vineri, 1 martie 2013

Foamea (Disparuti #2) de Michael Grant

Au trecut trei luni de când toţi cei sub 15 ani au rămas captivi sub cupola cunoscută drept FAYZ. Trei luni de când toţi adulţii au dispărut. Dispăruţi.
Mâncarea s-a terminat de mai multe săptămâni. Toată lumea e înfometată, dar nimeni nu vrea să se gândească la o soluţie. Şi în fiecare zi tot mai mulţi copii evoluează, dezvoltă talente supranaturale care îi separă de copiii fără puteri.

Tensiunea creşte şi haosul coboară asupra oraşului. Fiecare copil trebuie să şi poarte singur de grijă şi toţi cei
buni devin răi. Dar peste toate astea ameninţă o problemă mult mai mare.
Întunericul, o creatură sinistră care a trăit îngropată adânc în pământ, începe să-i cheme pe unii adolescenţi din FAYZ. Să-i cheme, să-i îndrume, să-i manipuleze. 
Întunericul s-a trezit. Şi îi este foame.

16 comentarii:

Ralu spunea...

Nu îmi place că au schimbat coperta, în loc să o păstreze pe cea originală. În rest, sunt chiar entuziasmată că apare în sfârşit volumul II.

Unknown spunea...

de la lipsa de mancare la puteri supranaturale...wow:)

ioana alexandra spunea...

vai, ce-i cu coperta asta?? nu-mi place deloc...
primul volum nu l-am citit, dar seria imi pare destul de bunicica. poate o sa o incep intr-o zi

Andreea Cohen spunea...

Daca e vorba de mai multe volume probabil le voi citi laq vara...cand o sa am mai mult itmp liber . Interesanta descrierea.

Andreea Ilie spunea...

la prima vedere,coperta nu prea ma atrage,dar ideea pare interesanta

deea s spunea...

nu prea imi place coperta insa ma bucur ca nu a trebuit sa asteptama atat dupa acest volum cum facem la alte serii:D

Unknown spunea...

N-am citit prima carte . Insa parerea mea este ca coperta originala era mult mai draguta decat aceasta

Unknown spunea...

seria e destul de interesanta, dar nu cred ca o voi achizitiona.

Unknown spunea...

Intr-un sfarsit apare si ea! Dar e bine mai tarziu decat niciodata si, in plus daca avem in vedere diferenta de timp dintre primele volume din seria 'Cronicile Casterilor', un al doilea volum care se pare ca va aparea anul viitor- situatia e mult mai fericita.
Mi-a placut mult primul volum si sunt curioasa sa aflu ce secrete ascund cei doi frati Sam si Caine, de asemenea amanumite teorii in privinta Intunericului si Fayz.
Unuldintre motivele pentru care am achizionat si citit primul volum este faptul ca nu m-as putea imagina singura, fara parinti, fara bunici- mai exact fara adulti la o varsta atat de frageda- adica cand implinesti 14 ani esti deja batran, conform standardelor din roman- si dupa ce am citit m-am bucurat ca nu m-am aflat in situatia lor :)
Singura chestiune care m-a nemultumit a fost faptul ca nu am aflat mai multe despre Intuneric - dar banuiesc ca nu se putea avand in vedere numarul volumelor seriei(cred ca sunt 6 sau 7) si oare,am mentionat ca abia astept 'Foamea'? :)

mimi spunea...

am citit primul volum si mi-a placut la nebunie.. michael grant are un fel magnific de a scrie.. va trebui neaparat sa-l am si pe acesta... mai ales ca descrierea te lasa in suspans

Cristina Criss spunea...

Nu am citit nici pana in prezent primul volum desi am vazut ca a fost foarte bun si apreciat la noi. Totusi ma bucur ca apare si volumul doi, in acest fel cei care nu au citit pana acum nu mai stau cu sufletul la gura in asteptarea urmatorului volum.

Ade spunea...

Ce pacat ca au schimbat coperta.Primul volum a fost pur si simplu superb si asteptam cu nerabdare volumul 2.Ma bucur ca in sfarsit apare

Unknown spunea...

@Ade- nu fii trista- pentru ca si coperta aceasta este superba, in plus, parca este mai asemanatoare cu coperta primului volum :)
@Cristina Criss- ai perfecta dreptate, eu am achizitionat-o si citit-o anul trecut, si a fost o asteptare atat de lunga (inca sunt surprinsa ca nu am cedat tentatiei de a o citi in lb. engleza, desi voiam atat de mult :) )

Unknown spunea...

Interesanta descriere.Unde se poate inca gasi cartea,te rog?

Unknown spunea...

Heii :3
Are cineva idee cine sunt pe coperta? Pe coperta originala sunt Caine si Diana, dar sunt foarte diferiti de cei de pe coperta asta. Eu nu mii imaginez asa pe cei doi. Si aveti idee cand apare volumul 4?

Unknown spunea...

Interesantă carte, n-am citit nici primul volum, dar cred că am să încep cât de curând, căci am auzit multe lucruri frumoase despre acestă serie.