miercuri, 8 februarie 2017

Artemis Fowl de Eoin Colfer

Artemis Fowl are doisprezece ani. E milionar şi genial, dar înainte de toate e un infractor periculos. Dar nici măcar el nu știe în ce se bagă atunci când răpeşte o zână - căpitanul Holly Short, care face parte din Divizia de elită a Poliţiei Elementelor Subterane.

Din acel moment, Fowl are de înfruntat situaţii dintre cele mai periculoase, cu răsturnări la tot pasul, şi îşi dă seama că magia şi zânele sunt două lucruri care în realitate nu au nimic de-aface cu ceea ce ne învață de obicei poveştile.

"O carte dinamică, jucăușă, amuzantă, o combinație originală de mit și modernitate, magie și escrocherie." Time

"Colfer a făcut o treabă sfidător de bună cu această carte explozivă." The New York Times Book Review

Eoin Colfer s-a născut pe 14 mai 1965, la Wexford, Irlanda. Primul interes pentru scris l-a arătat încă din clasele primare atunci când a început să scrie texte inspirate din poveștile cu vikingi pe care abia le descoperise la școală. După încheierea studiilor la Universitatea din Dublin, a revenit în Wexford ca profesor de școală primară. Între anii 1992 și 1996 a lucrat, împreună cu soția lui, în Arabia Saudită, Tunisia și Italia. Primul text publicat, Benny and Omar, a apărut în 1998 și la baza lui stă experiența prin care a trecut în Tunisia. În 2001 a fost publicat primul volum din seria Artemis Fowl, iar odată cu succesul acestei cărți a început cariera lui de scriitor profesionist. A renunțat la postul de profesor, dedicându-se exclusiv scrisului.

Niciun comentariu: