marți, 24 ianuarie 2017

Cartea memoriei de Lara Avery

Sammie McCoy e o fată deșteaptă care ştie ce vrea: să termine liceul ca șefă de promoție şi să plece cât mai repede din micul orăşel în care trăieşte. Nimic n-are cum să-i stea în cale, mai puţin boala genetică extrem de rară pe care o are şi care ameninţă să-i fure amintirile şi viața. Aşa se naşte cartea memoriei: un jurnal pe care Sammie îl scrie pentru sinele ei din viitor, ca să-şi poată aduce aminte unde şi-a lăsat diverse obiecte sau cât de minunat e să ai din nou un prieten bun. Cartea memoriei reţine cele mai importante momente din viaţa lui Sammie, oamenii care i-au frânt inima, cei care i-au făcut-o să crească, reamintindu-i mai ales că a trăit bucurându-se cât se poate de viaţă.

„Avery echilibrează perfect umorul cu tristeţea devastatoare. Vocea lui Sammie este înduioşătoare, dar nu stârneşte mila în timp ce-şi povesteşte speranţele de viitor sau gândurile despre trecut. O poveste despre autocunoaştere care cu greu poate fi lăsată din mână.“ Booklist

„O carte sinceră, amuzantă şi dulce-amăruie. O lectură chiar de neuitat.“ BookPage

Lara Avery s-a născut în Kansas. Când a plecat de-acasă înarmată doar cu o bursă pentru baschet, spunea tuturor că are de gând să studieze Dreptul. Mai apoi, după un internship la celebrul site The Onion şi după ce prozele ei scurte au început să-i apară în diverse antologii, şi-a dat seama că-şi doreşte să devină scriitoare. Momentan locuieşte în Minneapolis şi îşi ia foarte în serios rolul de tânără autoare: a publicat trei cărţi pentru adolescenţi – Anything But Ordinary (2012), A Million Miles Away (2015) şi, cea mai recentă, Cartea memoriei (2016).

Niciun comentariu: