori de abilitati magice numiti Grisha, protejeaza regatul Ravka de dusmanii sai si de monstrii din Falie.
Regatul Umbrelor este povestea Alinei Starkov, o fata obisnuita care detine, fara sa stie, o putere incredbila care ar putea reprezenta singura speranta de salvare a tarii ei de amenintarea Faliei.
Alina este un personaj incredibil, complex si multifaţetat, o fata singuratica, fragila si inteligenta, care intotdeauna si-a dorit sa se integreze si sa fie acceptata. De-a lungul volumului, asistam la schimbarile si incercarile prin care personajul trece, la caderile emotionale si psihice provocate de intamplarile tulburatoare care ii marcheaza evolutia de la o simpla cartografa la una dintre cele mai puternice Grisha existente si la eforturile depuse de Alina pentru a se adapta in noua lume in care este introdusa odata cu declansarea puterii ei. Am fost fascinata de modul in care Alina se tranforma dintr-o fata vulnerabila si inspaimantata, intr-un personaj puternic si curajos, dispus sa se sacrifice pentru a-i proteja pe cei dragi ei si pentru a lupta impotriva nedreptatii.
Cu toate acestea, Alina nu este un personaj perfect, comite greseli, poate fi imatura, impulsiva si incapatanata, are indoieli si temeri, dar este un personaj realist de care este imposibil sa nu te atasezi.
Mal, cel mai bun prieten al Alinei, cel care a sprijinit-o si i-a fost intotdeauna alaturi in copilarie, este unul dintre cele mai fermecatoare personaje masculine pe care le-am intalnit in volumele fantasy. Curajos, puternic, sincer si loial, Mal nu renunta niciodata la speranta ca o va regasi pe Alina si nu ezita sa-si puna viata in pericol pentru a o proteja. Am adorat discursul pasional si emotionant al lui Mal si modul in care ii dovedeste Alinei, prin sacrificiile facute, cat de mult tine la ea, cat de importanta este pentru el si cat de multe ar risca pentru a fi impreuna cu ea.
Liderul puternic si neinfricat al Grisha, Intunecatul, este un personaj seducator si misterios, dar totodata inspaimantator si foarte periculos. Abilitatea sa de a controla intunericul il transforma in cel mai puternic si mai temut Grisha din toate timpurile, intr-un strateg perspicace si intr-un conducator influent si carismatic. Cu toate acestea, inca de la inceput mi-a fost greu sa am incredere in el, in bunele sale intentii si in atitudinea mult prea prietenoasa fata de Alina. Poate tocmai din acest motiv apropierea dintre el si Alina mi s-a parut fortata si am perceput-o ca pe o incercare de a-si asigura loialitatea Invocatoarei Soarelui.
Am adorat povestea de dragostea dintre Alina si Mal, inocenta sentimentelor pe care cei doi le nutresc unul pentru celalalt, increderea si prietenia de nezdruncinat care ii leaga si dorinta de netagaduit, pe care amandoi o impartasesc, de a se proteja unul pe celalalt.
Palpitant, intunecat, romantic, plin de secrete, aliante neasteptate si rasturnari de situatie, Regatul Umbrelor este un volum care m-a cucerit de la prima pagina si pe care l-am citit cu sufletul la gura.

5 comentarii:

Simina spunea...

Am vazut recenzii despre acesta carte pe foarte multe carti dar nu le-am citit gandindu-ma ca poate aceasta carte nu este cine stie ce. Insa m-am inselat. Ma bucur foarte tare ca ti-am citit recenzia pentru ca m-a facut sa vad ca acesta carte defapt este pe gustul meu si pentru ca actiunea se petrece pe un taram nou. Cand vreau sa spun ca este pe gustul vreau sa spun ca actiunea este concentrata pe salvarea Ravkei de falia Umbrei si nu pe povestea de dragoste dintre Alina si Mal. Si imi mai place ca nu ai spus ca exista un triunghi amoros.

Ema spunea...

Pare interesanta cartea, imi plac povestile in care personajele au puteri miraculoase si imi plac povestile frumoase de iubire. Cred ca o sa imi fac timp sa o citesc intr-o zi. :)

Roxana spunea...

Oau, chiar pare interesanta...trebuie s-o citesc vacanta asta :D

Unknown spunea...

Vreau sa o citesc, insa trebuie sa o iau de undeva . Abia astept sa o pot citi . ♥

Praf de stele spunea...

M-am indragostit irevocabil de aceasta carte, doar din cuvintele tale. Mi-ar placea sa o citesc si eu intr-o zi! :)