miercuri, 11 iulie 2012

Recenzie Disparuti (Disparuti #1) de Michael Grant

Cât ai clipi din ochi, toată lumea a dispărut.
Dispăruţi. 
Toţi, cu excepţia tinerilor. 
Au rămas fără nici un adult. 
Fără profesori, poliţişti, doctori, părinţi. 
Şi tot aşa de brusc dispar şi telefoanele, internetul, televiziunea. 
Fără nici o posibilitate de a căuta ajutor. Şi fără vreo şansă de a afla ce se întâmplă. Foametea ameninţă. Începe domnia sălbaticilor. O creatură sinistră pândeşte din umbră. Animalele devin mutante. Iar adolescenţii se schimbă şi ei, le apar talente noi, puteri inimaginabile, periculoase, mortale, care sporesc din zi în zi. Este o lume nouă şi înspăimântătoare. Se aleg tabere, se pregăteşte o luptă. Cei puternici împotriva celor slabi. Iar timpul se scurge inexorabil: de ziua ta, dispari, la fel ca toţi ceilalţi.

RECENZIE.
Palpitant, tulburator si emotionant, Disparuti este un volum fenomenal care m-a tinut cu rasuflarea taiata de la prima pana la ultima pagina.
Dupa ce toti locuitorii orasului Perdido Beach mai mari de cincisprezece ani dispar, adolescentii si copiii ramasi in urma sunt fortati sa se maturizeze rapid si sa preia indatoririle adultilor. Inspaimantati de faptul ca si-au pierdut parintii si apropiatii si ingroziti ca odata ce vor implini cincisprezece ani vor disparea la randul lor, Sam, Astrid, Edilio si Quinn trebuie sa se confrunte cu pericolele ce ameninta orasul si cu dusmani mai vechi si mai noi care incearca sa preia controlul FAYZ.
Sam si Astrid incearca sa-l gaseasca pe fratiorul autist ai lui Astrid, Pete, si sa descopere ce urmaresc elevii Academei Coates, in frunte cu liderul lor Caine si infricosatorul Drake, inainte de a fi prea tarziu.
Pierduta in pustiu dupa disparitia bunicului ei si ranita in urma accidentului de masina, Lana descopera ca, la fel ca si alti locuitori ai FAYZ, a dobandit abilitati speciale care ii permit sa-si vindece ranile si incearca sa-si gaseasca drumul inapoi spre Perdido Beach, urmarita de o ingrozitoare haita de coioti.
In plus, in noua lume imprevizibila si plina de amenintari, animalele dezvolta mutatii infioratoare, iar copiii cu puteri speciale pot fi chiar mai periculosi cand decid sa le foloseasca unii impotriva celorlalti.
Curand, Lana isi da seama ca in spatele fenomenelor inexplicabile se afla Intunericul, o fiinta malefica si sinistra cu propriile planuri terifiante pentru cei ramasi in FAYZ.
Cand luptele pentru putere escaladeaza, Sam, Astrid, Edilio si Lana trebuie sa descopere ce s-a intamplat cu familiile lor, cine se afla in spatele disparitiilor si ce le provoaca, inainte ca noul lider al FAYZ, Caine, sa distruga intregul oras si sa-i ucida pe toti cei care i se opun.
Un volum plin de actiune si personaje puternice si carismatice, Disparuti va va cuceri si va va face sa asteptati cu nerabdare continuarea seriei si descoperirea adevarului despre FAYZ, Intuneric si trecutul misterios al celor doi frati, Sam si Caine.

7 comentarii:

Malina Rosca spunea...

Ador felul în care ai descris cartea Mada , și în acest moment ea se afla în lista cu cărțile pe care mi le doresc și acum ma gândesc ce oare va trebui sa fac ca sa-mi conving părintii sa mi-o cumpere!!!!!!! :)) =))

Krisz spunea...

Imi doresc mult sa citesc acest roman, mi se pare foarte interesant subiectul! Ador romanele distopice, mi+am propus sa mi le cumpar pe toate care apar la noi.

Alexandra Gheorghiev spunea...

imi place foarte mult recenzia ta,mada,e tare frumoasa cartea,mi-as dori-o si eu,la fel ca si setea.

Cristina Criss spunea...

Sper sa citesc si eu cartea cat de curand, imi place povestea. :-? La fel si recenzia ta si se vede ca Disparuti te-a impresionat datorita punctajului care i l-ai dat. :D

Jacqline spunea...

Imi doresc sa citesc aceasta carte de cand a aparut la noi, dar nu am avut inca ocazia.
Mi-a placut recenzia ta si m-a facut sa vreau si mai mult sa o citesc :D

Unknown spunea...

Mi-ar placea sa o citesc avand in vedere ca subiectul e interesant. Sa dispara copii mai mari de 15 ani fara motiv...si sa pornesti in cautarea adevarului e..de fapt nu e viata de copil

Anonim spunea...

Eu citesc aceasta serie si aproape am terminat volumul doi.Imi place foarte mult energia pe care o emit personajele si actiunile interesante si pline de suspana!Cred ca e o carte care merita citita deoarece prezinta mai multe perspective asupra vietii si iti deschide mintea spre o gandire mai pozitiva,prezentandu-se optimismul personajelor in momente dificile.Cu toate acestea,are si o parte mai putin educativa,reprezentata de violenta intre copii,aceasta avand rolul de a face cartea mai captivanta.