vineri, 8 februarie 2013

E usor sa te iubesc de Tammara Webber

Salvata de un strain. Bantuita de un secret.
Cateodata, dragostea nu-i un lucru simplu.

El o urmăreşte, dar nu face cunoştinţă cu ea până când, odată, într-o întâlnire neaşteptată, el devine salvatorul ei.
Atracţia dintre ei e incontestabilă. Totuşi trecutul, pe care el s-a străduit atât de mult să-l depăşească, şi viitorul, în care ea-şi pune atât de mari speranţe, ameninţă să-i despartă.
Numai împreună ar putea să lupte cu durerea şi vinovăţia, să înfrunte adevărul şi să găsească neasteptata putere a dragostei.

Jackie este o fată frumoasă, este la colegiu, de trei ani are un iubit admirabil şi i se pare că viaţa e uşoară şi viitorul îi zâmbeşte. Fără veste, iubitul o părăseşte pentru că vrea să încerce ceva nou, iar durerea despărţirii o face să nu mai ajungă la cursuri şi să fie la un pas să piardă examenul şi anul. Scapă ca prin urechile acului dintr-o tentativă de viol, părinţii îi spun că se duc la schi atunci când hotărăste să vină şi ea acasă în vacanţa.  De unde să înceapă să se refacă?
De n-ar fi prietenii, s-ar prăbusi. Pas cu pas, ei o ajută să meargă mai departe. E ca într-un joc, îi vor spune ei şi o vor învăţa că este destul de puternică pentru a supravieţui.

Tammara Webber scrie o carte despre obsesie, punând-o sub lupă şi cântărindu-i bunele şi relele. Fiecare dintre personajele sale, atât de vii şi de colorate, are nişte demoni personali pe care trebuie să-i învingă, principalii vinovaţi pentru „greşeli” fiind: obişnuinţa care te face orb la realitate, dorinţa de a avea succes cu orice preţ, rivalitatea care calcă totul în picioare, ruşinea care te amuţeşte când ar trebui să strigi, neîncrederea că „de data asta” va fi altfel, va fi bine.

Cum iei cea mai bună decizie? E foarte uşor când iubeşti!

Pentru că, pe lângă tema violului, o fărădelege care lasă traume adânci şi totuşi, de regulă, este simplist expediată, bagatelizată, considerându-se că se poate „rezolva” la mica înţelegere între părţi şi mai ales, atât de adesea, aruncându-se vina asupra victimei, ţi se oferă una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste, captivantă prin descrierea scenelor de interacţiune între protagonişti unde, citind, te simţi deopotrivă intrus şi curios, şi fascinantă prin multiplele meandre, prin surprizele care se ţin lanţ, prin arta cu care scriitoarea ştie să te ţină cu sufletul la gură şi cu pumnii strânşi pentru personajele pe care le îndrăgeşti necondiţionat.

Bestseller New York Times
Bestseller Amazon
Clasată pe pozitia a doua la categoria Cea mai bună carte Young Adult/New Adult a anului 2012, pe Goodreads.

17 comentarii:

Nia_Zix spunea...

A aparut!!!Deci nu-mi vine sa cred!!! De cand o astept!!!

Cristina Criss spunea...

Imi place ca Epica a "intrat" in forta pe piata romaneasca si scoate asa de multe carti bune si cunoscute din strainatate.
Pe cartea aceasta am pus ochii de mult timp, acum urmeaza doar sa mi-o achizitionez.

ioana alexandra spunea...

nu prea sunt sigura daca sa-mi iau cartea asta sau nu. am auzit multe pareri bune, dar totusi descrierea nu dezvaluie foarte multe, asa ca am sa mai astept recenzii si pareri:D

Cristina Criss spunea...

@ioana alexandra, ma regasesc in comentariul tau in cele mai multe cazuri. :) De multe ori astept nerabdatoare sa apara pe piata romaneasca o carte noua, iar apoi tot mai stau o perioada sa vad cum este primita la noi si sa citesc recenzii favorabile. :) Am frica aceea de a nu fi dezamagita.

mimi spunea...

pare o carte interesanta... chiar daca editura nu e foarte cunoscuta, a inceput sa aiba carti bune... sigur o sa mi-o iau..:)

koko14 spunea...

Asteptam cartea asta de o viata:)) am citit-o si e superba <3

Andreea Cohen spunea...

O carte din care cei ce se afla la varsta adolescentei pot invata multe si se pot indentifica foarte usor cu personajul .

Unknown spunea...

Wai cat imi doaresc sa citesc cartea asta ! Mi se pare perfecta :x

Unknown spunea...

Cât îmi doresc cartea!Sper să o câștig la concursul ce se încheie astăzi pe o pagină!!

Unknown spunea...

Cartea este excepțională, nu îmi vine sa cred ca a apărut și în România. Respect Epica. Este absolut spectaculoasa, iar intriga este bine structurata și complexa, nu trebuie sa fie ratata.

Unknown spunea...

ce mult imi place cartea asta. sper sa o procur cat de curand.

Unknown spunea...

ce urat..."sa incerce ceva nou"cum poti sa spui asa ceva unei fete:))

deea s spunea...

ce ma bucur ca aparut si la noi.ador din ce in ce mai mult editura epica:D

Andreea Ilie spunea...

imi place mult cartea asta si abia astept s-o cumpar:D

Unknown spunea...

O carte senzationala- am citit-o cu mai mult timp in urma si am foat placut surprinsa de poveste si de personaje :)
Jackie si Kennedy- cine nu a auzit de faimosul cuplu al anilor 60-70 (in SUA) si de tragicul lor sfarsit. Dar, au existat unele suspiciuni in privinta infidelitatii presedintelui K.- cu M.M (banuiesc ca o cunoasteti cu totii pe marea diva :) )
Asa ca, nu am fost surprinsa in totalitate de adevarata fata a acestui personaj- se purtase ca un ticalos cu Jackie, abandonand-o ca 'sa incerce ceva nou' (bleah- cred ca am vomitat putin) cu alte fete, dar isi imagineaza ca se poate impaca cu ea si relua relatia ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat!!!
Hmm... Jackie- ea este un personaj puternic desi la inceput crede ca toata lumea ei s-a sfarsit in momentul cand iubitul ei i-a dat papucii (o trasatura a personajului care m-a derajat, dar pot sa inteleg- totusi el a fost primul ei iubit si nu numai din viata ei ), dar pe parcurs devine fata puternica si independenta pe care doream sa o vedem :)
Landon- unul dintre personajele mele preferate din carte- genial, putin arogant si (aparent) opusul ca personalitate al lui Lucas. Doi baieti minunati in diferite moduri- unul bad-boy si celalalt golden boy- atrasi in mod iremediabil de o fata cu inima franta :)
Mi-a placut modul in care scriitoarea s-a jucat cu sentimentele contradictorii ale lui Jackie fata de cei doi baieti- artistul rebel si baiatul destept si cuminte :) Desigur- ca in momentul in care se afla adevarul in privinta baietilor, Jackie trebuie sa faca o alegere cu totul diferita de cea originala :)

Unknown spunea...

O voi citit pana va ramane fara coperti! :))
E cartea noastra de suflet.

daniel spunea...

Ati citit-o?