sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Recenzie Farlander (Inima Lumii #1) de Col Buchanan

„Numele meu este Ash, i-a spus el regelui. Și sunt rōshun, ceea ce în limba mea înseamnă „gheaţă de toamnă" cea care vine devreme. Adică vin din locul de unde vin toţi rōshunii, de unde porneşte răzbunarea. A făcut o pauză, aşteptând ca vorbele sale să-şi facă efectul, apoi a continuat: Ai dreptate, am venit să iau ceva de la tine. Am venit să-ţi iau viaţa."

Ash face parte din secta rōshun, asasini care oferă protecţie prin ameninţarea cu vendeta. Ajuns prea bătrân pentru meseria aceasta şi afectat de dureri de cap teribile (similare celor care îi orbiseră tatăl), Ash are o viziune în care fostul lui maestru îi cere să-şi ia un ucenic. El îl alege pe Nico, un tânăr sărac, disperat şi singur, însă nu apucă să-i termine instruirea, deoarece trebuie să plece în Sfântul Imperiu Mann, într-o misiune care pricinuise deja moartea a trei rōshun.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online BookCity. Pe site-ul librariei online BookCity puteti gasi carti din toate genurile literare.
Multumesc librariei online BookCity pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Într-o lume răvăşită de războaie, frântă de confruntări armate brutale, măcinată de distrugere, teamă şi foamete, din umbre se desprinde secta rōshun, asasini care operează după un cod al onoarei care le cere să-i răzbune pe cei pe care îi protejează, chiar dacă asta înseamnă să se sacrifice pe ei înşişi.
Naraţiunea volumului alternează la fiecare capitol, între mai multe personaje, fiecare dintre ele fascinant şi misterios, fiecare ascunzând propriile secrete şi motive care îi împing să nu renunţe la luptă.
Într-o ţară cunoscută drept Inima Lumii, oraşul Bar Khos, asediat de neîndurătoarea Armata Imperială, este ultima redută de apărare împotriva Sfântului Imperiu Mann. În această lume, nevinovaţii pier, lipsiţi de apărare, sub asaltul neîntrerupt al Imperiului, care pune treptat stăpânire pe întreaga lume.
Onorabil şi devotat, bântuit de pierderile dureroase pe care le-a suferit şi de o boală necruţătoare care îi răpeşte încetul cu încetul vederea, Ash este un războinic neînfricat, abil şi înţelept care, în ciuda vârstei înaintate, continua să-i răzbune pe protejaţii Ordinului Roshun. 
Nico, un băiat sărac care supravieţuieşte cu greu pe străzile din Bar Khos, devine ucenicul lui Ash după ce acesta îl salvează de la biciuire. Inteligent, loial şi disciplinat, Nico se adaptează cu uşurinţa vieţii în Ordinul Roshun şi deprinde aptitudinile necesare pentru a deveni un asasin de elită.
Prima misiune a lui Nico, răzbunarea unei tinere ucise de moştenitorul Imperiul Mann, se dovedeşte a fi o provocare care l-ar putea ucide atât pe el, cât şi pe Ash şi care declanşează o luptă periculoasă importriva unui duşman de temut.
Bahn este soldatul chinuit de responsabilităţi copleşitoare, de teamă şi de dorinţa de a-şi salva familia, soldatul care se pleacă sub povara de a-şi proteja oraşul de un cotropitor îndârjit, nemilos şi de neclinitit în asediul sau, un cotropitor care, spre deosebire de el, nu are nimic de pierdut. Rănit, împietrit de pierderi şi măcinat de temerile sale, Bahn se pierde, încetul cu încetul, sub armura soldatului şi sub atacul care îi spulbera speranţele şi îi zdrobeşte apărarea.
Depravat, paranoic şi crud, Kirkus, fiul Matriarhei Sasheen, este un personaj înfiorător, un prădător lacom şi violent. Ambiţios şi însetat de putere, lipsit de scrupule şi arogant, Kirkus răspândeşte, la fel ca şi Imperiul pe care într-o zi îl va conduce, teroare şi haos.
Un volum fascinant şi tulburător, în care ştiinţa, misterul şi magia se împletesc într-o lectura întunecată, unică şi captivantă, Farlander impresionează prin personajele complexe, atenţia la detalii şi lumea uluitoare creată de autor.

2 comentarii:

alexa ioana spunea...

foarte buna recenzia, Madalina :) mi-a amintit ca trebuie neaparat sa fac rost de Farlander. sunt sigura ca este o carte spectaculoasa, cu foarte multa actiune si personaje puternice

Unknown spunea...

Cata actiune! As vrea sa citesc o carte de acest gen printre romanele mai linistite de acum.