joi, 26 februarie 2015

Tuturor băieţilor pe care i-am iubit de Jenny Han

Când iubirile secrete ies la iveală.

Ce-ar fi dacă toţi băieţii de care te-ai îndrăgostit vreodată ar afla ce-ai simţit pentru ei, în acelaşi timp?

Lara Jean păstrează cu sfinţenie nişte scrisori de dragoste într-o cutie de pălării rămasă de la mama sa. Scrisori pe care însă nu le-a primit, ci doar le-a scris. Câte una pentru fiecare băiat de care a fost îndrăgostită. Când scrie, Lara îşi deschide inima şi mărturiseşte tot ceea ce n-ar avea curajul să spună cu voce tare. Scrisorile sunt secretul ei. Nimeni altcineva nu trebuie să le vadă.
Numai că într-o bună zi cineva le expediază, iar lumea imaginară pe care Lara o ţinea ascunsă scapă dintr-odată de sub control.

„Nu sunt scrisori de dragoste în toată puterea cuvântului. Scrisorile mele sunt pentru momentul în care nu vreau să mai fiu îndrăgostită. Sunt de rămas-bun. Pentru că, după ce îmi termin scrisoarea, nu mai sunt consumată de propria dragoste, care devorează totul.
Dacă dragostea e ca o posedare, poate că scrisorile mele sunt propriile exorcizări. Scrisorile mă eliberează. Sau cel puţin ar trebui."

Jenny Han a scris primul său roman, Shug(2006) pe când era încă la colegiu. Au urmat seriile de succes The Summer I Turned Pretty(bestseller New York Times) şi Burn for Burn(scrisă împreună cu Siobhan Vivian).
Sensibil şi amuzant, Tuturor băieţilor pe care i-am iubit (2014) sondează trăirile unei adolescente în pragul maturizării, care descoperă cât de important este să-ţi asumi sentimentele şi să-ţi asculţi inima.

6 comentarii:

Cherry Queen spunea...

pare o carte interesanta, pe gustul meu. o trec pe lista
pupici!

Ema spunea...

Vaaai, cat de faina e, o vreau si eu! <3

Viziru Georgiana spunea...

Suna a fi o carte amuzanta, iar operta imi place la nebunie. Poate o sa-i acord o sansa in viitor.

Unknown spunea...

Cât vreau cartea asta! Dar mai e un volum şi cine ştie când se traduce...

Lupu Diana spunea...

Vreau!! Am auzit de ea de foarte multa vreme si toata lumea o vorbeste numai de binee :)

Ema spunea...

@Diana, eu acum am citit despre ea, dar mi se pare f tareeeee.