luni, 24 octombrie 2011

Recenzie Predestinati de Josephine Angelini

Predestinati este primul volum din seria omonima de Josephine Angelini.

Helen Hamilton a încercat mereu să ascundă cât este de diferită, un lucru nu prea uşor pe o insulă atât de mică precum Nantucket şi care devine tot mai greu pe măsură ce este chinuită din ce în ce mai mult de halucinaţii şi coşmaruri.

Dar adevărata moştenire a lui Helen va ieşi la iveală abia când îl întâlneşte pe Lucas Delos la şcoală. Dar chiar şi atunci când Lucas o ajută să-şi trezească la viaţă uimitoarele puteri adormite, ei nu pot fi împreună dacă nu se eliberează de destinul tragic ţesut pentru ei de cele trei moire.

RECENZIE.
Predestinati m-a captivat inca de la primele pagini. O poveste romantica, tragica si induiosatoare despre o iubire sortita sa nu se implineasca niciodata.
Helen Hamilton este o adolescenta timida dintr-un mic orasel de pe coasta, care a fost parasita de mama ei in copilarie si a fost crescuta de tatal ei protector si iubitor. Intr-o zi, cea mai buna prietena a Helenei, Claire, care i-a fost intotdeana alaturi si a protejat-o de rautatile altor colege, ii povesteste despre o noua familie care s-a mutat in oraselul lor si care a starnit curiozitatea tuturor.
Familia Delos formata din fratii Castor, Pallas si Pandora, copiii lui Castor si ai sotiei sale, Noel: Lucas si Cassandra si copiii lui Pallas: Hector, Jason si Ariadne, au sosit din Spania, iar copiii lor vor fi colegi cu Helen si Claire la liceu.
Toti colegii de scoala par fermecati de noii elevi care sunt foarte inteligenti, talentati si buni atleti, in timp ce Helen e bantuita de cosmaruri ingrozitoare cu trei femei numite furii, care plang cu lacrimi de sange si ii cer sa razbune crime ingrozitoare.
In ziua in care Helen il vede pentru prima data pe Lucas e stapanita de o furie incontrolabila si impinsa de o ura intensa si irationala, il ataca si incearca sa-l ucida in fata intregului liceu. Lucas reuseste sa o opreasca,iar cand tatal lui soseste furios si dornic de razbunare la scoala,dupa ce-l vede pe tatal lui Helen,incearca sa aplaneze situatia. Singura problema e ca atat Lucas, cat si fratii lui par stapaniti de aceeasi dorinta sa o ucida pe Helen si de aceeasi ura, care o impinge si pe Helen sa le vrea moartea.
Curand,Helen descopera ca atat ea,cat si membrii familei Delos sunt scioni,descendenti ai zeilor greci,care fac parte din case diferite, blestemati sa se urasca si sa incerce sa se omoare unii pe altii de mii de ani,inca din timpul razboiului troian. Cand Helen incepe sa fie urmarita de o femeie misterioasa,care pare sa-i vrea raul si care o ataca pe partenera de afacerii a tatalui ei, Kate, Helen crede ca e una din membrele casei din Teba,din care fac parte descendentii zeului Apollo, inclusiv familia Delos.
Asa ca,intr-o seara cand ii gaseste pe Lucas, Hector si Jason in fata casei ei,inspaimantata ca au cedat in fata dorintei furiilor si au venit sa o ucida,fuge de acestia prin mlastina. Ingrozita ca va fi prinsa,isi foloseste inconstient una dintre puterile de semizeita si incepe sa zboare. Isi pierde cunostinta si este salvata de Lucas,care are si el aceeasi putere, dar se prabusesc amandoi la pamant.
Amandoi sunt raniti foarte grav, dar sacrificiul lui Lucas,care a incercat sa o salveze in loc sa o ucida,face ca furiile sa dispara si sa nu mai incerce sa-i faca sa-si doreasca sa se ucida unul pe celalalt. Pe cand familia Delos incepe sa o accepte pe Helen printre ei, o noua amenintare se ridica la orizont in persoana fratelui mai mare al lui Castor si Pallas,Tantalus si a fiului sau, Creon. Acestia isi doresc ca Helen,ultima membra in viata a unui case rivale sa moara pentru ca,odata cu moartea ei, membrii casei din Teba pot deveni nemuritori. Curand, Helen va descoperi ca daca ea si Lucas se indragostesc, iubirea lor poate declansa un razboi la fel de mare ca razboiul troian.
Daca vreti sa aflati ce se va intampla cu Helen si Lucas, cu Hector, Jason si Claire si daca membrii casei Teba, dar si mama Helenei, Daphne, ultima membra a Casei Atreus, ii vor lasa pe Helen si Lucas sa-si implineasca destinul, cititi aceasta carte minunata, care sunt sigura ca va va cuceri si va va face sa asteptati cu nerabdare continuarea.

16 comentarii:

Darkflayer spunea...

imi place mult copert iar descrierea este pe placul meu

ioana alexandra spunea...

coperta o preferam pe cea originala

Andreea Pop spunea...

mdaa... coperta originala e mult mai frumoasa

Anonim spunea...

Cand apare cel de-al doilea volum?Si cum se va numi?

Madalina spunea...

Al doilea volum se numeste Dreamless si urmeaza sa apara in SUA in mai 2012.Presupun ca tot anul viitor va fi publicat si de Rao :).Cand aflu mai multe voi posta pe blog :).

Andreea Pop spunea...

tocmai am terminat cartea si pot sa spun ca se afla printre preferatele mele! abia astept al 2-lea volum, caci ador povestea de dragoste dintre Helen si Lucas, chiar daca este asa de complicata :( dar pot sa spun ca m-am atasat foarte mult de Claire, Matt, Jerry, Kate si de membrii familiei Delos - in afara de Pandora si Pallas -, iar de Daphne inca nu stiu ce sa cred, dar toata atmosfera prezenta pe parcursul cartii este absolut fascinanta :X o recomand din tot sufletul!

Madalina spunea...

Si eu abia astept Dreamless :).Am adorat primul volum.A fost atat de frumos si captivant.Pur si simplu nu ma puteam opri din citit,atat de palpitant era.Mie imi placea foarte mult de Helen,Lucas,Hector,Jason si Claire :).

Oanaaa. spunea...

Of:-< o vreau si eu ;x cred ca voi sfarsi prin a mi-o cumpara

JustLaugh spunea...

ce imi place recenzia:)..si eu as vrea sa citesc cartea:(...coperta parca nu e prea reusita dupa parerea mea:D

Ade spunea...

F BUNA RECENZIA

Ade spunea...

Si coperta e :X

Zipy spunea...

Foarte draguta cartea:)

Unknown spunea...

Va recomand cartea. E faorte diferita de ceea ce am citit

Unknown spunea...

Sfarsitul este un pic trist, dar sper ca in volumul doi cei doi protagosnisti sa afle adevarul

Anonim spunea...

Cum se numeste traducatorul?

Anonim spunea...

Care este al III- lea Volum din trilogeie ...le-am citit pw primele doua Predestinati si Regatul umbrelor...