vineri, 8 aprilie 2016

Jumătate de lume (Marea sfărâmată #2) de Joe Abercrombie

Câteodată o fată este atinsă de Mama Război.

Thorn este acea fată. Hotărâtă să răzbune moartea tatălui ei, trăiește doar pentru luptă. Dar atunci când este acuzată de uciderea unui om în ring, trebuie să lase totul în urmă.

Câteodată o femeie devine războinic.

Prinsă în planurile Părintelui Yarvi, preotul șiret al Gettlandului, Thorn va trebui să străbată jumătate de lume pentru a găsi aliați împotriva Marelui Rege și va învăța lecția dură a sângelui și a trădării.

Câteodată un războinic devine o armă.

Alături de ea în călătorie îl are pe Brand, un tânăr războinic care nu vrea să ucidă, un om slab în ochii lui și ai ei, dar care poate fi singura salvare.

Iar armele au un singur scop.

Oare Thorn va fi mereu un pion în mâinile celor puternici sau va putea să își croiască propria cale?

Joe Abercrombie (n. 31 decembrie 1974) este un scriitor britanic de fantasy si editor de film. Abercrombie este autorul trilogiei Prima Lege.Abercrombie s-a nascut în Lancaster, Anglia. Studiile si le-a facut la Royal Grammar School si Manchester University, unde a urmat cursurile de psihologie.Abercrombie a lucrat ca producator de televiziune înainte de a deveni editor de film liber profesionist. În timpul unei pauze între servicii a început sa scrie Taisul sabiei în 2002, carte pe care a finalizat-o în 2004. În 2006, ea a aparut la editura Gollancz, fiind urmata de alte doua carti din trilogia Prima Lege, Before They Are Hanged si Last Argument of Kings. La începutul anului 2008, Abercrombie a fost unul dintre cei care au contribuit la seria BBC Worlds of Fantasy, alaturi de Michael Moorcock, Terry Pratchett si China Miéville, printre altii.[1] În 2009, Abercrombie a publicat romanul Best Served Cold, a carui actiune se petrece în universul Primei Legi, dar este un roman de sine statator. A urmat The Heroes (2011), care apartine tot aceluiasi univers. Abercrombie traieste în Bath, Somerset, cu sotia si cei trei copii.

Un comentariu:

Viziru Georgiana spunea...

sunt sigura ca mi ar placea cartea asta