sâmbătă, 11 februarie 2012

Naluca si Naucul de Stacey Kade

Năluca.
Nu e vina mea că m-am născut frumoasă, cu păr blond şi mătăsos şi un simţ ascuţit a ceea ce lumea NU trebuie să poarte. Şi totuşi, viaţa mea nu e perfectă, mai ales de când am murit. Călcată de autobuzul şcolii plin cu tocilari ,să existe oare o soartă mai oribilă? Se pare că da,mă fac nevăzută, făptura mea dispare şi reapare, fără să o pot controla. Şi, peste toate, singura persoană care poate să mă vadă sau să mă audă este Will Killian, un ratat şi un fraier TOTAL, iar el refuză să mă ajute.
Trebuie să capăt control asupra vieţii mele de după moarte, şi asta repede, înainte să dispar pentru totdeauna. Dacă l-aş putea convinge pe Will să vorbească cu mine, aş avea o şansă. Dar asta înseamnă să-i încredinţez secretele mele, iar eu nu mă încred în nimeni, viu sau mort.

Năucul.
Mama crede să mi-am pierdut minţile. Psihiatrul meu vrea să mă închidă într-un ospiciu. Practic, viaţa mea e tare naşpa. Şi asta a fost înainte ca Regina Balului să înceapă să mă bântuie. Alona Dare a fost o adevărată pacoste când era vie; moartă, e şi mai rău.
Mda, eu pot să văd, să aud şi să ating fantomele. Acum, când mai am doar câteva săptămâni de şcoală, tot ce vreau e să termin cu bine liceul şi să plec de aici. Dar cu o majoretă moartă care nu vrea să mă slăbească deloc, şi o nouă fantomă violentă care mă vrea mort,am încurcat-o.Alona şi cu mine am putea să ne ajutăm reciproc,asta dacă am încerca să nu ne mai urâm atât de tare.
Da, vezi să nu.

RECENZIE.
Inca de la primele pagini Naluca si Naucul, e un volum in egala masura trist si foarte amuzant, in timp ce Alona, fosta regina a balului, isi reaminteste modul in care a parasit aceasta lume, calcata de un autobuz plin cu tocilari. Aflata in ultimul an de liceu si obisnuita sa fie cea mai populara fata din scoala, Alona constata cu stupefactie ca dupa moartea ei, cei pe care ii credea prieteni nu doar ca o barfesc cu rautate, dar nici macar nu-i simt lipsa.
Cand descopera ca iubitul ei Chris si cea mai buna prietena a ei, Misty, formeaza un cuplu la trei zile dupa moartea ei, furia si durerea o fac pe Alona sa se prabuseasca.
De parca lucrurile nu ar fi deja destul de rele se pare ca dintre toti ciudati din lume, tocmai Will Killian este cel care pare sa-si dea seama ca Alona este inca prezenta sub forma de fantoma.
Dar nici pentru Will faptul ca vede fantome nu e tocmai ceva ce-si doreste. Hartuit constant de directorul liceului care il detesta, de fantomele care incearca sa-l determine sa le ajute si inspaimantat ca psihiatrul lui va reusi sa-l interneze intr-un centru pentru schizofrenici (diagnosticul oficial pentru momentele in care Will aude voci), ultimul lucru pe care si-l doreste e sa fie bantuit si de Alona. Alona, cea care inainte sa moara nu-i adresase niciun cuvant si care nici macar nu parea sa stie ca mai exista si altcineva pe lume in afara cercului ei de prieteni populari. Alona, de care acum nu mai poate scapa oricat de mult isi doreste asta.
Doar ca Alona nu pare prea interesata de ceea ce-si doreste Will si vrea sa afle cu orice pret cum poate pasi in lumina si nu are de gand sa lase nimic sa-i stea in cale, fie ca e vorba de un grup galagios de fantome sau de un spectru intunecat si terifiant care il urmareste pe Will.
Curand interesele comune ii vor apropia pe Alona si Will si impreuna vor descoperi care e motivul care o tine pe Alona legata de pamant si cine, sau ce,este spectrul care il vaneaza pe Will.
Daca vreti sa aflati in ce loc neasteptat vor descoperi cei doi dragostea, ce se va intampla cu grupul de fantome si care este secretul lui Will, citit acest volum amuzant, incantator si emotionant.

21 de comentarii:

Zipy spunea...

Ce nume haios au gasit cei de la Leda!!

Darkflayer spunea...

imi place cartea.

Geanina spunea...

Carte asta pare super amuzanta<3
O intalnire mult prea ,,intima'':))
Sunt foarte curioasa cum sunt dialogurile dintre Alona si Will.

giddusadik spunea...

Foarte funny cartea, pare destul de interesanta. :)

Oanna spunea...

Ce-mi place cum au tradus titlul.

Madalina spunea...

Eu ador titlul Naluca si Naucul.E atat de amuzant :).Sunt sigura ca la fel va fi si cartea :)

ioana alexandra spunea...

si mie imi place titlul:)) si cartea pare destul de funny

Oanaaa. spunea...

Si mie imi place enorm titlul, e ceva diferit. Daca il traduceau mot-a-mot era banal

JustLaugh spunea...

mi se pare amuzanta cartea:-?..si coperta ma duce asa mult cu gandul la Varaa:X..titlul e cam ciudat dar imi place:)

Ade spunea...

Am auzit f multe lucruri bune despre aceasta serie

Unknown spunea...

Tocmai a venit posta ieri si mi-a adus cartea. Mersi Madalina. N-am inceput sa citesc pentru ca nu am avut timp, dar sut sigura ca merita. E hazlie si...e super.

Unknown spunea...

Coperta e foarte bine realizata. Ea e in uniforma, iar el e asa cum se imbraca. E super.

Jacqline spunea...

O carte super amuzanta :D iar titlul este "delicios" :D

Ade spunea...

Un subiect f f interesant

Zipy spunea...

Nu stiu ce sa spun despre ea, nu prea ma atrage:)

Unknown spunea...

Zipy, am citit-o eu. La prima vedere pare plictisitoare, poate, dar e superba; foarte amuzanta...:))

Jacqline spunea...

Cu siguranta, merita sa-i dati o sansa :D

Jacqline spunea...

Si din cate am citit vol 2 se anunta si mai interesant :)

Unknown spunea...

O sa il incep eu maine sau poimaine ca il am in engleza cu autograf. Abia astept sa vad ce se mai intampla si ce replici amuzante mai gasim :))

Unknown spunea...

Si da, merita sa-i dati o sansa! E foarte draguta!!!
Inca o data ii multumesc lui Mada pentru carte.

Coralia spunea...

Pe mine nu ma multumit , am citit cartea ,insa nu mi-se pare a fi o carte interesanta ,e o carte simpla ,insa mi-a placut mult sfarsitul :)