vineri, 30 mai 2014

Recenzie Angelfall (Penryn & the End of Days #1) de Susan Ee

Angelfall este primul volum din seria Penryn and the End of Days scrisa de Susan Ee.

Au trecut șase săptămâni de când îngerii apocalipsei au descins pentru a distruge lumea modernă. Găștile stăpânesc ziua, în timp ce teama și superstițiile stăpânesc noaptea. Când războinicii îngeri își iau zborul cu o fetiță neajutorată, sora ei Penryn, în vârstă de șaptesprezece ani, va face orice pentru a o recupera.

Orice, inclusiv o alianță cu un înger inamic.
Raffe este un războinic care zace rănit și cu aripile rupte în stradă. Dupa o veșnicie în care și-a purtat singur luptele, se trezește salvat dintr-o situatie disperată de o adolescentă pe jumătate moartă de foame.

Călătorind prin întunecata și întortocheata America de Nord, se pot baza doar unul pe celălalt pentru a supraviețui. Împreună, călătoresc spre fortăreața îngerilor din San Francisco, unde ea va risca totul pentru a-și salva sora, iar el se va lăsa la mila celor mai mari dușmani ai săi pentru șansa de a fi întreg din nou.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Books Express. Pe site-ul librariei online Books Express puteti gasi carti din toate genurile literare, atat in limba engleza, cat si in limba franceza, spaniola, italiana si germana.
Multumesc librariei online Books Express pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.



RECENZIE.
În orasul pustiit și distrus în care găștile cutreieră străzile în timpul zilei, îi prădează și atacă fără milă pe supraviețuitorii, iar îngerii descind din cer in timpul nopții ucigându-i sau răpindu-i pe toți cei care le ies in cale, Penryn are dificila sarcina de a-și proteja sora paralizată și mama bolnavă de schizofrenie. După urgia adusă de îngeri asupra pământului, în speranta că vor găsi în afara orașului un loc în care să fie in siguranță, Penryn și familia ei încearcă să scape din ruinele celei care a fost cândva casa lor. Dar când nimeresc în mijlocul unei confruntări violente între ingeri, iar sora lui Penryn este răpită. aceasta decide să-l ajute pe îngerul rănit rămas în urmă și sa-l oblige să o ducă la fortareata îngerilor, unde Paige este captivă.
Întunecat, dramatic și obsedant, Angelfall este cel mai bun volum despre îngeri pe care l-am citit. Autoarea a creat o lume terifiantă în care îngerii nu sunt protectorii și gardienii oamenilor, ci ființe înfioratoare și periculoase a căror frumusete fizică se află în antiteză cu faptele pline de cruzime și atrocitățile pe care le săvârșesc. Violenți și nemiloși, aceștia au ucis milione de oameni și au transformat lumea odată civilizată într-o ruină devastată. într-un câmp de luptă unde doar cei lipsiți de îndurare îndrăznesc să pătrundă.
Penryn este una dintre cele mai impresionante eroine pe care le-am întâlnit în volumele young adult. Inteligentă, puternică, curajoasă și loială, Penryn nu se teme să-i înfrunte pe cei care i-au rapit sora și e dispusă să facă orice sacrificiu pentru a o salva pe aceasta. Devotamentul și altruismul de care dă dovadă Penryn este emoționant și înduiosator. Sfâșiată între teama că nu-și va mai găși sora, grija față de mama dispărută și groază că îngerul în care și-a pus încrederea o va trăda, Penryn străbate o lume dezolantă refuzând să renunțe la speranță și la o salvare aproape imposibilă.
De-a lungul volumului, am apreciat faptul că Penryn nu se lasă distrasă de atracția fizică pe care o simte față de Raffe, este conștientă că alianța lor este temporară și că acesta îi este dușman, chiar daca sunt momentan siliți să se ajute unul pe celălalt. Penryn nu a ezitat niciodată să-i reproșeze lui Raffe faptele pe care îngerii le comit, cruzimea și brutalitatea acestora, și să-l învinuiască pentru starea în care se află lumea, pentru distrugerile și crimele săvârșite de el și de ceilalti îngeri. Realistă și directă, Penryn demonstrează de la bun început că loialitatea ei este alături de oameni și că nu are niciun fel de iluzii că Raffe ar putea fi diferit de ceilalți îngeri.
Raffe, îngerul agnostic, arogant și misterios, care se îndoieste de motivul pentru care îngerii au fost trimiși pe pământ și care își dorește cu disperare să-și recupereze aripile, ascunde o mulțime de secrete. După ce vreme de mii de ani i-a vânat și i-a ucis pe nephilimii rezultați din relațiile dintre îngeri și oameni, Raffe se vede pus în situația de a se alia cu o ființă fragilă și vulnerabilă, care îi dovedește însă, clipă de clipă, că puterea unui om nu stă în forța fizică ci în abilitatea de a nu renunța niciodată la speranță. Uimit de curajul, perseverența, devotamentul, grija și dragostea nețărmuită pe care Penryn i-o poartă surorii ei, Raffe descoperă pentru prima dată tăria de caracter, puterea de sacrificiu, bunătatea și noblețea unui suflet uman. Silit să asiste la încercările pe la Penryn le înfruntă, la suferința pe care aceasta o îndură și la încrâncenarea cu care străbate lumea devastată de cei asemenea lui, Raffe își dă seama că cel lipsit de apărare în fața atracției pe care o simte este chiar el.
Legătura dintre Raffe cu Penryn se dezvoltă încet și natural, în timp ce se chinuie să găseasca adăpost și să supraviețuiască în lumea sumbră macinată de razboi și băntuită de orori inimaginabile care se ascund în întuneric. Relația lor este realistă, matură si emotionanta și evoluează treptat de la ură și teamă, la neîncredere și îndoiala, până la respect și atașament. Conversațiile pe care cei doi le poartă sunt înțesate de replici spirituale, sarcastice și amuzante, dar totodată tulburător de sincere, care te fac să-i îndrăgești pe cei doi protagoniști și să-ți dorești să izbândească în provocările la care sunt supuși.
Palpitant, plin de acțiune și suspans, Angelfall este genul de volum la care te gândesti zile întregi după ce-l citești, un volum care te șochează, te îndurerează și te ține cu sufletul la gură de la prima până la ultima pagină. Finalul devastator îți frânge inima și îți taie respirația silindu-te să privești cu groază experimentele repulsive, nefirești și mutante făcute de îngerii care dovedesc încă o dată că în spatele perfecțiunii angelice se ascunde o minte macabră, creatoare de abominații și lipsită de îndurare.
Fascinant și spectaculos, înzestrat cu personaje memorabile și o poveste de dragoste intensă și emoționantă, Angelfall este un roman superb, o lectură excepțională de neuitat.

miercuri, 28 mai 2014

Recenzie Some Girls Bite (Chicagoland Vampires #1) de Chloe Neill

Some Girls Bite este primul volum din seria Chicagoland Vampires scrisa de autoarea ei Elita Intunecata, Chloe Neill.

M-au ucis. M-au vindecat. M-au schimbat.

Sigur ca viata unei studente absolvente nu era chiar plina de farmec, dar o duceam bine pana cand vampirii din Chicago si-au anuntat existenta intregii lumi. Cand un vampir m-a atacat, am fost norocoasa ca a apucat sa ia doar o inghititura. Un alt sugator de sange l-a speriat si a decis ca cel mai bun mod de a-mi salva viata este sa ma transforme intr-un mort viu.
Acum am inlocuit truditul pentru teza de doctorat cu invatarea unui mod de a ma integra intr-un conac din Hyde Park plin de vampiri loiali lui Ethan "lordul conacului" Sullivan. Desigur ca fiind un barbat inalt, cu ochii verzi, vampir de 400 de ani, are o experienta de secole in cucerit si se asteapta, din pacate, la recunostinta si loialitatea mea.
Dar c
ineva ma vaneaza. E vampirul care m-a muscat? Un vampir dintr-o Casa rivala? O multime furioasa purtatoare de torte? Initierea mea in viata de noapte din Chicago ar putea fi prima miscare dintr-un razboi in care se va varsa sange.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Books Express. Pe site-ul librariei online Books Express puteti gasi carti din toate genurile literare, atat in limba engleza, cat si in limba franceza, spaniola, italiana si germana.
Multumesc librariei online Books Express pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Merit este atacata intr-o noapte si preschimbata, fara voia ei, in vampir. Vampirul care ii salveaza viata se dovedeste a fi tocmai Ethan Sullivan, conducatorul uneia dintre cele mai puternice caste, Casa Cadogan. Silita sa se adapteze schimbarilor prin care trece fizic si psihic, Merit incearca sa accepte ceea ce a devenit si sa descopere adevarul despre intunecata si misterioasa lume din care va face parte.
Autoarea abordeaza in mod diferit vampirii, creand o lume in care acestia si-au dezvaluit existenta oamenilor si incearca sa se integreze si sa fie acceptati. Vampirii sunt impartiti in Case, care numara sute de membri, au o ierarhie proprie si sunt guvernate de cel mai puternic vampir din respectiva casta. Acesta are rolul de a-si proteja supusii, iar acestia in schimb trebuie sa i se supuna si sa-l slujeasca neconditionat, jurand totodata sa nu atace oameni si sa nu-i sileasca pe acestia sa le ofere sange.
Cu toate acestea, oamenii inca se tem de vampiri si sunt circumspecti in legatura cu motivele acestora si cu scopurile pe care le urmaresc. Pentru a se asigura ca vampirii nu reprezinta un pericol, acestia sunt vegheati din umbra de o organizatie speciala, Ombud, derivata din politie, care are rolul de liant intre fortele de ordine si liderii Caselor.
Desi Merit este indrazneata, independenta si sarcastica, nu are din pacate personalitatea puternica si umorul eroinelor intalnite de obicei in romanele urban fantasy. De cele mai multe ori, pare mai preocupata de barbatii din viata ei, de flirturi si de vestimentatia potrivita pentru a-i impresiona pe acestia, decat de subiectul care ar trebui sa o intereseze cu adevarat: tranzitia de la viata obisnuita pe care a dus-o ca om, la cea plina de pericole si responsabilitati pe care o va duce ca vampir. Merit incearca sa dea impresia unui personaj care se razvrateste impotriva regulilor si care nu accepta sa se supuna orbeste celui caruia ii datoreaza loialitate si care i-a salvat viata, dar reuseste doar sa dea dovada de imaturitate, egoism si aroganta.
Nu am putut sa inteleg motivul pentru care Ethan este atras de Merit. Tinand cont ca are aproape 400 de ani, nu-mi pot explica de ce i-ar permite unei vampirite abia transformate, care nu este cu nimic mai speciala decat ceilalti unsprezece vampiri novici sau cei peste trei sute de vampiri din subordinea lui, sa-l provoace si sa-l trateze cu lipsa de respect. Atitudinea si comportamentul lui Ethan fata de Merit nu mi-au dat impresia unui vampir care a infruntat o multime de pericole, care a trait intotdeauna cu teama de a fi descoperit si de a-si vedea Casa distrusa si supusii masacrati si care stie ce riscuri isi asuma daca unul dintre vampirii lui se razvrateste, ci mai degraba mi s-a parut ca incearca sa pastreze aparenta unui lider atotputernic, desi in realitate nu poate controla si nu se poate impune nici macar in fata celui mai tanar vampir creat de el insusi.
Aceasi lucru l-am observat si in cazul lui Morgan, al doilea vampir la comanda Casei Navarre, care accepta sa fie umilit si insultat de Merit, totul in numele unei atractii fizice inexplicabile si lipsite de substanta.
Din pacate, autoarea a ales sa se concentreze mai mult pe aspectele paranormal romance, decat pe misterul reprezentat de criminalul vampir care incearca sa distruga Casele din Chicago, dezbinandu-i pe membrii acestora si facandu-i sa se banuiasca unii pe altii de implicarea in crime.
Mi-ar fi placut ca autoarea sa dedice cateva capitole istoriei vampirilor si celorlate personaje supranaturale, teriantropi, nimfe si zane, care mi s-au parut fascinanti si mult mai interesanti decat protagonistii.
Am apreciat personajele secundare, Catcher, vrajitorul puternic si rebel, Jeff, teriantropul pasionat de calculatoare, Lindsey, vampirita prietenoasa si amuzanta, Luc, vampirul misterios si sincer si Morgan, seducatorul vampir care devine liderul Casei Navarre, care au transformat volumul intr-o lectura fermecatoare, plina de actiune si momente tensionate.

luni, 26 mai 2014

Recenzie Magic Bites (Kate Daniels #1) de Ilona Andrews

Magic Bites este primul volum din seria Kate Daniels de Ilona Andrews.

Cand magia rasare, vrajitorii fara scrupule isi arunca vrajile si apar monstrii, in timp ce armele refuza sa traga si masinile nu reusesc sa porneasca. Dar apoi tehnologia isi revine, iar magia se retrage la fel de imprevizibil cum s-a ridicat lasand tot felul de probleme paranormale in urma ei.
Kate Daniels este un mercenar lipsit de noroc, care-si castiga existenta eliminand aceste probleme magice. Dar cand tutorele lui Kate este ucis, cautarea dreptatii o atrage in lupta pentru putere dintre doua dintre cele mai puternice factiuni din cercurile magice ale Atlantei.
Stapanii Mortilor, necromanti care pot controla vampirii si Haita, un clan paramilitar de teriantropi, se invinuiesc unii pe altii de savarsirea unei serii de crime bizare, iar moartea tutorelui lui Kate ar putea sa faca parte din acest mister. Presata de ambele parti sa gaseasca asasinul, Kate is da seama ca este depasita de situatie, dar nu are nicio problema cu asta.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Books Express. Pe site-ul librariei online Books Express puteti gasi carti din toate genurile literare, atat in limba engleza, cat si in limba franceza, spaniola, italiana si germana.
Multumesc librariei online Books Express pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Cu toate ca Magic Bites este un volum urban fantasy cu usoare accente de paranormal romance, descoperim in volum si elemente distopice si post apocaliptice, care transforma lectura intr-una intunecata si dramatica de care nu te poti desprinde pana la ultima pagina.
Actiunea volumului se petrece in viitor, unde magia a inceput sa puna stapanire pe lume si sa distruga incetul cu incetul tehnologia. Odata cu fluctuatiile de magie care au coplesit si corupt orice urma de tehnologie, au aparut si creaturile supranaturale, care s-au desprins pur si simplu din umbre si si-au ocupat locul in lume.
Lumea creata de autoare este fascinanta si am apreciat ca de-a lungul volumului ne-au fost dezvaluite mai multe detalii despre modul in care societatea a fost afectata de cele intamplate dupa ce primul val de magie a lovit Atlanta si despre modul in care oamenii s-au adaptat acestei noi lumii si sinistrelor creaturi care o populeaza. Am fost incantata sa descopar ca autoarea a portretizat in mod diferit fata de alte volume de acelasi gen, fiintele supranaturale, incepand cu insusirile fizice ale acestora, puterile de care dispun si magia care le insufleteste.
Teriantropii sunt impartiti in zeci de categorii in functie de animalul pe care il intruchipeaza in momentul transformarii, vampirii nu mai sunt fiintele senzuale cu care ne-am obisnuit pana acum in romanele paranormale, ci creaturi lipsite de vointa proprie, manate de foamea pentru sange si controlate cu o mana sau mai bine spus cu o minte de fier de necromanti, iar necromantii isi folosesc magia pentru a se imbogati si pentru a detine controlul asupra orasului.
In aceasta lume, Kate Daniels lucreaza pentru Organizatia Mercenarilor si isi foloseste abilitatile magice pentru a elimina problemele si creaturile supranaturale periculoase cu care se confrunta angajatorii ei. Cand Greg, tutorele ei si Cavalerul Profet al Ordinului Ajutorului Milostiv, este ucis, Kate decide sa afle adevarul si sa se razbune pe cel care l-a rapit pe ultimul membru ramas in viata al familiei ei. Prinsa intre indatoririle fata de Ordin si incercand sa descopere daca Necromantii si Haita au avut vreun amestec in moartea lui Greg, Kate se lupta sa ramana in viata si sa-l prinda pe criminal inainte de a fi prea tarziu si de a se trezi prinsa in lupta pentru dominatie a celor doua factiuni.
Inteligenta, indepedenta, puternica si amuzanta, Kate este un personaj realist pe care l-am indragit de la primele pagini, care-si cunoaste propriile limite, care da dovada de loialitate si care isi asuma responsabilitatea pentru greselile pe care le comite. Poate din acest motiv, Kate este una dintre cele mai bune eroine ale unui volum paranormal pe care le-am intalnit.
Chiar daca in primul volum nu putem spune ca ar exista un personaj principal masculin, Curran, conducatorul fiarelor se detaseaza de celelalte personaje prin descrierea fizica impresionanta si abilitatile extraordinare pe care le demonstreaza in lupta. Curran nu este doar un potential partener din punct de vedere romantic pentru Kate, ci si un puternic aliat si sprijin in confruntarile cu dusmanii comuni ai celor doi.
Rece, dur, arogant, uneori chiar crud, Curran pare sa se afle intr-o continua lupta cu el insusi, incercand sa controleze leul din interiorul lui si totodata permitandu-i sa preia controlul cand Haita se afla in pericol. Cu toate acestea, in unele momente putem observa o fata mai blanda a acestuia, evidentiata de tandretea, modul protector si atent in care ii trateaza pe cei apropiati lui.
Personajele secundare, Nick, cavalerul cruciat manat de onoare si dorinta de a face dreptatate, Derek, tanarul varcolac mistuit de amintiri tulburatoare, Mahon, teriantropul urs loial si puternic, necromantii infioratori si macabrii, sunt desavarsit creionate si se dezvolta de-a lungul volumului, pe masura ce cititorul afla mai multe despre trecutul lor si despre motivele care i-au impins sa treaca de o anumita parte.
Scenele de lupta incarcate de tensiune si pline de suspans, trecutul misterios al protagonistei, secretele care o impovareaza si care o macina, tin cititorul cu sufletul la gura, captivat si fermecat.
Intens, plin de actiune si coplesitor, Magic Bites este un volum pe care toti cititori pasionati de volume paranormale trebuie sa-l citeasca si de a carui personaje se vor indragosti in mod sigur.

vineri, 23 mai 2014

De 19 ori Katherine de John Green

De la autorul bestsellerului Sub aceeaşi Stea

K-5 spunea că băieţii sunt bădărani.
K-10 voia doar o relaţie de prietenie.
K-18 i-a dat papucii într-un e-mail.
K-19 i-a frânt inima.
Colin, un „fost copil-minune" pasionat de anagrame, pleacă împreună cu prietenul său Hassan într-o călătorie departe de casă pentru a-şi uita toate dezamăgirile în dragoste. Cu 10 000 de dolari în buzunar şi un mistreţ pe urmele sale, Colin vrea să demonstreze Teorema Fundamentală a Previzibilităţii Katherinelor care, speră el, va prezice viitorul tuturor relaţiilor. Iubirea, prietenia şi umorul sunt ingredientele picante ale acestui roman spumos, ingenios construit, despre cum te poţi reinventa.

Imaginaţi-vă o sală de operaţii la începutul unei intervenţii dificile, dar îndelung pregătite, şi veţi găsi ceva din atmosfera cărţii lui John Green: atenţia la detalii, precizia stilului, acuitatea observaţiilor.  New York Times Book Review

După Căutând-o pe Alaska, romanul cu care a câştigat Michael L. Printz Award, John Green vine cu o nouă poveste subtilă şi inteligent scrisă. Umorul nebun emană de pretutindeni, de la discuţiile între adolescenţi la observaţiile erudite.   teenreads.com

„Katherine I a fost fiica meditatorului meu, Krazy Keith şi, într-o seară la mine acasă, mi-a cerut să fiu prietenul ei, şi eu am acceptat, iar apoi, după două minute şi treizeci de secunde, mi-a dat papucii, ceea ce la început a părut amuzant, dar acum, privind în urmă, e posibil ca acele două minute şi treizeci de secunde să fi fost cea mai importantă perioadă din viaţa mea."

John Green s-a născut la 24 august 1977. Cărţile sale au fost publicate în peste douăzeci de limbi şi figurează constant în topul celor mai bine vândute titluri al publicaţiei New York Times.
Foarte activ şi pe platformele virtuale, John Green a creat, împreună cu fratele său, Brotherhood 2.0, cel mai popular proiect video online, accesat pe YouTube de peste 30 de milioane de fani Nerdfighter din întreaga lume. De 19 ori Katherine a fost nominalizată la Michael L. Printz Award şi Los Angeles Times Book Prize. De acelaşi autor, la Editura Trei au apărut: Sub aceeaşi stea şi Căutând-o pe Alaska.

marți, 20 mai 2014

Castigatorii concursului Leda

Castigatorii concursului Leda sunt Andreea Ilie si Emilian S. Va rog sa alegeti volumul pe care vi-l doriti dintre Orasul Oaselor in editie tie-in si Academia Vampirilor in editie tie-in. Daca ambii alegeti acelasi volum, primul dintre voi care a postat comentariul va primi volum pe care l-a ales, iar celalat ca primi volumul ramas.
Felicitari si lectura placuta :) .

Castigatorii sunt rugati sa trimita un mail la madalinacionca@yahoo.com cu datele personale (nume, prenume, numarul de telefon la care puteti fi contactati si adresa la care pot expedia coletul).
Daca in termen de 7 zile, castigatorii nu-si revendica premiul, vor fi alesi alti castigatori.

Multumesc editurii Leda pentru frumoasele carti oferite si pentru tot sprijinul acordat.

duminică, 18 mai 2014

Recenzie Captiv in labirint (Captiv in labirint #1) de James Dashner

Când Thomas se trezește într-un loc necunoscut, nu-și amintește decât cum îl cheamă. Mintea îi este ca o foaie albă. În jurul lui se află mai mulți băieți, care îi urează bun-venit în Poiană, un loc înconjurat de ziduri de piatră. La fel ca Thomas, Poienarii nu au nici o idee despre felul în care au ajuns acolo și nici din ce motiv. Tot ceea ce știu este că, în fiecare dimineață, porțile de piatră către labirintul care îi înconjoară se deschid și că în fiecare seară se închid la loc. Și, la fiecare treizeci de zile, un nou băiat apare acolo, adus cu un lift. Așadar, Thomas era așteptat. Cu totul neașteptat, a doua zi este trimisă acolo și o fată, prima fată din grup. Și mai surprinzător decât sosirea ei este mesajul pe care îl aduce. Thomas ar putea fi mai important decât ar fi crezut vreodată. Numai de-ar putea să scoată la iveală secretele întunecate îngropate înăuntrul minții sale.

Multumesc editurii Litera pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul editurii Litera.

RECENZIE.
Cand Thomas se trezeste intr-un lift intunecat, singurul lucru pe care si-l aminteste este numele lui. Nu stie cum a ajuns in acel lift, de ce sau incotro se indreapta, iar cand liftul se opreste, o frica paralizanta pune stapanire pe el. Cand usile liftului se deschid si este inconjurat de un grup de baieti care ii ureaza bun venit in Poiană, Thomas isi da seama ca va trebui sa se adapteze noii lui vieti dacă isi doreste sa afle adevarul despre trecutul lui si despre motivul pentru care a fost trimis in acest loc straniu.
Dar nici ceilalti baieti nu au amintiri dinainte de a ajunge in Poiană. Stiu doar ca o data la treizeci de zile soseste inca un baiat, ca Labirintul din afara Poienii este un loc infiorator, bantuit de creaturi terifiante care ii ataca pe baietii ramasi afara dupa lasarea noptii si ca trebuie sa faca tot ce le sta in putinta sa supravietuiasca si sa descopere cum pot evada.
Cand, in ziua urmatoare, spre socul tututor, o fata este trimisa in Poiană cu un mesaj criptic, Thomas se teme ca nu mai au atat de mult timp sa gasească o iesire din labirint si ca monstrii care ii pandesc s-ar putea sa patrunda in Poiana ramasă dintr-o data fara zidurile care o protejau.
Captivant si palpitant, Captiv in labirint este asemenea unui puzzle pe care cititorul il rezolva in acelasi timp cu personajele. Prizonier intr-o lume ciudata si neprietenoasă, populată de baieti care refuza cu incapatanare sa-i spuna orice despre locul in care se afla, Thomas se dovedeste a fi un personaj curajos si curios, care refuza sa se conformeze regulilor Labirintului, care isi urmeaza instinctul si care nu se teme sa pună intrebarile pe care toti le evita.
Am apreciat descrierile Labirintului, ale Poienii si ale vietii pe care baietii si-au construit-o acolo, de la gradinile pline cu legume si fructe la hambarele cu animale, si societatea unita guvernata de ordine si reguli pe care toti le respecta si unde fiecare isi aduce contributia la traiul zilnic. 
M-a impresionat modul in care un grup de adolescenti a reusit sa depaseasca confuzia si tensiunile provocate de mediul in care se aflau si ca in ciuda tutror greutatilor prin care au trecut si a pierderilor pe care le-au suferit, nu au renuntat niciodata sa incerce sa descopere iesirea din Labirint. 
Din pacate, am fost dezamagita de lipsa de sentimente pe care am observat-o la unele personaje, de raceala si lipsa de emotii cu care privesc sacrificiile unor baieti sau moartea acestora. In schimb, am putut sa simt disperarea, groaza, teama si nevoia de a supravietui si de a-i proteja pe cei apropiati, care ii incercau pe Minho, Newt si Alby si poate din acest motiv cei trei baieti au fost personajele mele preferate.
Nu am inteles motivul pentru care baietii au fost inchisi in Labirint. Ni s-a repetat de-a lungul volumului ca doar cei mai inteligenti copii au fost selectati pentru acest experiment, dar nu ni s-a explicat de ce era necesar ca baietii sa fie supusi acestor provocari si cum ar fi putut influenta sau ajuta rezolvarea testelor gasirea unui leac pentru Arsita. Conditiile din interiorul labirintului erau cu totul altele fata de cele din exterior, mediul in care baietii traiau nu avea nimic in comun cu pustiul ars de explozii solare, iar Transformarea prin care treceau copiii intepati de Durerosi, desi avea unele simptome similare Arsitei, era vindecabila. Cum ar fi putut fi comparate cele doua situatii si cum pot fi justificate mortile atator copii nevinovati? In loc sa incerce sa descopere un remediu pentru Arsita, initiatorii experimentului au torturat vreme de doi ani un grup de copii care nu ii pot ajuta cu nimic pe cei afectati de pandemie.
Captiv in labirint este un amestec de aventura, mister si actiune, care la final te lasa cu mai multe intrebari decat raspunsuri. Ultimul capitol nu face decat sa adanceasca teama cititorului ca personajele sunt abia la inceputul calatoriei terifiante pe care cu doar cateva pagini in urma speram ca au incheiat-o. Planul cercetatorilor, care i-au supus pe cei douazeci de adolescenti supravietuitori unuia dintre cele mai ingrozitoare teste, pare din ce in ce mai macabru si nu putem sa nu ne infioram la gandul ca in urmatorul volum i-am putea pierde si pe cei care cu greu au fost salvati acum.

sâmbătă, 17 mai 2014

Recenzie Night School (Night School #1) de C.J. Daugherty

Night School este primul volum din seria omonima scrisa de C.J. Daugherty.

Lumea lui Allie Sheridan este la pământ: fratele ei mai mare a dispărut, ea a fost dată iar afară din școală pentru indisciplină, ba chiar și arestată. Din nou. Trimisă de părinți la o școală-internat extrem de strictă, Allie se așteaptă să găsească acolo o închisoare. În schimb, descoperă că Cimmeria este un liceu de elită foarte diferit, o şcoală de modă veche, a cărei clădire, aflată în mijlocul naturii, datează de câteva sute de ani și este complet lipsită de orice cale de acces la tehnologia modernă. Elevii săi sunt un straniu amestec de tineri supradotați și de fii de milionari, deși Allie este sigură că ea nu face parte din nici una dintre aceste categorii. Regulile școlii sunt cvasimilitare, iar anumiți elevi sunt recrutați într-un grup de elită foarte discret, o organizație misterioasă autointitulată Night School.
Curând, Allie constată că, mai ales în timpul nopții, Cimmeria este plină de secrete, că toată lumea minte. Pe măsură ce școala începe să devină un loc foarte periculos, adolescenta trebuie să decidă în cine poate avea încredere și, mai ales, pe cine poate să iubească.

Multumesc editurii Litera pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul editurii Litera.

RECENZIE.
Allie este o adolescenta problematica. Dupa ce fratele ei a disparut de acasa, iar ea a fost arestata pentru a treia oara si exmatriculata, parintii ei au decis sa o inscrie la liceul privat Cimmeria.
Dar Cimmeria nu este o scoala internat obisnuita. Toti elevii sunt foarte inteligenti si instariti, programa scolara este mult mai exigenta decat in orice alt liceu, iar cei care incalca regulamentul scolii sunt aspru pedepsiti. In plus, secretele pe care par sa le ascunda, atat colegii lui Allie, cat si profesorii sai, o fac pe aceasta sa se teama ca nu poate avea incredere in nimeni.
Cu toate acestea, curand Allie isi face noi prieteni si intalneste doi baieti misteriosi de care se simte din ce in ce mai atrasa. Dar nimic nu este ceea ce pare si nu dupa mult timp, Allie descopera ca in interiorul scolii, o societate secreta numita Night School isi recruteaza si instruieste membrii, iar pericolul si moartea par sa o pandeasca la fiecare pas.
Cand am citit descrierea acestui volum am crezut ca Night School este un volum paranormal, dar spre surprinderea mea, subiectul abordat este cu totul altul. Cu toate ca Night School intruneste toate elementele unui roman paranormal, incluzand aici secretele pe care par sa le ascunda personajele, misterele care inconjoara trecutul scolii, atmosfera gotica si intamplarile bizare cu care se confrunta protagonista si care te fac sa te astepti la fiecare pagina sa dai peste o creatura supranaturala, volumul este de fapt unul de mister si suspans in care intriga si aventura se impletesc intr-o lectura imprevizibila si enigmatica.
Din pacate, Allie este un personaj de care iti este imposibil sa te atasezi la inceput. Rebela, imatura, incapatanata si sfidatoare, Allie se gandeste intotdeauna doar la ea insasi si nu are niciun fel de remuscari pentru comportamentul pe care l-a avut si problemele pe care le-a provocat dupa fiecare incident in care a fost implicata. De-a lungul volumului, Allie isi critica si isi invinuieste parintii pe care ii considera nepasatori si neinteresati de ea, fara sa-i pese cat de mult au suferit acestia si cat de afectati sunt de disparitia fratelui ei. Dar, dupa sosirea la Cimmeria, Allie incepe sa se schimbe incetul cu incetul. Se maturizeaza, devine mai responsabila si mai puternica, invata sa aiba incredere in cei dragi si sa se bazeze pe propriile forte in confruntari.
Eu nu sunt o fana a volumelor care includ triunghiuri amoroase, dar cel din Night School mi s-a parut mai credibil decat cele intalnite de obicei in romanele pentru adolescenti. Eroina nu este genul de fata care ii iarta totul baiatului de care se indragosteste si care se incapataneaza sa continue o relatie sortita esecului, ci este o adolescenta obisnuita cu o atitudine tipica varstei pe care o are, care pune in balanta comportamentul celor doi baieti de care este interesata, care taxeaza greselile pe care acestia le comit si care in final il alege pe cel care i-a fost de cele mai multe ori alaturi si care nu a ranit-o.
Unul dintre lucrurile care as fi preferat sa fie abordate intr-un alt mod este atitudinea directoarei si profesorilor de la Cimmeria care ii ofera mult prea multa importanta unei simple eleve, fara a ni se oferi niciun fel de explicatie pentru motivele lor. De asemenea, mi-ar fi placut ca Sylvain sa fie pedepsit pentru ceea ce s-a intamplat intre el si Allie. Agresiunile, de orice fel, nu trebuie ascunse sau scuzate si in niciun caz victima nu trebuie sa-i permita agresorului sa scape fara sa fie sanctionat.
Personajele secundare mi s-au parut foarte intersante. De la Sylvain, care la inceput pare a fi fernecator si atent, dar se dovedeste cu totul diferit, la Rachel care este sincera si directa, la Carter care este misterios si singuratic pana la Gabe, Lucas, Jules si Lisa, toti au defecte si calitati, toti ascund secrete care ii transforma in personaje mai bune sau mai putin bune in functie de intamplarile prin care trec de-a lungul volumului.
Captivant si palpitant, Night School vă va face sa vă doriti cu infrigurare sa descoperiti secretele tulburatoare pe care le ascund elevii Night School si misterele din spatele trecutului tainic si primejdios al scolii.

vineri, 16 mai 2014

Patima intunecata de Toni Anderson

În locuinţa sa izolată de pe coasta vestică a insulei Vancouver, pictorul Brent Carver nu primeşte prea mulţi oaspeţi. Iar fiica prietenului său este ultima persoană la care s-ar fi aşteptat vreodată să-i calce pragul.

Tânăra are însă necazuri şi el nu poate refuza s-o apere, tot aşa cum nu-şi poate stăpâni atracţia faţă de frumuseţea ei nesupusă. În vreme ce pasiunea dintre ei izbucneşte năvalnic, pe insulă îşi face apariţia un ucigaş neîndurător, care o vânează pe Anna şi secretele descoperite de ea.

„O poveste de iubire plină de suspans, captivantă şi emoţionantă.”  Fresh Fiction

„Ritmul acestei cărţi te ţine cu sufletul la gură. Tensiunea rămâne în permanenţă la cote maxime. Patimă întunecată ar fi putut fi o poveste de iubire dintre doi oameni cu sufletul distrus, cu un trecut comun. Ar fi putut fi şi un thriller alert. În schimb, este şi una, şi alta, ceea ce pune romanul lui Toni Anderson pe lista mea de cumpărături obligatorii.”  Smart Bitches, Trashy Books

joi, 15 mai 2014

Recenzie Lola si baiatul de treaba din vecini (Anna si sarutul frantuzesc #2) de Stephanie Perkins

Lola si baiatul de treaba din vecini este al doilea volum din seria Anna si sarutul frantuzesc de Stephanie Perkins.

Lola Nolan nu crede în modă, crede în deghizări.

Cu cât mai scumpă costumaţia, mai strălucitoare, mai absurdă, mai neobişnuită, cu atât mai bine. Dar chiar dacă stilul Lolei este scandalos, ea e o fiică ascultătoare şi-o prietenă cu planuri mari de viitor. Totul e aproape perfect (inclusiv iubitul ei rocker sexy), până în clipa în care spaima vieţii ei devine realitate: gemenii Bell, Calliope şi Cricket, se întorc în cartier.
Când Cricket, inventator talentat, păşeşte din umbra surorii lui gemene şi revine în viaţa Lolei, ea trebuie în sfârşit să facă pace cu sentimentele-i de o viaţă pentru vecinul de alături.

Stephanie Perkins a lucrat întotdeauna cu cărţile, mai întâi ca librar, apoi ca bibliotecară, și acum ca romancieră. Stephanie locuieşte cu soţul ei, în munţii din Carolina de Nord, Statele Unite.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Libris. Pe site-ul librariei online Libris puteti gasi carti din toate genurile literare, inclusiv carti in limba engleza.
Multumesc librariei online Libris pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.

RECENZIE.
Amestecul spumos de romantism, momente amuzante, personaje incantatoare si putina drama, fac din Lola si baiatul de treaba din vecini un volum fermecator, care trezeste in amintirea cititorului fiorii primei iubiri, dar si micile dezamagiri pe care le traim cu totii in adolescenta.
Lola si baiatul de treaba din vecini nu este doar un volum care evoca magia primelor momente de dragoste, ci si un volum realist care abordeaza teme dureroase precum abandonul familial, alcoolismul, consumul de droguri si depresia.
Personajele principale ale acestui volum sunt cu adevarat unice. Lola este o fata extravaganta, vesela, creativa si extrovertita, care adora sa poarte cele mai stralucitoare si colorate costumatii, incercand in fiecare zi sa le dezvaluie celor din jur o noua fata a ei. Perucile colorate, rochitele bufante care te duc cu gandul la un curcubeu si machiajul luminos fac din Lola un personaj original si curajos, care nu se teme se experimenteze noi stiluri si sa-i suprinda pe cei din jur.
Cricket, baiatul inalt, amuzant si genial este imaginea personificata a baietilor din vecini putin ciudatei si stangaci, care te cuceresc cu blandetea, rabdarea si gesturile lor dragalase. Cricket mi-a amintit de ce volumele despre cei mai bun prieteni, care devin mai apoi iubiti au fost dintotdeauna preferatele mele, iar personajele secundare, cei doi tati ai Lolei, Andy si Nathan, Max si Lindsey au fost personajele mele preferate. 
Lola si baiatul de treaba din vecini este si un volum despre maturizare, despre acceptarea diferentelor dintre oameni, care pana la urma ne fac speciali pe fiecare in parte, dar si despre greselile pe care le comitem si care ii pot rani pe cei dragi sau ii pot indeparta din viata noastra.
Din pacate, au fost si lucruri care m-au deranjat in acest volum, de pilda modul in care este portretizat Max. Desi la inceput, Max era iubitul perfect, tandru, atent si inteligent, pasionat de filosofie si muzica, care incerca din rasputeri sa-i faca pe parintii Lolei sa-l accepte, dintr-o data, pe masura ce Lola devine tot mai apropiata de Cricket si incepe sa-si petreaca tot mai mult timp impreuna cu acesta, Max devine, in viziunea Lolei, personajul negativ, absurd de posesiv si gelos, care nu o intelege.
Eu cred ca Lola este cea care s-a schimbat de-a lungul volumului si a devenit din ce in ce mai diferita de fata pe care o intalnim in primele capitole, nu Max. Am fost dezamagita de comportamentul duplicitar si egoismul Lolei, de modul in care ii tradeaza increderea lui Max si intretine o relatie cu Cricket pe la spatele acestuia, de minciunile pe care le sustine cu incapatanare si pentru care nu simte niciun fel de remuscari si de faptul ca il invinuieste constant pe Max de problemele din relatia lor, desi acestea sunt provocate de ea.
Singurul motiv pentru care Lola ii ascunde lui Max adevarul despre "prietenia" dintre ea si Cricket este ca stie ca relatia dintre ei nu este cu adevarat una de prietenie, ci una de la care amandoi isi doresc mai mult.
Nu am putut sa inteleg de ce Lola nu a pus punct relatiei cu Max, daca era constienta ca simte ceva pentru Cricket si a ales sa continue relatia cu acesta si sa-l raneasca. Lola are o familie minunata, doi parinti extraordinari, care o sprijina si o iubesc neconditionat, care o incurajeaza si ii sunt alaturi in orice situatie si poate tocmai din acest motiv am fost atat de deranjata de comportamentul ei care nu reflecta in niciun fel modul in care a fost crescuta si educatia pe care a primit-o.
Cu toate acestea, Lola si baiatul de treaba din vecini este un volum plin de romantism si speranta din care invatam ca nu este niciodata prea tarziu pentru o a doua sansa.

duminică, 11 mai 2014

Concurs

Incepand de astazi puteti participa la un nou concurs pentru cei mai fideli vizitatori ai blogului. Vizitatorii blogului care posteaza cele mai multe comentarii pana in data de 20 iunie pot castiga unul dintre urmatoarele volume:

Academia Vampirilor in editie tie-in
Viitorul Nostru

Succes.
Participanti la concurs se pot inscrie lasand un comentariu la aceasta postare cu numele pe care-l folosesc cand posteaza comentarii si titlul volumului pe care si-l doresc.
Regulament:
Participantii la concurs pot posta maxim 5 comentarii/zi
Comentariile trebuie sa contina minim 3 cuvinte
Sunt luate in considerare doar comentariile de la articolele postate incepand cu data de 1 mai.
Nu este permis mai mult de un comentariu/postare pentru fiecare participant, exceptand comentariile care raspund la intrebari puse de alti comentatori.

Concursul se desfasoara intre 11 mai si 20 iunie.

Multumesc editurii Leda pentru aceste carti minunate si pentru tot sprijinul acordat.

joi, 8 mai 2014

Recenzie Pe strada Londra (Pe strada Dublin #2) de Samantha Young

Continuarea poveştii din Pe strada Dublin (click pe titlul volumului pentru recenzie), bestseller New York Times.

Crede că ştie ce vrea.
Până când el îi arată de ce are nevoie.

Pe strada Londra, continuarea celebrei Pe strada Dublin, ne readuce în Edinburgh pentru încă o poveste emoţionantă, impregnată de erotism, în care Samantha Young nu se teme să abordeze teme incomode.
Jo Walker are un obiectiv clar: să găsească un bărbat care să le ofere stabilitate financiară ei şi familiei sale. Pentru aceasta, însă, trebuie să joace un rol care i-a devenit o a doua natură şi să le ascundă potenţialilor parteneri adevărul despre familia ei. Când îl întâlneşte pe Cameron McCabe, acesta o judecă după aparenţe şi îşi formează o opinie nu foarte măgulitoare. Dar, pe măsură ce încep să se cunoască, Cam descoperă că Jo nu e ceea ce pare, iar Jo descoperă un bărbat în faţa căruia nu trebuie să se ascundă. Oare va îndrăzni Jo să pună în joc viitorul său dând curs atracţiei mistuitoare dintre ea şi Cam?

„«Excelent» este primul cuvânt care-mi vine în minte când mă gândesc la Pe strada Londra. Următoarele ar fi «absolut uluitor». Veţi fi mişcaţi de poveste, iar erotismul vă va tăia respiraţia.   Romantic Book Affairs

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online BookCity. Pe site-ul librariei online BookCity puteti gasi carti din toate genurile literare.
Multumesc librariei online BookCity pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.

RECENZIE.
Pe strada Londra este un volum care vă va coplesi si induiosa, o poveste de dragoste emotionanta dintre doua suflete care au pierdut mult prea multe in viata, iar acum invata sa aiba incredere in iubire si sa spere pentru prima data la un final fericit. 
Cu un tata abuziv care a intrat la inchisoare cand ea avea doar unsprezece ani si o mama alcoolica preocupata doar de ea insasi, Jo a fost nevoita sa aiba grija de fratele ei mai mic si sa abandoneze scoala in incercarea de a-i oferi lui Cole o viata mai buna decat cea pe care a avut-o ea.
Cu toate ca Jo are doua locuri de munca si isi petrece aproape tot timpul in compania fratelui ei, relatiile cu barbati mai maturi si instariti, i-au facut pe cei din jur sa o considere o vanatoare de averi. Dar Jo nu este deloc ceea ce pare.  Nu a acceptat niciodata bani de la iubitii ei, exceptand cateva mici cadouri, si intotdeauna si-a dorit doar sa intalneasca un barbat tandru si protector care sa o ajute sa-si ingrijeasca familia. Iar, Malcolm, iubitul ei actual, bland si atent, la care tine din ce in ce mai mult, pare barbatul perfect. Singura problema este ca Jo este ingrozita ca acesta va descoperi adevarul despre parintii ei si o va parasi.
Cand Jo il intalneste pe Cam, la o galerie de arta unde se afla impreuna cu Malcolm, aceasta se teme pentru prima data ca ea ar putea fi cea care sa-si puna in pericol relatia. Atractia fizica pe care o simte Jo fata de Cam, barbatul saracastic, misterios si tatuat, este atat de intensa incat cu greu ii poate rezista acestuia. Dar parerile preconcepute ale lui Cam si modul in care o judeca fara sa stie nimic despre ea, o fac pe Jo sa pastreze distanta fata de el si sa-si doreasca sa nu-l mai revada niciodata.
Jo a fost unul dintre cele mai puternice personaje feminine pe care le-am intalnit in volumele contemporane pe care le-am citit. Am admirat modul in care Jo isi protejeaza si isi ingrijeste fratele si responsabilitatea de care da dovada in cresterea si educarea acestuia. Am inteles teama acesteia ca fratele i-ar putea fi luat din cauza comportamentului parintilor ei si groaza pe care o simte la gandul ca acesta ar putea sa treaca prin ceea ce a trecut ea in copilarie. Poate din acest motiv, Jo a luat intotdeauna decizii pe baza a ceea ce credea ca este mai bine pentru Cole si a incercat cu disperare sa-i ofere acestuia tot ceea ce ea nu a avut: un camin iubitor si stabil. Jo nu este un personaj perfect, nu ia intotdeauna cele mai bune decizii, in special cand este vorba despre barbati si despre dorinta de a gasi un print fermecator si bogat, care sa ii fie alaturi si sa o ajute sa-i poarte de grija fratelui ei, dar este un personaj care isi accepta greselile si le regreta, un personaj care incearca sa devina mai bun, sa se schimbe si sa accepte sprijinul celor apropiati. Mi-a frant inima modul in care Jo se considera inutila si lipsita de importanta si faptul ca accepta criticile si rautatile celor din jur fara sa incerce sa se apere, de parca ar considera ca nu merita sa fie respectata si protejata.
Cole a fost personajul meu preferat. Am adorat modul in care incerca sa-si protejeze si sa-si apere sora in ciuda faptului ca este un baiatel de doar paisprezece ani. Mi-au placut maturitatea acestuia, blandetea, admiratia si recunostinta pe care le arata pentru sacrificiile facute de sora lui si relatia plina de tandrete si iubire dintre cei doi frati.
Din pacate, nu mi-a placut deloc Cam. Am mai intalnit personaje masculine enervante, impulsive, imature si mult prea temperamentale, dar Cam a depasit orice fel de limita. De-a lungul volumului ni s-a repetat neincetat ca singurul lucru pe care Cam si-l doreste este sa o faca pe Jo sa aiba incredere in ea insasi si sa-si depaseasca nesigurantele. Din nefericire, eu am observat cu totul altceva. Da, Jo a fost deseori jignita de persoanele din jurul ei care aveau o parere negativa despre ea, dar nimeni nu a judecat-o gresit si n-a insultat-o la fel de mult cum a facut-o Cam. La un moment dat, am inceput sa ma gandesc ca poate din cauza abuzului fizic prin care Jo a trecut in copilarie, si-a ales acum un partener care era violent verbal cu ea de fiecare data cand aveau discutii in contradictoriu si nu numai. Sa pretinzi ca ai sentimente pentru o persoana, ca ii vrei binele si ca iti doresti sa o protejezi, iar apoi sa o insulti si sa o acuzi de falsitate, de prostie si ca ar accepta orice barbat atata timp cat acesta are bani, este de neiertat. 
Referitor la comportamentul pe care Cam l-a avut inainte de a incepe o relatie cu Jo, mi s-a parut ca este genul de barbat frustrat care, atunci cand nu poate ajunge la femeia pe care si-o dorese, alege sa o jigneasca, sa o denigreze si sa o trateze cu dispret. Faptul ca acesta chiar recunoaste la un moment dat ca tocmai pentru ca nu putea fi cu ea se comporta atat de urat, m-a facut sa nu-l suport si mai mult. Cu toate ca dupa fiecare episod in care o judeca gresit sau o insulta pe Jo, Cam pare sa regrete, recunoaste ca a gresit si incearca sa o faca pe aceasta sa-l ierte, eu nu am putut decat sa observ tiparul unei relatii abuzive, in care momentele frumoase sunt mult mai putine in comparatie cu cele neplacute.
Nu am putut sa nu ma intreb ce se va intampla cu relatia lor cand atractia fizica si pasiunea dintre cei doi se vor domoli.
M-am bucurat sa descopar ca Jo are o multime de persoane in jurul ei pe care se poate baza. Prieteni care o sprijina si ii sunt alaturi la greu, care incearca sa o ajute si sa o protejeze. Am fost incantata sa revad personajele pe care le-am indragit in volumul anterior, Ellie, Adam, Hannah, Elodie si Clark si sa intalnesc noi personaje, precum Mick, Olivia, Nate si Peetie, despre care sper ca vom avea ocazia sa aflam mai multe in volumele urmatoare.