marți, 14 februarie 2012

Printul Mecanic (Dispozitive Infernale #2) de Cassandra Clare

În lumea magică a Londrei victoriene, Tessa Gray şi-a găsit în sfârşit locul, alături de vânătorii de umbre. Dar liniştea se dovedeşte a fi trecătoare când forţe întunecate din Conclav plănuiesc s-o înlăture pe Charlotte, protectoarea ei, de la conducerea Institutului. Dacă se va întâmpla acest lucru, Tessa va ajunge pe străzi, pradă uşoară pentru misteriosul Magistru, care urmăreşte să se folosească de puterile ei în scopuri nu tocmai nobile.

Cu ajutorul lui Will şi Jem, Tessa descoperă că războiul purtat de Magistru împotriva vânătorilor de umbre este cât se poate de personal. El îi învinuieşte pentru o tragedie petrecută cu mult timp în urmă, din pricina căreia, susţine el, viaţa îi fusese distrusă. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni călătoresc din Yorkshire-ul învăluit în ceaţă spre un conac de care sunt legate poveşti cumplite; din cartierele sărăcăcioase ale Londrei spre o sală de bal fermecătoare, unde Tessa descoperă că adevărul despre originile ei este mult mai sinistru decât îşi închipuise vreodată.

Când se întâlnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisment, aceştia înţeleg că Magistrul le ştie fiecare mişcare şi că unul dintre apropiaţii lor i-a trădat.
Tessa realizează că inima îi bate din ce în ce mai tare pentru Jem, însă dorinţa de a fi cu Will, în pofida stărilor lui sumbre, continuă să o tulbure. Dar ceva se schimbă în Will, zidul pe care băiatul şi-l construise în jurul lui începe să se năruie. Dacă-l vor găsi pe Magistru, va putea oare Will să se elibereze de secretele sale şi să-i ofere Tessei răspunsurile legate de originea şi de menirea ei?
În vreme ce căutarea Magistrului, dar şi a adevărului, îi pune pe cei trei prieteni în situaţii primejdioase,
Tessa înţelege că, atunci când amesteci dragostea cu minciunile, poţi corupe chiar şi cea mai curată inimă.
RECENZIE.
Printul Mecanic, volumul doi din apreciata serie Dispozitive Infernale de Cassandra Clare, este la fel de captivant, palpitant si imprevizibil ca primul volum al seriei, Ingerul Mecanic.
Dupa ce Tessa a descoperit infioratoarele planuri pe care le are Mortmain cu ea, iar Nate, a tradat-o, aceasta incearca, impreuna cu vanatorii umbrelor, sa descopere ce ascunde Mortmain si de ce ii uraste pe nefilimi, inainte ca intentiile lui intunecate sa devina realitate
Cand conclavul ii cere Charlottei sa-l gaseasca pe Magistru in termen de doua saptamani sau va pierde conducerea Institutului, nefilimii si Tessa decid sa afle adevarul despre trecutul lui Mortmain si sa-l opreasca pe Benedict Lightwood sa preia conducerea Institutului. Doar ca adevarul nu e atat de usor de aflat si curand tradarea ultimei persoane la care se asteptau, ii va pune din nou in pericol pe Tessa, Jem si Will.
Cand se astepta mai putin,Tessa isi da seama ca se simte din ce in ce mai atrasa de Jem, care a cucerit-o cu tandretea si blandetea lui, iar aparenta rece si dura a lui Will incepe sa se clatine dezvaluindu-i Tessei tulburatorul secret si blestem care i-a distrus acestuia viata. Curand Tessa va trebui sa aleaga intre cei doi baieti care o iubesc si pe care ii iubeste, iar alegerea ei va frange inima unuia dintre nefilimi.
In plus trecutul lui Will patrunde in prezent cand isi regaseste familia mult prea aprope de infricosatorul Magistru si-si da seama ca acesta intentioneaza sa-i foloseasca impotriva lui.
Pierderi, secrete intunecate, povesti de dragoste si aliante neasteptate se impletesc in acest volum, facandu-ne sa asteptam cu si mai multa nerabdare concluzia acestei serii, care ne va dezvalui adevarul despre descendenta misterioasa a Tessei, destinul lui Jem si finalul luptei dintre nefilimi si Magistru.

19 comentarii:

ioana alexandra spunea...

cat de bine arata coperta!!! pacat ca n-am primul volum:(

Madalina spunea...

Eu ador coperta,iar primul volum a fost pur si simplu superb,captivant si plin de replici amuzante.Il recomand cu caldura tuturor cititorilor :).
Abia astept Printul Mecanic :)

Zipy spunea...

Anul acesta e plin de surprize. Leda ne face fericiti in fiecare zi,, ceea ce mi se pare foarte dragut din partea ei!! Abia astept s-o citesc!!

Darkflayer spunea...

imi place cartea.plin de suprinze anul acesta

giddusadik spunea...

AAAAHHH! Nu pot sa cred! In sfarsit! Am asteptat cartea aceasta cu sufletul la gura :) Si are si acele scene bonus :D
Scuzati-mi "tipetele" si exclamatiile, dar sunt prea fericita :)

bloodsister spunea...

Tocmai am terminat si eu primul volum si il astept cu nerabdare pe-al doilea.Coperta este foarte frumoasa!

Krisz spunea...

de cand am terminat primul volum il astept cu nerabdare pe al doilea. ador seria, si sunt tare suparata ca va contine doar 3 volume. nu pot sa-mi imaginez ca ne vom desparti prea repede de tessa, jem, si will..

Madalina spunea...

Si eu ador seria(si pe Jem,dar si pe Tessa si Will),dar ma consoleaza faptul ca o vom reintalni pe Tessa in volumul 3 din Instrumente Mortale,iar autoarea a promis ca o vom mai revedea si in alte volume :).
Abia astept sa apara si volumul 3 din Dispozitive Infernale si sa aflam impreuna cu cine ramane Tessa.
Mi se pare foarte interesant faptul ca Jace din IM este un Herondale,ca si Will,deci un descendent al acestuia.

Geanina spunea...

Inca nu am citit primul volum, dar sper sa am ocazia.
Cat de frumos e traler'ul, m'a fermecat actorul principal:)

Oanaaa. spunea...

Ah, ador seria asta!
Cassandra Clare e geniala!

JustLaugh spunea...

nu am citit deloc din seria asta:(..dar imi place foarte mult cum scrie Cassandra Clare dupa ce m-am indragostit de Instrumente Mortale":X

Ade spunea...

Coperta e superba!

Unknown spunea...

Stiu! E minunata seria!!!

Unknown spunea...

Imi place mult toiagul acel cu lumini...

Jacqline spunea...

Mi se pare o serie f buna :)
Tot ce scrie Cassandra Clare e f captivant si merita citit!

Ade spunea...

Ce coperta superba!

Zipy spunea...

N-am citit primul volum, dar as vrea!!

Unknown spunea...

Trebuie sa pun mana pe al doilea volum

Unknown spunea...

Urgent!!!