miercuri, 1 august 2012

The Catastrophic History of You and Me de Jess Rothenberg

The Catastrophic History of You and Me de Jess Rothenberg a fost publicat in februarie de editura Razorbill.

Sa mori din cauza unei inimi frante este doar inceputul. Bine ai venit in eternitate.
Viata lui Brie se sfarseste la 16 ani. Iubitul ei ii spune ca nu o iubeste, iar vestea ii rupe inima literalmente.
Dar acum ca este moarta si disparuta, Brie este pe cale sa descopere ca iubirea este mult mai complicata decat si-a imaginat vreodata.
Inapoi in Half Moon Bay, familia ei a inceput sa se destrame. Cea mai buna prietena a ei pastra un secret despre Jacob, baiatul pe care l-a iubit si pierdut, si adevarul din spatele tradarii lui zdrobitoare.
Iar apoi mai e si Patrick, misteriosul nou ghid al lui Brie si suflet pierdut rezident, care ar putea detine cheia eternitatii ei.
Cu ajutorul lui Patrick, Brie va trebui sa treaca prin cele cinci etape ale suferintei, inainte de a fi pregatita sa mearga mai departe.
Dar cum o iei de la capat cand inima ta este franta?

RECENZIE.
“My heart didn't fail, someone failed my heart.”

Brie a murit cand iubitul ei, Jacob, i-a spus ca nu o iubeste. Inainte de ultima ei intalnire cu Jacob, Brie era o fata fericita, avea o familie minunata, trei prietene aproapiate si un iubit pe care il adora. Nu se astepta niciodata ca el sa fie cel care sa-i franga inima. Dar inima ei s-a rupt in doua la propriu din cauza durerii, iar acum e captiva undeva intre viata si moarte, in lumea de dincolo, inca incapabila sa accepte ca viata ei s-a sfarsit.

“The problem is there's absolutely nothing 'fun' about falling in love. Nope. Mostly it just makes you feel sick and crazy and anxious and nervous that it's going to end miserably and ruin your whole life. And guess what: Then it does.”

Cand il intalneste pe Patrick, baiatul frumos care i se prezinta drept un suflet pierdut, intr-o pizzerie populata de alti adolescenti care nu au reusit sa treaca mai departe, Brie este surprinsa de cat de cunoscut i se pare acesta. Brunet cu ochii verzi, fermecator, amuzant si usor enervant, Patrick incearca sa o ajute sa accepte ceea ce s-a intamplat si sa-i fie alaturi de-a lungul celor cinci etape ale suferintei prin care va trece.
Furioasa si dornica sa se razbune pe Jacob, pe cea mai buna prietena a ei despre care crede ca a tradat-o si pe tatal ei care a destramat familia iubitoare din care facea parte cu infidelitatea lui, Brie isi da seama ca in spatele secretelor pe care cei dragi le-au ascuns de ea se afla propriile lor suferinte, temeri si inimi frante.

“Hell is when the people you love the most reach right into your soul and rip it out of you. And they do it because they can.”

“No matter how much you think you know a person, no matter how pretty they act, or how popular they seem, you can never know what their lives are really like.”

Brie este un personaj puternic, putin cam incapatanta si impulsiva, care se maturizeaza treptat de-a lungul volumului, isi accepta soarta si incearca sa-i salveze pe cei ramasi in urma si sa-si protejeze familia.
Patrick, vesnic purtand o jacheta parca desprinsa din anii '80, e intotdeauna alaturi de Brie, o sustine si o protejeaza, ii pune porecle amuzante, o invata sa rada din nou, sa ierte si ii arata ca cele mai mari sacrificii se fac din dragoste.
Mi-au placut titlurile capitolelor, melodii din anii '80, atat de triste, fermecatoare si potrivite pentru un volum care-ti va frange inima, perfecte atat pentru povestea de dragostea a lui Patrick, cat si pentru povestea lui Brie.
Total eclipse of the Heart
Every Breath You Take
Listen to your Heart, before You tell Him good bye
It must have been love
It's in his kiss

Finalul si secretul pe care l-a ascuns Patrick m-au lasat fara cuvinte si incapabila sa-mi opresc lacrimile, indurerata de pierderea lui, de sacrificiul facut pentru a-i oferi inca o sansa fetei pe care o iubeste si pe care a asteptat-o in singuratate si durere timp de treizeci de ani pentru a o revedea si a-i cere iertare.

“Time doesn't necessarily heal all wounds. Sometimes, it just makes the wound worse.”

Frumos si tragic, The Catastrophic History of You and Me, este o poveste romantica si trista despre suferinta, pierdere, maturizare si acceptare, despre speranta si iubire, care te face sa plangi si sa razi si care te va cuceri in mod irevocabil.

Titlu: The Catastrophic History of You and Me
Autor: Jess Rothenberg
Editura: Razorbill
An publicare: 2012
Numar pagini: 400
Punctaj: 4/5

12 comentarii:

Malina Rosca spunea...

Ce frumoasa este povestea , m-a cucerit total după ce am citit recenzia , chiar dacă nu prea pricep ce-i cu "cele cinci etape ale suferinței" , dar nu contează asta, ce contează este ca dacă v-a apărea în România o voi lua !!!!!!!

Andrei spunea...

si mie imi place volumul

Madalina spunea...

Cele cinci etape ale suferintei prin care trebuie sa treaca Brie sunt: negarea, furia, negocierea, tristetea si resemnarea. Intai va refuza sa accepte ca e moarta, apoi va fi furioasa pe cei pe care ii considera vinovati, dupa aceea va incerca sa gaseasca o cale sa obtina totul inapoi, apoi va fi trista, iar in final se va resemna.
Se presupune ca acestea sunt etapele prin care trec sufletele inainte de a merge mai departe.
Cel putin conform Ghidului celor Morti si Disparuti pe care il detine Patrick :).

Malina Rosca spunea...

Oooo , acum pricep...........mersi Mada!

Anonim spunea...

Super! Foarte tare recenzia. Cand am vazut cartea nu m-a atras deloc, dar citind recenzia ta, ma tenteaza sa o comand. Am si marcat-o drept "wishlist" pe GoodReads.

Cristina Criss spunea...

Chiar titlu ne anunta ca aceasta carte va avea o poveste trista, iar confirmarea a venit datorita recenziei tale.
Uneori la aceste carti nu ne mai gasim cuvinte, este impresionanta povestea lui Brie.

Madalina spunea...

Ma bucur ca recenzia mea te-a facut sa-ti doresti sa o citesti, Daniela :). E o carte foarte frumoasa.

Da, Cristina, e trista si foarte emotionanta. Dar e un volum minunat, care merita citit :). Sunt sigura ca ti-ar placea.

Cristina Criss spunea...

Cum eu sunt mai sensibila de fel, cred ca ma va impresiona foarte mult cartea si planuiesc pe viitor sa o citesc, de asemnea, am vazut si pareri bune la adresa ei pe goodreads.

Unknown spunea...

Eu cred ca voi plange

Unknown spunea...

Prima data am vazut coperta si mi-a placut mult, e boema si trista, dar si povestea e interesanta. Asta e o carte pe care as vrea sa o citesc si in romana

Jacqline spunea...

Cuvintele din finalul recenzie descriu perfect povestea.
Este un roman superb si mi-ar placea sa il vad publicat si la noi :)

Anonim spunea...

Imagination is not to be divorced from the facts.
[url=http://burberry-bags-outlet-sale.blogspot.com/]burberry bags outlet[/url] burberry-bags-outlet-sale.blogspot.com
[url=http://louisvuitton-bags-sale.blogspot.com/]louis vuitton bags[/url] louisvuitton-bags-sale.blogspot.com
[url=http://www.burberryoutletsale.info/]burberry outlet[/url] www.burberryoutletsale.info
There is no end to learning.
spyder ski jackets spyder-ski-jackets.blogspot.com
replica hermes bags replica-hermesbags.weebly.com