joi, 23 februarie 2017

Răzbunarea asasinului (Farseer #3) de Robin Hobb

Insetat de razbunare, Fitz trebuie sa faca o calatorie initiatica. Astfel isi descopera propriile sale calitati iesite din comun. Insa regatul e pe cale sa se prefaca in praf si pulbere. Iar Printul Verity pare sa piarda cursa nebuna in care a pornit, ba pare sa-si piarda chiar si viata... Se va achita Fitz de misiune pana la capat? Azvarlit in adancuri, va deveni el mai mult decat este?

Sfarsitul povestii si povestea sfarsitului se impletesc intr-un roman fantasy care a cucerit milioane de cititori.

„O incheiere extraordinara a acestei superbe trilogii, etaland o combinatie exceptionala de originalitate, magie, aventura, personaje reusite si drama.” Kirkus Reviews

Robin Hobb este al doilea pseudonim al romancierei americane Margaret Astrid Lindholm Ogden. Robin Hobb s-a nascut in 1952, in California, a crescut in Alaska si a urmat cursurile Universitatii Denver timp de un an. Robin Hobb s-a casatorit la varsta de optsprezece, a abandonat facultatea si s-a mutat pe Insula Kodiak, in apropiere de Alaska, unde a inceput sa scrie si sa publice in revistele pentru copii. Intre 1983 si 1992, a semnat exclusiv cu pseudonimul Megan Lindholm, in majoritate lucrari de fantasy contemporan. Din 1995 a adoptat pseudonimul Robin Hobb pentru carti de fantasy european medieval traditional. Ucenicul asasinului, romanul de debut sub pseudonimul Robin Hobb, a fost nominalizat pentru British Fantasy Award. Pana in 2003 cartile ei se vandusera in peste un milion de exemplare. In anul 2006, romanul Forest Mage a obtinut Premiul Endeavour.Cartile sale au fost foarte apreciate de celebrul scriitor Orson Scott Card. Acesta a marturisit ca Robin Hobb "a ridicat standardele romanelor fantasy moderne".

Niciun comentariu: