vineri, 12 septembrie 2014

Recenzie Fangirl de Rainbow Rowell

Cath si Wren sunt gemene identice si pana nu demult au facut totul impreuna. Acum, au plecat la universitate si Wren a decis ca nu mai vrea sa fie jumatate dintr-o pereche, vrea sa danseze, sa intalneasca baieti, sa mearga la petreceri si sa fie libera.
Pentru Cath nu este la fel de usor. E teribil de timida si intotdeauna s-a refugiat in fanfic-urile pe care le scrie, unde stie tot timpul ce sa spuna si unde poate scrie o poveste de dragoste mult mai intensa decat tot ceea ce a experimentat in viata reala.
Fara Wren, Cath este pe cont propriu si in afara zonei ei de confort. Are o colega de camera ursuza, al carui iubit fermecator este tot timpul pe aproape, o profesoara de literatura care crede ca fanfic-urile reprezinta sfarsitul lumii civilizate, un coleg atragator, care vrea sa vorbeasca doar despre cuvinte si nu poate inceta sa se ingrijoreze pentru tatal ei iubitor si fragil, care nu a mai ramas niciodata singur pana acum.
Acum, Cath trebuie sa decida daca e pregatita sa-si deschida inima pentru noi oameni si noi experiente si isi da seama ca mai are de invatat, mai multe decat credea, despre iubire.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Books Express. Pe site-ul librariei online Books Express puteti gasi carti din toate genurile literare, atat in limba engleza, cat si in limba franceza, spaniola, italiana si germana.
Multumesc librariei online Books Express pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Fangirl este un volum minunat, surprinzator, unic si induiosator, care m-a cucerit de la primele pagini. O poveste despre schimbare si maturizare, o poveste de dragoste romantica si inocenta, Fangirl este un volum dedicat tuturor celor care s-au simtit acasa in paginile unei carti, tututor celor care s-au refugiat in lumile fermecatoare dintre file si tutor celor care s-au indragostit iar si iar, cu fiecare nou volum citit, de personajele seducatoare si misterioase intalnite in romanele preferate.
Cath, eroina volumului, a fost dintotdeauna pasionata de lectura si in special de seria Simon Snow. S-a obisnuit sa traiasca in universul fascinant, populat de vrajitori si vampiri si nu-si doreste sa paraseasca niciodata aceasta lume magica, in care fanfic-ul ei este apreciat de zeci de mii de fani, la fel de indragostiti de Simon Snow ca si ea.
Adorabila, amuzanta si stângace, Cath este unul dintre cele mai incantatoare personaje pe care le-am intalnit, un personaj cu care orice cititor se poate identifica. Singuratica, timida si introvertita, Cath isi petrece fiecare clipa libera scriind pagini peste pagini din fanfic-ul ei inspirat de seria Simon Snow si incercand cu disperare sa pastreze distanta fata de noii ei colegi de facultate. Singurii pe care nu ii poate evita sunt Reagan, colega ei de camera morocanoasa si directa si Levi, fostul iubit carismatic si prietenos al acesteia.
Levi este personajul pe care iti este imposibil sa nu-l adori. Nu e cel mai sexi baiat din campus, nu e intunecat sau misterios, dar e baiatul perfect, pe care orice fata si-ar dori sa-l intalneasca. Baiatul atent, care te conduce seara acasa, baiatul care te face sa razi atunci cand totul merge prost, baiatul care iti da manusile lui cand afara e ger, baiatul care lumineaza orice incapere prin simpla lui prezenta.
Fermecator, amuzant si tot timpul cu zambetul pe buze, Levi se apropie incetul cu incetul, cu blandete si rabdare, de Cath. O protejeaza, ii este intotdeauna alaturi cand are nevoie de ajutor, o sprijina de-a lungul celor mai dificile momente din viata ei si o incurajeaza sa nu renunte la pasiunea pentru fanfic-uri. Am apreciat faptul ca Levi nu incearca sa o schimbe pe Cath, nu incearca sa o forteze sa se indeparteze de lumea in care ea se simte in siguranta, din contra, patrunde alaturi de ea in universul lui Simon Snow, impartansindu-i dragostea pentru fictiune, indrumand-o si traind alaturi de ea noi experiente.
De la colega de camera impulsiva, sarcastica si loiala, la tatal maniaco-depresiv, care refuza sa se dea batut si care-si iubeste fiicele mai mult decat orice, la sora imatura, egoista si petrecareata, care refuza sa-si infrunte problemele, pana la baiatul protector, care nu renunta la fata iubita in ciuda defectelor acesteia, personajele secundare sunt realist create, cu defecte si calitati, definite de pasiunile si trecutul lor. 
Fangirl nu este un volum incarcat de dramatism, dominat de actiune sau confruntari, este o poveste de viata, o poveste emotionanta, plina de sensibilitate si tandrete, o poveste despre alegeri dureroase, suferinta, singuratate si in cele din urma, o poveste despre iertare, speranta si iubire. 

13 comentarii:

Lupu Diana spunea...

Nu iti citesc recenzia, desi ma tenteaza foarte mult! Vreau sa citesc aceasta carte am auzit ca e foarte buna, dar nu vreau sa stiu nimic despre ea, vreau sa am parte de surprize :o3

Madalina spunea...

Diana, poti sa citesti linistita, recenziile mele nu contin spoilere ^_^

Simina spunea...

Deja imi place cartea, chiar daca nu am citit-o. Nu am mai auzit despre o carte care sa vorbeasca despre fanfic-ri! Este genial:) Sper sa fac rost de ea curand, macar in format electronic.

Lupu Diana spunea...

@Madalina, nu-i vorba de spoilere, nu vreau sa stiu nimic nimic, nici macar care e numele personajelor :))

alexa ioana spunea...

am vazut ca au aparut multe recenzii ale acestei carti, iar acum este prima oara cand citesc si eu una dintre ele
descrierea nu m-a atras niciodata si nu cred ca am sa citesc cartea. probabil ca sunt singura care nu si-o doreste, desi ma indentific putin cu eroina, Cath.

Unknown spunea...

Ce carte draguta! Nu am citit-o, dar sper sa fac si eu rost de ea :)

Unknown spunea...

Presimt ca aceasta carte va fi una dintre preferatele mele.Ma regasesc in Cath,deoarece si mie imi place sa am o lume doar a mea(sper ca nu suna ciudat).Abia astept sa pun mana pe aceasta carte deoarece aceasta recenzie m-a convins ca merita citita.

Praf de stele spunea...

Super recenzia! :)
Mi se pare foarte draguta cartea si mi-ar placea mult sa o citesc. <3

iri spunea...

super recenzia si super carte :D am vorbit si eu despre ea intr-un video :D e chiar draguta draguta :D

Anonim spunea...

Vreau neapărat sa o citesc!
Dar este tipărită doar in engleza sau există si in romana? Eu am văzu pana acum doar in engleză stiți?

Anonim spunea...

Vreau neapărat sa o citesc!
Dar este tipărită doar in engleza sau există si in romana? Eu am văzu pana acum doar in engleză stiți?

Unknown spunea...

De curand a aparut si varianta in romana.

Unknown spunea...

O varianta mai in vârsta a lui Nikki Maxwell. :)