miercuri, 19 decembrie 2012

Zece lucruri pe care le-am facut (si probabil n-ar fi trebuit) de Sarah Mlynowski

Dacă i se oferă ocazia, care fată de saisprezece ani n-ar profita de sansa de a se muta acasă la o prietenă si de a trăi amândouă fără supravegherea părintilor?
Cu toate că „ocazie” poate să nu fie termenul potrivit, din moment ce April a trebuit să-i spună tatălui ei un foarte mărunt neadevăr, ca s-o facă să devină posibilă (vezi #1: Ne-am mintit părintii). Însă ea si colocatara ei, Vi, sunt pe deplin responsabile si capabile să-si poarte singure de grijă. Cum de-au ajuns la „Am chiulit de la scoală” (#3), „Am dat o petrecere trăsnită” (#8), „Am cumpărat un jacuzzi” (#4), si, hm, „Am adăpostit o fugară” (#7), cam este un mister până si pentru ele.

În această amuzantă si dulce-amăruie poveste, Sarah Mlynowski sondează mintea si sufletul unei fete care rămâne pentru prima oară pe cont propriu. Ca să ajungă cu bine la capătul anului scolar, April va fi nevoită să jongleze cu un triunghi amoros, să învete să se descurce singură si să accepte faptul că lumea ei, cu atâta grijă construită, s-ar putea nărui pur si simplu odată cu fiecare lucru pe care n-ar fi trebuit să-l facă.

14 comentarii:

ioana alexandra spunea...

hmm cartea asta nu prea ma atrage dar sunt curioasa ce alte carti va mai publica ed. Epica

daniel spunea...

N-ai idee ce pierzi! Din cate am vazut pe site-ul lor, ar mai fi "Probabilitatea statistica de a te indragosti la prima vedere" de Jennifer E. Smith, "Easy" de Tammara Webber si "Pushing the limits" de Katie McGarry. Toate sunt contemporary YA novels.

Unknown spunea...

Ceea ce au scris ca vor publica..ei bine, stiu ca sunt carti minunate si chiar merita citite si cumparate

Cristina Criss spunea...

Sunt chiar curioasa de aparitia acestei carti. :)

Anonim spunea...

Te mai terorizez astazi cu o singura leapsa :)) Scuze, incerc sa intru in noul an fara "datorii", asa ca astazi a fost maraton la mine: http://roxtao.com/2012/12/30/leapsa-9/ Promit sa nu se repete prea des ;)

mimi spunea...

imi place titlul foarte mult, la fel si povestea.. asta e o lectura obligatorie...

Unknown spunea...

trebuie sa vizitez epica...se pare ca au carti frumoase:)

deea s spunea...

ador din ce in ce mai mult editura epica:D sper sa avem parte de cat mai multe carti minunate ca aceasta din partea lor:D

Cristina Criss spunea...

Asa cum spuneam si mai sus, ca eram curioasa in privinta cartii, am facut ce am facut si mi-am luat-o. :)) Am terminat-o de citit acum cateva zile si chiar mi-a placut, o recomand pentru cei care vor sa citeasca ceva mai usor ce are in prim-plan adolescentii- bineinteles- dar in acelasi timp sunt abordate in ea si subiecte mature ce ne vom confrunta cu ele pe viitor. Deci, Epica chiar a intrat in forta pe piata romaneasca. :)

Unknown spunea...

Ha, ha, ha, o carte cu potențial de comedie, ce sondează în sufletul unei adolescente și scoate la iveala natura sa, și toate încercările de a revizui nebuniile, rebeliunile pe care aceasta le face. Cu siguranță o carte pe gustul meu :D

Unknown spunea...

foarte draguta cartea. :)

Unknown spunea...

ohh , o vreau , o vreau o vreau .. si o s-o am da nu acum ...

Andreea Ilie spunea...

Coperta nu prea imi place,dar povestea e draguta.Cel mai mult ma atrage titlul,ma face sa ma intreb ce lucruri am facut si eu,dar pe care nu trebuia sa le fac:))

Unknown spunea...

Inca o carte pe care inca nu am citit-o, din pacate :) totusi se afla pe lista mea de cumparaturi... in viitorul apropiat (sper) :)
Oricum, titlul suna foarte bine- 'zece lucruri pe care le-am facut (si probabil n-ar fi trebuit)'- si ma duce cu gandul la poznele din tineretea mea, cand viata parea incredibil de simpla si doar limitata la trairea clipei (offf... parca as avea 99 ani)- ei bine, poate si acum mai traiesc in functie de clipa, dar incerc sa fiu mai atenta la 'problemele' pe care le provoc familiei mele :)
Revenind la subiectul cartii- se pare ca Vi si April vor provoca unele probleme- doar ca ele vor suporta consecintele in locul parintilor lor (din moment ce vor da o petrecere trasnita, vor cumpara un jacuzzi si vor adaposti o fugara), chiar sunt foarte curioasa cum vor obtine banii pt. micile lor extravagante si cum o vor cunoaste pe fugara. In ceea ce priveste chiulurile de la scoala si mintitul parintilor- nu pot sa le judec, din moment ca si eu m-am aflat in situatia lor 'odata ca niciodata' :)))
In ceea ce priveste coperta- nu este extraordinara prin prin prezenta efectelor speciale sau a photoshop-ului, dar consider ca se potriveste perfect cu acest gen literar- contemporary :)