vineri, 21 noiembrie 2014

Recenzie Scoala Noptii (Cartea pierduta a vrajitoarelor #2) de Deborah Harkness

Dragostea lor este mai puternică decât legea, decât timpul, decât viața însăși.

Porniți într-o călătorie prin timp la capătul căreia speră să găsească nu doar cartea pierdută a vrăjitoarelor, ci și sursa neobișnuitelor ei puteri, Diana și Matthew ajung în Anglia elisabetană, într-o lume a spionilor și a uneltirilor în care primii ghizi le sunt vechii prieteni ai vampirului, straniul grup de personalități literare, științifice și politice ale epocii cunoscut sub numele de Școala Nopții. Pe măsură ce pânza de minciuni pe care o reprezintă trecutul lui Matthew se strânge în jurul lor, Diana și iubitul ei ajung în Franța, apoi în Boemia, la curțile celor mai importanți monarhi ai lumii. Pentru Matthew Clairmont călătoria în timp nu-i lucru ușor, așa cum nici Dianei nu-i e simplu să afle cheia moștenirii sale și să elibereze adevărata forță ce zace în ea.

O sinuoasă călătorie a cunoașterii, în care alchimia, magia și istoria dau naștere unei profunde povești despre dragoste, pasiune, legături de sânge.

Multumesc Editurii Litera pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Litera.

RECENZIE.
Şcoala Nopţii, cel de-al doilea volum din trilogia Cartea pierdută a vrăjitoarelor, continua povestea Dianei şi a lui Matthew, după ce aceştia au părăsit Oxfordul şi au călătorit în timp în Anglia secolului XVI, în căutarea unei vrăjitoare suficient de puternice încât să o îndrume pe Diana în încercarea de a-şi stăpâni magia.
La fel de întunecat, încărcat de mister şi magie precum volumul anterior, Şcoala Nopţii impresionează prin atenţia pe care autoarea o acorda obiceiurilor şi etichetei specifice epocii Elisabetane, prin detaliile istorice fascinante şi prin modul în care introduce în roman personaje remarcabile precum Christopher Marlowe, Sir Walter Raleigh, William Shakespeare sau regina Elizabeta I. Arhitectura, moda, muzica şi arta caracteristice Europei secolului al XVI-a, prezentate cu minuţiozitate de autoare, completează acest volum complex şi uluitor, original şi copleşitor.
În timp ce Diana încearcă să se adapteze perioadei în care se afla, străduindu-se să nu iasă şi mai mult în evidenţă, Matthew se confruntă cu greşelile pe care le-a înfăptuit în trecut şi cu încercarea de a le îndrepta pe unele dintre acestea, fără a influenţa sau modifica viitorul.
Spion al reginei Elisabeta, membru al Şcolii Nopţii, vinovat de condamnarea şi uciderea multor vrăjitoare, Matthew este bântuit de povara zdrobitoare a trecutului său şi torturat de secrete şi amintiri dureroase, care devin uneori piedici în evoluţia relaţiei cu Diana.
În aceast volum, descoperim o Diana mult mai puternică, care îşi înfrunta teama şi îşi accepta abilităţile extraordinare fără să ezite să le folosească atunci când se afla în pericol. Neînfricată, loială şi inteligentă, uneori mult prea încăpăţânat şi naivă, Diana este un personaj care evoluează constant de-a lungul volumului, care îşi asumă greşelile şi îşi conştientizează defectele.
Relaţia dintre Diana şi Matthew progresează încetul cu încetul, momentele romantice şi emoţionante se contopesc în scene încărcate de tandreţe, care desăvârşeşte acest volum şi care completează atmosfera unei epoci pline de mister demult apuse.
Captivant şi fermecător, Şcoala Nopţii este un volum în care trecutul se împleteşte cu prezentul şi viitorul, creând o lume enigmatica şi tulburătoare, o lume a secretelor, a ştiinţei şi a ocultismului.

23 de comentarii:

alexa ioana spunea...

Matthew, spion al reginei Elisabeta??? wow, la asa ceva nu ma asteptam
am cartea , dar din lipsa timpului nu am apucat sa o citesc
primul volum mi-a placut enorm de mult

Unknown spunea...

Am auzit ca e foarte bun primul volum , sper sa fie si acesta la fel deoarece am de gand sa il iau

alexa ioana spunea...

@Romina iti recomand cu toata increderea "Cartea pierduta a vrajitaorelor", este absolut superba

Unknown spunea...

Cred ca imi voi lua si eu aceasta serie.

Anonim spunea...

Am citit cam jumatate din cartea, trebuie sa o termin si eu... Frumoasa recenzie!

Unknown spunea...

@Andreea Ilie

Pe ce citesti cartile? Pe mine laptopul sau tableta ma obosesc.

alexa ioana spunea...

@Georgiana si pe mine ma oboseste foarte mult cititul la laptop, dar din cauza ca nu-mi permit intotdeauna sa-mi cumpar carti in format fizic, mai recurg si la aceasta metoda....

Unknown spunea...

@Alexa Ioana

Eu am facut o investitie care sper sa imi mai scada din cheltuielile cu cartile pe viitor, un Kindle.

Unknown spunea...

@ Alexa e cam groasa si la cat timp liber am nu prea imi fac curaj

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Banuiesc ca citesti carti mai scurte acum si mai incolo vei citi si cartea aceasta,nu?

alexa ioana spunea...

@Romina te inteleg, stiu cum e sa vrei sa citesti si sa n-ai timp :(
oricum, daca o vrei, spune-mi si ti-o trimit :)

Unknown spunea...

@ Georgiana banuiesti bine desi m-am incumetat la cioburi de stele , nu stiu cand o voi termina :))

@Alexa nu pot sa citesc pe leptop ma dor ochii foarte tare , prefer cartile normale .

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Le-am nimerit ;)) Lectura placuta la Cioburi de stele, pe mine m-a atras la aceasta carte coperta, dar n-am apucat sa intru in amanunte.

alexa ioana spunea...

@Romina stiu, si eu sunt la fel
de mult timp imi doresc sa citesc Cioburi de stele. lectura placuta si sa ne spui parerea ta dupa ce o termini :)

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Si eu astept parerea ta, tocmai pentru ca aceasta carte mi-a atras atentia si parca as pune-o pe lista de prioritati.

Unknown spunea...

@Georgiana multumesc , o sa mai ai de asteptat pana ma apuc de seria asta din pacate

@Alexa e extrem de interesanta , pana acum

alexa ioana spunea...

acum regret enorm ca nu mi-am luat Cioburi de stele cand am vazut-o la reducere :(

Unknown spunea...

@Alexa Ioana

Cu cat ai gasit-o? Era semnificativ redusa?

alexa ioana spunea...

@Georgiana era 27 de lei, la Gaudeamus
din pacate, nu am avut suficienti bani alocati pentru carti si a trebuit sa fac o "selectie" :(

Unknown spunea...

@Alexa Ioana

Chiar avea un pret bun.

Anonim spunea...

Buna, am citit primul volum din triologie si mi.a placut foarte mult. As vrea sa citesc si restul dar nu am gasit nicaieri cartea in format pdf. Daca o ai si vrei sa o impartasesti si cu mine ti.as fi profund recunoscatoare. Adresa mea de email e johanna_1102@yahoo.com. scrie.mi un email, poate ne putem ajuta reciproc.

Unknown spunea...

Daca aveti careva vol 2 si 3 al cartii "cartea pierduta a vrajitoarelor" as avea rugamintea sa mi le trimiteti si mie. Alin1991x@gmail.com, multumesc anticipat.

Maria spunea...

Buna daca cumva le gasesti tu te rog sa mi le trimiti si mie le-am cautat de am inebunit vol 2 si 3 multumesc frumos marya.frumusyca@yahoo.com