miercuri, 25 mai 2011

Recenzie Eon: Ochiul dragonului se întoarce de Alison Goodman

O lume magică și un erou cu un secret incredibil de curajos.

Tânărul Eon are o pasiune cel puțin ciudată,pe care nu a dezvăluit-o niciodată nimănui. De mai bine de patru ani, el este precupat de descoperirea artei si a mitologiei anticului Dragon Magic. Speranta că într-o bună zi va stăpâni tainele acestui univers fabulos, pentru a ajunge astfel discipolul unuia dintre cei doisprezece dragoni ai norocului, îi călăuzeste pasii spre o aventură pe cât de interesantă, pe atât de periculoasă. Ritualul cunoasterii este unul extrem de restrictiv si exclusiv, iar faptul că eroul nostru, Eon, este de fapt Eona, o tânără de saisprezece ani hotărâtă să devină Ochi al Dragonului, complică si mai mult lucrurile si îi pune viata în primejdie.

Va reusi oare eroina noastră să iasă cu bine din această încercare și să îsi îndeplinească visul? Răspunsul se află la capătul unui interesant joc al identitătilor, presărat cu minciuni, interdictii, suspans si mister.

RECENZIE
Eon este un volum captivant, intens si palpitant in care secrete vechi, ascunse in negura timpului, tradari si aliante, ni se dezvaluie de-a lungul povestii ultimului Ochi al Dragonului Oglinda. Eona este o fata puternica cu un trecut si o familie pe care nu le cunoaste, care se ascunde in spatele identitatii lui Eon, baiatul olog care incearca sa devina ucenic al Ochiului Dragonului Sobolan, ascendentul anului.
Dupa patru ani de antrenamente brutale, umilinte si abuzuri venite din partea ucenicilor si a maestrilor care nu considera ca un olog este demn sa devina ucenic al dragonului, Eon este grav ranit dupa o ingrozitoare lupta ceremoniala, iar Dragonul Sobolan il alege ca ucenic pe Dillon, in ciuda uneltirilor Ochiului Dragonului Ido si al maestrului Kane. Spre socul tutor maestrilor, dupa 500 de ani de absenta, cel mai puternic dragon, Dragonul Oglinda, isi face aparitia si-l alege pe Eon, nu ca ucenic, ci ca Ochi al Dragonului.
De-a lungul volumului, comploturile periculoase, tradarile si asasinatele il fac pe Eon sa-si piarda maestrul, pe Brennon, cel care a incercat intotdeauna sa-i tina secreta adevarata identitate si sa-l protejeze de cei care i-ar putea vrea raul.
Alegerea lui Eon ca Ochi al Dragonului Oglinda si faptul ca acesta e un sustinator al Imparatului Perla ii atrage dusmani periculosi si inspaimantatori manati de ambitii politice si de dorinta de a pune stapanire pe tron.
In incercarea de a dejuca planurile intunecate ale lui Ido si Sethon, Eon se apropie de nobila Della si de gardianul acesteia, Ryko, membru al Rezistentei, si incheie o alianta cu printul Kygo, promitand sa se protejeze reciproc de inamicii lor si sa incerce sa apere tronul ajutati de ceilalti Ochi al Dragonului si ucenicii lor.
Cand imparatul este ucis, Eon descopera complotul pus la cale de Ido si faptul ca acesta ii cunoaste adevarata identitate si decide sa le dezvaluie adevarul Dellei, lui Ryko si printului Kygo. In pericol din cauza lui Ido care o doreste atat pe ea cat si puterea pe care o va detine ca Ochi al Dragonului Oglinda, Eona se trezeste prinsa in mijlocul revoltei starnite de Ido si Sethon.
Cu noul Imparat Perla fugit pentru a se salva, cu Ryko si Della raniti, Eona paraseste in taina orasul pentru a se alatura Rezistentei si pentru a lupta alaturi de acestia impotriva lui Sethon si Ido.
Un volum senzational si dramatic, Eon m-a cucerit de la primele pagini. Am descoperit noi fiinte supranaturale spectaculoase, personaje fermecatoare si o lume intunecata si misterioasa care m-a tinut cu respiratia taiata de la inceput pana la final.

10 comentarii:

bloodsister spunea...

Interesanta!Fara indoiala, povestea este fermecatoare si originala.Si coperta este frumoasa.

andreea9120 spunea...

Mi-ar placea sa o citesc.Pare interesanta.

Darkflayer spunea...

interesanta cartea

~Erin. spunea...

Cartea pare destul de interesanta si originala, mi-ar placea sa o citesc.

Oanna spunea...

Foarte interesanta descrierea.

Geanina spunea...

Secret incredibil de curajos...cat de promitator incepe.
mitologia anticului Dragon Magica , foarte tare , un tanar cu o astfel de pasiune.
Discipolul unuia dintre cei 12 dragoni ai norocului si de fapt e Eona , o fata!!
Foarte tare , am ramas masca cand am aflat ca de fapt este o ea :)

Sayuki spunea...

Imi plac cartile cu dragoni, iar descrierea acesteia sunt interesant. As vrea sa o citesc :)

Oanaaa. spunea...

Interesanta, dar nu prea e genul meu

Ade spunea...

Descrierea e interesanta dar nu e genul meu

Zipy spunea...

Ceva aventura prinde bine, let's go!!
Interesanta:)