miercuri, 26 octombrie 2011

Concurs Libris

Incepand de astazi puteti participa la un nou concurs organizat impreuna cu libraria online Libris cu ocazia Halloween-ului.
Pentru a participa la concurs trebuie sa raspundeti la intrebarea :

Care e cea mai horror/infricosatoare/de groaza carte pe care ati citit-o?

Castigatorul concursului va castiga o carte la alegere in valoare de maxim 40 de lei.Castigatorul concursului va fi anuntat in 1 noiembrie.

Multumesc librariei online Libris pentru frumoasele carti primite si pentru sprijinul acordat.

24 de comentarii:

Darkflayer spunea...

Cea mai infioratoare carte este Viziuni insangerate.Aceasta carte descrie scene din crime infioratoare,detalii sangeroase incat nu ai cum sa nu iti imaginezi sau cel putin ca imaginatia ta sa nu lucreze la o imagine cat de mica ar fi ea.Prezinta un criminal in serie si sangeros.Detalii pur si simplu m-au infiorat.Am citit aceasta carte ziua.

Muneca Chucky spunea...

Cea mai horror carte este Echinox.Se descriu mai multe crime ciudate,facute de un criminal bolnav.Vreau sa spun ca detaliile predomina in carte de asta o consider un pic cam horror.Si alta carte pe care am citit-o si nu era asa horror dar tot e ciudata poveste este Vocile de John Saul:-s...un grup de oameni morti se hraneau cu sangele copiilor vecini pentru a supravietui.Dar mi-a placut...se termina in Romania cartea;))

Nicoleta spunea...

Am citit acum cativa ani Fantoma din vecini de R.L. Stine.Desi daca as citi-o acum, nu ar mai parea atat de infioratoare, pe atunci asa mi s-a parut. Am citit-o intr-o seara si unele pasaje chiar m-au facut sa stau cu sufletul la gura. O carte destul de buna si amuzanta in acelasi timp. Iar deznodamantul m-a uimit.

Gheorghiev Alexandra spunea...

cele mai horror carti pe care le am citit au fost ale maestrului stephen king.El pune in evidenta foarte mult horror-urul prin toate pasajele volumelor sale.Este un maestru al horrorului si unele carti de-ale sale au fost chiar ecranizate ca fiind carti horror.

Gheorghiev Alexandra spunea...

ca fiind filme horror,imi cer scuze de greseala.

Ştefana Alexandra spunea...

Cea- mai horror carte pe care am citit-o hmm a fost Dracula mortul viu, mi s-a părut ceva mai înfricoşătoare decât Dracula pentru că a avut unele pasaje descriptive mult mai bune, iar felul în care erau scris scenele în care apăreau vampirii ca acele creaturi incredibil de rele şi scena luptei finale au fost destul de înfricoşătoare.

RRoxana spunea...

Cea mai infricosatoare carte pe care am citit-o a fost Femeia in negru de Susan Hill! Am mai citit si alte carti de Stephen King, si altii care scriu horror, dar Susan Hill m-a impresionat pe deplin! Nu pot spune ca a fost super originala, dar, dar... Cartea a fost atat de realista si muream de nerabdare sa vad ce se intampla in continuare! Am citit-o intr-o dimineata si ma bucur pentru asta! Daca o citeam peste noapte, cred ca aveam cosmaruri!

Geo. spunea...

Nu am citit o carte infricosatoare, ca sa zic asa... insa acum cativa ani, eram la inceputul carierei mele de citit carti fantasy. Eram addicted Tara Duncan si Copiii Lampii Fermecate, iar intr-o zi, aflandu-ma in extraordinara biblioteca a orasului nostru, am pus mana pe Tunele... primul volum! L-am luat, am mers acasa si m-am apucat sa citesc ( tin sa precizez ca pe vremea aia eram o maimutica fricoasa... doar ce vazusem Exorcismul lui Emily Rose - filmul ala m-a marcat - .. si sa te uiti la un film de asta la varsta de 13-14 ani.. e aiurea) . Am parcurs cateva pagini, pana cand am ajuns la un pasaj in care personajul principal.. (nu mai stiu ce si cum) a coborat intr-un canal, sau ceva de genul si deescrierea oferita de autor m-a bagat in sperieti. Spunea ceva despre diavoli, sau facea referire la asta... si din cauza ca eram atat de .. afectata de filmul pe care-l vazusem, pur si simplu, am inchis frumos cartea si am lasat-o pe masa , fara sa ma mai ating de ea pana cand am dus-o inapoi la biblioteca.
LA vremea aia ... pentru mine Tunele era infricosatoare. Acum ... as da orice sa pun mana pe ea si sa o citesc.

Andreea spunea...

Nu prea am citit multe lucruri infricosatoare,insa cel mai rau ,m-a facut sa tresar anumite fragmente din seria Fortele Raului Absolut de K.A .

Bivolaru George-Cristian spunea...

O carte cu descrieri macabre si infioratoare este "Chinuieste-i pe copii" de John Saul pe care o citeam doar ziua .
Am avut insa "inspiratia" de a citi o alta carte, "Enciclopedia ucigasilor in serie" de Brian Lanee & Wilfred Gregg, noaptea .Romanele horror sunt o mica fantezie fata de ce poate sa faca rautatea umana in realitate.Atunci tin minte ca nu am putut sa dorm.

bloodsister spunea...

Cea mai infricosatoare carte pe care am citit-o este Evanghelia dupa Satana.Nu ma sperii usor,dar cartea aceasta,chiar m-a marcat.

Carmine spunea...

Cred ca cea mai infricosatoare pe care am citit-o ar fi Christine, a lui Stephen King. Din pacate, nu ma laud cu o mare varietate de carti horror citite.

giorgiana spunea...

Christine si Salem's Lot( Stephen King) si Colectionarul de istorie de Elisabeth Kostova
giorgiana turcu

ioanaraluk95 spunea...

nici eu nu prea am citit carti infricosatoare dar sunt doua care m-au ingrozit un pic,Fortele raului absolut(toate 3 cartile) si Altfel de ingeri

Rossana spunea...

Pentru mine cea mai infricosatoare carte a fost Ucenicul Vraciului, din seria Cronicile Wardstone de Joseph Delaney. Mi-a placut toata seria, dar in primul volum am intalnit un pasaj care in momentul acela m-a tinut cu sufletul la gura. Faptul ca era noapte si eram singura acasa mi-a ajutat imaginatia si aveam impresia ca traiesc alaturi de personaj. Se facea ca Tom, personajul principal trebuia sa stea intr-o casa in care traia o fantoma (defapt un spectru), iar la 12 noaptea trebuia sa coboare in pivnita sa vada ce facea fantoma acolo. Parca auzeam si eu dupa cum descria in carte cum sapa cineva in pivnita, sau cum urca cu bocancii grei pe scari... brr
Nu degeaba e avertismentul de pe spatele cartii: "A nu se citi dupa miezul noptii!"

ioana alexandra spunea...

cea mai horror carte pe care am citit-o a fost Ruinele de Scott Smith. cartea ne prezinta calatoria pe care o fac niste tineri proaspeti absolventi ai facultatii la Cancun. la indemnul noului lor prieten german, se duc in jungla sa-l caute pe fratele pierdut al acestuia. dar acolo au parte de multe surprize, evident, neplacute. mai intai sunt inconjurati de catre localnicii mayasi, care nu ii mai lasa sa paraseasca locul. raman fara mancare, fara apa, este foarte cald,incep sa se certe intre ei, etc. apoi isi dau seama de ce situl arheologic era atat de bine pazit: ruinele erau "casa" unor plante carinvore, care, incepe sa se "hraneasca"...evident, cu ei:D
nu prea ma sperii usor dar sincer aveam inima-n gat atunci cand citeam pasajele in care planta se infrupta din ei. si vreau sa spun ca pasajele sunt groaznic de..scarboase. in final, ii mananca pe toti.
am auzit ca este si un film dupa Ruine; vreau sa-l vad ca sa copmar care e mai horror/scarobs: filmul sau cartea:))

Geanina spunea...

Pentru mine cea mai infricosatoare carte citita este ,,Se numea Sarah''.
Aceasta carte desi nu este cu vampiri, varcolaci sau alte fiinte supranaturale mi-a aratat o fata a poporului francez pe care nu as fi vrut sa o aflu niciodata.
Se numea Sarah este o poveste tulburatoare, o poveste care te duce in doua lumii diferite, intr-o lume de calvar, unde nu exista pic de fericire, unde niste oameni cu un suflet barbar schimba viata unor familii fericite, familii care nu isi vor reveni niciodata. Adevarata poveste are loc in iunie 1942, cand sute de familii de evrei sunt obligate sa isi paraseasca domiciliul si sunt duse intr-un loc cutremurator unde va pluti doar tristete. Sarah Starzynski face parte si ea dintr-o familie de evrei care au participat la acea catastrofa. Fiind obligata de oamenii legii sa isi paraseasca casa ea isi incuie fratele intr-un dulap,locul lor de joaca si ii promite ca se va intoarce sa il salveze.
Cealalta lume ne prezinta pe Julia, o jurnalista americana casatorita cu un francez. Ea a reusit sa isi formeze o familie de invidiat, dar facand cercetari din istoria Frantei ea descopera un secret care va distruge acesta familie perfecta.
Intr-un moment esti ferict, familia ta este admirata si apreciata, iar dupa ce porti o stea pe haina lume te considera inferior, te considera o persoana diferita, o persona de care trebuie sa te indepartezi. De ce? Cu ce schimba acea stea cusuta pe haina evreilor firea lor, ei nu mai erau acei oameni draguti din trecut? Cred ca cel mai tulburator moment din carte a fost nepasarea francezilor. Putini oameni au fost interesati de soarta evreilor, putini au simtit acea mila pentru ei, putini s-au pus in locul lor. Nepasare si incercarile francezilor de a arunca vina pe alte popoare o zguduie pe Julia si ii arata ca acesta viata din care face parte ,plina de aparente nu este decat o mare minciuna.
Desi acesta razie nu a fost reala, carte arata viata. Azi zambesti, dar int-o singura seara tot ce ai construit prin munca se distruge si fericrea dispare. Din acea lume roz, in care orice copil de varsta Sarahei traieste, se transforma intr-un adevarat macel care o macina atat fizic, cat si psihic. Sarah este un model pentru orice persoana, ea dovedeste o forta imensa si o putere pe care niciun copil nu o poate obtine. Foarte putine persoane pot trai cand familia le este luata de langa ei, dar un copil?

Vero234 spunea...

Cea mai horor carte citita este distopia lui George Orwell-"1984".
Am luat prima data contact cu aceasta carte in scoala generala cand,in manualul de educatie civica era dat un fragment din roman subliniind incalcarea drepturilor omului.Atunci nu intelegeam foarte bine termeni ca “utopie” sau “comunism”,dar totusi fragmentul mi-a starnit un interes bizar.
Universul lui Orwell este dominat de Partid ai carui conducator este “Fratele cel mare”si este divizat in 3 mari teritorii:Eurasia,Estasia si Oceania. Acest „Frate cel Mare” este enigmaticul dictator al Oceaniei (De ce enigmatic? Pentru că nu se știe dacă este o persoană reala sau o simplă manevră de promovare a ideologiei totalitare a „Partidului”:”…pe fiecare palier,figura cea enorma,asezata fata in fata cu usa liftului,il priveste insistent de pe perete.Sub ea scrie:FRATELE CEL MARE STA CU OCHII PE TINE…”.Chiar un nou limbaj este in formare numit “Nou-Vorba”.
Partidul este impartit in 4 ministere fiecare cu un scop bine delimitat:
-Ministerul Adevarului se ocupa cu modificarea trecutului prin falsificarea de documente si date convenabile partidului.
-Ministerul Pacii se ocupa cu razboiul interminabil care are ca scop subjugarea maselor.
-Ministerul Abundentei raspunde de treburile economice.
-Si nu in ultimul rand,Ministerul Iubirii ,care se ocupa cu disparitia si torturarea celor care sunt contra partidului.
Intregul sistem se bazeaza pe trei mari principii:
RAZBOIUL ESTE PACE
LIBERTATEA ESTE SCLAVIE
IGNORANTA ESTE PUTERE
Un alt element al sistemului este tele-ecranul,un aparat instalat in fiecare casa care supravegheaza omul pana in cel mai mic detaliu.
“…cel mai mic detaliu te poate infunda.Un tic nervos,o infatisare inconstienta de anxietate-orice duce cu gandul la ceva ascuns…”
“…sa ai o mutra neincrezatoare cand se anunta o victorie-este in sine un delict care se pedepseste.Exista si un cuvant pentru asta in Nou-Vorba:crimachip…”
O alta caracteristica infioratoare la acest sistem este faptul ca desfiinteaza familia ca unitate sufleteasca.”cum nu se poate desfiinta familia,oamenii sunt incurajati sa-si iubeasca progeniturile aproape ca pe vremuri.Pe de alta parte,insa,copiii sunt sistematic montati impotriva parintilor si invatati sa-i spioneze si sa raporteze orice forma de deviatie de la linie.Familia a devenit nici mai mult nici mai putin decat un auxiliar al Patridului,o metoda prin care tot omul traieste zi si noapte,inconjurat de niste turnatori care-i cunosc orice intimidate…”
Insa ce m-a impresionat cel mai mult la aceasta lume bolnava este asa numitul program“Cele 2 minute de ura”,in care oamenii devin animale incercand sa-si demonstreze loialitatea fata de Fratele cel Mare.
“…nu s-au scurs nici 30 de secunde din cele 2 minute de ura,si cel putin jumatate din cei prezenti in sala incepusera deja sa aiba manifestari necontrolate de furie…..in al doilea minut,ura a ajuns dementa.Oamenii se foiau in sus si in jos pe scaune si zbierau in gura mare….”
Persoanjul principal Winston Smith nu este un erou ,ci un simplu cetatean al Oceaniei cu ganduri periculoase de libertate.El este mai mult un fel de “prezentator” al acestei lumi ,prin ai carui ochi descoperim caracteristicile unui viitor poate nu atat de indepartat cum credem.El este in cele din urma prins de Partid si suspus procedeului “de spalare a creierului”, dand cititorului ocazia sa exploreze cele mai intunecate camere ale Ministerului Iubirii.
In concluzie ,romanul este o distopie intr-o lume in care un singur gand te poate ucide sau mai rau…Nu este o carte cu final fericit,sentimentele care ti se transmit nu sunt pozitive,ci din contra. Cu toate astea este foarte interesanta ,deoarece este o carte a trecutului si in acelasi timp a viitorului,poate in unele parti poate fi atribuita chiar prezentului.
Consider ca este o carte ce trebuie citita de fiecare dintre noi pentru a putea intelege cum functioneaza o societate de acest gen si pentru a sti sa evitam greseli care pot conduce la un viitor dezastruos.

Larisa spunea...

Cea mai inspaimantatoare carte pe care am citit-o a fost "Cimitirul animalelor" scrisa de maestrul Stephen King. M-a impresionat rafinamentul si precizia cu care a surprins latura intunecata a fiecarui om, teama lui de a nu fi singur si de a nu-i pierde pe cei dragi, chiar daca pretul platit este propria viata. O scena macabra pe care am citit-o muscandu-mi buzele si cu inima batand nebuneste, de parca as fi fost chiar martora la actiune a fost aceea in care copilul Gage il omoara pe batranul vecin si apoi pe mama sa. Sa vezi prin ochii mintii un copil de 3 ani transformandu-se intr-o fiinta diabolica este cu siguranata o experienta pe care nu ai vrea sa o repeti.

Alexandra spunea...

Pai..nu prea am citit carti horror pentru ca daca o faceam nu mai puteam sa dorm noaptea. Sunt destul de fricoasa cand vine vorba de filme sau carti horror, iar unii scriitori descriu atat de bine totul incat te fac sa simti actiunea. Scary..

Cele mai infricosatoare carti pe care le-am citit au fost cele ale lui Stephen King- Orasul Bantuit,Salem's Lot, Christine.. Nu am citit prea multe de acest gen ..doar cateva :)

Mirela spunea...

a fosi viziuni insangerate . . .of ce detalii infioratoare dadeaoare dadea

Anonim spunea...

O carte urata? O carte groaznica? O carte infricosatoare? Ei bine, am citit multe carti de acest gen. Multe dintre ele mi-au ramas intiparite in minte, strecurandu-mi si acum fiori pe spate. Dar una dintre ele imi da fiori atat de puternici incat imi e frica si sa ii rostesc numele. Am citit-o cu groaza intiparita pe fata, am citit-o cu sufletul la gura. Am citit-o pe nerasuflate, uitandu-ma din doua in doua cuvinte in jurul meu, asigurandu-ma ca nu imi iese nimeni in cale. Imi este greu sa povestesc ce am simtit atunci cand am aflat povestea teribila pe care mi-o povesteste acest roman incredibil. Frumos maiestrita si cu niste personaje perfect conturate, opera infricosatoare a maestrului imi bantuie si acum visele, transformandu-mi noptile in cosmaruri. O numesc opera, desi o urasc. Este intr-adevar si cea mai urata carte citita vreodata de mine, dar este si cea mai frumoasa. Este superba, m-am indragostit de ea inca de la prima pagina. Personajele ei fara cusur, peisajul bine-delimitat, actiunea exuberanta, toate acestea m-au facut sa o iubesc. Dar aburul rece ca de gheata ce iese din pagina si te invaluie, groaza care iti intipareste intunericul in suflet si sangele care tasneste din cuvinte m-au facut sa o urasc. Imi incurc sentimentele, le descurc, si tot nu stiu la ce sa ma limitez. Pentru mine a fost un cocktail exploziv cu de toate: umor, horror, familie, prietenie, fantastic, nu i-a lipsit nimic. A fost cartea perfecta! Dar groaza pe care mi-a iscat-o si stilul in care a fost scrisa fac din "CIMITIRUL ANIMALELOR" de Stephen King cea mai infricosatoare carte pe care am citit-o vreodata. O iubesc, si nu o voi putea uita niciodata. Absolut niciodata nu imi va iesi din minte stilul regelui de a scrie aceasta poveste ingrozitoare! Si totusi, nu imi pot limita cuvintele nici pentru fericirea pe care am simtit-o atunci cand am terminat "Cimitirul Animalelor" si am pus-o la loc in biblioteca, stiind ca am scapata de aceasta tortura groaznica!

Anonim spunea...

Pot sa numesc doar doua carti, ambele de cel mai mare geniu al horror-ului, Stephen King. Aceste doua carti sunt: orasul bantuIT si Misery.

Ade spunea...

Eu nu am citit carti infricosatoare...nu-mi plac :D