duminică, 3 aprilie 2016

Recenzie Origin (Lux #4) de Jennifer L. Armentrout

Daemon ar face orice să o recapete pe Katy.
Tot ce poate face Katy e să supravieţuiască.
Împreună, pot înfrunta orice.

Daemon ar face orice să o recapete pe Katy.

După raidul reuşit, dar cu final dezastruos de la Mount Weather, Daemon se confruntă cu imposibilul. Katy a dispărut. A fost luată. Totul se reduce acum la găsirea ei. Trebuie Daemon să distrugă pe oricine îi stă în cale? Imediat. E nevoie să ardă din temelii întreaga lume ca să o salveze pe Katy? Bucuros. Să expună în faţa tuturor rasa extraterestră? Cu plăcere.

Tot ce poate face Katy e să supravieţuiască.

Înconjurată de duşmani, singurul fel în care Katy poate rămâne în viaţă e să se adapteze. În definitiv, există lucruri în Daedalus care nu par chiar atât de nebuneşti, dar scopurile grupului sunt înfricoşătoare, iar adevărurile pe care le rostesc ei cu atât mai tulburătoare. Cine sunt de fapt tipii răi? Daedalus? Oamenii? Sau luxenii?

Împreună, pot înfrunta orice.

Dar cel mai periculos duşman fusese acolo mereu, iar când adevărurile sunt descoperite şi minciunile date în vileag, de partea cui se vor găsi Daemon şi Katy?

Şi vor mai fi vreodată împreună?

Dacă v-a atras atenția acest volum și doriți să-l citiți, îl puteți achiziționa de pe site-ul Grupului Editorial Corint. Mulțumesc Grupului Editorial Corint pentru acest volum și pentru tot sprijinul acordat.

RECENZIE.
După finalul cutremurător al volumului precedent, după luni de nerăbdare și așteptare, Origin continuă seria Lux cu un roman excelent, plin de suspans, răvășitor, intens și exploziv.
Dragostea nu a mai fost nicicând atât de arzătoare, suferința atât de vie, fericirea atât de copleșitoare și disperarea atât de dureroasă. Talentul incredibil al autoarei, ușurința cu care construiește scene de o frumusețe aproape teribilă în perfecțiunea ei, răsturnările de situație halucinante, sacrificiile care îți frâng inima, modul în care Armentrout redă sentimentele și trăirile protagoniștilor, chinul și suferința care se desprind parcă din pagini lăsându-te mut, uimit și cu privirea încețoșată, contribuie la construirea unui volum de neuitat, care vă va bântui mult timp după ce îl veți încheia. Pe măsură ce capitolele avansează, pe măsură ce mâhnirea, teama și deznădejdea protagoniștilor cresc, îți simți bătăile inimii accelerându-se, te zbați captiv in paginile unei cărți excepționale, de care nu vrei și nu te poți desprinde și esti atras într-o lume a secretelor, a conspirațiilor, a trădărilor și a pericolelor.
Narat atât din punctul de vedere al lui Katy, cât și al lui Daemon, mult mai întunecat și mai violent decât volumele anterioare, Origin este un volum fenomenal care te cucerește cu proza ireproșabilă, acțiunea neîntreruptă și scenele palpitante și te seduce cu momentele romantice și povestea de dragoste fermecătoare.
După misiunea dezastruoasă din baza Daedalus, Katy este singură. Capturată de inamic, înspăimântată și nesigură că va reuși să supraviețuiască, Katy încearcă să se agațe de orice fărâmă de speranță, să reziste în fața testelor la care este supusă și să treacă peste momentele îngrozitoare în care este măcinată de grija pentru Daemon și de teama că acesta este în pericol. Contrastul dintre fata veselă, optimistă și încrezătoare în forțele proprii din primele volume și fata dărâmată fizic, emoțional și mental, care se pierde pe sine încetul cu încetul, este tulburător și dureros de urmărit. 
Supliciul și tortura cumplite îndurate, modul în care este marcată de acestea și secretele tulburătoare pe care le descoperă, o transformă pe Katy într-o luptătoare care își asumă orice risc, într-o eroină puternică și curajoasă, într-o tânără decisă să facă orice pentru cei dragi ei. 
Dragostea profundă și devotamentul lui Daemon față de Katy sunt impresionante, profunde și emoționante. Daemon nu permite nimănui să-i stea în cale, nu se dă înapoi de la nimic și luptă cu îndârjire și cu toate forțele pentru a o recupera pe Katy. Dur și totodată vulnerabil, copleșit de disperare și cu sufletul în ruine, Daemon renunță la autocontrol, își pierde cumpătul și refuză să se mai gândească la consecințele pe care le-ar putea avea faptele lui pentru Luxeni. 
Băiatul arogant, sarcastic și amuzant dispare, înlocuit de un bărbat marcat de pierderea femeii iubite, de un bărbat furios și dezolat, protector și neînfricat, capabil să facă orice sacrificiu și să îndure orice pentru a o salva pe Katy.
Fie că sunt separați sau împreună pe terenul inamicului, indiferent ce piedici trebuie să depășească sau ce primejdii trebuie să înfrunte, dragostea care îi uneste pe Katy și Daemon este de nestăvilit, rezistă în fața oricărui pericol și a oricărei amenințări.
Devastator, fascinant, înduioșător și șocant, Origin este o lectură înrobitoare, o poveste epică despre iubire, supraviețuire, speranță și sacrificii, care m-a ținut cu sufletul la gură până tărziu în noapte și care m-a convins că Jennifer L. Armentrout este una dintre cele mai bune autoare de volume young adult.

Niciun comentariu: