joi, 20 septembrie 2012

Legile Atractiei (Chimie perfecta #2) de Simone Elkeles

Bestseller New York Times
Bestseller USA Today
Bestseller Publishers Weekly

Când Carlos Fuentes se mută în oraş, atmosfera se încinge.

Carlos se consideră trădat atunci când Alex, fratele mai mare pe care îl idolatrizează, hotărăşte să părăsească banda Latino Blood pentru a-şi face un viitor alături de iubita lui gringa, Brittany. Mai mult decât atât, Alex îl obligă pe Carlos să se întoarcă din Mexic şi să se facă băiat cuminte. Însă Carlos vrea să trăiască în continuare periculos. Dar legăturile cu banda lui din Mexic nu sunt uşor de rupt, chiar dacă acum locuieşte în Colorado, la unul dintre profesorii de colegiu ai lui Alex.

Carlos nu se simte deloc în largul lui în suburbii. Şi e cu atât mai tulburat de sentimentele pe care începe să le nutrească faţă de Kiara, fiica profesorului, care nu seamănă deloc cu acele chicas mexicane exotice de care este atras de obicei. Curând, Carlos şi Kiara descoperă că, în relaţiile sentimentale, legile atracţiei înfrâng diferenţele sociale şi înlătură toate pericolele care conspiră să-i ţină la distanţă.

RECENZIE.
Legile Atractiei, al doilea volum din seria Chimie Perfecta de Simone Elkeles, este, la fel ca si primul volum, o poveste romatica, amuzanta, dar si incarcata cu dramatism, despre prima dragoste si despre dorinta de a fi alaturi de cel iubit.
Povestea este narata la fel ca in cazul primului volum, din perspectiva celor doua personaje principale, Carlos, fratele mai mic al lui Alex, si Kiara, o fata amuzanta si incapatanata care stie totul despre masini si drumetii.
La un an dupa ce mama lui Alex a plecat in Mexic impreuna cu fratii lui mai mici, Carlos si Luis, problemele in care se implica Carlos in Mexic o determina pe aceasta sa-l trimita inapoi in SUA, in Colorado, unde Alex se afla la colegiu.
Inca de la sosirea in Colorado, Carlos, dezamagit si furios, face tot ce-i sta in putinta sa-l provoace pe Alex, pe care il acuza ca s-a schimbat, devenind din baiatul dur care era inainte un student cuminte, doar pentru a-i face pe plac iubitei lui, Brittany.
Cand Carlos incepe cursurile la liceul ales de fratele sau, o cunoaste pe Kiara, cea care ii va fi ghid pana cand se va acomoda in noua scoala. Kiara, fata timida, inteligenta si tacuta, atat de diferita de fetele sexy cu care obisnuia sa se intalneasca pana acum, e cea de care Carlos se simte cel mai atras in ciuda diferentelor dintre ei.
Dupa ce la doar cateva zile dupa inceperea scolii politia descopera in dulapul lui Carlos o cantitate mare de droguri, acesta se vede nevoit sa accepte sa locuiasca impreuna cu familia profesorului lui Alex pentru a nu fi inchis intr-un centru de detentie juvenila.
Desi la inceput, Carlos, este rece fata de parintii Kiarei si fata de fratiorul ei, treptat incepe sa se apropie de acestia si sa aprecieze blandetea, bunatatea si modul in care il fac sa simta ca face parte din familia lor.
Cand atractia dintre Carlos si Kiara devine tot mai puternica, cei doi, care pana acum doar se prefaceau ca sunt  iubiti, isi dau seama ca regulile atractiei nu tin cont de planuri si in curand sentimentele lor incep sa iasa la iveala.
Din pacate nu doar sentimentele lor ies la iveala, ci si trecutul periculos al lui Carlos, care pare sa-l fi urmat in America.
Mi-a placut foarte mult modul in care evolueaza relatia dintre Carlos si Kiara, momentele amuzante dar si induiosatoare in care Carlos isi petrece timpul cu Brandon si legatura puternica dintre cei doi frati, Alex si Carlos, in ciuda problemelor cu care se confrunta.
La inceput rebel, incapatanat si impulsiv, Carlos se maturizeaza incetul cu incetul, incearca sa-i protejeze pe cei dragi si isi infrunta trecutul pentru a putea deveni cel alaturi de care Kiara poate fi fericita.
Kiara a fost personajul meu preferat. Amuzanta, puternica, dar si vulnerabila, nu da inapoi in fata provocarii reprezentate de Carlos, il infrunta si ii dovedeste ca uneori iubirea soseste pe neasteptate si iti schimba viata pentru totdeauna.
Daca vreti sa aflati ce se va intampla cu cei doi indragostiti, daca Carlos va reusi sa se indeparteze de lumea periculoasa din care obisnuia sa faca parte, dar si daca relatia dintre Alex si Brittany va rezista, cititi al doilea volum din fermecatoarea serie Chimie Perfecta, Rules of Attraction.

5 comentarii:

Anonim spunea...

e in curs de aparitie????

Unknown spunea...

In octombrie parca apare. Eu abia astept sa o citesc, presimt ca o sa fie vol meu preferat

Cristina Criss spunea...

Primul volum a fost genial! Mi-a placut foarte mult si astept cu nerabdarea aparitia volumului 2. :D

Jacqline spunea...

Am auzit numai pareri bune despre primul volum, iar acesta pare si mai interesant :)
Sper sa am ocazia sa le citesc si eu, cat mai curand :D

Coralia spunea...

Este cartea mea preferata am citit primul volum , si chiar merita sa dai banii pe o asa carte :X