joi, 20 octombrie 2016

Misterul gemenelor de Adi Rule

Un mit întunecat a ținut-o asunsă.
Dar acum secretul a ieșit la iveală.

De optsprezece ani, o fată fără nume − o aripi-roș ii − trăieș te ascunsă într-un pod, într-un oraș străjuit de marele vulcan Mol, în timp ce sora ei geamănă, Jey, este în ochii lumii singurul copil al familiei. Tatăl lor sperase că fata ascunsă va deveni în timp o ființă omenească normală, nu creatura monstruoasă prevestită de mitologie, aș a ca îi cruțase viața.
Numai că într-o zi cele două surori fac schimb de identități, iar fata fără nume este atacată în drum spre casă. Astfel, este nevoită să cheme în ajutor forțele focului și să elibereze puterile ascunse în corpul ei ș i totodată să- și dezvăluie secretul bine păstrat. Însă când Jey dispare ș i oraș ul este pe cale de a fi nimicit de foc, fata aripi-ro șii trebuie să- și aleagă un nume ș i un drum și să tragă o linie între mit și istorie, pentru a dovedi că nu este un monstru ș i pentru a- și salva sora ș i oraș ul.

„Scriind la persoana întâi, Adi Rule folose ște un limbaj pătrunzător ș i însuflețit pentru a descrie o cultură cu propriii zei ș i mon ștri, îmbinând lumile vechi cu noile tehnologii... Autoarea oferă o aventură amuzantă ș i captivantă cititorilor care s-au plictisit de eroinele cu ochi de căprioară care leș ină în fața eroilor chipeș i.” Kirkus Reviews

Niciun comentariu: