vineri, 23 septembrie 2011

Eve de Anna Carey


O fascinanta aventura distopica, petrecuta in 2032, la saisprezece ani dupa ce un virus mortal a sters aproape intreaga populatie de pe fata pamantului.

Evocativa, romantica si uneori inspaimantatoare, Eve este primul volum dintr-o noua triologie captivanta, cu o eroina de neuitat.

În ultima noapte petrecută în şcoala de fete unde este elevă, Eve descoperă ceea ce se întâmplă în realitate cu absolventele şi soarta cumplită care le aşteaptă. Evadând din singurul cămin pe care îl cunoscuse vreodată, ea porneşte într-o călătorie lungă, presărată cu piedici înşelătoare, în căutarea unui loc în care să poată supravieţui.

Pe drum îl întâlneşte pe Caleb, un băiat rebel şi dur, care trăieşte în sălbăticie. Separată de bărbaţi întreaga viaţă,Eve fusese învăţată să se teamă de aceştia, dar Caleb îi câştigă treptat încrederea şi inima. Când soldaţii încep să îi vâneze, Eve trebuie să aleagă între adevărata dragoste şi propria ei viaţă.

RECENZIE.
Eve, primul volum din trilogia distopica cu acelasi nume de Anna Carey, este un volum captivant, tulburator, fascinant si emotionant.
Personajele din Eve sunt puternice, dar si fragile, ascund propriul trecut tragic, marcat de un destin neinduplecat, care le-a rapit inocenta si i-a obligat sa se maturizeze timpuriu si sa lupte pentru a supravietui intr-o lume decisa sa le ia orice sansa la libertate, la o viata normala, la o familie sau la iubire.
Educata sa-i urasca pe barbati sau sa se teama de ei, Eve invata sa aiba incredere in Caleb, baiatul care-i salveaza viata si o protejeaza dupa ce evadeaza din scoala pentru fete unde a crescut. Bland si rabdator, Caleb ii cucereste incetul cu incetul, cu tandrete, inima fetei de care s-a indragostit.
Pentru a o proteja si salva pe Eve de soarta nemiloasa stabilita de rege, Caleb renunta la viata lui de pana atunci petrecuta in buncare subterane, parasindu-si prietenii si aliatii alaturi de care lupta sa supravietuiasca si se expune in fata pericolului care i-ar putea aduce moartea, totul pentru a o duce pe Eve in Califia, singurul loc unde femeile sunt in siguranta.
Eve se sfarseste la fel cum incepe, cu sacrificiul din dragoste al mamei si al baiatului care o iubesc pe Eve, cu disperare, teama si moarte.
Lumea creata de Anna Carey iti frange inima, obligandu-te sa vezi dincolo de sacrificiul pentru supravietuire pana la cruzimea de care poate da dovada o lume aflata in pragul extinctiei, o lume care nu mai pretuieste libertatea sau libera vointa si care-i transforma pe cei lipsiti de aparare in sclavii unei societati nemiloase.

12 comentarii:

ioana alexandra spunea...

cat m abucur ca apare si la noi trilogia asta:X

Darkflayer spunea...

imi place cartea.

bloodsister spunea...

Draguta coperta.

Andreea spunea...

Pare foarte interesanta.Poate o sa mi-o iau:)

Nico spunea...

Este interesanta! Am citit primele 7 capitole si m-a captivat.

Oanaaa. spunea...

Aii, mi-a placut la nebunie:x abia astept continuarea

Ade spunea...

SUPERBA CARTEA!

JustLaugh spunea...

e draguta coperta ..dar parca era mai bine sa o pastreze pe cea originala:D..dar oricum cartea e super faina:D

Ade spunea...

Sper sa para vol 2 in curand

Zipy spunea...

Mie nu-mi prea place...

Ade spunea...

Ce coperta frumoasa

Unknown spunea...

Cartea e foarte buna, dar cam trista