duminică, 15 februarie 2015

Recenzie Talion: Revenantul de Michael A. Stackpole

„Dacă Morai ar fi însărcinat pe altcineva cu treaba aceasta, aş fi căzut în ambuscadă. Asasinul aştepta la jumătatea dealului, pe partea de nord a taberei. Poziţia lui oferea arbaletei rază de bătaie sigură spre platoul defrişat de jos. Oamenii lui Morai tăiaseră toţi copacii, aşa că nu aveam unde să mă pitesc, dacă prima săgeată şi-ar fi ratat ţinta. Singura parte îndoielnică a planului lui Morai era că-i dăduse lui Soartă misiunea de a mă ucide."

„Talion: Revenantul este fantasy pur, în vână tradiţională. Dacă vă place măcar pe departe genul fantasy, sau pur şi simplu o poveste palpitantă, dar în acelaşi timp profundă, nu trebuie să căutaţi altundeva." Roland Green, Booklist

„Intriga ingenioasă, bătăliile bine gândite şi personajele excepţionale contribuie la succesul epic." Locus

Multumesc Editurii Trei pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Trei.

RECENZIE.
Un volum despre trădare şi răzbunare, luptă pentru supravieţuire şi onoare, război şi salvare, izbândă şi eliberare, Talion: Revenantul este povestea Justiţiarului Nolan ra Sinjaria, un tânăr care şi-a văzut tara cotropită şi tot ceea ce iubea ucis.
Bântuit de pierderea familiei sale, măcinat de nevoia de dreptate şi de setea de răzbunare, Nolan se îmbarcă într-o călătorie presărată cu pericole şi moarte, încercări şi lupte, tragedii şi comploturi.
Volumul este narat la persoana întâi, capitolelele alternand între trecut şi prezent, între novicele care se antrenează pentru a deveni Talion şi Justiţiarul care îşi croieşte drum spre banditul pe care îl urmăreşte pentru a-l pedepsi pentru nelegiuirile comise. Lumea construită de autor este originală şi complexă, iar personajele create de Stackpole sunt realiste, puternice şi multidimensionale.
Capabili să extragă sufletul unui om printr-o simplă atingere, Justiţiarii sunt cei mai temuţi dintre Talioni. Cunoscuţi pentru aptitudinile extraordinare demonstrate în luptă, pentru abilităţile psihice care le permit să-şi cheme armele la ei sau să-şi vindece rănile, Justiţiarii sunt trimişi în misiuni de-a lungul Imperiului Fărâmiţat pentru a menţine pacea, pentru a face dreptate şi pentru a-i pedepsi pe cei care comit fărădelegi.
Când Nolan este trimis să-l protejeze pe regele Tirrell, cel responsabil de invadarea ţării sale, de un asasin misterios, Justiţiarul este silit să aleagă între răzbunare şi a-şi face datoria.
Un luptător iscusit şi curajos, Nolan este un personaj onorabil şi inteligent, un bun strateg care nu se lăsă copleşit de responsabilităţile sale şi care îşi duce întotdeauna la bun sfârşit misiunea. Nolan se ghidează după un cod propriu de valori, care îl determină să analizeze cu atenţie fiecare sarcină pe care trebuie să o ducă la îndeplinire şi să apeleze la abilitatea de a extrage suflete doar atunci când nu mai are nicio altă opţiune.
Un adversar redutabil pentru eroul volumului se dovedeşte a fi banditul Morai. Inteligent, perspicace, viclean şi abil, Morai îl atrage pe Nolan într-un joc de-a şoarecele şi pisica, testându-l şi întinzându-i numeroase capcane care au rolul de a-l îndepărta pe Nolan de îndeplinirea obiectivului său, capturarea banditului.
Unul dintre minusurile acestui volum, menţionat şi de alţi bloggeri, sunt erorile de redactare. Cu toate acestea, greşelile întâlnite nu distrag atenţia de la scenele pline de acţiune, intrigi şi dramatism.
Conspiraţii, creaturi magice, dueluri, răsturnări de situaţie şi aventuri palpitante transformă Talion: Revenantul într-o lectură captivantă şi imprevizibilă, perfectă pentru fanii genului fantasy.

20 de comentarii:

Ema spunea...

Pare interesanta cartea. Imi plac volumele fantasy, probabil ca o sa imi placa si aceasta. O curiozitate am. Erorile de redactare sunt la traducerea in limba romana sau e vorba de erori de redactare in volumul initial? (presupun ca e vina traducatorului si atunci nu ar trebui sa influenteze parerea despre roman)
Inca ceva, pare o carte cu foarte multa actiune, numai buna de ecranizat, nu m-ar mira sa se intample asta :P

Unknown spunea...

Pare interesantă şi palpitantă. Nu pare genul meu de carte, dar la cât îmi place editura Trei, poate că îi voi da o şansă. :)

Emanuela, şi eu cred că e vina traducătotului...

Madalina spunea...

Emanuela, nu sunt greseli de traducere, sunt cateva erori de redactare, pe alocuri lipsesc cateva litere. Nu e nimic deranjat, unii cititori poate nici nu le vor observa. Nu cred ca e vina traducatorului, astfel de mici greseli mai apar cand e vorba de carti atat de voluminoase.
Cei de la Editura Trei sunt oricum foarte atenti si grijulii, e prima data cand am observat astfel de erori in cartile publicate de ei. Si am citit aproape toate cartile publicate de Editura Trei in colectiile Young Fiction, Eroscop si Fantasy :)

Ema spunea...

Merci frumos pentru raspuns, Madalina! :). Asa e, Editura Trei are colectii faine, si mie imi plac, desi nu le-am citit inca pe toate.

Lupu Diana spunea...

Am auzit numai lucruri bune despre aceasta carte, dar parca nu ma atrage foarte mult, nu stiu de ce, de obicei imi plac cartile fantasy aparute la TREI.
@Madalina, eu am mai gasit erori in cateva carti de la ei, dar foarte putine, cate o litera lipsa din cand in cand, nimic grav.

Unknown spunea...

Mădălina, mulțumim de lămurire.

Emanuela, ai o colecție preferată?

Ema spunea...

@Andra, da, Fiction Connection si Young Fiction sunt preferatele mele, dar sunt carti si din celelalte colectii care imi plac. Why? :)

Unknown spunea...

Emanuela, doar de curiozitate. Aveam o vagă bănuială că ne asemănăm prin gusturi literare.

Ema spunea...

Imi place sa citesc in general, sunt putine genuri care nu ma atrag, insa am preferarele mele, asa e. :)

Unknown spunea...

Parte interesanta .Nu stiu daca e pe gustul meu dar m-as incumeta sa o citesc

Ema spunea...

Sa ne zici si noua cum ti se pare daca o citesti inaintea noastra :D

Unknown spunea...

La cate am de citit nu cred ca o sa ajung prea curand

Ema spunea...

Eh, cine stie cum ajunge la tine. :D Ce citesti acum?

Diana- Daniela Macovei spunea...

Eu am o problema cu copertile. Nu stiu, dar astfel de coperti cum e si la aceasta carte, niciodata n-o sa ma faca sa ma opresc sa citesc detalii despre ea. Poate ca sunt superficiala, dar pur si simplu nu ma pot opri sa citesc povestea adapostita de astfel de coperti, cu toate ca, alea sunt cam cele mai frumoase carti pe care le poti citi :)). Insa facand abstractie de problema mea cu copertile, Editura Trei a scos numai carti frumoase pana acum, deci nici Talion: Revenantul nu cred ca e mai prejos.

Ema spunea...

Asa e, coperta acestei carti te face sa vrei sa o citesti, sa incerci sa iti dai seama ce poveste e in spate :)

Unknown spunea...

@ emanuela m-am apucat de paulo coelho tu?

Ema spunea...

@Romina, presupun ca citesti Adulter, nu? Eu sunt happy ca am gasit aproape toate cartile lui Eric Emmanuel Schmitt, cineva le-a scanat si acum le citesc :) Ai citit Oscar si Tanti Roz?

Lupu Diana spunea...

Eu am terminat "Sa na ma parasesti"! <3 <3 <3 Mi-a placuut foarte muult! Dupa am vazut si filmul, dar filmul e cam naspa si au schimbat multe chestii. Va recomand cartea <3

dms spunea...

exista si e-book?

Ema spunea...

@dms, deocamdata doar in engleza, in romana am gasit-o doar in format tiparit.