marți, 3 februarie 2015

Recenzie Te doresc (Te astept #2) de Jennifer L. Armentrout

Teresa Hamilton are un an greu. Este îndrăgostită de cel mai bun prieten al fratelui ei, însă acesta nu i-a mai vorbit după ce au împărtășit un sărut năucitor, pătimaș, de genul celor care-ți schimbă viața. Tocmai a scăpat dintr-o relație îngrozitoare, iar acum, un accident nefericit amenință să-i distrugă cariera de dansatoare.

E timpul pentru planul B: facultatea. Și poate o șansă de a-l convinge pe Jase că sentimentele dintre ei nu sunt o joacă.

Jase Winstead are un trai complicat, un aspect al vieții lui este cunoscut de foarte puține persoane din anturajul său. Nu l-a dezvăluit oricui, cu atât mai puțin surorii incredibil de frumoase a celui mai bun prieten al său. Chiar dacă el și Teresa au avut parte de cel mai fierbinte sărut din viața lor, este conștient că responsabilitățile trebuie să rămână pe primul loc. În mod sigur nu are timp pentru o relație. Dar nu-și poate lua gândul de la buzele fetei care i-ar putea distruge viitorul, iar asta nu îi este de ajutor nicicum.

Petrecând tot mai mult timp împreună, Jase și Teresa nu mai pot ignora atracția pe care o simt unul față de celălalt. Dar pericolul pândește la tot pasul și soarta îi lovește în plin. În vreme ce restul campusului revine la normal, îndrăgostiții năpăstuiți trebuie să decidă cât de mult pot risca pentru a fi împreună și la ce sunt dispuși să renunțe dacă nu reușesc.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Libris. Pe site-ul librariei online Libris puteti gasi carti din toate genurile literare, inclusiv carti in limba engleza. Multumesc librariei online Libris pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.

RECENZIE.
Jennifer L. Armentrout este una dintre autoarele care reuşesc să construiască personaje memorabile şi volume pline de romantism, suspans, acţiune şi drama, indiferent ce gen literar ar aborda. Fie că este vorba despre un extraterestru carismatic, un gargui fermecător sau un tânăr seducător care pune pe jar inimile tututor fetelor, îţi este imposibil să nu te ataşezi de personajele create de autoare.
La fel ca şi primul volum din seria Te Aştept, Te doresc este o lectură pasională şi sensibila, în care emoţiile puternice şi sentimentele copleşitoare se împletesc, creând o poveste de dragoste intensă şi încântătoare.
Tess, sora mai mică a lui Cam, protagonistul din Te aştept, a trecut printr-o perioadă dificilă după ce un accident i-a întrerupt cariera promitoare de dansatoare. În încercarea de a trece mai uşor peste lunile de recuperare în care nu va putea dansa, Tess se înscrie la acelaşi colegiu unde studiază fratele ei şi cel mai bun prieten al acestuia, Jase, de care este îndrăgostită în secret de ani de zile. 
Teresa este un personaj puternic, o fată amuzantă, drăguţă şi inteligentă, care încearcă din răsputeri să treacă peste momentele dureroase din trecut, care au marcat-o şi care au făcut-o să se simtă vinovată de modul în care acestea au afectat viitorul fratelui ei mai mare. 
Un personaj complex şi misterios, Jase este bântuit de pierderile suferite şi de amintirea fetei pe care a dezamăgit-o. Atent, responsabil, loial şi protector, Jase încearcă să le fie alături celor dragi lui, să fie un prieten de nădejde pentru Cam şi Tess şi să-şi ajute familia sa depăşească perioada mai grea prin care aceasta trece. Temându-se că trecutul său va fi un impedimement în calea unei relaţii cu Tess şi că odată ce aceasta îi va descoperi secretul, o va pierde, Jase se străduieşte să păstreze distanţa faţă de sora celui mai prieten al său, în ciuda sentimentelor pe care le nutreşte pentru ea.
Volumul atinge şi subiecte sensibile precum relaţiile abuzive sau sarcina în adolescenţă, evidenţiind modul în care acestea afectează şi influenţează vieţile celor implicaţi. 
Încărcat de scene pline de tandreţe, momente emoţionante şi dialoguri amuzante, Te doresc este un volum romantic şi captivant, pe care cititorii care îndrăgesc romanele de dragoste îl vor adora.

84 de comentarii:

Unknown spunea...

Jennifer L. Armentrout este autoare pe care doresc de mult să o testez.
Am câştigat Obsidian la un concurs, deci cred că voi începe cu seria Lux. Am auzit numai lucruri bune despre această autoare.

Lupu Diana spunea...

Am citit acest volum in engleza, inainte de a aparea si la noi si mi-a placut mult, chiar eram curioasa sa vad care este povestea lui Jase. Nu as putea spune ca mi-a placut foarte mult, mai frumos a fost primul volum, dar a fost o lectura placuta si interesanta si merta citita chiar si numai pentru Jase :))

Unknown spunea...

Ți-ai cumpărat cartea în engleză?

meduza spunea...

Eu nu am citit decât Obsidian de J Lynn, dar mi-a plăcut foarte mult stilul autoarei, tocmai de aceea m-am decis să citesc și cărțile celelalte :) Mă bucur tare mult că Editura Epica a publicat aceste cărți și ne-a oferit ocazia de a le citi în limba română. Mulțumim pentru recomandare!

Lupu Diana spunea...

@Andra, am citit-o in format pdf :)
@furelise, abia astept si eu sa citesc Obsidian, vad ca toata lumea o vorbeste de bine :)

Diana- Daniela Macovei spunea...

Dupa o asemenea recenzie, cred ca o adaug si eu pe lista mea de carti de citit in 2015. :)

Unknown spunea...

Am cartea in biblioteca ,tot zic ca o citesc ,au ceva zile am citit cateva pareri proaste despre Tessa si m-au cam descurajat

Lupu Diana spunea...

@Romina, eu as spune sa o citesti, contrar acestor pareri. Mie Tessa mi s-a parut un personaj feminin foarte interesant si daca ai citit primul volum deja stii ca are o poveste interesanta :)

Unknown spunea...

Oh, voiam să întreb de pe ce site ai luat-o. :))

Unknown spunea...

Mor de nerăbdare să citesc Obsidian, nu poate fi decât minunată.

Editura Epica şi editura Trei îmi plac tot mai mult.

Unknown spunea...

Şi mie mi s-a întâmplat aşa. Iar când am citit acele cărți, mi-au plăcut mult şi mi-a părut rău că nu le-am citit mai devreme. E bine să te uiți la recenzii, dar când nu sunt sigură mă uit doar la cei în ale căror gusturi mă regăsesc.

Lupu Diana spunea...

Am cautat acum cartea pe cateva siteuri si nu este pe niciunul, ma asteptam sa fie...Daca o sa gasesc, o sa te anunt :*
Fiecare cu parerea lui, de multe ori s-a intamplat sa vad critici adresate unor carti pe care eu pur si simplu le-am iubit

Unknown spunea...

Mulțumesc. Nici eu nu o găsisem. Niciunul dintre volume.

Lupu Diana spunea...

Evental o poti comanda de pe Amazon, dar nu este prea avantajos...

Unknown spunea...

Am văzut-o, da. Aş putea să îmi iau mai multe cărți de banii ăia. Mulțumesc oricum.

Ema spunea...

Am si eu in format electronic cartea lui Jennifer L. Armentrout, insa n-am apucat sa o citesc. De fapt, am mai multe dintre cartile ei.
Oricum, faina recenzia :)

Ema spunea...

Vreau si eu Obsidian, imi doresc tare mult cartea... am citit numai lucruri bune despre ea...

Ema spunea...

@Diana, daca o gasesti pe undeva, zi-mi si mie, te rog :)

Lupu Diana spunea...

O sa mai caut si daca gasesc te anunt :*

Viziru Georgiana spunea...

Pare a fi o carte destul de draguta. Mai intai de toate vreau sa citesc cartea Obsidian neaparat.

Unknown spunea...

@ Diana cred ca o sa ma pun zilele astea si asa nu prea am mare lucru de facut . Am citit Ultimul avanpost si mi -a placut tare mult , mi-a readus pofta de lectura dupa cateva carti care mi-au lasat un gust amar

Lupu Diana spunea...

Ultimul avanpost mi-a placut si mie foarte mult, acum abia astept sa citesc Copiii intunericului <3

Unknown spunea...

Am vazut ca lucreaza la volumul doi <3 . Imi place cum scrie Lavinia. Cred ca o sa imi iau si eu Copii intunericului

Lupu Diana spunea...

Eu abia astept si continuarea de la Ultimul avanpost, m-a lasat in suspans :))

Unknown spunea...

daa<3 .. eu nu credeam ca ai nostri pot sa scrie asa bine ,adica nu aveam mari asteptari de la ea

Lupu Diana spunea...

Eu tocmai am terminat Exercitii de echilibru si a fost wow! Nu are nicio treaba cu Ultimul avanpost, sunt stiluri total paralele, dar mi-a placut foarte mult si e scrisa de un roman si ti-o recomand cu mare drag!

Unknown spunea...

De Tudor Chirilă, nu?
Am vrut şi eu să mi-o iau, dar nu eram sigură.

Ema spunea...

Fain, Exercitii de echilibru tocmai a aparut scanata pe unul din grupurile de carti pe care sunt :). Singura problema este ca se vede f aiurea, pentru ca sunt facute poze, nu e chiar scanata.

Unknown spunea...

Voiam sa o cumpar si pe asta de mult da mi-e oarecum teama , exercitii de echilibru mi se pare ca nu e o lectura asa usoara (nu stiu de unde am facut rost si de ideea asta:)) )

Ema spunea...

Hehe, daca ai cum, dc sa nu o cumperi? Din contra, eu am auzit numai lucruri bune, cei care au citit-o sunt incantati :)

Ema spunea...

Legat de prima parte a discutiei voastre (am intrat ceva mai tarziu si n-am mai intervenit), am si eu pe ebook Te iubesc si Te astept, tot zic de ceva timp ca ma apuc de ele, insa mereu citesc altceva... acum parca mi se pare ca toata lumea lauda Obsidian, probabil ca o sa astept sa o citesc prima si abia apoi le citesc pe celelalte doua, daca imi place Obsidian.

Ema spunea...

Aaa, inca ceva, legat de cititul volumelor in engleza, stiu engleza bine, insa parca prefer sa citesc cartile in limba romana, mi se pare mai expresiva... Oricum, mi se pare fain ca voi faceti asta. Eu ar trebui sa citesc in franceza, sunt in Franta acum si ar trebui sa exersez limba, dar parca e muuuult mai faina romana :)

Unknown spunea...

@ Emanuela am si eu Obsidian da mi-e teama ca imi place prea mult si n-am rabdare pana apar si celelalte volume

Ema spunea...

@Romina, mi s-a intamplat si mie asa cu multe serii :)

Lupu Diana spunea...

Emanuela, esti in Franta??? Cat de tare!! In vacanta sau te-ai mutat??

Lupu Diana spunea...

Romina, e putin greu de citit, dar se merita, te asigur!

Lupu Diana spunea...

Cat despre cititul in alte limbi, mie mi se pare mai expresiva engleza, dar ador sa citesc si in romana, orice, numai citit sa fie <3

Unknown spunea...

@Diana nu contreaza la cate pareri bune sunt :)

Ema spunea...

@Diana, da, sunt in Franta, m-am mutat aici. :) M-am casatorit in vara si am venit in Paris, ca sotul meu lucreaza aici.

Lupu Diana spunea...

Daaa, stiuu, ai lipsit o perioada de pe blog din cauza (sau sa spun datorita?) pregatirilor pentru nunta!! Sper ca-ti place acolo!!

Ema spunea...

Am lipsit o perioada cu pregatirile, apoi cu luna de miere, apoi cu foarte mult de munca si apoi m-am mutat aici. Acum m-am linistit putin, deocamdata nu lucrez, insa imi place, e fain aici. Mai greu cu franceza (deocamdata!), ca n-am mai repetat-o din liceu si am cam uitat-o, insa sper eu sa se rezolve rapid. (ti-am descris pe scurt ultima jumatate de an)

Lupu Diana spunea...

Ultima mea jumatate de an a fost foarte plictisitoare, dar ma bucur ca tu esti fericita!! Mie nu-mi place franceza, prefer engleza, dar imi place sa o aud, mi se pare ca are o muzicalitate aparte. Sper sa o inveti repede! >:D<

Ema spunea...

Mi-e ciuda ca nu imi pot da drumul la vorbit, de inteles inteleg aproape tot, am invatat f bine franceza in liceu, insa nu stiu, ma intimideaza faptul ca toti s-au nascut cu franceza si o stiu perfect si pot observa orice greseala... si de aia nu reusesc sa vorbesc. Asa e, are o muzicalitate aparte.

Unknown spunea...

O sa te obisnuiesti Emanuela , e greu mai ales ca ei nu vorbesc chiar literar dar la un moment dat o sa iti dai drumul si la vorbit

Ema spunea...

Mda, problema e ca ei vorbesc intr-un anumit fel si daca nu vorbesti ca ei nu inteleg, chiar daca vorbesti literar... se uita la tine ca la felul 5... Nu mai zic de inversiunile in cuvinte. De exemplu in loc de femme zic meuf :))

Lupu Diana spunea...

Meuf in loc de femme?? Asta mi se pare ciudat :)) O sa fie bine, sunt sigura, nu vei fi tu prima persoana cu un accent ciudat :*

Unknown spunea...

:)) Las ca mai putin o sa ne faci recomandari de cati franceze , sunt sigura

Ema spunea...

@Diana, da, si asta e exemplul care mi-a venit in cap. Sunt multe altele.
@Romina, am citit Marc Levy - 7 zile pentru o eternitate in franceza, cu traducerea alaturi ca sa ma verific, crede-ma ca si eu stiu mai multa franceza decat traducatorul...

Unknown spunea...

@Emanuela stiu ca se fac multe greseli la traducere dar asta e , n-avem ce face

Lupu Diana spunea...

Eu nu prea ma pricep cu franceza, nu s-a prins deloc de mine, desi la gramatica ma mai descurc :D

Ema spunea...

@Romina, nu sunt de acord, daca nu stii limba, nu traduci o carte care se publica, stai si inveti limba ca lumea sau lasi pe altii...

Lupu Diana spunea...

@Emanuela, am avut ocazia sa citesc o carte de doua ori, o data in romana si o data in limba originala in care a fost scrisa. Diferentele nu au fost foarte mari, dar au fost vizibile si nu mi-a placut sa observ asta...

Ema spunea...

@Diana, pai asta ziceam, ca le citeam in paralel, erau lectii de franceza... si vedeam diferentele majore de sens in traducere.

Lupu Diana spunea...

Sau citisem o carte in engleza si mi-a placut mult, apoi a aparut la noi si mi-am cumparat-o si cand am inceput sa o citesc parca nici nu mai recunosteam stilul autoarei...

Ema spunea...

Bai, nici chiar asa, adica eu nu zic de chestii de stil, ci fraze intelese aiurea de traducator si traduse cu alt inteles...

Lupu Diana spunea...

Da, dar sunt autori care au un anumit stil si in momentul in care ii rastalmacesti destul de des cuvintele (mai ales ca era poezie) se cam duce si stilul...

Ema spunea...

Inseamna ca traducerea citita de tine e chiar proasta, daca se vede diferenta fata de stilul autoarei...

Lupu Diana spunea...

Poate e asa si din cauza faptului ca era poezie, nu stiu ce sa zic. Dar si rimele si muzicalitatea dispare daca traduci mot-a-mot si poate de asta se aleg alte interpretari. nu stiu..

Ema spunea...

Aaa, pai aici nu e vina traducatorului...nu prea avea incotro... daca e poezie e altceva...

Lupu Diana spunea...

Pe langa acea carte de poezie nu am mai intalnit diferente majore :-?

Ema spunea...

Citeste Dante Alighieri in original si o sa vezi prin comparatie cat de mult difera... nu e vina traducatorilor aici, ci a textului si a incercarii de a pastra cat de cat rima...

Lupu Diana spunea...

Asa e si cu Shakespeare, la genul asta de texte e destul de greu, e ori traducerea exacta, ori pastrarea rimei.

Ema spunea...

La poezii eu prefer pastrarea rimei...

Lupu Diana spunea...

Am citit cateva poezii cu rima alba care mi-au placut, dar nu ma intreba cum se numesc, nu pot retine titlurile de poezii :D

Ema spunea...

Eu sunt mai de moda veche, pentru mine poezia care n-are rima nu prea e poezie.

Unknown spunea...

Mie nu-mi plac poeziile deci pot sa fie oricum din partea mea=)))

Ema spunea...

@Romina, deloc?? Inseamna ca n-ai citit poeziile potrivite :D
Uite aici un exemplu frumos:
"Furtuna când pe aripi de vânturi se aduce
Ce-i pasă unei frunze de frunza ce se duce?
E oare mai puţină verdeaţă în păduri
Sau umbră mai puţină sub bolţi de frunzături?...
O floare dacă naşte şi-ndată dacă moare,
Se face în grădină un gol pentru o floare?
O stea dacă luceşte stingându-se pe loc,
Sunt stele mai puţine în cerul plin de foc?
Natura-şi urmăreşte sorţirea nencetată,
Şi steaua ce se stinge şi frunza cea uscată,
Verdeaţă, flori, insecte, şi tot ce este viu
Se duc fără să lase o lipsă cât de mică...
Un om dacă dispare, un altul se ridică,
Şi-n cartea vieţii nume se şterg sau se înscriu." (Macedonski - Noapte de noiembrie)

Lupu Diana spunea...

Sunt poezii foarte frumoase, trebuie doar sa ai rabdare pana dai de ele si sa ai rabdarea pana le intelegi. Nici eu nu ma dau in vant dupa poezii, prefer proza, dar tot imi plac :)

Ema spunea...

Asa e, Diana, si eu prefer tot proza, dar sunt cateva poezii atat de faine...

Lupu Diana spunea...

In gimnaziu, la inceputul fiecarei ore de romana exista un moment poetic si de fiecare data cand era randul meu incepeam sa caut poezii cu saptamani inainte si asa am prins drag de ele.

Ema spunea...

Ce frumos. E fain cand profesorii reusesc sa iti transmita dragostea fata de obiectul pe care il predau, prin pasiunea lor :)

Lupu Diana spunea...

Dap, am avut o prefesoara buna in gimnaziu, si cea de acum e, dar ne cere foarte mult...

Ema spunea...

Vrea sa scoata din voi profesori de limba romana :))

Lupu Diana spunea...

Sunt la prfil real, nu cred ca asta vrea :)) Poate are un scop ascuns... :))

Ema spunea...

Nu cred :)). Fara teoria conspiratiei, ca atragem atentia si ne recruteaza :D

Lupu Diana spunea...

:)) Oricum, e o profesoara smechera si imi place de ea, chiar daca de cateva ori mi-a dat spoilere :))

Ema spunea...

Ti-a dat spoilere ca sa te faca sa o citesti, probabil. Profesoara mea de romana din liceu ne recomanda aproape in fiecare ora cate o carte, am un carnetel plin cu recomandari, din care f multe le-am citit atunci :)

Lupu Diana spunea...

Pe mine ma cam enerveaza clasicii romani, nu stiu ce de, am o idee preconceputa despre ei :D

Ema spunea...

Nici macar Eliade nu-ti place? :-S

Lupu Diana spunea...

De la Eliade am citit numai nuvele. Am inceput acum doi ani Romanul unui adolescent miop, care parea draguta, dar nu am apucat sa o termin caci era imprumutata...

Ema spunea...

Mie mi-a placut tot ce am citit scris de el :)

Lupu Diana spunea...

Ce ai citit mai exact? :)

Ema spunea...

Maitreyi, Domnisoara Christina, Isabel si apele diavolului, Sarpele, Nunta in cer, Noapte de Sanziene, 19 trandafiri :) Posibil sa mai fie, atat imi amintesc pentru moment.

Unknown spunea...

J Lynn este una din autoarele mele preferate. Povestile ei sunt exact pe sufletul meu. Am inceput de cateva zile sa citesc "Te doresc" si pot spune ca nici de aceasta data autoarea nu ma dezamageste. Abia astept sa vad cum se va termina povestea Teresei si a lui Jase. Imi place de asemenea ca si in acest volum mai aflam cate ceva despre cuplul din primul volum, respectiv Cam si Avery.