joi, 24 iulie 2014

Recenzie Infernul lui Gabriel de Sylvain Reynard

Infernul lui Gabriel este primul volum din trilogia omonima scrisa de Sylvain Reynard.

Enigmatic şi sexy, profesorul Gabriel Emerson este un foarte respectat specialist în Dante în timpul zilei şi un adept al plăcerilor lipsite de inhibiţii, în timpul nopţii.
Se foloseşte de şarmul său pentru a-şi satisface orice capriciu, dar este torturat de un trecut întunecat şi măcinat de convingerea profundă că nu mai are nicio speranţă de mântuire.
Când fermecătoarea şi inocenta Julia Mitchell se înscrie la cursul său, atracţia pe care o simte faţă de ea nu numai că îi periclitează cariera, dar îl trimite într-o călătorie în care trecutul şi prezentul se ciocnesc.

O provocatoare explorare a seducţiei şi a iubirii interzise.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Librex. Pe site-ul librariei online Librex puteti gasi carti din toate genurile literare.
Multumesc librariei online Librex pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Incarcat de suferinta si durere, Infernul lui Gabriel este un volum intens care mi-a starnit o avalansa de sentimente. Am fost pe rand furioasa, indignata, intristata, dezamagita si emotionata pe masura ce autorul tesea cu iscusinta povestea de dragoste coplesitoare si pasionala dintre Julia si Gabriel. 
Intotdeauna am crezut ca o carte care te face sa te implici sufleteste in lecturarea ei, indiferent de emotiile pe care ti le starneste, este o lectura completa si desavarsita, pentru ca autorul reuseste sa te faca sa nu o uiti niciodata. Cu bune si rele, un volum in care sentimentele protagonistilor transced taramul filelor, in care pasiunea este atat de dogoritoare incat arsita ei te atinge dincolo de universul in care se desfasoara actiunea, nu poate sa nu te captiveze.
Gabriel este eroul intunecat, misterios si torturat de trecutul sau si de amintirile chinuitoare care l-au marcat. Chinuit de demonii greselilor comise, dominant si posesiv, Gabriel este macinat de singuratate si de teama ca nu-si va regasi niciodata muza, intrezarita cu multi ani in urma, muza care i-a dat speranta ca-si poate gasi implinirea prin dragoste. 
Din pacate, Gabriel este un personaj de care mi-a fost foarte greu sa ma atasez. Arogant, condescendent, distant, rece si inchis in el, Gabriel nu ezita sa-si umileasca sau sa-si jigneasca studentii si pe Julia si sa le aminteasca mereu ca le este superior prin educatie si prin pozitia sociala. Isi pierde cu usurinta cumpatul, are izbucniri violente si schimbari bruste de comportament, iar atitudinea lui nu face decat sa o raneasca pe Julia, sa-i alimenteze temerile si sa-i sporeasca nesiguranta. Impulsivitatea, irascibilitatea si instabilitatea lui Gabriel contribuie la teama permenenta a Julia ca acesta isi va iesi din fire si ca va avea un nou acces nejustificat de mânie.
Julia este o eroina sensibila, inocenta, vulnerabila, inteligenta si puternica, dar introvertita, bantuita de amintiri tulburatoare si de singuratate, care din pacate, m-a dezamagit uneori.
Indragostita de imaginea barbatului perfect, pe care l-a intalnit cu ani in urma, Julia este indurerata cand visul frumos, iluzia iubirii de basm, romantice si emotionante, se naruie odata cu reintalnirea celui pe care nu a incetat niciodata sa-l iubeasca. In ciuda comportamentului acestuia si a modului in care o raneste si o umileste, Julia continua sa spere ca Gabriel isi va reaminti de ea si ca va redeveni barbatul atent si tandru care a cucerit-o in trecut. Cand devine constienta ca iluzia ei adolescentina este bazata pe un barbat care nu a existat niciodata cu adevarat, un barbat violent, viciat si imperfect, Julia alege sa se desprinda de visele ei si sa se indeparteze de Gabriel. Incetul in incetul, Julia ii demonstreaza lui Gabriel ca nu mai are de gand sa-i tolereze greselile, taxandu-l pentru cuvintele si gesturile care o jignesc sau o ranesc.
In ciuda defectelor lui Gabriel, au fost si momente in care acesta si-a deschis sufletul, momente in care si-a exprimat regretul si si-a cerut iertare pentru atitudinea pe care a avut-o fata de Julia, momente cand si-a dezvaluit partea vulnerabila, trecutul dureros si teama ca o va pierde pe femeia iubita. Au fost de asemenea si momente in care nu am putut sa inteleg de ce Julia s-a indragostit de Gabriel, ce a putut vedea adolescenta trista si timida in barbatul periculos si matur, aflat sub influenta alcoolului, care si-a agresat familia in loc sa le fie recunoscator pentru grija purtata, cand de atatea ori de-a lungul volumului protagonista a pretins ca nu ar accepta si nu si-ar dori niciodata un barbat violent sau dependent?
Personajele secundare frumos conturate si complexe, completeaza si imbogatesc acest volum. L-am indragit pe Paul, blandetea, rabdarea, devotamentul si modul tandru, atent si respectuos in care ii este alaturi Juliei, l-am apreciat pe Richard, iubirea si loialitatea pe care i-o poarta sotiei pierdute, m-am atasat de Rachel si Aaron si am admirat-o pe Grace, dragostea si daruirea cu care si-a vegheat si protejat familia.
Infernul lui Gabriel este un volum construit din fraze incarcate de poezie, o lectura in care, pe langa povestea de dragoste interzisa dintre Gabriel si Julia, intrezarim si o iubire atemporala, platonica, in care pasaje melancolice amintesc de sperantele unui alt suflet chinuit, Dante Alighieri.

6 comentarii:

Simina spunea...

Eu prea sunt adepta cartilor stric de dragoste. Adica, nu ma deranjeaza sa citesc intr-o carte care este dominata in principal de actiune sau fantasy sa aiba pe ici pe colo schene prin care persoajele sa isi arate dragostea unul fata de celaltalt. Si din pacate nu pt sa spun ca acesta carte mi se pare draguta, pentru ca ar insemna sa mint si nu vreau sa mint.
Sper ca nu te superi, este parerea mea despre carte.

Unknown spunea...

Mvai cat de interesanta pare <3 ...Mie imi place mult recenzia ta .. trebuie sa pun mana pe cartea asta

Ema spunea...

Frumoasa povestea dintre Gabriel si Julia si frumoasa recenzia ta. :)

Praf de stele spunea...

Super recenzie! Dinainte sa apara si la noi, tot am vrut sa o citesc, dar n-am apucat. De-abia astept sa pun si eu mana pe ea si ma apuc de citit. :)

Ema spunea...

@Andreea, eu am citit putin din ea in librarie zilele astea si mi-a placut, o sa o cumpar curand :)

Anonim spunea...

Mie mi-a plăcut teribil de mult de Gabriel si de relația pe care au construit-o in timp! Iar pe Paul îmi venea "să il iau acasă", nu alta! Ireproșabil, Paul! Mi s-a părut interesant cum autorul a ales numele Paul si Paulina pentru cei doi care îi " tulbură " pe protagoniști de-a lungul cărții....