sâmbătă, 30 martie 2013

Circul Noptii de Erin Morgenstern

Bestseller New York Times
Roman nominalizat la Guardian First Book Award in 2011
Distins cu Alex Award, acordat de American Library Association in 2012
Recomandat de Kirkus Reviews si Publishers Weekly
Drepturile de traducere vandute pana in prezent in peste 30 de tari


Urmărind periplul aventuros al unui circ fermecat, romanul talentatei tinere scriitoare Erin Morgenstern este o magică poveste de dragoste pentru cititorii de toate vârstele.

Circul soseşte fără veste. Fără înştiinţări, fără afişe lipite pe stâlpi sau panouri. E pur şi simplu acolo unde ieri nu era nimic.

Sub cupola corturilor nocturne, în dungi albe şi negre, te aşteaptă însă o experienţă cu totul unică, o sărbătoare a simţurilor, poţi să te pierzi într-un labirint de nori, să rătăceşti prin meandrele unei grădini luxuriante construite din gheaţă, să priveşti uimit la contorsionista tatuată care se strecoară într-o minusculă cutie de sticlă şi să te îmbeţi cu miresmele de caramel şi scorţişoară ce adie ameţitor prin aer.
Bine aţi venit în Le Cirque des Rêves. Însă, în spatele norilor de fum şi al oglinzilor, se derulează o competiţie crâncenă, un duel între doi tineri magicieni, Celia şi Marco, antrenaţi încă din copilărie să concureze într-un „joc” implacabil de către maeştrii lor misterioşi. Necunoscută celor doi, aceasta este însă o confruntare din care doar unul dintre ei va reuşi să iasă învingător, iar circul este scena pe care se desfăşoară o bătălie cumplită a imaginaţiei şi voinţei.

Dar când o dragoste profundă, pasionată şi magică se înfiripă între cei doi protagonişti, bătrânii lor maeştri trebuie să intervină, iar consecinţele vor fi periculoase pentru toţi cei implicaţi.

O poveste seducătoare, plină de aventură, magie şi poezie, un basm cuceritor pentru cititorii de toate vârstele.

7 comentarii:

ioana alexandra spunea...

de mult timp asteptam sa apara cartea asta, mi-a atras atentia cand am citit descrierea si cred ca este o carte diferita de tot ce am citit pana acum. va fi si prima mea carte citita despre un circ:D
ma bucur ca au pastrat coperta pentru ca imi place foarte mult

Cristina Criss spunea...

Asteptam de mult timp cartea aceasta. Vreau sa o citesc pentru a vedea de ce este atat de apreciata in strainatate. Nu am citit pana acum niciuna care sa aiba ca tema circul. In trecut imi facuse cu ochiul cartea Apa pentru elefanti, care se incadreaza in aceasta categorie, insa au fost alte "urgente" pe lista de citit si am lasat-o mai la urma.

deea s spunea...

de cand am asteptato:xxxx insfarsit:D

Andreea Cohen spunea...

Abia astept sa apara cartea si la noi . Imi place mult ideile pe care se concentreaza.

Unknown spunea...

nu am citit niciodata o carte ca aceasta...
deabea astept sa apara si la noi

Unknown spunea...

Circul Noptii este una dintre aparitiile mult-asteptate (si infricosatoare) de mine. Probabil ca va puneti intrebarea 'De ce o asteptare infricosatoare?'
Ei bine, am citit unele recenzii pe Goodreads (si da, stiu ca nu ar trebui sa o fac pentru ca imi voi strica placerea lecturii, savurand spoilerele inainte), dar uneori e greu sa rezisti tentatiei!
Oricum, au existat unele opinii nefavorabile (si, stiu, ca exista despre toate cartile opinii nefavorabile) doar, ca de data aceasta, s-au apropiat destul de mult cu ceea ce as fi gandit si eu (stiu, e destul de vag si... complicat- uneori nici macar eu nu ma inteleg...).Oricum, astept sa apara in librarie si sa citesc cateva recenzii in romana referitoare la aceasta carte, pana cand ma voi decide in cele din urma- desi, recunosc ca sunt foarte tentata de posibilitatea de a o achizitiona (am citit 'Apa pentru Elefanti' si mi-a placut foarte mult povestea, precum si faptul ca actiunea se petrecea la circ, intr-un mediu complet diferit de cel in care traim noi, cititorii obisnuiti :) ), dar, din cate am inteles, 'Circul Noptii' este omplet diferit de 'Apa pentru Elefanti', mai ales ca accentul nu cade pe o poveste de dragoste ca in 'APE', dar si datorita faptului ca intalnim MAGIA...
In ceea ce priveste coperta, mi-ar fi placut ca Leda sa o foloseasca pe acea utilizata in rubrica 'In Curand', dar imi place foarte mult si aceasta, in plus este coperta originala :)

Unknown spunea...

Chiar ma intrebam zilele astea cand o sa apara. Din cate am inteles va aparea dupa 8 aprilie:D
cu siguranta mi-o voi lua, ma bucur ca au pastrat coperta.