vineri, 11 martie 2016

Recenzie Elita (Alegerea #2) de Kiera Cass

Alegerea a început cu 35 de fete.

Acum, grupul s-a restrâns la şase, Elita, iar competiția pentru a câştiga dragostea prințului Maxon este mai aprigă ca niciodată. 

Cu cât se apropie America de inima prințului, cu atât mai mult se luptă să descopere ce este cu-adevărat în sufletul ei. Fiecare moment petrecut în compania lui Maxon este ca o poveste frumoasă, plină de romantism răscolitor. Însă de câte ori îşi vede prima dragoste, pe Aspen, este din nou atrasă irezistibil de dorința de a trăi alături de el viața pe care o plănuiseră împreună. 

În vreme ce ea este sfâșiată între două promisiuni de viitor foarte diferite, restul Elitei va ști exact ce-și dorește, iar America va fi la un pas de a pierde ocazia alegerii. Pe fondul dificilei decizii, rebelii violenți sunt tot mai hotărâți să dea jos monarhia, iar planurile lor pot distruge și ultima șansă a Americii de a se bucura de un final fericit.

Daca v-a atras atenția acest volum și doriți să-l citiți, îl puteți achiziționa de pe site-ul librăriei online Libris. Pe site-ul librăriei online Libris puteți găsi cărți din toate genurile literare, inclusiv cărti în limba engleză. Mulțumesc librăriei online Libris pentru acest volum și pentru tot sprijinul acordat.

RECENZIE.
După un volum de debut captivant și palpitant, seria Alegerea continuă cu Elita, un roman încărcat de romantism, pasiune, mister și intrigi.
Indecisă, încăpătânată, impulsivă și nesigură, America este foarte diferită de fata puternică și rebelă din primul volum, de fata independentă care refuza să permită oricui să-i conducă viața. Incapabilă să decidă de care dintre cei doi bărbați din viața ei este îndrăgostită și cuprinsă de îndoieli, America oscilează între Aspen și Maxon, îi rănește pe amândoi și riscă atât viața și siguranța ei, cât și pe cea a lui Aspen. Am fost deranjată de modul în care aceasta le dă speranțe ambilor pretendenți la inima ei și îi lasă să creadă că nutrește sentimente reale pentru fiecare dintre ei, apoi îi respinge și se aruncă în brațele celuilalt, de tendința eroinei de a dramatiza în cazul fiecărui conflict minor și de a se considera inferioară față de celelalte participante la competiție, 
Imatură și egoistă, preocupată doar de dorințele ei și nesigură că va putea fi o regină potrivită, America comite greșeli și face alegeri nepotrivite, se teme de responsabilitățile pe care le va presupune un mariaj cu Maxon și este nedreaptă față de acesta și Aspen, 
Comportamentul și atitudinea lui Maxon față de America, interacțiunile acestuia cu celelalte participante în competiție și modul în care se joacă cu sentimentele acestora, m-au dezamăgit și m-au făcut să-l privesc într-o cu totul altă lumină pe acesta. După ce în Alegerea, Maxon părea prințul perfect, demn, distins și șarmant, un gentleman desăvârșit și un bărbat înțelegător și responsabil, în Elita descoperim un tânăr bântuit de un trecut tulburător, un prinț care încearcă să facă ceea ce este bine pentru țara lui, dar care greșește și ezită, un băiat deseori incapabil să comunice cu America, care nu poate alege între aceasta și Kriss.
În Alegerea, Aspen a renunțat la America pentru ca aceasta să poată avea o viața mai bună, a renunțat la fata pe care a iubit-o întotdeauna pentru ca aceasta să nu fie nevoită să ducă o viață plină de privațiuni și pericole, a ales să o piardă și a preferat suferința în locul fericirii, pentru ca ea să fie în siguranță, dar acum Aspen este dispus să-și asume orice risc pentru a fi împreună cu America, să înfrunte orice pericol și să lupte pentru dragostea ei. Aspen este loial și tandru, protector și fermecător, onorabil și curajos, este singurul care nu o trădează pe America, singurul care nu oscilează între două persoane, singurul care nu ezită și care își exprimă deschis și sincer sentimentele.
O combinație de secrete, trădări, conspirații, iubire și aventură, desfășurată într-o lume strictă și brutală, într-o societate în care libertatea este îngrădită, iar adevărul este ascuns în spatele somptuozității și a măștilor atent construite, Elita este un basm modern plin de fantezie și o competiție a inimilor care luptă pentru dragoste.

Niciun comentariu: