joi, 19 ianuarie 2012

Concurs Libris

Incepand de astazi puteti participa la un nou concurs organizat impreuna cu libraria online Libris.Pentru a participa la concurs,raspundeti la intrebarea:

Care este cartea voastra preferata si de ce?

Castigatorul concursului isi va putea alege o carte de pe site-ul librariei online Libris in valoare de 40 de lei.
Concursul se desfasoara intre 20 si 30 ianuarie.Cel mai interesant raspuns va fi premiat.

Multumesc librariei online Libris pentru sponsorizarea acestui concurs si pentru tot sprijinul acordat.


17 comentarii:

Unknown spunea...

Cartea mea preferata este Romanul Adolescentului Miop e Mircea Eliade. M-a impresionat faptul ca Eliade se adreseaza tuturor tinerilor care sunt in cautarea sensului propriei vieti.
Este un roman care nu se sfarseste, un roman a carui ultima fila marcheaza de fapt inceputul vietii adolescentului din fiecare.

Gheorghiev Alexandra spunea...

Cartea mea preferata este Damnare de Lauren Kate.Este una din cartile/seriile mele preferate pentru ca reprezinta poveste de dragoste a unei muritoare cu un inger cazut....o poveste de dragoste absoluta/suprema care reuseste sa invinga toate obstacolele pentru a avea un final fericit,iar protagonista carti:muritoarea Lucinda Price trece printr-o serie de intamplari pana cand intr-un sfarsit isi da seama ca este facuta pentru iubirea ingerului ei pazitor:Daniel Grigori....M-am indragostit de aceasta serie,pentru ca este o serie extraordinara,o serie care te face sa visezi cu ochii deschisi,si o descoperi pe Lucinda Price ca este martora la mortile si pasiunile ei prin trecutul sau,urmarita de Daniel Grigori si de fiecare data cand cei doi se intalnesc iubirea lor se sfarseste tragic.

Cipryan spunea...

Cartea mea preferata este Sange Albastru de Melissa de la Cruz.Acesta autoare este de un talent unic.imi place foarte mult cum imbina folclorul vampirilor cu intreaga actiune complicata din ziua de astazi.intreaga actiune se petrece in New york , unde Schuyler , o fata aparent normala isi descopera trecutul misterios.multa iubire de adolescenti si intamplari care-ti taie rasuflarea te vor face sa citesti cartea pe nerasuflate.te inspaimanta , te fascineaza si te face sa vrei mai mult.Aceasta carte este favorita mea si v-o recomand din toata inima.sper ca si celelate carti din seria "Sange albastru" sa fie la fel de interesante si de minunat de atragatoare precum prima din acesta fabuloasa serie.

Bivolaru George-Cristian spunea...

Forgive My Fins de Tera Lynn Childs este cartea mea preferata. E prima carte cu sirene pe care am citit-o.Este foarte ,foarte buna. Are tot ce iti doresti prietenie,tradare,iubire,suspiciune,obsesie.Intreaga poveste este in jurul lui Lily Sanderson. Lily nu e orice sirena,e printesa Thalassinian-ului.Lily spera sa gaseasca un loc caruia sa simta ca apartine.Secretul lui Lily ca il place pe frumosul Brody si lupta continua cu Quince vecinul care profita de orice ocazie sa-I distruga viata te atrage imediat, este fascinanta si se citeste pe nerasuflate.De ce ? Te face sa te intrebi daca va reusi Lily in lupta cu Quince si sa formeze o legatura cu Brody mai ales ca sirenele aleg o persoana e pe viata.

Miha Mihaella spunea...

Cartea mea preferata este Divergent . Poate ca nu este ceea mai buna cartea scrisa din lume , dar din momentul ce ma atasez de o carte emotional si traiesc alaturi de ea toate peripetiile , o consider ceea mai buna . Alaturi de Tris am trait fiecare moment , si am suferit alaturi de ea .

Anonim spunea...

Numele: Gora Celina
Cartea mea favorită este Alice în Ţara Minunilor. Exprimă pur şi simplu un mod de viaţă, o metaforă uriaşă prin care omul se caracterizează perfect. Nu este o carte predictibilă în niciun fel prin perspicacitate pentru că sfidează logica, şi modul în care pătrunde în imaginaţia cititorului o face să rămână un deliciu literar chiar şi după atâta timp. Ca orice clasic, Alice în Ţara Minunilor nu e doar o carte pentru copii, contrar opiniei publice, ci un adevărat tratat de filosofie, şi un excepţional exerciţiu de creaţie. E genul de carte pe care o citeşti de trei ori în viaţă: prin şcoala primară sau cel târziu gimnaziu, după ce ieşi din pubertate, şi după 30 de ani. Precum firea umană, această carte este înşelătoare, dăinuind în timp.

Anonim spunea...

Cartea mea preferată este REVELAŢIA de Kelley Armstrong! Mi-a marcat profund sufletul şi ori de câte ori aş reciti-o, îmi doresc mai mult şi mai mult să o mai fac de alte miliarde de ori! E o carte scrisă într-un mod alert şi palpitant, e plină de suspans, momente imprevizibile şi pericole ce te ţin cu sufletul la gură. Kelley Armstrong, cu mintea ei de geniu, reuşeşte să creeze în acest roman un cocktail exploziv cu toate ingredientele posibile: dragoste, ură, acţiune, horror, fantasy, suspans, thriller, etc.(mi-ar lua câteva ore să le înşir aici); toate acestea puse în dozaj maxim şi amestecate într-o tornadă ameţitoare de cuvinte frumos măiestrite. O îmbinare perfectă de genuri care creează dependenţă încă de la prima pagină! Iubesc această carte! Daca cineva m-ar pune să o descriu, nu aş avea nimic de spus înafară de un cuvânt: perfectă!

P.S. O recomand tuturor celor care vor să pornească in cea mai spectaculoasă aventură a vieţii lor!

Andreea C. spunea...

Cartea mea preferata este REM de Mircea Cartarescu. Desi nu este cea mai grozava carte a lui, simplitatea acesteia, modul in care descrie anumite lucruri, ideea ca o poveste se poate naste dintr-un simplu gand, m-a marcat. Nu este o poveste extrem de impresionanta, insa sunt o gramada de lucruri mici in aceasta carte care iti raman intiparite. O citesc de fiecare data cand ma plictisesc, sau nu mai stiu ce sa citesc; este o lectura usoara, relaxanta.

Only Books spunea...

Pot să zic că 'O zi', de David Nicholls este cartea mea preferată. Abordând un subiect oarecum comun, însă într-o manieră absolut diferită, felul de a scrie a lui Nicholls a reușit să mă farmece încă de la primele pagini citite.
O poveste despre puterea dragostei și a prieteniei, presărată cu certuri, împăcări, lacrimi și zâmbete care se destăinuie în decursul a fiecărei zi de St. Switin (15 iulie) timp de 2 decenii.
Și totul începe, după cum am spus, în ziua de 15 iulie - ziua care le va schimbă complet viețile lui Emma și Dexter. Amândoi sunt tineri, amândoi au vise, și amândoi au o viață întreagă înainte că să facă ceea ce își doresc.
Diferiți din aproape toate punctele de vedere, cei doi tineri întăresc zicală 'contrariile se atrag' și devin astfel prieteni pe viață, purtându-și în secret unul pentru celălalt o iubire pură și adevărată, pe care amândoi încearcă să o nege.
Un roman superb, despre două suflete pereche și o poveste de viață care poate fi a oricărui dintre noi. Îl recomand cu căldură tuturor! :)

Criss

Anonim spunea...

carte?as vrea sa pot enumera cartile pt ca nu stiu pe care s-o aleg una mai preferata decat alta :D.Seria "casa noptii" asa putea s-o pun pe primul loc pt ca m-a tinut pur si simplu in suspans chiar daca n-am citit decat primele doua cap.P ca nu ma pot abtine as mai spune si de "imaginea din oglinda" de sandra brown care este un roman absolut fascinant despre drama si in acelasi timp dragostea unei femei obligata sa fie o alta persoana decat ea insusi.

giorgiana spunea...

cartea mea preferata in acest moment este: jocurile foamei" si nu pentru ca este de actualitate,(am citit-o in martie anul trecut) ci fiindca imi este teama de lumea zugravita in acest roman, spre care se pare ca ne indreptam tot mai mult cu fiecare an..mi-e frica cava trebui sa ne sacrificam si noi pentru ca cei dragi sa aiba o viata mai usoara, sa iba hrana si adapost, fiindca se pare ca puterile lumii se joaca cu soarta noastra tot ca in Panem,ca vom fi sacrificati pentru bineke celor indestulati, mai ales fiind mama as putea face sacriiciul pentru fiica mea, dar oare ei voir trai o viata mai buna?> mi-a placut de Katniss, e curajoasa, si cu inteligenta si vitejia ei ajunge sa fie liderul maselor, sa fie cea care zguduie lumea chinuita de cei bogati si puternici, ca ajunge sa fie simbolul libertatii

Ştefana Alexandra spunea...

Cartea mea preferată este Pe aripile vântului de Margaret Michell
De ce? Simplu, cartea prezintă o lume plină de mister, în care eşti judecat pentru orice acţiune. Este prezentat un cadru splendit din timpul războiului civil american care a distrus vechea societate lăsând loc altei noi. Scarlett, personajul principal al operei e o tânără ce reuşeşte să s emenţină dreaptă, e critică, e dură, nu se lasă impresionată uşor şi nu este prezentată ca fiind personajul slab al romanului, ba mai mult băiatul de care ea se îndrăgosteşte este cel slab, mie mi se pare super din moment ce majoritatea cărţilor prezintă femeia ca veriga slabă din cauza căreia se rupe lanţul.

Zipy spunea...

“Jocurile foamei” cu siguranta “Jocurile foamei” de Suzanne Collins este cartea mea preferata. Nu sti de ce, pentru ca iti spun eu de ce. Suzanne Collins stie ce inseamna cuvantul “a scrie”, spre deosebire de alti autori. Imi place pentru ca povestea este originala. Sa trimiti 24 de oameni sa se lupte pentru un sac de mancare si provizii este chiar bestial. Acum inteleg de ce a numit jocurile asa, jucatori sunt niste fomisti! Iat Katniss este o tipa care as asemanao cu o persoana care stie ce face sis tie cum sa faca!! Peeta…aahh… poate ca pletele lui aurii in mireasma painii proaspat coapte imi da senzatie ca am fluturasi in stomac!!

Carmine spunea...

Niciodata n-am fost buna in a spune ceea ce prefer. Mai ales cand e vorba de carti. Poate fiindca am citit atatea carti cu adevarat bune incat mi-ar fi greu sa aleg una singura si m-as simti... nu stiu, ca o mama care isi alege un favorit. dar una dintre preferatele mele este cu siguranta "Zece negri mititei", de Agatha Christie". Cartea are de asemenea si avantajul ca difera de alte romane ale autoarei. In timp ce restul se incadreaza in acel tipar de "crima-ancheta-rezultat surprinzator" (sau cel putin surprinzator pentru mine) in cartea aceasta Christie isi pareseste tiparul obisnuit. Intr-adevar poti simti tensiunea, panica personajelor, pe masura ce devin tot mai putin iar lista posibililor asasini devine din ce in ce mai mica. Devii si tu banuitor o data si cu ei si in acelasi timp iti sunt prezentate cu atata impartialitate incat ti se pare ca nici unul nu poate fi misteriosul "U.N. Owen". Toate astea plus un rezultat cu adevarat surprinzator si totul pornind de la o poezie copilareasca m-au facut sa admir cartea. Si desi am fost chiar de la prima carte de parere ca Agatha Christie e o autoare geniala, "Zece negri mititei" nu a facut decat sa imi intareasca convingerea

Dee. spunea...

O carte care îmbină toate elementele unei scrieri de succes, „Pânza de păianjen”, mi-a pătruns în suflet încă de la primele pagini. Pot să spun fără ezitări „Da!”, aceasta e cartea mea preferată.
Personajul principal, Diana Slavu, misterioasă de feminitate, se zbate între realitate şi aparent, încercând să iasă din acea pânză de păianjen făurita de viaţă însăşi.
Venită dintr-o familie săracă material, dar foarte bogată sufleteşte, eroina noastră ne dezvăluie sentimentele ei prin intermediul foilor şifonate de amintiri pe care i le trimite bunei sale prietene, Ilinca.
Nuanţele adolescenţei, temerile şi diferitele feluri de a iubi, se îmbină perfect într-un roman caracterizat prin bogăţia de culoare şi lumină.
M-a surprins felul în care Diana reuşeşte să oscileze între lumea sa familiară mizeră şi cea a celor mai populari adolescenţi(şi bogaţi pe deasupra) în care, ironic, se integrează şi ea. Ambele medii sociale sunt condimentate cu fineţe sensibilă, adevărul vieţii fiind mereu cuceritor.
O carte ce m-a cucerit de la primul paragraf şi pe care o recomand tuturor!

ioana alexandra spunea...

foarte frumoase compunerile:) succes tuturor!!

Ade spunea...

Mult succes!