luni, 24 noiembrie 2014

Recenzie Dacă aş rămâne de Gayle Forman

Mia este o violoncelistă talentată în vârstă de 17 ani, cu o familie iubitoare şi un prieten minunat, Adam. Ea nu trebuie decât să aleagă dacă va merge la New York pentru a studia la Julliard sau dacă va rămâne în Oregon cu cei dragi.

Însă într-o dimineaţă cu ninsoare, totul se schimbă, iar decizia pe care brusc trebuie să o ia este dramatică şi dureroasă. Mia îşi pierde părinţii şi fratele mai mic într-un accident rutier, şi, cu toate că nu îşi aminteşte momentul impactului, ea îi poate vedea pe cei din jur şi pe sine.

Romanul este scris la persoana întâi, Mia evocă evenimente din viaţa sa, descrie ceea ce vede şi aude în spital, deşi nu poate simţi nimic şi este din ce în ce mai slăbită. Dragostea pentru cei rămaşi în viaţă şi pentru Adam şi pasiunea pentru muzica clasică vor determina alegerea pe care tânara o face la final. "Dacă aş rămâne" atinge teme importante, despre viaţă, moarte şi despre cum totul se poate schimba iremediabil într-o secundă. Cartea este inspirată de o tragedie reală.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Books Express. Pe site-ul librariei online Books Express puteti gasi carti din toate genurile literare, atat in limba engleza, cat si in limba franceza, spaniola, italiana si germana.
Multumesc librariei online Books Express pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Un roman emoţionant, înduioşător şi tulburător, Dacă aş rămâne este povestea unei alegeri care vă va frânge inima. Fiecare pagină din acest volum este încărcată de sentimente, de durere şi suferinţa, nostalgie şi speranţă, tandreţe şi dragoste, iar fiecare capitol te sileşte să asişti mut şi îndurerat la tragedia unei fete care se stinge încetul cu încetul, captivă într-o lume a amintirilor din care nu se poate smulge fără a pierde totul.
Slăbită, înspăimântată şi ranită, aflată în comă la terapie intensivă, Mia asistă neputincioasă şi frântă la orele agonizante care urmează după accidentul care i-a răpit familia. Un observator tăcut şi invizibil, bântuit de frânturi de amintiri şi sfâşiat de suferinţă, Mia retrăieşte clipele fericite petrecute alături de cei dragi, îşi analizează trecutul şi prezentul, motivele care ar putea-o convinge să rămână şi cele care o îndeamnă să renunţe la luptă şi să se alăture familiei ei.
O violoncelista talentată, care îşi dedică fiecare clipă liberă muzicii, o fată timidă şi amuzantă, o soră şi o fiică iubitoare, o prietenă sinceră şi loială, Mia este un personaj minunat pe care l-am îndrăgit de la primele pagini. Îndrăgostită de un băiat care îi împărtăşeşte pasiunea pentru muzică, care o completează şi o susţine, uneori nesigură şi retrasă, Mia este o fată obişnuită, cu vise şi speranţe, care se confruntă cu îndoielile şi temerile specifice vârstei.
Însufleţite de pasiunile lor, definite de caractere puternice şi realiste, personajele secundare prind viaţă în paginile acestei cărţi. I-am adorat pe Teddy, frăţiorul drăgălaş şi amuzant al Miei şi pe părinţii înţelegători şi sarcastici ai acesteia, am râs citind despre momentul în care Kim şi Mia au devenit cele mai bune prietene şi l-am îndrăgit pe Adam, iubitul tandru şi blând, care ar sacrifica totul pentru ca aceasta să se întoarcă la el.
Frazele scurte şi profunde, scriitura poetică şi fluidă, personajele complexe şi încântătoare, momentele pline de sensibilitate şi emoţie, transformă volumul într-o lectură melancolică şi intensă.
Un roman şocant, unic şi dulce amărui, Dacă aş rămâne este o poveste impresionantă şi de neuitat despre sacrificii, moarte, viaţă şi iubire.

7 comentarii:

alexa ioana spunea...

dupa parerea mea, povestea este una foarte trista...
nu stiu daca o sa-mi cumpar cartea vreodata, dar abia astept sa gasesc putin timp liber sa vizionez filmul

Unknown spunea...

Pare foarte trista aceasta carte, abia astept sa o citesc.

Unknown spunea...

Am citit-o e frumoasa , o lectura tare usoara . Frumoasa recenzia <3

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Atunci abia astept sa o citesc si eu.

Anonim spunea...

Frumoasa recenzie,trebuie sa citesc si eu cartea asta.

Unknown spunea...

@Georiana o sa`ti placa , sper . Mie mi-a placut

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Intre timp sa pregatesc pentru ea, pare destul de tulburatoare.