miercuri, 1 februarie 2012

Blestemul Focului (Elita Intunecata #1) de Chloe Neill

Lily se trezeşte brusc într-o şcoală particulară elitistă din Chicago, înconjurată de fete răsfăţate, pline de bani şi de ifose.
Scout, ciudata fată cu cercel în nas care primeşte semnale misterioase pe telefon şi dispare în fiecare noapte, e cea care o menţine pe linia de plutire şi care îi dezvăluie o lume nocturnă foarte activă în subsolurile şcolii.

Grupul de adolescenţi cu puteri magice din care face parte Scout îl are printre ei şi pe chipeşul Jason, şi astfel tensiunea cărţii se echilibrează cu un strop de romance. De remarcat tachinările dintre personaje.
Cu atâta acţiune şi suspans continuu, viaţa lui Lily la Sfânta Sofia nu mai e deloc plictisitoare, cu atât mai mult cu cât faptul că şi ea are anumite puteri magice de care nu avusese habar nu e singurul lucru pe care îl descoperă.

RECENZIE.
Blestemul Focului este primul volum din seria Elita Intunecata scrisa de Chloe Neill. Chloe Neill a mai publicat si apreciata serie Chicagoland Vampires.
Blestemul Focului este in mod clar genul de volum care te cucereste de la prima pagina si te tine in suspans pe masura ce povestea inainteaza. Nu am mai fost atat de fascinata de primul volum al unei serii cu fiinte supranaturale de cand am citit primul volum din seria Vampirii din Morganville de Rachel Caine.
Cand parintii lui Lily, Susan si Mark Parker, doi profesori in filosofie pleaca in Germania pentru doi ani pentru a face niste cercetari, Lily este inscrisa intr-un liceu particular elitist din Chicago.
Reticenta inca de la inceput la tot ceea ce inseamna lumea privilegiata din cadrul scolii Sfanta Sofia, de la grupul de fete rasfatate si populare la uniforme, Lily se imprieteneste cu una dintre colegele ei de apartament, ciudatica Scout. Cand aceasta dispare noaptea dupa ce primeste apeluri misterioase pe telefon, Lily decide, preocupata de ce i s-ar putea intampla noii ei prietene, sa descopere ce ascunde aceasta.
Curand, Lily ii va intalni pe Michael, Jason, Paul, Jaime, Jill, Smith si Katie, un grup de tineri Adepti, care detin puteri magice si lupta impotriva Seceratorilor. Seceratorii, care detin puteri magice la fel ca si Adeptii, sug enervia nevinovatilor pentru a-si mentine puterile magice dupa varsta de 25 de ani cand acestea incep sa paleasca.
Dupa ce Lily este lovita de unul dintre Seceratorii, Sebastian, cu blestemul focului, puteri pe care Lily nu stia ca le detine incep sa iasa la iveala. In plus, Jason, un varcolac atragator e din ce in ce mai atent cu ea si mai preocupat de siguranta ei.
Cand  secretele parintilor ei o fac pe Lily sa se indoiasca de tot ceea ce credea ca e adevarat, amenintarea Seceratorilor loveste, iar Lily trebuie sa lupte pentru a-i convinge pe Adepti sa o sustina in incercarea de a-si salva cea mai buna prietena.
Daca Lily va reusi sa-i convinga pe Adepti ca este una dintre ei, daca puterile ei o vor ajuta sa o salveze pe Scout si cine e Seceratorul care o va ajuta pe Lily, puteti afla citind primul volum din fermecatoarea serie Elita Intunecata. Niciodata magia nu a fost atat de captivanta.

18 comentarii:

Zipy spunea...

Abia astept s-o citesc!!Am auzit muuulte despre ea, numa bune!!

Darkflayer spunea...

Imi place coperta

Oanna spunea...

Si eu abia astept sa o citesc deoarece seria Sange albastru m-a captivat pe deplin.

Geanina spunea...

Fata de pe coperta imi aduce putin aminte de Selena Gomez.
Despre aceasta carte am citit foarte multe, a fost printre primele carti care mi le'am dorit publicate in Romania si acum...yeyyy!

giddusadik spunea...

Am auzit multe pareri bune despre carte, si pare intresanta intr-adevar. De abia astept sa apara!

Oanaaa. spunea...

O ador:x in curand ma apuc si eu de ea

JustLaugh spunea...

eu inca nu o am:-?...mi-a placut descrierea de cand am citit prima data despre ea..si e foarte buna si coperta:)

Ade spunea...

Fata seamana cu Selena Gomez

Unknown spunea...

Inca n-am citit-o, dar pare interesanta...

Unknown spunea...

Eu nu cred ca seamana cu Selena Gomez. Intr-adevar coperta e frumoasa.

Jacqline spunea...

Interesanta! Am citit doar pareri pozitive despre ea, deci cred ca metita :)

Zipy spunea...

Recenzia e frumoasa, eu inca salivez dupa ea...

Jacqline spunea...

Trebuie sa mi-o comand, neparat :D

Unknown spunea...

Nici eu nu o am, dar sper sa o comand cat mai repede

JustLaugh spunea...

o colega a citit-o si a spus ca i-a placut urmeaza sa o imprumut si eu>:)

Unknown spunea...

cred ca si eu o s-o impumut ca am de unde

Unknown spunea...

dar trebuie neaparat sa o si cumpar

Andreea Ilie spunea...

Frumoasa recenzia!!Biblioteca mea striga dupa aceasta carte!!