luni, 20 februarie 2012

Concurs Leda

Incepand de astazi puteti participa la un nou concurs organizat impreuna cu editura Leda si CorinTeens.Puteti castiga unul dintre urmatoarele volume:

Stingerea de Rachel Caine
Uratii de Scott Westerfeld
Frenezia de Francesca Lia Block
Taine de Sucub de Richelle Mead

Pentru a participa la concurs raspundeti la intrebarea de mai jos si mentionati volum pe care va doriti sa-l castigati:

Care este autorul sau autoarea voastra preferata?Argumentati.

Concursul se desfasoara intre 20 si 28 februarie.Castigatorii vor fi anuntati in data de 29 februarie.Succes.
Multumesc editurii Leda si CorinTeens pentru frumoasele carti si pentru tot sprijinul acordat.

31 de comentarii:

Andrei spunea...

O intrebare : Autorul sau autoarea sunt din numele celor patru carti prezentate ca premii ?

Madalina spunea...

Nu,autorul sau autoarea ta preferata in general :).Nu conteaza daca a scris volume paranormal romance,fantasy,thriller,sf sau clasice.
Scrie numele autoarei/autorului si argumenteaza de ce e preferata/preferatul tau,de ce te-au impresionat cartile scrise de ea/el sau care e cartea ta preferata dintre cele pe care le-a scris :).

giorgiana spunea...

cum alegi castigatorii: random sau jurizare rasounsuri? sa stim cum sa scriem, ha, ha

Madalina spunea...

Cel mai interesant raspuns va fi premiat :).

Andraaa spunea...

Am mai citit pana acum cartii de la Leda iar autoarea mea preferata este Richelle Mead , care a scris seria Academia Vampirilor.Ce m-a impresionat cel mai mult este modul in care complica actiunea si mai ales povestea de dragoste dintre Rose si Dimitri, dar si prietenia dintre cele 2 fete.Am inceput sa citesc volumul Uratii si mi se pare destul de interesant pana acum.Asa ca mi-ar placea ft mult sa castig cartea "Taine de sucub" de la autoarea mea preferata.

Crina|| booktwist_ spunea...

M-am tot ferit de seria cu Georgina Kincaid si am ajuns sa o achizitionez de curand. Nu ca as fi auzit ceva rau de ea, insa nu prea gust fantasy-ul. Ce-am patit cand am pus mana pe primul volum care tocmai l-am terminat? Parca am fost cuprinsa de un fior, am facut scurtcircuit si cu greu ma dezlipeam de carte sa mai fac altceva. Rar mi se intampla sa devorez o carte si trebuie sa recunosc ca am doar cuvinte de lauda pentru aceasta autoare. Stie sa imbine naratiunea cu descrierea, cu firul actiunii, are niste personaje frumoase atat interior cat si exterior, dar nu le face perfecte. Te atrage prin imperfectiunea lor, prin cuvintele ei parca vrajite intr-un vartej de sentimente si trairi din care nu mai vrei sa scapi. O pot numi cu usurinta autorul meu preferat de fantasy si abia astept sa pun mana sa devorez si celelalte trei volume ce le detin. Cum e din punctul meu de vedere stilul lui Richelle Mead? Ca o prajitura delicioasa cu glazura tripla de ciocolata si cu fructe, dar care mai are un ingredient de care nu-ti dai seama si cu cat gusti mai mult, cu atat vrei mai multi. Creaza dependenta. Asa ca mi-as dori sa castig "Taine de Sucub" de Richelle Mead.

Adelina Enache spunea...

Biblioteca mea pentru mine e ca un mic coltisor de rai unde pot sa fiu fericita dar si foarte trista cu ,,inima la gura`` dar si amuzata.Aceste trairi care mi le dau cartile nu le-as putea sa le am fara cea care da nastere totul adica autoarea care are puterea sa te faca sa simti tot ceea ce simt personajele si sa traiesiti aventura impreuna cu ele.Cea care mi-a creat aceasta senzatie dar si o legatura profunda cu personajele este Richelle Mead care are darul de a te captiva chiar daca subiectul in acel moment este banal.In cartile creeate de ea sunt mereu evidentiate calitatile de aur alee perosanelor adica prietenia si puterea de a iubi neconditionat.Prin personajele ei putem sa facem distinctia dintre iubire si atractie.Eu o iubesc pe aceasta autoare asa ca mi-as dori cartea ,,Taine de sucub``.

♥MIM spunea...

Ma inscriu pentru "Frenzia".

Autorul meu preferat..greu de spus. Sunt mulţi autori foarte buni, mai mult sau mai puţin cunoscuţi. Consider că eroina mea şi cea de la care mă inspir este Sara Shepard. Poate este cam devreme să intru la concluzii, dar ştiu un singur lucru: într-o săptămâna am reuşit să îi devorez toată seria Micuţele Mincinoase.(cele 4 volume apărute la editura Leda) Din moment ce înainte citisem Jocul Minciunii şi mi s-a părut o carte plină de suspans şi destul de interesantă, mi-am achiziţionat şi seria Micuţele Mincinoase.
Am avut o surpriză destul de plăcută în momentul în care m-am apucat de primul volum. Chiar dacă este puţin adolescentin, este captivant şi bine structurat. Al doilea volum este mai profund şi începe să accentueze din ce în ce mai multe lucruri care cu greu se remarcau în primul volum.
M-am îndrăgostit la propriu de stilul autoarei, de cutezanţa şi originalitatea ei, ideile creative şi modul în care îşi tine fără niciun resentiment cititorii în suspans.Câteodată chiar mă întreb de unde se inspiră, pentru că, din câte ştiu eu, seria Micuţele Mincinoase are 8 volume.
Tot ce pot spune este că o îndrăgesc, atât ea cât şi cărţile ei s-au strecurat repede în sufletul meu şi m-au fermecat, m-au făcut să trăiesc propria mea poveste şi să îmi creez propria lume magică...în care eu sunt o fată frumoasă, cu secrete întunecate..

Deea spunea...

Ma inscriu pentru ,,Frenezia''
Autoarea mea favorita pot spune ca e Rachel Caine.Imi plac foarte mutl cartile ei,si imi place ca a inceput de mica.Are o imaginatie bogata si et face sa intrii in lumea ei,a personajului din carte.Unele intamplari te fac sa razi altele sa plangi,dar totul este pus cu masura in carte.

Bonnie Ithil spunea...

Autoarea mea preferata este Anne Rice. Primele mele carti cu vampiri au fost cele scrise de ea si anume Cronicile Vampirilor stilul ei de a scrie este foarte profund uiti de tot ce este in jur esti atat de fascinat de tot ce se intampla incat iei si tu parte la actiune. Orasele, casele si peisajele sunt atat de bine descrise, e ca si cum ai avea o poza in fata nu cuvinte. Pot sa spun ca din cauza cartilor ei imi doresc sa vizitez locuri ca Egip, New Orleans, Venetia, Roma etc. Iar seria Cronicile Vrajitoatelor nu s-a lasat mai prejos, chiar sunt carti care merita citite.

Imi doresc Frenezia.

Gheorghiev Alexandra spunea...

Ma inscriu pentru Stingerea.

Decand am citit prima oara seria Academia Vampirilor de Richelle Mead,m-am indragostit din prima de stilul ei uluitor.Academia vampirilor este o serie senzationala,pasionala si plina de iubiri,intrigi si despartiri,care te lasa de la inceput cu rasuflarea taiata.Si prezinta povestea lui Rose o tanara de 17 ani care a jurat sa devina garda de corp pentru prietena ei Lissa(printesa moroi).Rose traieste o aventura de neuitat alaturi de aceasta prietena,se indragosteste de gardianul ei:Dimitri Belikov,in varsta de 24 de ani,Înalt, bine-făcut, precum toți dhampirii, cu parul șaten, lung până la umeri.Cei doi traiesc o poveste incredibila de dragoste,si in carte Richelle Mead descrie scenele lor de pasiune cu multa senzualitate care iti merg la suflet si te ung la inima.

lifemeanscolour spunea...

Particip pentru Uratii

Autoarea mea preferata este Suzanne Collins,deoarece ador seria ei de succes,Jocurile Foamei.Autoarea are darul acela de a te atrage in poveste si nu-ti da deloc drmul pana la sfarsit.Este atat de emotionant cum aceasta infatiseasa locul in care traieste Katniss,la cat de saraci sunt oamenii si la cum facea ea rost de mancare,deoarece a ajuns capul familiei dupa ce tatal ei a murit.Actiunile acelea din padure care o imping sa-si dea viata pentru persoanele importante si felul cum se lupta pentru viata sunt incredibile.La fiecare capitol autoarea lasa cate-o propozitie din aceea la care ramai'WTF?' asa ca trebuie sa citesti si urmatorul capitol si tot asa pana o tremini.La a doua am stat pana la unu jumate dimineata in timpul scolii,nici nu mi-am dat seama.Apoi dupa ce am terminat-o boceam singura in camera.Mi-a placut foarte mult si triunghiul amoros pe care l-a creat autoarea.Foarte romantic.Mai erau si parti in care incepeam sa rad pur si simplu si venea mama si ma inreba ce am baut de rad singura.Foarte frumoasa seria,o recomand tuturor.Si abia astept filmul:D

Unknown spunea...

Ma inscriu pentru Frenezie.


Autorul meu preferat este Mircea Eliade. Un adevarat maestru care a imbinat fictiunea cu realitatea excelent. In unele romane predomina personaje in care reliefeaza comportamentul nostru adolescentin cat si situatiile prin care trecem, dar in altele irealitatea peune stapanire pe toata actiunea. Are un stil aparte de a scrie: boem, curajos, miscator, emotionant. Prin cartile lui imi gasesc alinare si ma regasesc in unele personaje. Modurile de expunere sunt imbinate perfect si dozate corect si cum am spus apreciez faptul ca in unele carti simti ca cineva a mai trecut prin problemele tale(Romanul Adolescentului Miop).Nu sunt foarte multe lucruri de spus doar ca M. Eliade a fost, este si va ramane un autor desavarsit. Imi plac si autorii straini, dar acesta este preferatul meu pentru ca fiecare rand dintr-o carte ma face sa vibrez.

Anonim spunea...

Autoarea mea preferata este Cecilia Ahern pentru simplul fapt ca a scris
P.S. Te iubesc intr-un stil atat de realist incat a devenit pe loc si cartea mea preferata. De cate ori nu am citit carti care s-au terminat in mod favorabil doar pentru a satisface dorintele cititorului pentru ca toata lumea vrea un happy ending si-au trait fericiti pana la adanci batraneti dar in viata reala pur si simplu nu se intampla asa. Printesa nu ramane cu printul nu pentru ca nu vrea ci pentru ca ii este furat de langa ea de o boala cumplita. Mi-a placut enorm felul in care a scris aceasta carte si m-a convins suta la suta de durerea eroinei si mi-a mai placut ca a incheiat cartea exact cum imi doream.
*particip pentru "Uratii"

Andrei spunea...

Autoarea mea preferata este Anne Rice. Ceea mai cunoscuta serie a autoarei este Croniciile Vampiriilor, serie ce ma determinat sa ma indragostit de stilul autoarei. Prima data cand am citit cartiile eram in liceu(anii '90)nu am putut sa las volumele jos pana nu l-am terminat. Ceea ce ma atras la stilul autoarei este modul prin care ia un personaj, ii descrie viata, te face sa il cunosti bine pe urma il lasa si se apuca de un alt peronaj care la prima citire nu are nimic cu celelalte personaje. Si pe urma cele 2 universuri ale peronajelor se ciocnesc cate o data violent alta data pasnic. Bineinteles este de remarcat si descriere perioadei in care traiesc peronajelor. Ai senzatia ca esti acolo, simtii mirosurile straziilor din New Orleans, caldura soarelui din Egipt. S-ar putea ca vampirii lui Anne Rice sa pare mai cruzi, mai salbatici decat sa zicem cei din Amurg de Stephenie Meyer care sunt romantici.Nu vreau aici sa crezi ca critic stilul lui Stephanie Meyer(apropo am citit si mi-au placut catiile din seria Amurg)doar am vrut sa acentuez doua stiluri total diferite. Dar daca treci putin peste povestea cu vampirii vei descoperii ca personajele ar putea fi oamenii "Normali pusi in situatii extreme transformandu-i in fiinte extraordinare.Ceea ce mi-a facut placere a fost regasirea cu stilul lui Anne Rice si in seria Cantecelor Serafinilor, serie aparuta la editura Leda. In eventualitatea ca va placut descriera mea despre cartiile lui Anne Rice sper ca v-am determinat sa luati in mana o carte de Anne Rice. As dori volumul "Frenezia" de Francesca Lia Block.

ByBy spunea...

Ma inscriu pentru "Uratii".
Scriitorul meu preferat este Liviu Rebreanu.Intotdeauna mi-a placut viata la tara.La Rebreanu,am intalnit descrierea acestei vieti in amanunt : viata taranilor,gandirea,natura,obiceiuri de nastere,nunta,inmormantare,scoala,munca pamantului.
Iar romanul meu preferat este "Ion".

Duca Blueheart spunea...

Ma incriu pentru Frenezie

Sa aleg un autor preferat imi vine foarte greu, pentru ca nici acum nu stiu exact care este, insa daca ma uit in biblioteca, mereu ochii imi pica pe colectia mea cu "Sherlock Holmes" a lui Sir Arthur Conan Doyle. De ce imi place de acest domn muritor si totusi nemuritor de atatea decenii?
Ei bine pentru ca intr-adevar este in Sir. Stilul sau este de-a dreptul fermecator si atat de simplu, incat oricine il poate intelege.
Fiind parintele lui Holmes, considerat cel mai bun detectiv al tuturor timpurilo, implicit si autorul va fi considerat la fel, caci Sherlock nu ar fi existat fara el, la fel cum nici decuctiile.

Irina spunea...

Ma inscriu pt Frenezia
Unul din autorii mei preferati ar fi Oscar Wilde.Prin filosofiile lui, nu doar din "Portretul lui Dorian Gray", pot spune ca mi-a schimbat destul de mult modul de gandire si ochii cu care vad lumea.Nu cred ca mai are rost sa intru in detalii legate de modul in care ma fascineaza autorul 8->.Voi incheia doar cu unul din multele citate ale acestuia: "Cred ca omul ar trai viata deplin si total daca ar da forma oricarui sentiment, expresie fiecarui gand, realitate fiecarui vis".

giorgiana spunea...

Cartea dorita ar fi (scuZe ca nu ma pot hotara)uratii sau taine de sucub...
Autoarea care-mi este mie cea mai daraga este Stephenie Meyer..sunt multi multi autori excelenti pe lumea asta..dar pe ea o indragesc fiinda prin cartile ei am patruns intr-o lume de vis, m-am atasat de personajele ei,am visat, trait si auferit alaturi de eroii iei..am devorat tot ce a scris ea pana acum, incepand cu Twilighr, cartea care-mi este mie cea mai draga din seria ei, continuand cu celelalte volume, pentru ca apoi sa scrie o capodopera precum Gazda, o carte de alta factura, dar plina de sensibilitate,datorita ei iubesc cartile fantasy,si dupa ce am inchis cartea Zori de zi..am simtit tristete,dor si asteptare, speranta ca va scrie o continuare .

Zipy spunea...

Ma inscriu pentru Frenezia sau Stingerea(sper ca se poate sa avem alegerea aceasta:D)
Autorul preferat este o amestecatura intre Veronica Roth, Megan Crewe si Rachel Caine..deci un fel de Mevera Crora:D...Cel mai mult imi place la ea(ele:))ca atunci cand scriu ceva, nu o scriu de dragul dea scrie ceva pe foia, ci o fac din place...imi place ca sunt originale, si acest lucru apreciez la fiecare autor!!Iubesc felul cum se exprima, cum lasa actiunea si personajele sa ma omoare de invidie si ma face sa intru in poveste si sa nu mai ies(eh, asta se intampla in imaginatia mea, as vrea eu sa intru in carte)Dar cel mai mult imi place cum isi pun in actiune personajele:)

Bivolaru George-Cristian spunea...

Care-i scriitorul meu preferat nu as putea sa raspund. As putea in schimb sa spun ca ii citesc cu placere pe rusi. Pentru ca ei, desi stiu probabil cel mai bine ce inseamna sa traiesti intr-un stat care nu incearca sa-si ascunda puterea, sau poate tocmai de-asta, sunt mai liberi.
Din punctul asta de vedere, “Doctor Jivago” este exemplar.Boris Pasternak nu se ascunde atunci cand ne spune povestile tragice ale unor oameni ale caror destine sunt schimbate fundamental de evenimente pe care nu le controleaza. Primul Razboi Mondial, Revolutia Rusa inseamna rasturnarea lumii pentru o cauza care se dovedeste gresita. In jurul lui Jivago oamenii sunt rupti de langa familiile lor, isi pierd meseriile si lucrurile in care cred. Cred ca Boris Pasternak este unul dintre autorii de suflet.
Ma inscriu pentru Frenezia sau Stingerea

Andreea C. spunea...

Scriitorul meu preferat este Marc Levy.

Inca nu mi-am facut o parere completa despre el, deoarece nu am citit decat doua carti scrise de el, dar au fost suficiente sa il etichetez ca preferatul meu.
Modul sau de a scrie este usor dar intr-un fel complex, foloseste foarte multe metafore, comparatii, expresii, dar dupa parerea mea oricine l-ar putea intelege. Scrie din memorie sau din viata, facand ca fiecare detaliu sa se lege in continuare de altul, astfel creeaza niste povesti incredibile.
Il consider pe Marc Levy unul dintre acei autori in care te regasesti atunci cand vrei sa scapi de tot ce e in jurul tau.

Particip pentru Uratii.

CheshireCat spunea...

Ma inscriu pentru Uratii

Autorul meu preferat este Arthur Conan Doyle.

Toti il stim pentru ca a creat Celebrul personaj Sherlock Holmes pe care eu il ador si il admir nespus de mult .
Sir Arthur a avut mult curaj sa scrie un personaj atat de complicat si de nebunesc . Povestile sale sunt extrem de captivante , intodeauna iau o intorsatura neasteptata .Pot spune ca mi-ar place la nebunie sa il cunosc in viata reala , pe el si pe personajul sau . Va fi intodeauna autorul care ma va incanta cu povestile sale si probabil ca nu ma voi plictisi vreodata de ele.

Anonim spunea...

Autoarea mea favorita este Suzanne Collins, deoarece scrisul ei la persoana I prezent, ii da un plus cartii citite si te face sa traiesti emotiile impreuna cu personajele.

Carte dorita: Frenezia.

Michikit spunea...

Ma inscriu pentru Frenezia sau Uratii. (^_^)

Va trebui sa zic J.K. Rowling pentru ca este prima autoare care m-a facut sa citesc o serie intreaga si a reusit sa scrie in asa fel incat sa para ca evolueaza cu cititorul. Personajele cresc odata cu tine, iar lucrul pe care nu prea il mai gasesti la romanele de orice fel (sau cel putin nu am gasit eu): actiunea se petrece de la an la an. Era o adevatata incantare sa primesc cartea atunci cand incepeam scoala sa citesc depre Harry care incepea si el scoala.
Incep sa ma pierd in detalii :)). Sper ca ati inteles. J.K.Rowling a inceput sa scrie pentru copii, dar spre sfarsit a ajuns o serie pentru adolescenti, actiunea a denevnit din ce in ce mai serioasa si asta am adoram mereu la stilul autoarei.

Sookie spunea...

Scriitorul meu preferat este de departe Stephen King. De ce?

Pentru ca este capabil sa transforme cea mai monotona seara intr-un maraton al suspansului care de multe ori se prelungeste pana la ore tarzii din noapte.

Pentru ca ma face sa ma trezesc la ore "inumane" in zori, doar pentru a putea continua lectura.

Pentru ca sub penita lui, personajele prind viata si par atat de "reale", cu multe defecte si calitati, imperfecte ca si noi.

Pentru ca reuseste sa ma surprinda cu ceva nou de fiecare data si niciodata cand incep o noua carte de-a sa, nu stiu de fapt la ce sa ma astept.

Pentru ca nu este si nici nu pretinde ca ar fi un scriitor perfect, insa isi recunoaste lipsurile si se ambitioneaza sa uimeasca din nou si sa isi depaseasca limitele.

Pentru ca mi-a fost teama alaturi de Danny (The Shining), m-am indragostit de Stu (Apocalipsa) si i-am urat pe Harold (Apocalipsa) si pe Big Jim (Under the Dome), am admirat devotamentul lui Lisey (Povestea lui Lisey), mi-a parut rau pentru Carrie si Blaze si m-a emotionat neputinta lui Clayton (Mobilul). Pentru ca Randal Flagg (Apocalipsa), Kurt Barlow (Salem's Lot) sau maleficul clovn din IT, mi-au dat fiori pe sirea spinarii si m-au facut sa cred uneori, ca nu sunt singura in camera.

Pentru ca reuseste sa creeze un univers unic, terifiant, care te cuprinde, te face sa uiti ca ai teme de facut, oameni de vazut sau ca trebuie sa mai si mananci si sa bei...asta daca vrei neaparat sa duci la bun sfarsit povestea! ;)

Concurez pentru "Uratii". Super dragut concursul!!!

Anonim spunea...

Autorul meu preferat este Mircea Eliade. Da, poate parea surprinzator dar este un scriitor roman. De ce l-am ales pe el si nu unul strain? Pentru ca Mircea Eliade este unul dintre acei scriitori geniali de care ar trebui sa fim mandri si sa ne bucuram ca suntem romani.
Pentru ca are un stil original, tapetat cu multe simboluri ascunse, la Tiganci spre exemplu.
Pentru ca reusesc intr-un mod remarcabil sa imbine fictiunea cu realitatea, scoate in evidenta tumultul interior al artistului, si-si relateaza propriile trairi.
Pentru ca este unul dintre autorii care reusesc sa faca-l transpuna complet pe cititor in lumea creata. Pentru ca este real, captivant, iar cartile sale inca mai pulseaza, par atat de vii si dornice sa fie recitite.

Imi cer scuze daca ti se va parea exagerat, dar asta este opinia mea.
Ma inscriu pentru Uratii.

Diana spunea...

Autorul preferat…nimeni alta decat L.J Smith. Luna asta am citit seria” Jurnalele Vampirilor” si prima carte din Cercul Secret-Ritualul(si nu ma opresc aici). De ce L.J Smith? Pentru ca mi`au placut cartile ei pe care le`am citit. Imaginatia ei nu are limita in aceste doua serii, Cartile care m`au facut zile in sir sa uit de mine, sa uit sa respir, sa mananc, sa dorm... »Jurnalele Vampirilor » . Pot spune ca aceste carti mi`au schimbat viata. Datorita lui L.J Smith am vazut ca viata nu e facuta doar din curcubee.
Smith mi`a deschis ochii. Nici nu ma mai intereseaza ca ma critica mama spunand ca sa nu imi mai strang banii de pachet pt carti. Merita tot sacrificiul.
Biblioteca mea contine in mare parte carti cu acest autor. Numarul a ajuns la 13 si nu se opreste aici.. 
p.s: Ma inscriu pt toate cartile in afara de Taine de sucub pt. ca am cumparat`o

Rossana spunea...

Care este autorul meu preferat? Hmmm..... Il aleg pe Dan Brown. Am citit aproape toate cartile scrise de el, in afara de Simbolul Pierdut pe care o voi citit in curand, si pot zice ca a reusit sa ma faca sa-i ador cartile. Brown are un stil aparte, m-a tinut cu sufletul la gura de la prima si pana la ultima pagina a fiecarei carti, si nu ma puteam desparti de ele pana nu ii aflam misterele. Le luam cu mine la scoala, iar la unele ore le ascundeam sub caiete si asa reuseam sa ma teleportez dintr-o atmosfera plictisitoare intr-o lume plina de mister, conspiratii si coduri secrete. Dintre cartile lui, preferata mea este Ingeri si Demoni. Nu ai ce sa nu adori la aceasta carte. Am citit-o repede ca sa-i aflu sfarsitul, dar in acelasi timp as fi vrut sa nu se termine niciodata. Cartea contine multe date istorice, biserici, statui, cultul Illuminati, toate acestea fiind bazate pe date reale, care te fac sa crezi ca actiunea din carte a fost reala, iar daca ai vizitat Roma, atunci nu ai cum sa nu te vezi alaturi de eroul principal.

Ma inscriu pentru Stingerea. :D

giorgiana spunea...

sunt chiar nehotarata.....as dori sa optez fie pentru uratii fie pentru stingerea...

Unknown spunea...

Eu acum am niste autori preferati cu atatea diferente intre ei...